Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lépéselőnyben 1x11 - The 12-Step Job

2009. augusztus 19. 09:00 - bree-gee

Egy kocsiban taco-t pusztító ember tombol a „What Do You Do With A Drunken Sailor?” c. örökzöld rock verziójára (hogy melyikre pontosan, arra tippeket szívesen fogadok). Nem szép látvány, annyit mondhatok. Szegényt senki se tanította meg, hogy csukd be a szád, ha eszel! Szerencsére gyorsan beér az irodába, és kiderül, hogy ő se tud szabadulni ettől a gyötrő kérdéstől: ki az előadó… De tegyük félre ezt az egetverő problémát, mert emberünk meglátja, hogy az irodájában valami revízió folyik, és egy gyors hátraarccal futásnak ered. A csapatnak egy nő meséli, hogy a fickó (Jack Hurley) alapítványi adományokat sikkasztott el, amivel a nőt is bajba sodorta. Ő volt a pénzügyi tanácsadója, és a pénz eltűnt. Megígérik, hogy segítenek.

Nate a beszélgetés alatt üdítőt iszik, ami gyanús, nem csak nekünk, hanem Sophie-nak is. Bele is szagol a dobozba, és nem éppen Coca Cola van benne…Sophie mérges, Nate pedig egy legyintéssel elrendezi a dolgot. Láttuk már ezt párszor, kezd uncsi lenni. Megindul a keresés Jack Hurley után: lement a térképről, csak azt tudni, hogy utoljára sztriptíz klubban és bárokban volt. Nate előáll egy ötlettel. Mivel a fickó úgy tűnik függő alkoholista, ezért tuti vissza fog járni a törzshelyeire (ő csak tudja), ezért elég ezeket a helyeket figyelni. Persze a srácok örömködnek, hogy mehetnek sztriptíz klubba.

Megtalálják a fickót, de fura gengszter arcok hamarabb, és püfölni kezdik a pénzüket követelve. Eliot és Hardison megmentik, de a pacák közben meglép. Követik, és megtalálják egy lámpaoszlopba hajtva, semmi baja, egyszerűen csak alszik. Parker szerint a pénz nincs a kocsiban, Eliot azt javasolja, ébresszék fel a pasit, majd ő kive…azaz kiszedi belőle hol van.

Nate-nek nincs kedve embert rabolni, a terv a következő: beviszik a férfit egy elvonóba. Nate lesz a szobatársa (persze ő csak is a terv megvalósítása miatt tette be oda a lábát, nem a „nem létező” alkoholproblémái miatt). Sophie lesz az új orvos az elvonón. Parker pedig egy beteget játszik, aki kleptomániával került be (biztos hiteles lesz). Megkezdődik az első csoportterápia. Tom vagyok, és szeretek italozni – mutatkozik be Nate.

Na igen. Hurley is elmondja a függőségeit, ha nem baj, nem sorolnám fel, 10 oldalas nem lehet egy hogyvolt. Sophie vérszemet kap, hogy most sarokba szoríthatja Nate-et, és rázúdít egy csomó kérdést és okosságot. Parker már látja mi lesz ebből, és grimaszol. Nate visszavág Sophie-nak, neki is van függősége: az 1500 dolláros csizma a lábán mi, ha nem függőség? Hurley kikotyogja, hogy nem a saját kocsiját törte ripityára, tehát van remény, hogy abban legyen a pénz. A gond csak az, hogy nem emlékszik hol parkolt, de felírta és ott van a cuccai között. Parker betör a kórház raktárába, és megtalálja a papír, kifelé menet kap egy kis gyógyszert az orvosoktól.

Eliot és Hardison megtalálják az autót, de elég nagy barna csokiba keverednek, ugyanis bomba van az autó alá rakva, és Hardison pont rajta ül. Szerencsére épp időben tudják hatástalanítani, viszont mikor épp kifújnák a bent tartott levegőt, nagy gázzal, százzal megérkezik egy csomó rosszarcú bűnöző, azok is, akikkel már találkoztak a klub előtt. Mindenki mindenkit fenyeget, és mindenki pénzt akar.

Az egyik banda koreai, a másik mexikói. Hardison, meg győzködi őket, hogy ő jamaikai, és ő is a pénzt akarja. Nem igazán látszik, hogy számítana valamit, szitává is lyuggatnák egymást, ha Eliot nem élesíti a bombát, és mindenki kereket old. Nate elég ramatyul fest, Sophie kedvesen meg is jegyzi, hát igen, ezt úgy hívják elvonási tünetek. De te nem vagy függő, á!

