Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 1x13- Little Girl, I Want To Marry You

2009. augusztus 15. 11:17 - Sigismundus

Előző részekből. Jay bizonytalan hogy jó e újrakezdeni Lylával, Smash bevallja húgának hogy kokszol, Tyra késsel a kezében kergeti el anyja bántalmazóját, Matt apja Henry két hetes eltávra hazajött.

 

Reggel a Taylorok autójában, a rádióban nem Sammy Meade szól a családfő nagy bánatára, hanem valami nőknek szóló lelki tanácsadóműsor. Mindkét szőkéje elmélyülten egy luzer csaj történetét hallgatja, Ericet idegesíti a hülye sztori, de azért egy itt hallott mondatot a csapat edzésén csak megismétel „Mindannyian irányítjátok a végzetetek” …Williams Mama otthon nagytakarítást rendez és megtalálja a dugi tűket és fiolákat. Ápolónő, egyből felismeri hogy nem heroin, hanem dopping, és Brian fiát fülön ragadva viharzik be Taylor irodájába. Az edzőt hiszi felelősnek ezért, de Eric olyan döbbent arcot vág, hogy a két felnőtt egyszerre fordul Smash felé válaszért. Neki pedig mentsége nincs…

Garrity családi vacsora, Buddy egy régi vásárlójának pszihológia szakos egyetemista fiáról dumál, aki dolgozatot ír, pont a pompomlányokról és Lyla talán segíthetne neki. Már meg is beszélt a sráccal egy éttermi találkozót: Világos a szitu, apa egy randit hozott össze lányának, aki nem mond még igent vagy nemet….Taylorék a polgármesterasszonyhoz készülődnek, Ericnek nincs sok kedve ehhez, meg a Smash ügy is bántja. Ha jelent a srácot egy életre kirúgják, ha nem jelenti akkor szembemegy az elveivel ami szerint eddig élt. Rodell asszonynál kiderül hogy a hölgy leszbikus bár ezt nem nagyon hirdeti, végül is Texasban vagyunk, vidéken. Barátnéja is itt van vele, különc piás öreglányok, és közlik Tammyval hogy az újraválasztási kampány stábjában nagyon szeretnék ha ő is benne lenne, egy erős, okos nő, itt a helye. Tammynak tetszik a kihívás, Ericnek egyáltalán nem.

A három Colette büfében vacsorázik, Timről dumálnak, meg hogy állás kellene Anyának, eddig Bunkó Bob fizetett mindent, de most nincs. Tyra meglátja Jayt és Lylát együtt, mikor a srác egy percre magára marad, kérdőre is vonja, mégis megbocsátott a megcsalónak? Hát igen, ismeri be Jason, jő vissza közben Lyla, a két lány „megfojtanálak” mosollyal üdvözli egymást. Majd a szőke pimaszul mindjárt egy recepciós állásról kérdi feketét, amit a Garrity Autószalon hirdet, anyának jó lenne….Este Smash viharzik haza, anyjával kiabál egy sort, hogy minek kellett az edzőhöz mennie, lerombolta az életét. Mama szerint inkább megmentette, és a tiszteletlen viselkedés miatt Brian az autójában alszik, kifelé.

Reggel Smash Erichez megy raportra elismeri hogy hibázott. Edző közli vele hogy hiba ha elfelejt valamit megvenni a boltban, vagy odaégeti a barbecue-t, amit Smash csinált az baromság, nem hiba. Taylor közli a csapattal, hogy Smash egy darabig nem játszik, családi okok meg minden, de a többi 44 is elég kell hogy legyen a győzelemhez…Családi kör Saracenéknél, apa sörözik, Julie tanul, nagyi a Smash ügyet találgatja, Matt pedig a South Pines csapat meccsét elemzi. Fel is fedez valamit az ellenfélnél. Van egy gyakori play-ük védekezéskor, amikor az OLB-k (Outside linebacker , szélső linebacker, a védőcsapat mindenesei: futás és passz ellen egyaránt alkalmazhatók, továbbá az irányító támadásában is jeleskednek.) nagyon elől vannak, a hátsó védők, SS és FS (Strong Safety az egyik leghátsó védőember, Free Safety az utolsó védőember. Ha az elkapó rajta túljut akkor általában csak egy légüres tér választja el a célterülettől; éppen ezért hatalmas felelőség ) pedig nagyon távol egymástól. Na most, itt egy jókora üres terület lesz, ahová nyugodtan passzolhatna a saját futóinak, akár Smash nélkül is nyerhetnek. Matt nagyon lelkes felfedezésétől, de apa rossz hírt közöl, még péntek délután vissza kell indulnia egységéhez, a meccset már nem látja sajnos…. Taylorék este a kampány-dolgot tárgyalják, Tammy le van nyűgözve, Rodell asszony okos politikus, Eric próbálja finoman lebeszélni. Aztán dörömbölés az ajtón, az igen ideges Smash az aki kétségbeesetten azt akarja tudni, tagja-e még a csapatnak ? Eric még nem döntött mert ő is sokat kockáztat, de Brian lesz az első akivel közli majd….Reggel persze minden újságíró a Smash ügyről kérdezi, de Taylor edző nem nyilatkozik. Buddy Garritynek sem pedig ő aztán keményen követeli a választ. Jő Matt, lelkesen magyaráz a talált lyukakról a védelemben, de Eric lehűti. Megköszöni a fáradozást, de a felkészítést bízza nyugodtan az Edzőre, Ok ?

Colettéknél Anyu megint depissen fekszik, az állásügyben sem sok lépést tett eddig, Tyra úgy dönt, kezébe veszi az irányítást. Nem mást mint Timet kéri meg egy kis protekciózásra állásügyben. Nem biztos hogy a legjobb ötlet, Riggins ugyebár nem nagy kedvence Buddynak mostanság. És mégis, Garrity nem rossz ember, ad egy esélyt Colette anyunak, jöjjön be egy interjúra. Aztán persze Smashről kérdezi, de Tim sem tud semmit…. Jay csak nem bízik egészen Lylában, Herc meg az autója segítségével a tervezett találkozó helyszíne felé hajtat, leselkedni. Kapucni, napszemüveg az álca, a titkos kémkedési akciót azonban Herc buktatja le dudaszó, integetés, és „Hey Lyla” kiabálással.

Smash otthon, már lehiggadt, bocsánatot kér Mamától, de máris a padlón van lelkileg, szerinte nincs több esélye az életben….Jason kérdőre vonja Buddy Garrityt mégis hogyan merte megszervezni neki a randit? Buddy előbb mellébeszélne de a srác átlát ezen, érti a szándékot, hogy vannak más lehetőségek is mint a város bénája. Oké, ha már őszinteség legyen az, Buddy is kérdez egy elgondolkodtatót. Az világos hogy Lyla nagyon szerelmes Jasonbe és a pokolba is követné őt, de vajon a srác akarja e hogy a lány odáig jusson ?...Colettek állásinterjúra mennek, Anyu fél a dologtól, utálja a Garrityket, olyan nagyképűek. Aztán durrdefekt a préri közepén, kerékcsere miniszoknyában nem egyszerű dolog. Anya Isten kezét látja a dologban, aki nem akarja neki ezt az állást. Lányát dühíti ez a kishitűség, közli hogy legnagyobb félelme hogy olyan lesz mint anyja, ezen az akadályon pedig át kell jutniuk. Kemény dolog a búcsúzás, mégis sikerül mindkét Saracennek megállni könnyek nélkül.

Tammy, úgy dönt, csatlakozik a polgármesteri kampánystábhoz, mert jó az oktatási program.Közli ezt Ericcel is, de megadja a módját, egy nem tetsző hírt ugye úgy kell szerinte közölni férjével, hogy a beosztott edzők elöl, a nagyon fontos végső taktikai megbeszélésről rángatja ki. Eric szerint Rodell csak politikus, mindegy milyen párti, és jó érzékkel a népszerű embereket illetve azok feleségeit nyeri meg kampányához. Tammy ezen kiakad, szóval férje szerint csak a sztáredző felesége, és nem önmaga képességei miatt kell? Ezen megy egy kis vita, de a Taylorok megint meg tudnak egyezni, hálisten.

Jay és Herc, söröznek egy kihalt úton, Hatos elmeséli a Lyla-Buddy problémát vörösnek, mit tanácsol a Mester? Jasont ugyanis elgondolkoztatta Buddy kis szónoklata a pokolba is követésről. Herc tanácsa meglepő, annak ismeretében, hogy nem egy nagy Lyla fan ugyebár. Ugyanis ha a lány apja miatt akarna szakítani, akkor szerinte még ma éjjel szökjenek meg és irány Vegas! Vörös szerint a kripliknek is van még gerincük, nem kell megalázkodni.....Meccs, negyedik negyed, még nyolc perc, és 0-0 az állás. Smash a kispadon figyel.Matt Baxternek a 22-esnek adja a labdát aki TDt nem, de 4 yardot szerez. Második playre 22-es még 5-öt szerez. Harmadikra már Timnek adja a labdát aki viszont belefut két védőbe és veszít 7 yardot. Idő a Párducoknak, Taylor nem küldi be a rugókat, negyedik és nyolcat is meg akarja csinálni. Taktikai fejösszedugás, Taylor, Mac, és Matt elemeznek. Hetes a felfedezett lyukat emlegeti, mire Eric elárulja neki hogy az nem ám véletlen figyelmetlenség, hanem egy gondosan megtervezett csapda… A South Pines védői ugyanis a leggyorsabbak Texasban, semmi perc alatt zárják azt a lyukat, pont azt várják hogy oda dobjanak a Párducok…Kockázatos, ha nem sikerül, a rájátszás meccset fotelből nézik. De csinálják. Negyedik és nyolc, Matt irányít,  Tim az aki előrerohan a lyukba, Hetes dob, 33-as elkap és rohan. A védők rámozdulnak ahogy kell de Timet nem könnyű ugye megállítani, fellöki mindkettőt és megvan a TD , megvan a rájátszás !

Buli a Garrity Szalonban. Tyra és anyja csak most érnek be, sebaj, Buddy amúgy is elfelejtette az egészet. De úgy tűnik, anyu dekoltázsa és miniszoknyája csak számít valamit, övé az állás, egy percnyi interjú után. Matt nagy alázatosan megköszöni a Mesternek, hogy elfogadta az ötletét, a polgármesternő Tammyt fűzi, kampányügyben persze, amitől férjének rángatózni kezd az arca. De van ma estére még egy kemény döntés, elviszi hát Smasht autózni egy büfébe.

 

Ott megmutatja az egyik mosogatósrácot, aki Taylor szerint nagy tehetség volt, szerepelt a Hunt listán, de másodévben kiesett kokszolás miatt az egyetemről és most itt melózik. Smash önkéntes drogtesztre fog járni addig, amíg Taylor mondja és addig nincs játék sem. Javasolja srácnak hogy azokra hallgasson inkább, akik szeretik, és azt se feledje hogy ő az Edző mit kockáztat ezzel a döntéssel. Brian persze megígér mindent.
Címkék: fnl
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása