Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 3x13 - Tomorrow blues. (Évadzáró)

2009. augusztus 14. 16:00 - Sigismundus

Öt hónappal később.. akkor már tavasz van. Baseball idény kezdődik, a futball hősei megérdemelt pihenőjüket töltik. Augusztus elejéig szabadon engedi népét Eric Taylor, de előtte még bejelenti, JD McCoy lett az Év QBje, jó nyarat. Mindenki a maga párjával andalog, aztán a végzősök búcsúztatása. Tammy Taylor olvassa fel ki hová kerül. Matt Saracen, felvételt nyert a Chicagói Müvészeti Iskolába, Tim Riggins fociösztöndíjat kapott San Antonioba, Lyla Garrity évfolyammásodik, szintén San Antonio (itt kissé összenéznek a népek, igen alacsony egy suli ez hozzá), Tyra Colette-nek még nincs meg a helye, csak várólistás, de az eredményei a felvételiken mind jól sikerültek, szinte 100% egy fősuli.

Aztán igazgatónő a Tanfelügyelővel tárgyal, holnap lesz pár szerződés újratárgyalásának a napja, és Tanfelügyelő szeretné ha Tammy mint feleség nem venne részt Ericén, az érintettség okán. Tammy persze hogy részt vesz, ígéri, mint igazgató lesz ott, de ez azt jelenti, nem hosszabbítják meg férje szerződését? A Tanfelügyelő nem válaszol.

Eric mit sem sejtve autózik Buddyval vidéken. Toboroznak ami hivatalosan nem toborzás, csak látogatás. Tehetséges általános iskolai srácokat gyűjtenek jövőre. És az első címen, nem is kell sokat győzködni a szülőket, hamar kijelentik, hisz maguk is Párducnak nevelték a kölköt. Csak azt nem értik, minek kétszer is tárgyalni erről, múlt héten meg most is. Hogy mivan-mivan? , kérdik udvariasan hőseink, és kiderül, múlt héten valami Aiken edző és MrMcCoy már járt itt.

Komor hangulatban ülnek össze Taylorék, de Tammy nem hiszi hogy ilyen aljasságra képesek a McCoyok, Eric viszont igen…. Saracen nagyi otthonba megy, és visz mindent, régi magazinoktól kezdve Matt kiskori fényképeiig. Az érintett ez utóbbiakat szívesen eltüntetné, de Julienek és Shelbynek tetszik… Igazgatói iroda, továbbtanulásban döntés. Tammy közli Lylával hogy édesapja kérésére, felhívta a Vanderbilt Egyetemet, akik egy hétig még kitolták a határidőt. Csodás, mondja a lány, csak honnan lesz pénz, mert a San Antoniora ő már bejelentkezett. Itt lép közbe Buddy, közli, felhívott valami Gary bácsit és ő állja majd a költséget. Na most Gary bácsi a megcsalt Pam rokona, így Buddynak nyilván nem kicsit kellett ezért megalázkodnia, de sikerült. Mármint a terv hogy Tim közeléből elhajtsa lányát.

Tyra egyre idegesebb, mert az Applebeesben egyre több osztálytársát kell kiszolgálnia, akik a sikeres felvételiket ünneplik családostól. Az övé még várólistán van UT-nál, és nem is lesz belőle semmi.. Landry ajánlata, menjek el erre az egyetemre, kérdezni, mi újság….Eric felmegy a McCoyokhoz, tiszta vizet önteni a pohárba. Joe nyugisan fogadja és a toborzás számonkérésére, azt válaszolja, mivel Eric nem sietett, neki kellet gyorsan lépni. Hogy felhatalmazás nélkül, az őt nem érdekli, sok pénzt tett a csapatba, érdeke fűződik a sikeres jövőhöz. Taylor nyíltan felteszi a kérdést, az állása a tét? Joe gúnyosan válaszol, ha garantálja JD legyen végig a kezdő és Wade kapja Mac helyét, akkor nem. Eric elküldi a fenébe, mert a családját fenyegetik.

A Rigginsek tényleg jól kipofozták az ócska garázst, ide már el lehet képzelni egy műhelyt, szánalom nélkül is. Lyla szeretné négyszemközt közölni szerelmével a továbbtanulási terveit, de a tesók sietnek valami árverésre…. Tyra az UTn sem jár sikerrel A nyári ügyeletes közli vele, hogy rajta kívül még 1000 jelentkező kapott várólistás levelet ennyi sors kérdéses még, hogy valaki a már felvettek közül meggondolja-e magát. És különben is, csak hivatalosan adhatnak értesítést, várja azt meg…. A Taylorok is a sorson rágódnak. Eric nem hajlandó eljönni a szerződését tárgyaló ülésre, Joe McCoyt nem tudja túllicitálni. Mindenét odaadta már a csapatnak, de a büszkeségét nem hajlandó.(megjegyzem, tehetik felelőssé Ericet az elvesztett Állami miatt. Az nem kifogás hogy a közvélemény nyomására kezdett egy rutin nélküli QBvel. Ő volt a Főedző, ő döntött így végül…) Tammy szerint a büszkeséggel hiába is jönne, de kellene tényleg valami terv, küzdjön meg a férje magért…. Rigginsek az árverésen, adnak itt ócska porfogó giccsektől komoly szerszámokig mindet, a tesók egy hidraulikus emelőre licitálnak és 1200ért az övék. A sikeres licit után még maradt szórni való pénz, Tim szokott felelőtlenségével ráveszi Billyt vegyék meg a következő tételt is vevőcsalogatónak. A következő pedig nem más mint Beevo, egy igaz texasi longhorn marha, mint a Texans logója, megveszik.

Hazafelé az UTról Tyra tovább is csak a várólistán remeg és eleve esélytelennek érzi magát. Landry végül nem bírja, leáll a préri közepén, kicsit lélektanilag üvöltözni vele. Persze nem teszi jól, a lány szerint nem ugyanaz a helyzetük, a srácnak könnyebben ment minden, tanulás, család, munka sem akadályozta. Végül csak sikerül lehiggadni…. Mattnek sem könnyű az elvállás, ma vitte nagyit az otthonba. A szoba berendezve mint otthon, holmija egy része még otthonmaradt, de nem túl vigasztaló.

Másik őszinte vallomás szintén út mentén. Lerobbant a Riggs-kocsi, Billy bütyköli közben Tim meg hosszan sorolja miért is nem akar a San Antoniora menni. Szívesebben maradna Billy helyében, sörözés, otthon, feleség, saját vállalkozás, a Megvalósult Amerikai Álom. Kocsi nem indul, Tim kezd bütykölni és egyből beindul, bátyó erre igen ideges lesz. Öccse néha igen nehezen kapcsol, most is, mert megkérdi mi a hírig oka? Hát az édes öcsém, hogy nekem kell majd családot etetnem autójavításból, és a sajátomat sem tudom beindítani, az!  De nincs visszaút, nem lehet lelépni éjszaka, adósságok vannak és Mindy terhes… A hírre Timmel madarat lehetne fogatni, a keresztapaság már meg lett neki ígérve, és ha fiú lép elsőként pályára, Timothy lesz ő is. Örömködés az útszélen, yippi !

Julie Taylor mivel idén jókislány volt megkapja élete első autóját. Persze nem ingyért, a részletek felét ő fizeti, és benzinrevalót is maga keresi majd, de akkor is. Mégsem felhőtlen az öröm, mert tudatosul benne hogy összes barátja idén végez, főleg Matt és ettől hirtelen egyedül érzi magát…. A Collete házban este anya és Mindy vitatkoznak, most adják-e oda Nagyszőkének a ma érkezett levelet az UTtól vagy később? Késő, épp hazaérkezik az érintett, és a hírre egyből hisztérikusan kirohan, Landryt megállítani az udvarra. Együtt bontják ki a levelet, feszült csend, majd visítás, hát mégis sikerült, az első Colette aki egyetemre jár!.

Szerződés-újratárgyalás, Tanfelügyelő megkérdi Wade Aikent, elfogadna-e egy megbízatásra a vezetőedzői posztra a Dillon Panthers élén? Joe McCoy válaszol kiscsicskája helyett, persze hogy elfogadja, bármennyit is fizetnek neki… Tammy is jelen van, de ígéretéhez híven nem szól. Buddy Garrity sem szól, neki már súlya itt semmi. Szól viszont Eric Taylor, aki mégis eljött hát. Emlékeztet mindenkit, hogy ő szereti a sulit, a srácokat, mint az első napján, úgy jön be dolgozni mindig. Ha le akarják cserélni, hogy egy nagyon gazdag ember vegyen egy csapatot a fiának, hát tessék… Aztán kimegy, és beül az első helyre ami eszébe jut.

Ez pedig nem más mint a Colette-Riggins esküvő a templomban, Itt van mindenki, Matt, Julie, Garrityk, hátborzongató hófehér cowboyöltönyökben feszít Billy és Tim. Épp mielőtt megkezdődne a szertartás, befut Tammy is. Remek pár másodperces jelenet az, ahogy férje kezét szorítva ránéz, benne van minden, egy szónak sem kell elhangoznia. Aztán mégis, elmeséli hogy Wade Aiken kapta az állását, éspedig 5 évre (Ericnek ezt soha nem ajánlották fel, még a megnyert Állami után sem!). Férjét sokként éri, pedig volt ideje felkészülni erre. „Kárpótlásul” viszont, felajánlották Eric Taylornak az újonnan megnyílt East-Dillon vezetőedzői posztját… Aztán szertartás…

Utána buli, tánc a lakodalmas-countryra. Tyra Landryvel, Matt Julievel, Buddy újra ráhajt Angela Colettre. Tim pedig elbeszélget Lylával végre. A lány elmeséli hogy mi a helyzet a Vanderbiltel, lenne egy lehetőség, de meggondolta magát, mégis Timmel akar menni a San Antoniora. Riggs meglepően reagál, lebeszéli a lányt, menjen inkább a jobb suliba, ez volt a vágya mindig is, ők majd meglesznek valahogy.

Julie is a jövőről kezdene Mattel beszélni, ha a srác elmegy, akkor már nehéz lesz a kapcsolatukat fenntartani, szóval szakítani kellene, meg izé.. De Matt nem is hajlandó erről beszélni, meglesznek ők is távkapcsolatban. Aztán a srác gondol egyet és elrohan. Egyenesen az öregek otthonába, ahol a meglepett nagyival közli, mennek lagziba, aztán haza, de végleg! Az ok, egyedül eddig még nagyi nem hagyta cserben őt, hát hogy is tehetné vele ezt Matt? … Kedvenc edzőnk is a lagziban, és mi tagadás felhajtott egykét schotchot, ami javított kissé kedélyén, táncba viszi feleségét és megígérik egymásnak százezredszerre is hogy ők ketten megmaradnak együtt, örökre.

Texasi lagzikon úgy tűnik nem divat a menyasszonyrablás, sikerült megúszni nászútra indulásig. Itt viszont Tim lép színre és a kocsi elől rángatja el bátyját, közli a jó hírt, Lyla a Vanderbiltre megy, így neki nem kell a SA-ra mennie, csak a lány miatt ment volna. Maradhat Dillonban, szerelhet kocsit, ihat sört Billel. Az ifjú férj megint elámul öccse milyen hülye is tud lenni időnként. Majd kioktatja, nem így megy ez. Tim menjen csak SA-ra, mert kell a jövendő gyermekeiknek egy példakép. Ne olyanok legyenek mint az ők apja és anyja, legyenek olyanok mint Tim bácsi aki fősulira járt, kell hogy legyen remény.. Tim nem tud mit válaszolni erre, komoly érvek beletörődik hát a sorsába.

S a végére nem marad más, mint Eric és Tammy megszemlélik Edző új birodalmát. A pályán kevesebb a fű, mint agyag, omladozó széksorok, foghíjas kerítés, az East-Dillon Lions otthona jövőre. Nos Edző, innentől szép a Győzelem…

 

Ennyi volt a harmadik évad, lesz negyedik is, valamikor jövőre…

Címkék: fnl
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fega 2009.08.14. 17:03:42

Nagyon jól sikerült hogyvolt, köszönöm szépen, rég láttam már a finálét, de most jól esett elolvasni újra. Hibátlan sorozat.

Dalamar 2009.09.04. 22:16:57

Köszönöm az írásokat. Bár láttam mindegyik részt, de ó volt olvasni si őket.
Viszont a sorozatban nyomattak egy (gondolom több) hibát is: Julie az első évadban másodikos (Tammy mondja ki), tehát a 3. évadban már végzősnek kéne lennie.

MsHamilton 2010.04.27. 18:55:56

Lehet, hogy senki nem jár már erre, mindenestre azért leírom :-)

Sigismundus, köszi a hogyvoltokat, nagyon jók és nagy segítség a focival kapcsolatos részek megértéséhez.
Tudom (inkább sejtem csak), hogy mekkora meló egy ilyen HV írása, de azért remélem, folytatod a további évadokkal is.

Amúgy a sorozat naggggyon jó, teljesen rákattantam.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2010.04.28. 18:33:01

@MsHamilton: Örülök hogy tetszett, és igen, lesz folytatás.
süti beállítások módosítása