Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x19 - Az ember alászáll

2009. augusztus 18. 14:12 - zaphodbb

Egy repülőgépen vagyunk, három ember készül kiugrani ejtőernyővel, mindezt egy sisakkamerán keresztül látjuk, ami az egyikük fején van. Látjuk amint kettőnek kinyílik az ernyője, de a harmadik akin a kamera van küzd, de nem nyílik, végül becsapódik a földbe. A kamera még működik, így két aggódó nőt, majd mentősöket látunk. Aztán még mindig a kamerán keresztül nézhetjük, amint megérkezik Riley és Nick. Pierre, az áldozat, egy ejtőernyős oktató, úgyhogy tuti bűncselekmény történt a helyi rendőr szerint.

Nick és Riley a két csajt kérdezik ki, akik Pierre-rel együtt ugrottak. Sopánkodnak egy sort, hogy Pierre ezért élt és jajaj, és minden rendben ment az ugrás körül. Közben megérkezik Max, Pierre társa, akivel együtt vezette az ejtőernyős iskolát, kissé be van verve az arca és bottal bír csak járni. A két csaj sír a sarokban, hogy Pierre úgy halt meg, hogy közben szerette a szőkét, amire Riley közbeveti, hogy még nem halt meg, most műtik. (Hehe, mint a Gyaloggaloppban, amikor a nagypapit felrakják a pestises szekérre.) Max előadja, hogy ők Belgiumból jöttek, mintha tesók lennének, a begipszelt lábára meg csak annyit mond, hogy pont az történt vele, mint a betört elejű autójával, semmi az egész. És már indul is Pierre-hez a kórházba, viszi a csajokat is.

Váltunk Langstonra, aki egy másik helyszínen van, nem messze Nickéktől, egy hulla hever a homokban, a sivatag közepén. Kis vicces adalék, hogy a faszi, aki megtalálta a hullát, az még régebben, a sorozatgyilkosos 9x03 részben is talált egy idős házaspárt holtan, miközben madarakat figyelt. Itt el is mondja a rendőrnek, hogy most már inkább tájfényképész, mert madárfigyelés közben túl sok halállal találkozott. Höhö. A hullánk szerzetesforma fickó, aki a hátán hever, a lába lótuszülésben és kissé már megcsipkedték a keselyűk. Egy sornyi mezítláb lábnyom vezet csak a testhez, ami valószínűleg a halotthoz tartozik.

A laborban Hodges elemzi, miközben a szerzetesformát vizsgálják, hogy milyen sok hasonló áldozatot kapnak a sivatagból, mert azt hiszik az olyan spirituális hely. Levágja a fasziról a csuhát, Szent Steven van a fickó hasára tetoválva, a hátára pedig az, hogy "Terjeszd az Igét, eljöttem", amire Hodges rácsap a hulla hátára "és most elmentél" felkiáltással. Hehe. Nick az ejtőernyőt nézi át a laborban. Riley érkezik, hogy Pierre totál össze van törve, nem jön ki egyhamar a műtőből, nem tudta kihallgatni. Nick felsorol jó pár dolgot, amitől, ha csak egyedül lennének, akkor simán felszerelés hibára lehetne gyanakodni, de hogy így együtt és ilyen ritka hibák összejöjjenek, annyira nincs esély, hogy tuti nyúlkált valaki Pierre cuccához.

A szerzetes boncolására pottyanunk, a doki épp az agyát veszi ki, nyami. Van az agyon egy bevérzés, ezt kiáltják ki a halál okának. Valaki fejbe verte a feje tetején ezt a szerzetest. Brass telefonál, hogy rátalált Szent Steven nyomára, aki eredetileg Mark VonGrovestreet volt. Van egy címe is hozzá, Langstonnal ott is teremnek hirtelen. Szent Steven templománál vagyunk, ahol a Steven név át van ragasztva George-ra. Bent ki  más lenne, mint Geroge, mosolygós, félőrült kisfickónak néz ki. Stevennel együtt zarándokolt a sivatagban, amikor Steven nekiadta a szent botját és visszaküldte őt egyedül, hogy terjessze az ő Igéjét. Aztán George sírt egy sort emiatt, mert tudta, hogy Steven útja az Idő Legteljesebb Állatlevesében ér véget ezzel. He? Én is szeretném azt szívni amit ő. Mikor Brass előadja a saját variációját, miszerint George a bottal fejbe górta Stevent, hogy ő lehessen helyette a főmufti, akkor George mindent beismer, hogy pontosan ezt tette. Teszi ezt derűsen és teljes lelki nyugalommal.

