Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x19 - 5 kvart

2009. augusztus 14. 11:00 - missparker

Megjegyzés: utálnék epizódcímet átírni, ezt tévének szabad, nekem szerintem nem. Tehát 1 US folyékony kvart = 946 ml, akinek jobban tetszik, az tekintsen rá úgy, mint

5 liter

Charlie Bodnerrel ücsörög egy autós étkezdében, Bodner megtartotta a golyót, amit Charlie oly' bájosan visszaadott neki. Egyezkednek: 1. nem lövöldözik tovább egymást. 2. Bodner teljesíti Charlie kérését - muszáj neki - megígéri, hogy utánajár, mit csinál Reese az FBI-nál. Magánélet(?) után újra meló, egy halottkém, Jonah Grant megtért páciensei közé, miután a feje és valószínűleg egy kalapács nagy sebességgel ütköztek. Charlie tanácstalanul nézegeti a porhüvelyt, valami nincs rendben vele. Seever szegény próbálkozik, iiigen, halott, ez eléggé nincs rendben. De ő halottabb. Jobban halott. Extra halott. A nyakán egy sönt nyoma, alig van vérnyom. A kollégája, Tom Santos érkezik, szerinte az ütésbe halt bele, utána kivéreztették, ellopták a vérét. Extra halott. Jonah kolléganője, Quo azon rinyál, hogy Jonah halálával több munkája lesz. Érző lény. Charlie megint másra figyel, miért van a boncteremben lecseppent gyertyaviasz az asztalon? Ráadásul a csajnak alibije sincs. Tidwell is megérkezik, ki is fordul gyorsan a teremből, nem bírja a hatást. Az ajtón keresztül közli, hogy az itteni halottkémek gyanúsítottak, tehát más megyéből hoz egy függetlent.

Nincs meg a gyilkos fegyver, Charlie máris továbblép, a parkban közmunkások dolgoznak, hátha láttak valamit. Egy emós csajjal próbálkozik, Fiera nem látott semmit, és utálta a dokit, bunkó volt vele. Tidwell az irodában küzd a kollégákkal, a halottkémek korrumpálódtak, borul az összes ügy. Meg Tidwell elméje is, ideges szerencsétlen. Zenmesterünk ajánlana pár zen-gyakorlatot, főleg légzést, az nem nehéz. A főnökember nem kér belőle, hisztizik tovább.

Boncterem újra, Grant utolsó munkája Errol Brand, egy sztárszakács volt. A jelentés szerint valaki lelőtte, aztán kiszedte belőle a golyót. Charlie gondolkodik egyet a lépcsőházban, Reese-t hívja. Reese beszámol, már nem tartozik az FBI-hoz (nemet mondott Donna Tonnának???). Charlie visszavárja, oké, még néhány nap. A telefon utáni boldogságmámor sem zavarja meg, felfedez a lépcsőházban egy óvszert, a gyertyaviasz után ez is jelenthet valamit.

Reese-ről rögvest kiderül számunkra, hogy hazudott Charlie-nak. Donna Tonna győzködi, aki Charlie-hoz közel került, eltűnt. Mickey, az apja. Talán csak véletlen. Reese tudja, hogy nem véletlen, mert minden összefügg.

Seever közben a sztárszakács pénzügyi hátterének akadt nyomára. Jimmy Ellison befektető és bukméker. Nem tűnik barátságosnak, Charlie-ék nyúlnak is a fegyverük után.

A komornyikja szerint a főnöke kivan: Amióta Brand meghalt, operát hallgat, bort iszik, és húst szeletel, sír, ki sem mozdul. Ellison háborog, le akarták lőni?! Seever megnyugtatja, a zsaruk 97%-a nem használja a fegyverét egész életében. De lehet, hogy Ellison lefizette Grantet, hogy tüntesse el a golyót Brandből. Ráadásul az ő konyhájában halt meg. Gyanús.

Iroda, Charlie talál újabb furcsaságot: Brand bulvárlapokban megjelent hullafotóján látható egy tócsa, ami a rendőrségi fotókon nincs rajta. A fotóriporter Kathy White volt, a dumája gyenge, megérzi, ki hal meg hamarosan, ez az ő különleges képessége. Eddig röhejes, de Charlie-nak is megjósolja, hogy vki hozzá közelálló meg fog halni. Seever zavarba jön, huh, ezt hagyjuk, nézzük a eredeti képfájlt Brand hullájáról. Kathy további titkokat mond el, szeret lentről fényképezni.

Charlie - érthető okokból - csak feszegeti ezt a jóslás témát, Kathy drága, Grant halálát nem érezte? A fotón Grant keze alatt is van egy tócsa, a laborosok megvizsgálták újra a kezét, semmi nyom. Víz volt. De hogy lehet ez? Ellison hűtőkamráját elég trehányan takarították, jégcsapok lógnak a polc alatt. Brand lehajolt, és.... Charlie egy dinnyével próbálja ki, belemehet-e egy ember fejébe egy jégcsap? Bele.

Nem golyó végzett vele: a jégcsapot kihúzta a fejéből, kitámolygott, összeesett. A balesetet okozó 'fegyver' pedig elolvadt, a belőle maradt tócsa felszáradt, mire felfedezték. Otthagyják a dinnye fölött bömbölő Ellisont, ez a vonal zsákutca, de legalább megoldottak egy ügyet bónuszként Tidwellnek.

Ted visszahívta a hülyepicsa lányát a mikrofonos haverjaival. Kiderül, hogy van egy unokája, a veje pedig egy szemét, otthagyta a csajt a gyerekkel.

Charlie és Seever szótlanul kutatnak az irodai papírok között, Charlie mintha sejtené, mi Seever baja, próbálja vigasztalni. Lehet, hogy amit Kathy mondott, nem is rá vonatkozik. Sok ember áll hozzá közel. Magunkban leltározzunk gyorsan, hogyaszongya... Reese, Ted, Jennifer, Rachel. A 4 az sok? De legalább nem szemétkedik, nem mondja ki, hogy nem cicám, nem állsz közel hozzám. Nem is meggyőző, Seever szakadatlanul csak lapoz. Egy tömény rettegés az élete Charlie mellett. Múltkor a késes játék, most ez (és ha még a többit is tudná!). Charlie filozofál, nem is állnak hozzá közel oly' sokan. Több ember kéne (de időben rájöttél...). Seever mostantól figyelne, nocsak a zenmester érzeleg! Késő, Charlie visszavesz, nem adja ki magát. Akkor lássuk az aktát: Grantra 27 panasz érkezett, írójuk Tom Santos. Utálta picit. A kihallgatása során előkerül egy üveg pia is a hullák mellől, sokminden van egy boncteremben, aminek nem ott a helye. Santos nem gyászol. Alibi? Otthon aludt. Azért hasznos a beszélgetés, a gyilkos fegyver szerinte egy csontkalapács. A sajátját persze nem tudja megmutatni. Rövid kutatás, egy öltözőszekrényből előkerül a véres szerszám. Rendőrségi kihallgató, erős felindulás elképzelhető indítéknak. Tom nem hülye, fenyegetőzik, hogy ha őt letartóztatják, 200 gyilkos kerül szabadlábra, mert törlik az ügyeiket, amikben ő volt a halottkém. Újabb érvei, hogy ha ő ölte volna meg, el tudná-e tökéletesen tüntetni a nyomokat, vagy hagyna egy véres kalapácsot? Azonfelül Grant vére eltűnt, ugyan hová tette volna annyi idő alatt, tudják hogy néz ki ötször negyed gallon vér? Charlie-nak természetesen muszáj megtudnia, gyümölcspunccsal modellezi a film eleji étkezdében, míg Bodnert várja. Ebben nincs is gyümölcs...

Bodner beszámol, Reese egy nem létező osztályon dolgozik, egy nemlétező FBI-LAPD együttműködés keretében. Hivatalosan nincs ott, papírokon sincs nyoma, de mindennap látja. Ez egyre rondább ügy, Charlie-nak sem tetszik.

Quo mártogatja rendesen Tomot Charlie-éknál, most már tényleg nem tudni, gyilkos-e vagy igazat mond. Charlie-nak az is feltűnik, hogy a költségvetési megszorítás ellenére  vannak Quonak új eszközei. Miből van bevétele az intézetnek? Seever dokumentációkat néz, Charlie az ösztöneire hallgat. Próbáljuk ki, mi történt! Lefekszik a padlóra, Seever fényképezi a telefonjával, majd meghitten nézik együtt Charlie 'hullafotóját'. Itt végezzük. Szép jelenet :)

Kathy összes fotóját újra kéne nézni, nemcsak a Brandről készült képeit. Tényleg mindig lentről fotózott. Pont olyan pozícióban, ahogy a halottkém vizsgálja a testeket. Lehet, hogy a képeket nem Kathy csinálta, hanem a halottkém? Bizony, kérdésre bevallja, ő csak megvette őket, innen volt az intézet bevétele. Verseny van, így mindig övé az első kép, jól el tudta adni az újságoknak.

Ted apáskodik a lánya fölött, elhagyta az a szemét egy másik nőért, nem akarja látni sem őt, sem a gyereket. Brühühü. A gyereket Tednek hívják. Ezen már együtt sírnak, ez meg tragikomikus.

Iroda, este, megint hallgatás és lázas munka, most Seever töri meg a csendet. Tidwell és Reese tényleg...? Charlie lerázza, á nem, az szabályellenes lenne. A pia+gyertyaviasz+óvszer is értelmet nyer. Az intézet másik pénzforrása, hogy kiadják a bonctermet bulikra. Vannak baromarcúak, akik hullák közt szeretnek bulizni. Sőt, némi nekrofília is belefér. És Fiera is itt bulizik, nocsak.

Ted megint férfiasan lép, megkeresi a lánya pasiját, 'elbeszélget' vele.

Fiera szervezte a bulikat, a bulik bevételéből 30% Granté volt, de mindenki tudott róla. Quo csak a dohányzást tiltotta, nem bírta a füstöt. És folyton eszik. Seever a jogászdumával nem jut eredményre, de Charlie a selymes pillantásával kiszed mindent a nőből: terhes, Granttől. Kellett a pénz. Kathy pénzéről viszont nem tudott.

Tehát nem Quo a gyilkos. Kathy számláját átnézve viszont nincs nyoma, hogy fizetett volna Grantnek. De két apartmant is bérel a házban, ahol lakik, ők csak az egyikben jártak. Nézzük a másikat. A portás szerint raktárhelység, brr, tényleg az. Testrészek mindenfelé, eszközök, sönt, szikék. És 5 kvart vér, üvegben. Csapódik az ajtó, Kathy jött a fényképezőjével, lekapcsolja a villanyt, a vakuval világít magának, vadászik nyomozóinkra. Előnyben van, ismeri a terepet, és nem undorítja a letárolt cucc. Tiszta horror, a sötétben elsuttogja, hogy az indítéka féltékenység volt, ő ölte meg Grantet. Elvette a vérét. Közben folyamatosan villog a vaku, nyomozóink vakon kóvályognak, a fegyverükbe kapaszkodva. Esélytelenek. Charlie szemébe villan a vaku, szemből várja a támadást, de Kathy mögé került, nem veszi észre. Seever lelövi a nőt. A gép időzítve állt a polcon, Charlie elszámította magát, Seever megmentette az életét. Charlie a haldokló Kathy mellé térdel. Nyomozó, fotózzon le! Charlie végignézi a halálát, és gondolkodik. Kathy közel állt hozzám, éppen mögötte volt. Ez volt a jóslat, hiszen egy hozzá közel állóról beszélt a lány, nem pedig egy közelállóról. (Ezt inkább reménykedve, mint meggyőződve mondja)

Seever szomorúan néz, ő már nem lesz a 97%-ban, pedig szeretett volna, eddig csak lőtéren lőtt. Ügy lezárva, megyünk a gardróbba. Charlie-nak is kapaszkodó kell a kétségei viharában, szokás szerint a zent hívja segítségül.

A tárgyak nem tévesztenek meg, csak nem tévedhetetlenek. Amit látunk, amit hallunk, minden, amit érzékelünk, kitalált. Nem valóságosabbak, egy egyszerű álomnál. Csak azt tudhatjuk, amiben hiszünk. Amiben hiszünk, az mindenünk. Nos Charlie, döntened kell: Reese-nek hiszel, vagy a fotónak?

Döntött. Kettétépi a fotót.

Reese is döntés előtt áll. Ugyanezeket a mondatokat hallgatja a neten, az irodában, egy Zen oldalon keresett rá. Jön Donna Tonna, hogyan döntött? Nemet mond, egy másik ügyet kap, San Diego-ba viszik a kollégák. Nem valami bizalomgerjesztő alakok, de Donna Tonnánál és Charlie elárulásánál minden jobb.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása