Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x16 – The P.T.B. (The Powers That Be)

2009. augusztus 22. 10:00 - missparker

Bocs a múlt heti kimaradásért, de ezt nem akartam összecsapni, lévén nagyon ütős rész.

Chicago-i éjszaka, kis rádiócsatorna műsorát halljuk. A producer Angela, ő a központi stúdióban ül, Neil, a műsorvezető pedig ismeretlen helyről sugároz. Jelszava: soha ne hagyjuk abba a kérdezősködést! Egy betelefonáló közli, hogy szerzett egy 1974-es faxot a légierőtől, miszerint a Háromoldalú Bizottság az 51-es körzetben járt jún. 10-én. Újabb betelefonáló, ő már régi ismerős a műsorban, Middleman. A fax tutira hamis, a HB aznap Delaware-ben volt, együtt reggeliztek. Ő egy kétoldalú tükör másik oldalán ült, optimalizált tápértékű reggelit fogyasztva. Ugye kitaláltuk, kicsoda Middleman? Neil mindent tud róla, amit lehet. Hogy menekül, hogy mit tettek vele. Mégis irigyli. Mert neki csak egy ember van, aki ennyire fontos, mint Middlemannek a családja. Búcsú, vigyázz magadra, Middleman. A műsor további része rendhagyó, Neil egyik haragosa csomagot küldött: egy döglött patkány, egy lány képe, ’az idő lejárt’ felirattal. A rádió még közvetíti, ahogy a rosszarc rátör Neilre, az adás megszakad. Jarod azonnal megfordul a kocsival, irány vissza Chicagóba. Angela az éterben könyörög Neilnek, hogy ha életben van, jelentkezzen. Jarod nem sokat gondolkodik, amint megérkezik, beül a másik mikrofonhoz, Angela döbbenten veszi tudomásul, hogy új műsorvezetője van. Hogy hogyan jutott be, és kicsoda, azt nem tudja.

Jarod érve egyszerű a kétkedőknek: Neil hazugságokra derített fényt egész életében, miért gondolja bárki is, hogy maga is gyártott egyet, ez nem megrendezett cirkusz. Zene! Angela már rendőrséget hívna, Jarod lehurrogja. Bemutatkozik, Middleman, alias Jarod. Keressük meg Neilt. Zene után a műsor folytatódik, most Middlemant halljátok.

Mesélek nektek egy történetet, ami közel áll hozzám. A sztori természetesen egy fiúról szól, akit üldöz egy titkos szervezet...

Miss és Tommy vekkere csörren, Miss nyafog, édesem, tanulj meg sokáig aludni. Dúl a szerelem, de jönnek a problémák is. Tommy vett egy házat, kettőjüknek, újítsák fel együtt. Portlandban. Miss nem akar menni, a karrierje miatt. Meg a családja miatt (muhaha). Tommy, most túl sokat kérsz.

Jarod megtalálja Neil telefonját, az utolsó hívás: Angela. Őt hívta, hogy bajban van. A búvóhelyét is gyorsan megtalálja, Neil kimenekült az épületből, vérnyomok.

Lyle és Broots közben a Jarod által Chicagóban hagyott nyomot elemzik, egy lakáshirdetés. Nem sejtik, hogy még most is a városban van. A lakáshirdetés egy Delaware-i házról szól, Tommyéról. Jarod, néha nagyon szemét vagy :) Miss számolhat be, hogy a pasija épp Oregonba költözik. Lyle persze beszól, onnan de durva lesz bejárni reggelente!

Senkiben sem merül fel, hogy Miss esetleg felmond apunak. Mikor látják, hogy ez komoly, Sydney jó tanáccsal szolgál: az ő életét elvették a nagyhatalmak, ne hagyja, hogy vele is ezt tegyék.

Jarod és Angela a lány fotóját nézik, valami pszichopata rájött, hogy ez fontos Neilnek, zsarolta vele. Talán Neil lánya lehet, akiről a műsorban beszélt, aki nem is tud Neil létezéséről. Angela csodálkozik, mi mindenre rájön Jarod pillanatok alatt, Kaméleonunk most nem fejtené ki, miért van ez így. Jarodnak úgy kell gondolkodnia, ahogy Neil gondolkodott. Ne hagyjuk abba a kérdezést! Neil jelmondata valójában Einstein gondolata, a polcon lévő Einstein-könyv csak ránézésre az. A lapjai helyén információk a lányról, az egész életét nyomon követte. Újságcikkek, fotók. A módszer kísértetiesen emlékeztet Jarod piros füzetére. Neil, a lelki társ. A lány Patty, idegrendszeri rendellenességgel született. Őt kell megtalálni, és Neil is előkerül. Meg a zsaroló is. Jarod most az ő bőrébe bújik: üldözi Neilt, vadászik rá, távol tartja a családjától, pokollá teszi az életét. Jarod és Neil sorsa tulajdonképpen közös. Törött tükrös utalás újra:

Jarod átvette Neil helyét a rádióban, Middlemanként rajongói is vannak. Provokálja a pszichopatát, milyen gyengeelméjű postáz döglött patkányt? Ohó, nyilván horogra akadt a szemét, épp van egy tomboló telefonáló, Jarod okosan kérdez, emberünk nem elég okos mellette, így sokat elárul. Neil tönkretette az életét, de megfizet érte, mert most nem ő irányít. Jarod tovább játszik: Irányításra vágysz? Közben meglátjuk az elmepatát – mostantól Pavlov –, egy sikátorból telefonál, mellette inzulinos fecskendő. Pavlov inkább PTB-nek hívatná magát, ő az egyetlen Nagyhatalom. Az adást Neil is hallgatja, szintén kocsiban ülve, ugyanabban a sikátorban. Mindketten Pattyt figyelik, épp két mankóval egy betegszállító autóba ül be. Pavlov befejezi a hívást, Angela és Jarod a háttérzajokból próbálják kitalálni, merre lehetett, a vonat közelében! Neil a műsor után végre felhívja Angelát, Jarod is beszél vele, ő tud segíteni. Pavlov tekeri a hangtompítót a fegyverére. Jarod meghallja a háttérben a vonatot, Neil, tűnés onnan! Pavlov már csak a kocsi hátuljára tud lőni, huh, ezt megúszták, de Neillel megszakadt a kapcsolat. Angela hisztizik, hívják a rendőrséget, ilyen erővel egy papagájra is leoszthatták volna a szerepét. Jarod Neil rendszereiben kutat. Nagy összegekkel támogat egy alapítványt. Idegrendszeri kutatásokkal foglalkoznak, ez is Pattyről szól.

Miss besétál Apuhoz, közli szándékait. Apunak nem tetszik, hogy a lánya tapétázni szeretne. Érzeleg is, azért hívja 'Angyalom'-nak az ő kicsi leányát, mert egyszer, 3 évesen felhívta egy törött létrafokra a figyelmét, így mentve meg őt egy kétemeletes zuhanástól. Mindez Catherine házában történt, ahol most Miss lakik. Ne hagyj el, Angyalom. Brrr.

Jarod Pattynél jár, a szülei meghaltak kiskorában, az alapítvány látja el. Nem csak anyagilag, lelkileg is, kazettákat is küldenek neki. Filozofikus, ösztönző üzenetekkel.

Neil hangja. Patty sok embert elüldözött maga mellől, őt nem tudta, mert nem is ismeri. De miatta nem adta fel az életét. Angela megint hisztizik, ez zsákutca, ez a lány nem tud semmiről. Jarod másképp gondolja, Pavlov itt lesz valahol. Úgy tűnik, itt is van:

Rádióműsor újra, Middleman a nagyhatalmakról beszél. Amikor nem találnak rád, kiiktatják azokat az életedből, akiket szeretsz, hogy meggyengítsenek. A szeretteink talán gyenge pontunk, de egyben erőssé is tesznek minket. Értük harcolunk. Pavlov újra telefonál, Jarod provokálja. Nem vagy te nagyhatalom, szánalmas vagy, egyetlen társaságod a mániád. Pavlov visszavág, 'lehet, hogy pont a szüleid raktak ki, talán azt hiszik halott vagy, talán ők azok. A te lelkedet is a kétség marja'. Ez betalált, Jarod eléggé megzuhan. De fordítani a helyzeten még van ereje, Pavlov kinyögi, hogy ő is egy Neil titkai közül. Egy összeesküvés, amire Neil nem tudott fényt deríteni. A vonal megszakad, nem sikerült bemérni, Jarod tombol.

Miss elmegy Tommyhoz, hosszasan magyaráz, nem halljuk mit, de sejtjük, mert búcsú nélkül válnak el.

Jarod Neil titkai után nyomoz, adatbázisokat hackel, Patty szüleinek halála lesz a kulcs. Patty nem Neil lánya. A rádió parkolóházában Neil kapja el, fegyverrel. Kis bunyó után Jarod tisztázza, hogy ő jófiú, nem Pavlovnak dolgozik. Nos Neil, te jössz a mesével.

Orvos volt, a hadseregben. Patty anyja az egyik betege volt. Jobban mondva, alanya. Kormány által finanszírozott kísérlet. Tudta, hogy terhes, de azt mondták, ne foglalkozzon ezzel. Az oltóanyag okozta Patty betegségét. A szülők később tényleg autóbalesetben haltak meg, így felelősnek érezte magát Pattyért.

Brootsék a chicagói ellenőrzés során rábukkannak a rádióadásra, amiben Jarod a nagyhatalmakról és módszereikről beszélt. Miss, mintha ez most neked is szólna... Mintha Jarod ismerné a dilemmádat... Miss már küldött két adag takarítót, Szépfiú gúnyolódik, visszatértél? Telefon csörren, a biztonsági szolgálat szól, Tommy vár Missre a Központ parkjában. Ronda veszekedés, Miss Tommy szemére hányja, az összes elkötelezettsége egy marék szög, könnyű neki két állammal arrébb ugrani. Neki meg itt a családja, munkája. Tommy visszavág, egyetlen embert sem neveztél barátodnak soha. Olyan életed van, amit nem akarsz megosztani senkivel. Ez nem is élet, ez életfogytiglan. Ez durva volt, Miss sarkon fordul, Tommy még kérleli, minden hiába.

