Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x10 – Spirit

2009. augusztus 24. 09:00 - Milo Rambaldi

Az elmúlt részben Syd először majdnem lebukott, de szerencséjére a CIA nem lépett közbe, Arvin csele nem jött be, majd Syd ténylegesen is lebukott, mert elfogták a Vaughn-féle jeladóval belőtt második jelet, ami a genfi bankból ment ki. Szar van, babám, ebből nem lesz könnyű kimászni. Will nyomozása is előrehaladt, Eloise Kurtz dísztűjébe rejtett poloskát hallgatja valaki, aki rejtélyes módon eljuttatott Willnek egy kazettát, amin egy nőt gyilkolásznak.

Syd egy föld alatti börtönben raboskodik, Sloane közben fent arra veszi rá Syd új társát, akit Dix helyett kapott, hogy játssza meg, őt is kínozták azért, hogy Syd beszéljen. Régi trükk, ennek örömére Russeket szarrá verik, majd behajítják Syd mellé, aki persze nem beszél. Jack érkezik dolgozni, észleli, hogy Syd gépe sehol, kérdezősködik, majd megtudja, amit már mindenki más tud. Marshallt látjuk már, talált valami furát a gépén, rohan Arvinhoz, közben a pincébe egy szociopata kinézetű ürge fut be, sokkolóval, és tűkkel. Syd beszélni akar, de a tűs faszi csak hallgat, és szúrni készül. Hosszú lesz ez a nap... Főcím.

Mégsem lesz hosszú a nap, mert valaki (vajon ki...) Russeket felülteti, mint K-Directorate ügynököt, Syd szabadul, Russek megy a levesbe, Sloane érzelgősködik. Syd már Vaughnnal beszél minderről, aki szerint Syd a város legszerencsésebb lánya, ezért igazán hálás lehetne. És mellesleg vett neki karácsonyi ajándékot, jaj de romantikus, meg is hatódunk gyorsan. A kémeknek is van lelkük, na. Syd hazaandalog, éppen Scrabble parti van, amikor is szól a csipogó, irány a bank. Will beszól, hogy Syd ne dolgozzon ennyit, erre annyit kap válaszul, hogy ha tudnád, mivel foglalkozom nap, mint nap, nem baszogatnál ennyit, mert én egy hős vagyok. Will WTF pofát vág, Syd balra el.

Küldetés van, Syd megy Kenyába, a fegyvergyáros Hassan, akinek a pénzét az előző részben lefüleltük, ott akar magának új személyazonosságot venni, Syd gazdag ribancként fog megjelenni, ki kell deríteni Hassan új nevét. A megbeszélés után Syd kérdezi Jacket, tudsz te valamit Russek haláláról? A válasz egy halovány nem. Willt látjuk már, aki a gyilkosságos kazettát elemzi egy haverjával. Két lövés a mellbe, egy a fejbe. És egy érdekes kérdés, ami kiszűrődik a zajból. Tudsz valamit az SD-6-ról? Ajjaj. Will hazamegy Jennyvel entyempentyemezni, jön Syd, bocsánatot akar kérni a ronda viselkedéséért, meg szerintem dugni is akar egy jót, de ezt bukja. Legközelebb majd korábban ébredsz fel, lányom.

Kenya. Gazdagszőkepicsa jelmezben Syd érkezik a luxusgettóba, nagyon trendi, egyből össze is ismerkedik Hassan kapcsolatával, egy harcviselt angollal, az útlevél-hamisító Driscollal, aki láthatólag nagyon szeretné Sydet felpróbálni. Nem fogja, mert Sydnek csak a szobaszáma kellett, gyorsan be is tör. Éppen a gépet túrja, amikor Driscoll fekete samesza benyit. Te ki a fasz vagy, kérdezi Sydet. Hát nem tudod, kérdi Syd. Nem tudja. Le is gyakja Syd, de az ürge átesik egy másik szobába, ahol egy műtőasztal, és érdekes fényképek vannak. Nocsak. Will eközben egy ügyvéddel beszél, ő az egyetlen, aki az SD-6 keresésre feljött. Érdekes történetet mesél, van benne gyilkosság, kémesdi, börtönbe zárt ártatlan ember, Will csak néz. Majd börtönlátogat, ahol az ember az SD-6 szó hallatán frászt kap, és a fenébe küldözgeti Willt, szállj le az ügyvédemről, a családomról, rólam, mindenkiről, szüljön anyád sünt, te állat.

Bár Syd nem árulja el, hogy Hassan lecserélte a nevét és az arcát, mégis eljut Sloanehoz az info, aki kiselőadást tart arról, hogy a megérzésekre hallgatni kell, és hogy a bajt mindig is érezte előre, most pedig baj van, ezért Jack nyírja ki nagyon gyorsan a Havannában székelő Hassant. Syd semmit nem tud, Vaughn avatja be, a CIA terve az, hogy Hassant mentse ki Jack, és így egy csomó dolgot majd jól ki lehet szedni belőle. Ennyi? Kérdezi Syd. Ennyi, hazudja Vaughn. Pedig nem, mert Jack elárulja neki, hogy ő mutyizta meg Russek nevére a jeladót, így menekült meg Syd.

Syd Willel héderezik otthon, Will szívatja Sydet, mi ez a karácsonyi zacskó, kitől kaptad, mi az, hogy senki, na persze, biztos nem akar tőled semmit, és higgyem is el a hülyeségeidet? A konyhába távozva Francie osztja Will bácsit, miért is dugsz kiskorúakkal? Syd a szobában előveszi Vaughn ajándékát, ami egy képkeret, éppen Jackről tenne bele egy képet, amikor is rájön az apja hülye fejéről, hogy hazudott neki. Megy is Vaughnhoz, tudom, hogy apám ölte meg Russeket, Vaughn nem tagad, jön a „te mit tettél volna” hülye dumájával, majd közli, hogy Jacket elfogták Kubában Hassan emberei. Syd segítséget kér Vaughntól, de fű alatt, mert a főfőnök nem akar lépni. Hiába, kölcsön életmentés visszajár.

Havanna. Syd kajtatja Jacket, aki Hassan irodájában van, félig szarrá verve. De alkut ajánl. Add át az ügyféllistádat, én megrendezem a halálodat, te szabad vagy, én gazdag, mindenkinek jó, nem? Hassan szerint nem annyira, de azért mégiscsak üzletember, alkudna, ekkor viszont hozzák Sydet, akit szintén elfogtak az emberei. Erre Hassan annyit mond Jacknek: ez a nő az SD-6 tagja, tudom. Ha azt akarod, hogy higgyek neked, lődd le. Ezzel bizonyíthatod, hogy bízhatok benned. Jackről lekerül a bilincs, három pisztoly rászegeződik, Hassan figyel, Jack pedig célkeresztbe veszi Sydet. Innen folytatjuk.

Címkék: alias
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duerre 2009.08.26. 15:12:45

Emlékszem, nem tudtam elképzelni hogy ebből hogy fog kimászni Syd meg Jack :)

Olyan jó olvasni ezeket a hv-kat, köszi!

Duerre 2009.08.30. 08:53:35

Hah, mit láttam most: szept. 3. RTL klub, 23.30: Alias, IV. évad 1. rész.

Vajon van rá esély, hogy utána leadják az utolsó évadot is? (nincs AXN-em, szóval még nem láttam...)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.08.30. 08:55:08

@Duerre: Ennyi év késéssel... végül is kitelik tőlük. De legalább valami értelmeset tesznek a késő esti műsorsávba.

Elloth 2009.08.30. 18:28:56

Az AXN meg újra leadja az 5. évadot elvileg.
süti beállítások módosítása