Eliot és Hardison elmennek a rehabra Tomhoz (aki ugye Nate). A recepciós lányt Eliot kezdi fűzni, bedobja a sármját, kezet csókol, és azt hazudja, hogy Tom bátyja. A nő szinte beleolvad a pultba. Erre Hardison eljátssza, hogy ő Eliottal van ÚGY, mire említettnek csúnyán kikerekedik a szeme, és azt hiszem Hardisonnak szerencséje, hogy akcióban vannak. Nate szerint a koreaiak biztosan pénz moshatnak Hurley cégén keresztül. Sophie szerint mivel sehol se találtak pénzt, meg kéne nézni Hurley ismerőseit, hátha valamelyiknél rejtegeti.

Nate egyre pocsékabbul van, viszont Parker egyre jobban élvezi a rehabot, Sophie pedig Nate miatt aggodalmaskodik, mint mindig. Picit be van pöccenve, hogy a férfi félvállról veszi a problémáját. A bocsánatérésnek gyógyító ereje van, célozgat a nő. Nate szerint hülyeség, hogy valakitől is bocsánatot kellene kérne, és pont. Eliot és Hardison visszamennek a bárhoz, és beszélnek a lánnyal, akivel Hurley-t látták a verekedés előtt. Kiderült nem zaklatta, csak vett neki egy kocsit, mert az övé elromlott. Nahát, a fickó nem is olyan gazember, mint gondolták. Közben a rehab hívja Sophie-t, Nate átmászott a kerítésen, meg akart szökni. Ajaj.

Hurley felhív egy Pam nevű nőt (talán a titkárnője lehet) a „kérj mindenkiről bocsánatot” Sophie-féle program keretében. A bibi csak az, hogy a koreaiak így megtudják, hogy hol van. Közben Nate és Sophie veszekszik az ivásról, most már tényleg kezd nagyon uncsi lenne a dolog. Sophie balra el, egyszer csak megjelenik Sterling. Na, ez meg mit keres itt? Kiderül, hogy csak Nate hallucinálta. Szép. Be is pipul rendesen, ezt már nem bírja sokáig, és a dolgok közepébe vág. Vagy is inkább Hurley-be. Kicsit megcibálja, hogy árulja el, hol a pénz.

Kiderül mindent vissza akart adni, és csak segíteni szeretett volna, de rosszul sült el. Közben a koreaiak bejutottak a rehabra nagy lendülettel, szerencsére Parker meglátja őket. Szól Nate-nek, aki kiadja parancsba, hogy mind a hárman le kell, hogy lépjenek, de gyorsan. Parker tiltakozik, ő nagyon jól érzi magát itt. A riasztók jeleznek, a két férfi megszökik, a lány marad. Nate-nek új terve van: segítenek a fickón, különben megölik. Hurley szerint a pénz a kocsiban van (ezt pár tacoért árulta el), amire Hardison hisztizik egy sort, hogy lehetetlen. Nate és a simlis elmegy a kocsihoz, jön a két banda is. Hurley beül az autóba: csipogó hang. Ez nem jelent jót. Mindenki elfut, a kocsi felrobban. Úgy tűnik Hurley-ben megpörkölődött a taco, de ez csak a terv része volt.

A bűnözők halottnak hiszik a fickót, és inkább egymásnak ugranak. A pénz tényleg a kocsiban volt, a kerékgumi alatt. Hurley visszaadja az alapítvány pénzét, Nate és Hardison új személyazonosságot ad neki, egy új esélyt. A csapat elmegy Parkerért, aki a gyógyszerek hatására be van lőve, vigyorog, mint a vadalma, és mindenkit ölelget.

Állítólag 24 óra múlva elmúlik a hatás, ami Hardison szerint nagy kár. Sophie és Nate a rehab épületét nézik, a nő megkérdezi, hogy készen áll-e befejezni, amit elkezdett. Nate elgondolkodik, majd vidáman közli –Sophie nagy bosszúságára-, hogy egy italra készen áll.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annácska5 2009.08.26. 09:23:47

Ez egy nagyon jó rész volt. Nate még mindig mennyire ellenkezik, mennyire nem akarja beismerni, hogy beteg. A többiek viszont édesek voltak :)

Köszi a hogyvoltot!

bree-gee 2009.08.26. 16:52:55

@Annácska5: Igen, a végén volt egy pillanat, mikor azt lehetett hinni, hogy megtörik, és visszamegy. De nem.
süti beállítások módosítása