Eddig is szomorú a jelenet, a végére még meglátjuk Rainest, amit végighallgatta az egészet. Most örülsz, vén hülye?

Miss otthon szomorkodik tovább, kitartóan csörög a telefon, felveszi, 'sajnálom Tommy, nem akartalak megbántani'. Ez mellément, Jarod az. Jobb híján neki panaszolja el, hogy Tommy költözik, és azt akarja, hogy vele menjen. Jarod csak annyit mond, 'menj'. Na jó, van ebben némi önző érdeke, egy veszélyes üldözőt ezzel úgy számolhatna fel, hogy nem érezne lelkiismeret-furdalást :) Egyébként tudod-e Miss, hogy anyád is le akart lépni a Központból, kihozni téged onnan? Most Tommy is ezt akarja. Jarod a lelki támogatás után a Szövetségi Archívumba látogat, mint katonai hírszerző tiszt, bármihez hozzáfér. Pavlov nem más, mint Dr. Willard Spence, Neil egyik felettese volt a seregben. Neil a rádióban sokat foglalkozott a sereg kísérleteivel, volt egy belső ellenőrzés, Spence-t lecsukták 7 évre, ezért akar bosszút állni. Neil rácsodálkozik Jarod módszereire, nagyon okos ember az, aki bármihez képes hozzáférni. Figyelemmel kísérte pár másik okos ember tevékenységét is. Váratlan dologra bukkant, ez mind ugyanaz az ember, nézze csak! Neil pár mappát nyom Jarod kezébe, bennük újságcikkek, Jarod viselt dolgairól.

Szalagcímek, 'Titokzatos sebész', 'Rejtélyes idegen', 'Különös fegyőr', 'Kicsoda valójában Jarod?' stb.

Neil pontosan tudta, hogy Middleman olyasvalaki, akivel megoszthatja a titkait. Angela is megérkezik, örül Neilnek és közli Jaroddal, hogy pár öltönyös érdeklődött felőle a stúdióban. Affene. Nagyhatalmak.

Lyle a Központ repülőgépén tombol, Miss nincs sehol, és a mobilját sem veszi fel, a takarítók rájuk várnak Chicagóban, így Miss nélkül mennek. Jarod este műsort vezet, vendége Neil Roberts. Örülök, hogy Pavlov nem tudott ártani neked. Ezt persze Pavlov is hallja, telefonál rögtön. Lyle is megérkezett, már a rádió parkolóházában van az embereivel. Pavlov, gyere a stúdióba, Neil vár rád, állj bosszút! A nagyhatalmak pedig nem parancsolgatnak többé. Lyle beviharzik, a stúdióban csak Neil van. Pavlov egy Illinois-i apartmanházba ront be, körbelövöldöz a sötétben, Jarod lecsapja. Ő innen vezette a műsort, szerencsétlen Szépfiú ezt nem kalkulálta be. Pavlov egy tolószékbe kötözve ébred, döglött patkánnyal az ölében.

Jarod olvasta az aktáját, súlyos cukorbeteg. Itt az ideje a következő adag inzulinnak. Íme 3 fecskendő, csak az egyikben van inzulin. A többiben a halálos kísérleti gyógyszer van, válassz egyet, add be magadnak, doki. Vagy az inzulinhiány miatt kerülsz kómába, vagy a saját szered öl meg. Jó szórakozást. Pavlov bevall mindent, lesz hanganyag a következő műsorra, melyik az inzulin? Valójában mindhárom az.

Az ügy végeztével Jarod bevitte Pattyt Neil stúdiójába. A hang ismerős, az ember is az lesz. Neil elmond neki mindent. Miss újra Tommynál, vallomással jött. Mielőtt az élete részének tartaná, mesél neki magáról. Sokat, a sötét oldalról. Összebújás, békülés, hajrá fiatalok!

Neil a műsorában Middlemantől búcsúzik, 'remélem, még hallgatsz bennünket, vigyázz magadra és sose add fel. Jó éjt, Chicago.'

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2009.08.22. 14:08:25

Ez de jó rész! Miss végre levette a páncélruhát! Raines-t remélem lelövi valaki, vagy elüti egy autó, mert már nagyon idegesítő, ahogy bele szól Miss dolgaiba, meg ahogy figyeli őt.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.08.23. 20:06:23

@Elloth: Bizony, ritka jó rész volt. Ahogy Jarod szembesült azzal, hogy őt is meg lehet fejteni...
Miss páncélja meg... személyiségben tényleg sokat adott hozzá Tommy.
süti beállítások módosítása