Nick és Riley nézik Pierre sisakkamerájáról a felvételt a zuhanás előttről. Jól látszik, hogy a két csaj között van némi versengés Pierre-ért, és bármelyik kihúzhatta Pierre nem tudom milyen alkatrészét az ernyőből, ami miatt nem nyílt ki. Nicknek jut a megtisztelő feladat, hogy a két nőt és Maxet kihallgassa. Mindkettő szerint, legalábbis a kihallgatás elején még, egy csodás család voltak ők. Nick azonban kijátssza őket egymás ellen, amire előbújik az igazság, hogy ezek hárman körbeutálják egymást, mint a szart. Mindenki ribancozik, Max szerint meg egyenesen a két csaj fogott össze Pierre ellen, mert az mindkettőt dugta.

Wendy tér be Langston kis bonctermi irodájába, két nyom van csak Szent Steven botján: a saját és George nyomai. Langston megmutat neki egy felvételt Szent Stevenről, aki azt taglalja, hogy egyszer habosan kapta a kávéját és milyen jó, hogy nem állt le vitázni emiatt. A vallás tehát a belenyugvás és konfliktuskerülés elvein alapul, George ezért is mondhatta, hogy ő ölte meg Stevent, ilyen vidám fejjel. Brass hallgatja ki George-ot, aki mindenre igent mond vagy nemet, ahogy Brass épp elvárja. George a "Jobb beleegyezni mindenbe, mint igazat mondani" Steven-elv alapján próbál élni, de Brass közbevetésén jót röhög, miszerint ez nem egy vallás, hanem házasság. Brass kezd kurvára beidegesedni a fickón, úgyhogy átadja inkább egy pszichiáternek.

Langston tanácsot kér Catherine-től, aki szerint simán lehet, hogy Steven csak beverte a fejét és baleset az egész. Legalábbis erre mutat eddig minden. Greg szalad be, két tetemhez hívják őket egy villába. Ismael, a tulaj, és üzlettársa hevergetnek a medencénél a székekben, szemlátomást elég zölden és mereven. Bent a házban Ismael felesége őrjöng, hogy a férje sose ment sehová a testőre nélkül, aki most nincs sehol. Egy kis fiatal rendőr jelent Catherine-nek a hullák mellett, hogy nincs behatolásnak jele a házon és nem raboltak el semmit. Közben majdnem lehányja Catherine-t, aki erre elküldi a helyszín közeléből, mielőtt tönkreteszi. A hullák tegnap este óta halottak, infarktusos tüneteket látnak rajtuk, de ez eléggé esélytelen, hogy egyszerre kaptak volna infarktust. Nyilván megmérgezték őket.

Wendy Nicknek jelent: az ejtőernyő pucukáján, amit vizsgált, csak Pierre DNS-e volt rajta. Catherine telefonál Langstonnak, hogy húzza vissza a seggét a laborba a rendőrségről, de hirtelen, közben a kis fiatal hányós rendőr Langston mellett görcsökben esik össze. Langston megmenti, majdnem leállt a szíve. Catherine és Langston bemennek a rendőrhöz a kórházba, kiderül, hogy Andy rendőr kesztyű nélkül nézte meg, hogy van-e pulzusa a fasziknak, nyilván akkor került rá is méregből. Miközben kifelé mennek a kórházból, az őrjöngő feleséget tolják be, aki már nem őrjöng, hanem csendben habzik szájon keresztül. Catherine telefonál Brassnek, hogy zárják le a környéket de gyorsan, mert kontakt toxin van a helyszínen.

A laboros faszi, akinek nem tudom a nevét már megint, megtalálja, hogy digitoxin volt a méreg, ami magas koncentrációban halálos, normál adagban csak szívgyógyszer. A helyszínt ellepik a védőruhás helyszínelők, akik UV lámpákkal keresik a digitoxint. A nyomok szerint felülről szórták tele az egész udvart a szerrel. Greg talál is olyan szuper-csendes repülőgépet, amit nem hallhattak meg a milliárdosaink, ha ezzel repültek feléjük. Archie pedig egy torony adataiból kideríti, hogy bizony, előző este repült arra egy gép, innen pedig már csak egy ugrás, hogy megtudjuk hol szállt le. Egy privát kifutópályán, méghozzá azon, ami Pierre és Max iskolájához tartozik. Hoppá, összefüggenek itt az esetek, kérem.

Már ott is termünk a helyszínelőkkel Pierre és Max hangárjában, ahol áll egy ultra csendes repülő, amin találnak is a digitoxinból. Pierre magához tér a kórházban, mindene be van gipszelve, állítólag beszélni se tud többé. Egy géppel tud kommunikálni, amit a szemével irányít. Max is ott zsezseg, no meg Brass. Brass szembesíti mindkettejüket azzal, hogy tudják, hogy az ő gépükből permetezték le méreggel a két milliárdos faszit. Nekiszegezi Pierre-nek a kérdést, hogy el akarja-e mondani, mi történt, amire Pierre igent néz, erre Max megfenyegeti, hogy gondolja végig mit mond el Brassnek.

Pierre elkezdi mondani, hogy Max mondta neki, hogy repüljön fel éjszaka egy fickóval. Max szerint zsarolták, hogy bántani fogják a családját, ezért kérte meg rá Pierre-t. Azért törte össze a kocsiját is, mert annyira ideges volt miatta. Aztán a faszi, akit felvitt, egy pisztolyt nyomott Pierre oldalába és kényszerítette, hogy álljon le a motorral és aztán kiszórta a mérget. Pierre bevallja, hogy azért piszkálta meg a saját ernyőjét, mert meg akart halni, annyira bánta, hogy segített megölni a két milliárdos palit.

A kérdést, hogy miért történt mindez, már a laborban válaszolják meg: simán csak viták adódtak mindenféle ingatlan meg kivitelezési szerződésekkel. Langston itt belekezd egy nagy görög drámaíró, Aiszkülosz nagy művének elemzésébe, amit a többiek elhűlve hallgatnak, amin meg Langston döbben le, hogy van ember, aki nem olvasott még Aiszküloszt. Nick, Greg és Reiley inkább elindulnak reggelizni. Langstonnak azonban a saját elemzése ad egy ötletet Szent Steven ügyének felgöngyölítéséhez. Közben meghallgatjuk, hogy Aiszkülosz elvonult a vadonba, mikor megöregedett, hogy az élet értelmén töprengjen, aztán ott meg széttépték az állatok. Langston a mese alatt a sivatagban császkál a helyszínen, ahol Steven meghalt. Talál egy teknőst, akiről vesz DNS mintát és az bizony egyezik.

Már Catherine-nél járunk a laborban, Langston neki taglalja, hogy az úgy történt, hogy a ragadozó madarak a páncélos áldozataikat sziklákra szokták leejteni, hogy hozzájussanak a húsukhoz. Nos, ez a madár Steven fejét sziklának nézhette, a teknőst ráejtette, aki betörte Szent Steven koponyáját. Hát ez durva. A vége a résznek az, hogy a Föld fölé emelkedünk, ahol egy műholdról leesik egy alkatrész, miközben Catherine azon tanakodik, hogy ha ennyi  minden: mérgek, teknősök és emberek potyognak az égből, akkor bukósisakot fog hordani. Talán csatlakoznom kéne hozzá.

Címkék: csi lv
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

báró Csekonics 2009.08.19. 13:01:56

'amin meg Langston döbben le, hogy van ember, aki nem olvasott még Aiszküloszt'

Ez a rész nagyon ütött...
Már-már Grissomos volt :-)
süti beállítások módosítása