Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halottnak a csók 1x07 - Smell of success

2009. augusztus 15. 09:29 - Csiki_

Megkésve bár, de törve nem, itt a következő Pushing-hogyvolt. Kezdek egyre nehezebben találni szavakat a bekezdésekre, mivel újból a kicsi Neddel nyitunk, aki annyira magányosnak érzi magát a mamája nélkül a bentlakásosban, hogy nekiáll éjnek évadján pitét sütni. Ennyi ebből elég is, ugrás a felnőtt Nedre, aki épp virágokat ültet a panelházak tetejére a Halott Lány méhei számára. Eközben Olive és Chuck egyre jobb barátnőkké érnek a közös cél érdekében, miszerint az enyhén túladagolt nénikéket bele kell erőszakolni a medencébe, hogy újra ússzanak! És mindeközben Chuck mini-pitéket süt, és ahogy a Pitekészítőt megcsapja a változás szele a menüt illetően, eléggé kiakad.

Ennyit a bevezetésről. Emerson békésen üldögél az irodájában, és hangosan röhögve olvassa a „Szabás/Kacagás” című műremeket (Mr Fuller, minden elismerésem), mikor legnagyobb bosszúságára bejön a dologidő, vetni kell a tarhonyát, egyszóval munka van. A telefonon értesül Anita Gray rejtélyes haláláról, miszerint az arcába robbant a tanára, Napoleon LeNez új könyve. Ezt nevezem robbanó sikernek. A férfinak nem mindennapi munkája van: azt kutatja, hogy az illatok milyen hatással vannak az agy különböző részeire. Erről írt egy könyvet is, ám a lány nem bírta kivárni, hogy az megjelenjen, elcsente az egyetlen létező példányt tanárától, és beleolvasott. Majd rövid úton felrobbant.

Irány a hullaház, szegény Anita nincs valami jó bőrben, azaz nincs is egyáltalán semmilyen bőrben a robbanás miatt. A lány elmeséli, hogy a könyvben különböző illatminták is megtalálhatóak, mint az újságokban a parfümök próbaillatai. Csak meg kell dörzsölni, és az illat máris visszaidéz egy-egy emléket vagy érzést. Ő épp a füstszűrős cigaretta illatát próbálta ki, hogy felidézze a rákban elhunyt nagymamája illatát, mikor az berobbant. Mármint a könyv, nem a nagymama. És mivel a könyvet nem arra szánták, hogy ő elolvassa, ezért nem ő lehetett a fő célpont, hanem maga a szerző, Napoleon LeNez. Itt csak Emersont tudom idézni: „Egy halálos-szagos könyv volt. Mi történt azzal, hogy az emberek lelövik egymást?”

Rögtön Napoleon LeNez lakásába mennek, hogy kiderítsenek egyet, s mást. Ahogy belépnek a lakásba, azt már rögtön sikerül kideríteniük, hogy LeNez nem gyengén megszállott, ugyanis közvetlenül a lakása ajtajában egy tisztító- és fertőtlenítőberendezéssel ellátott üvegfalú kamra van, hogy a kintről bejövő nehogy valami rossz szagot illetve koszt vigyen be magával a lakásba. Miután a szerző alaposan végigszagolgat mindenkit a csapatból, sikeresen megállapítja, hogy Emerson egy kötögető detektív, Nednek virágillata van, a Halott Lányból pedig árad a halál illata… de biztos csak a parfüm miatt. Hát persze, biztos. Emerson elmeséli LeNez-nek, hogy Anita hogyan halt meg: ahogy a lány megdörzsölte a próbaillatot kibocsájtó foltot, olyan kémiai láncreakció keletkezett, amitől az egész berobbant. A szerző sajnálja a lányt, főleg azért, mert így nem olvashatja el a könyvét, pedig azt két hónappal előbbre hozták a kiadási listán.

Apró kitérő: Olive odavan a boldogságtól, ugyanis a nénikéknél van, és épp a Kedvenc Hableány Kedvencek hableányfarkait és kagylómelltartóit próbálja fel. És mindeközben próbálja visszacsábítani őket a vízbe. Már egész jól halad a tervvel, mikor a régi holmik között találnak egy régi pulóvert, ami még régen Chucké, előtte pedig az anyjáé volt. Olive kérdezősködésére Lily kijelenti, hogy Chuck anyja meghalt, és ezzel hozzávágja a pulcsit a lányhoz, hogy vigye csak nyugodtan az összes fellépő ruhával együtt, nekik úgysincs rá szükségük.

