Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x09 – Mea Culpa

2009. augusztus 17. 09:00 - Milo Rambaldi

A múlt héten több szálon is lógva hagytak minket, a lehallgatós fószer Syd aktáját tette Sloane elé, megvan a kettősügynök felkiáltással, Anna Espinosa legyakta Sydet és Dixont, és behajította Sydet egy barlangba Argentínában, ráadásul elmenekült Rambaldi naplójával.

Sydnek mázlija van, mert neki mindig az van, és nem a barlang aljára esik, hanem mint a kígyótestű csoda, rácsimpaszkodik halálában a létrára, feléled, kimászik, Dixont keresi, aki nincs meg, majd megtalálja, véresen, és kénytelen a CIA-t hívni, a Vaughntól kapott szattelefonnal, Dixon eközben Syd CIA-s kódnevét ismételgeti félkómában. Szabadúszó, szabadúszó. Jön a helikopter, mennek Buenos Airesbe, onnan haza, irány a kórház, de ez a kórház az SD-6 kórháza, Dix pedig köphet. Cinkes szitu, és Syd semmit nem tehet, a CIA nem tud bemenni az SD-6 kórházába.

Syd be van tojva, bár hazudott Arvinnak, de akkor is, most végleg lebukhat, Vaughn szerint nincs ok aggodalomra. Hát... én ebben nem lennék ennyire biztos. Syd kénytelen Dix feleségének is hazudni, rájuk támadtak a bank római kirendeltsége előtt, veszélyes ez a bankos meló, drágám. SD-6. Arvin és a lehallgatós ürge beszélgetnek. Syd a tégla, hidd el, mondja Dreyer. De nem, mondja Arvin, hidd el, én tudom. Faszt tudsz te, gyökér, mondja Dreyer. Azt tudom, mondja Arvin, hogy neked teljesítened kell, és most találtál valakit. Erre Dreyer: nekem ez a melóm, tudom, ha nem teszel, semmit, majd én szólok a Szövetségnek. Arvin begurul, nem teszel te semmit, majd én. Főcím.

Will, Francie és Syd ülnek, beszélgetnek, Dix még mindig az intenzíven. Will olyanokat mond, hogy nem fura, először Danny, most meg ez. Francie közli, hogy szétrúgom a segged, ha még egy szót szólsz. SD-6. Régi ismerős kerül elő, Ineni Hassan, a bombagyáros, aki bankot raboltat, de pénzt nem visz el, csak a komputerbe tör be, onnan lop adatot, amivel majd átutaltatja a pénzt. Syd utazik Toszkánába, egy Gerace nevű ürgéhez, egyedül, be kell jutnia a partira, el kell lopnia a kódot. Francie ki van akadva, hogy Sydnek megint utaznia kell, esküvői ruhákat akar nézegetni, franc essen a hülye bankba. Will pedig eközben kideríti, hogy Eloise Kurtz lehallgatós dísztűje még mindig működik. Nocsak.

Syd Vaughnnal beszélget, és fura történetet mesél neki. Éppen Marshall irodájában voltam, amikor jött, Arvin, beszélni akart velem. És azt mondta, megértem, ha dühös vagy rám, de olyan vagy te nekem, mintha a lányom lennél, ismerem apádat is, anyádat is ezer éve, ott voltam az eskövőn. Megértem, ha dühös vagy, de ezt tudnod kell. És azt is mondja Syd, olyan volt, mintha búcsúzott volna Arvin. Á dehogy, mondja Vaughn, csak egy vén apáskodó fasz, szokd már meg, a kódokat meg küldd haza, jó? Pedig Sydnek van igaza... Arvin fullajtárt hív, diktálok, Emil. Címzett: SD-4, Róma. Kérés: gyilkosságot. Módszer: pofánlövés. Célpont: Bristow. Sydney Bristow.

Toszkána. Syd ejtőernyővel érkezik a partira, mert nincs meghívója, fekete csipke top van rajta, Pulp Fiction parókával. Nem rossz. Lenyúlja Gerace ujjlenyomatát egy pohárról, majd megy a dolgozóba, de ekkor beugrik neki Francie. Aki otthon rohad az esküvői ruhakölcsönzőben, talpig habcsókban. És rá vár. De Syd Geracénél rosszalkodik. Megszerzi a kódot, eközben a CIA lefüleli Sloane üzenetét, ki akarják menteni Sydet, Jack tombol várjunk, lehet, hogy félrevezetés az egész. A CIA emberei már a parkban vannak, ahol Sydnek le kell adnia a kódot, de Jack lefújja a kimentést. Sloane blöfföl. Ki akarja ugrasztani a nyulat a bokorból. A teljes CIA és SD-6 Sydet nézi külön monitorokon, hogy mit csinál. De Syd végzi a dolgát, bedobja a kódot a kukába, boldog mindenki. Jack főleg, mert majdnem megölte a saját lányát...

Will egy klotyóban ül, és a dísztűbe beszél. Tudom, hogy te gyilkoltad le Eloise Kurtzot, itt a számom, hívj fel. Plííííz. Telefon megcsörren, Will beszarik, pedig csak Francie az, Sydet keresi. Otthon már Francie és Will a Pénteki barátnő című klasszikust nézik, Will bevallja, azért akartam újságíró lenni, mert láttam ezt a filmet. És ez a világ legjobb filmje. Francie szerint azért nem egészen. Will előkapja a dísztűt, ez egy lehallgató. Francie hülyeségeket beszél bele, Will telefonja csörög, és egy ismeretlen hang beleszól: vedd el a tűt a csajtól, erre pedig mondd azt, hogy téves hívás volt. Will most tényleg telerakja a gatyáját. Másnap már a munkahelyén szól a telefon. Hello, Will Tippin, na kapd a segged, azt húzás a megadott címre. Itt egy telefonfülke van, csöng is a telefon, Will felveszi. Géphangú ürge kérdezi: még mindig akarod folytatni? Will válasza: igen. Egy kazetta várja a kocsijában. Amin egy nő meggyilkolását hallhatjuk.

Sloane és Dreyer csörtéznek megint. Dreyer szerint Sloane futni hagyta volna Sydet, ha ő lett volna a tégla, hiszen lehetőséget adott a másik ügynökségnek a kimentésre. De Arvin leugatja Dreyert, te keress téglát, nekem meg hagyd, hogy végezzem a munkámat. Syd a fürdőkádban üldögél otthon, jön Francie, nem haragszom, hogy nem jöttél habcsóknézőbe, biztos Danny miatt volt. Syd azt mondja, nem. SD-6. Syd toszkánai infója, bár jó, mégsem egészen az, mert csak a bank neve van meg, a számlaszámok nem, Hassan paranoiásabb, mint azt Arvin hitte. Syd gyémántgyári ügyintézőként megy majd be a genfi bankba. Vaughn ad egy jeladót Sydnek, abba kell majd beolvasnia a számlaszámot hangosan. De így az SD-6 is hallja, mondja Syd. Nem baj, a pénz útját így is le tudjuk követni, és ez a lényeg.

Genf. A bankos bevetés sikerrel jár, Hassan 340 millió dollárját lenyúlja az SD-6, és Vaughn jeladójának köszönhetően a CIA is tudja, hol a pénz. Mindenki boldog lenne, de Marshall elfogott egy extra jelet, ami a bankból jött, el is újságolja Dreyernek. Na ennyit Vaughn szuper ötletéről. Arvin meglátja a papírt, és sokatmondóan bólogat. Syd végre szeretne aludni, de csöng a telefon, Diane az, Dixon felesége. Dix felébredt. Syd kérdezi, mire emlékszel? Semmire. Syd boldogan távozna, de a kórház parkolójában rátámadnak, elkábítják, bevágják egy kocsiba. Arvin telefonja csörög. Megvan a lány. Rendben. Akkor vigyétek.

Címkék: alias
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Caeiro 2009.08.17. 16:42:37

Hihetetlen, hogy rántja be az embert ez a sorozat! Köszi Rambaldi a hv-kat, te hoztad meg a kedvet a daráláshoz!

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.08.24. 00:53:43

Az első darálós sorozatom volt. IT-szobatárs, sok pizza, sör, na csak még egy részt, másnap zh ... Jó volt nosztalgiázni egyet a hogyvolttal.
süti beállítások módosítása