Újból a Pitekuckóban. Emerson épp a legújabb fejleményeket osztja meg Neddel, ugyanis kiderítette, hogy LeNez könyvének megjelenését még Anita halála előtt hozták előbbre. Tehát ha LeNez könyve előbbre került, akkor valakinek a könyvét tolták hátrébb. Máris megvan az indíték. Váratlanul berobban a beszélgetésbe Chuck, újból a mini-pite ötleteivel nyaggatva Nedet, amit Emerson nagyon nem tolerál, pedig fogalma sincs, hogy mi az a mini-pite. Innen teljesen más irányba indul el a beszélgetés, aminek a végén fény derül arra, hogy a Pitekészítőnek igenis voltak Chuck előtt barátnői, csak bizonyos külső tényezők miatt szakított velük. Mégis miféle külső tényezők? Hát, mint amikor intim kapcsolatba kezdtünk az akkori barátnőmmel egy medvebőrön. Roarrrr.

Olive félrehívja Chuckot a piruló Ned mellől, és tájékoztatja őt a nénikékkel kapcsolatos problémáról, miszerint visszafelé sült el a dolog, egyre kevésbé akarnak bemenni a vízbe. Chuck kijelenti, hogy nem szabad félbehagyni az akciót, bele kell őket lökni a medencébe minden áron. Eközben pedig Emerson újabb mániájára derül fény: odavan a kihajtható („pop-up”) könyvekért. És szerencsére pont egy kihajtható könyv megjelenési dátumát tolták hátrébb a szagos könyv miatt. Irány Horány!

A pop-up könyv szerzője, Chas Spielman magyarhangja Dolmány Attila, kellemes meglepetés. Az önjelölt detektívek a kikérdezése közben ráakadnak egy „Hogyan készítsünk bombát otthon?” c. kihajtható kisokosra, elég gyanús, de mivel nincs bizonyíték, annyiban hagyják a dolgot, és elmennek (Emerson azért a biztonság kedvéért „lefoglal” néhány pop-up könyvet a „nyomozás érdekében”). De Ned még visszafordul, és megtudja a pop-upos sráctól, hogy bár LeNez könyvének megjelenését tényleg előbbre hozták, de így az uborkaszezonra került. Röviden: kitoltak vele.

A Pitekuckóban a lányok cselt szőnek a nénik ellen. Chuck ezúttal nem csak homeopátiás készítményt kever a pitébe, de egy kis üveg klóros vizet is mellékel hozzá, hátha az illat felidézi a szép emlékeket a nénikékben, és visszamennek a medencébe. Olive épp egy makacs dugulással küszködik a mosogatókagylóban, mikor megjönnek a férfiak. Ned átveszi a terepet, és addig nyúl le könyékig a mocskos vízben, míg végül megtalálja a dugulás okát: egy elképesztően büdös és koszos zoknit, ami egyértelmű üzenetet hordoz: „Nem menthetitek meg LeNez-t”.

A kis szeretetcsomag rögtön LeNez asztalán landol, aki néhány alapos szippantás után megállapítja, hogy az a csatornából jött. Tehát egyetlen ember küldhette: Oscar Vibenius. Az említett személy és LeNez régen barátok és munkatársak voltak, egészen addig, míg ki nem derült, hogy teljesen más véleményen vannak a szagokat illetően: míg LeNez a tiszta, gondosan megválasztott illatokat preferálta, addig Oscar a természet igazi, vad szagait kedvelte. A rivalizálásnak az lett a végeredménye, hogy Oscar a csatornákba költözött, míg LeNez fenn maradt a felszínen.

Hőseinket semmi sem állíthatja meg a nyomozásban, így máris egy csatornában másznak kitartóan. Emerson nyavalyog, hogy elázik a cipője, de a Halott Lány felfedez egy szerszámosládát és egy vastag, sárga csövet. Follow the yellow thick hose! – kiáltanak fel, és Dorothy módjára megindulnak, L. F. Baum pedig biztos kacag a sírjában. A sárga csövet követve ráakadnak Oscarra, aki csak annyit ordít, hogy „Rohanjanak!”, és a fejük fölötti útszakaszon máris felrobban LeNez kocsija. Mint kiderül, a vastag sárga cső egy gázcső volt, aminek a vége LeNez kocsijában végződött, így mikor be akarta indítani a kocsit, az berobbant. LeNez pedig hálát adhat azoknak a kulcsoknak, amikkel távolról is ki lehet nyitni a kocsikat.

Chuck egy gyors zuhany után felöltözve és frissen átmegy az amerikai zászlós hableányruhába öltözött Olive-hoz (a férfiak pedig gyönyörködhetnek), és ahogy a nénikről beszélgetnek, Olive-nak eszébe jut Chuck régi pulcsija, és visszaadja neki, aki ennek hatására jól elbőgi magát. Olive ezzel annyira nem tud mit kezdeni, hogy behívja a síró lányt egy pitére. This is the beginning of a beautiful friendship. Ezalatt Ned LeNez lakásán van, szépen kiöltözve, mivel ott az egész média, és épp LeNez-t és Emersont interjúvolják a gyilkossági kísérletről. Emerson szépen kihasználja a helyzetet, egy rövid önreklám után egy bájos mosoly keretében elmondja, amit megtudott az ügyről, miközben Ned észrevétlenül arrébb sunnyog, hogy felfedezze a lakás többi részét is.

A lányoknak sincs egyszerű helyzetük a Pitekuckóban, mivel váratlanul betoppan hozzájuk maga Oscar Vibenius! Nem akar ő semmi rosszat, csak leülni a pulthoz és beszélgetni, meg megszagolgatni őket egy kicsit, annak ellenére, hogy Olive egy hatalmas piteszelő késsel hadonászik az orra előtt. Elmondja, hogy nem ő akarta megölni LeNez-t, sőt, amikor a Pitekészítőék rábukkantak a vastag sárga csövet követve, épp azon volt, hogy megakadályozza a robbantást. Miután a lányok nem hisznek neki, elviszi őket a szétroncsolt autóhoz, ahol nagy felfedezést tesznek: a kocsinak záptojás szaga van! Pedig a gázt csak utólag szagosítják, eredetileg szagtalan, tehát valaki utólag szagosította, mert azt hitte, így nem lesz feltűnő. Egy embernek van még indítéka, aki nem más, mint maga LeNez! Hiszen mi lenne jobb reklám a gyilkossági kísérleteknél?

Egy rövid Lily és Vivian közötti konfrontációt követően visszatérünk LeNez-hez, ahol az interjúnak vége, Ned pedig érdekes dolgot talált az ágy alatt: egy ugyanolyan zoknit, mint amilyet ő maga halászott ki a Pitekuckó mosogatókagylójából! LeNez természetesen tagad, hogy ő készítette volna, és ahogy a Pitekészítőék indulni készülnek, bezárja őket a fertőtlenítő kamrába, és bekapcsolja a légtisztító berendezést, csakhogy az már nem tiszta levegőt fúj rájuk, hanem különböző gázokat, amik gyorsan berobbanhatnak. Ez azért probléma lehet.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a gyilkos mindent bevall áldozatainak. Miután megtudta, hogy a kiadó kitolt a könyvével, olyan reklámfogást talált ki magának, mint senki más: ha úgy állítja be, hogy vetélytársai a könyve miatt az életére törnek, hamar elkelnek a példányok. Szegény Anita halála véletlen volt, de ez nem állította meg az útján. LeNez megpróbálta Oscarra kenni a gyilkosságot, majd kísérletet tett önmaga megölésére a vastag sárga cső segítségével.

Vissza a jelenbe, LeNez vigyorog, és mikor befejezi a mondandóját, megnyomja azt a bizonyos, feltehetőleg piros gombot… de nem az történik, amire számítana. A Pitekészítőék háta mögött az ajtó kinyílik, és belép Chuck, Olive és Oscar. Kiderül, hogy Oscar átkötötte a vezetékeket, így a Pitekészítőék nem csak hogy életben maradnak, de LeNez-t a szerkezet nem védi meg többé a külvilág szagaitól és mocskától. És számára ez a legnagyobb elképzelhető büntetés.

Utolsó jelenetek: Vivian szépen érzelmesen énekel, és ezzel visszacsábítja Lily-t a vízbe, és újból szinkronúsznak. Emerson félreteszi a kötőtűket, és új imádatának, egy saját pop-up könyv készítésének szenteli szabadidejét. Ned apró meglepetéssel készül Chucknak: a mini-piték végül csak felkerülnek az étlapra. Minden happy, csakhogy… kinn, a Pitekuckó előtt Oscar Vibenius-t nem hagyja nyugodni a Halott Lány különleges illata, így Chuck régi pulcsijával a kezében hatalmas veszélyt jelenthet a titokra.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása