Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x15 - Countdown

2009. augusztus 11. 13:00 - missparker

Jarod most épp iskolabusz-sofőr, egy kisváros papjának, Collins tiszteletesnek segít. A vihar lerombolta a templomot, fel kellett újítani azt is, a buszt is. Épp most érkezett vissza egy falkányi gyerekkel kirándulásból, csak egy szomorú fiúcska van, Ryan, akinek az apja üzleti úton van, nem ér rá a fiára. Jarod egy ajándék játékrepülővel vigasztalja. Az anyja jött érte, beülnek a kocsiba, elhúznak. Illetve csak szeretnének, az első kereszteződésben súlyos balesetet szenvednek. Jarod rohan menteni. Kórház, befut Ryan apja, Mr. Ted Wells, Jarod fogadja. Cindy, a feleség rendbejön, Ryan súlyosan megsérült, vesetranszplantációra lesz szüksége, 48 órán belül kell donor. Egyedi vérkép miatt különleges donor kell, Ted azonnal aláveti magát a vizsgálatoknak, hátha megfelel.

Központ, Lyle hatalmas virágcsokorral és egy doboz bonbonnal várja a felépült húgocskáját, sajnálja, hogy hanyag testvér volt, nem lehetett elérni, így nem állt mellette, mikor súlyos beteg volt (szerintem Miss nem sajnálja.) Szóval merre jártál, öcsi? Egyéb felelősségek. A csokréta a kukában végzi, de Miss egyből jobb kedvre derül, mikor a naptárában azt látja, hogy Tommy ma éjjel megérkezik. Az örömének az vet véget, hogy a sarokból előjön Raines, és nekilát hörögni, hogy koncentráljon a munkára. Miss olyan pillantást lövell rá, amitől jóérzésű emberek már hívnák a katasztrófa-elhárítást, az anyák aggódón vonnák magukhoz gyermeküket, a kóbor kutyák nyüszítve menekülnek.

Természetesen kihajítja az irodából a hullaimitátort. Méghogy munkára koncentrálni, mikor itt lesz Tommy! Broots érkezett a nagy hírrel, megtalálta Jarodot. Ha nem baj, mi nem örülünk.

A kisvárosról készült egy tévériport. Jarod épp kezet fog a pappal, így nem vette észre, hogy vette a kamera.

Kórház, Ted és Cindy aggódik a fia mellett, aki a repülőjét követeli. Jarod behozta, utána megy Ted donori vérvizsgálatát ellenőrizni. Belépve a laborba azt hallja, hogy a laboros dokinő telefonál, hagyják már békén, egyedül van, a kollégája beteget jelentett, az új laboros pedig még nem érkezett meg. Dehogynem :) Jarod talált egy fehér köpenyt az ajtó melletti fogason. Nekilát a munkának, sok sikerélménye nincs benne, mert Ted nem alkalmas donornak. Beszélnie kell Cindyvel. Nem donornak akarja beszervezni, hanem azt kérdezi, ki Ryan igazi apja. Mert tutira nem Ted. Cindy nem volt biztos benne, de félt tőle, hogy ez derül ki egyszer. Ha nem Ted, akkor Luther Ecksley a vér szerinti apa. Veszélyes, sötét alak, Ted egyszer félrenézett, Cindy akkor jött össze vele bosszúból. Aztán visszament Tedhez, de már terhes volt. Ted úgy tudja, az ő gyereke (a lúzer). Jarod a rendőrségi adatbázisok hackelésével kezdi Luther felkutatását. Cindy-t pedig arra biztatja, mondja el az igazat Tednek. Vannak még ilyen jó ötleteid, Jarod?

Luther szerepel a bűnügyi nyilvántartásban, drogok, emberrablás, testi sértés, gyilkosság. Az éjszakában, a drogosok közt kell kutakodni, az idő meg fogy. Egy ócska bár pénzéhes csaposa sem tud szolgálni infóval. Jarod más utat választ, elordítja magát a bárpultnál: ki ismeri Luther Ecksley-t? Semmi válasz, elindulna kifelé, erre egy gyanús alak ököllel megy neki. Nyomon van, de azért választhatott volna kevésbé rizikós módszert is.

Következő helyszínünk egy mexikói börtön, Jarod, mint ügyvéd látogatja meg Luthert. Meglobogtatja neki Ryan képét, segítsen.

Luther elérzékenyül, az ideiglenes szabadonbocsátás esélye még jobban motiválja, mint az életmentés. Még annyit kérdez, ki az anyja? Emlékszik Cindyre. Jarod őszinte, azt nem tudja garantálni, hogy Luther találkozhat a fiával, de az idő szalad. Luther közben vallásos lett, lehet, hogy ez lesz a megváltása kezdete?

Missék megérkeztek Collins tiszteletes templomához, eggyel több ok, hogy a rohanó idő miatt aggódjunk. Miss híres mondata itt hangzik el:

After the things I've seen and done a church is the last place I should be. Broots visszaszól, vagy talán az első. Újabb gyilkos pillantás kerül kilövésre.

Collins atya Mesélővé válik, Jarod nagyszerű ember, egy igazi angyal, ma reggel ment el. Azt mondta, visszajön pár nap múlva, mostanában lépte át a mexikói határ. Affranc, bajban van. Még inkább, mikor Miss kidúrja a szemeteséből Luther fotóját.

Jarod eközben a börtön igazgatónőjével küzd, Luthert 25 kg heroinnal fogták el, nem lehet csak úgy szabadságra küldeni. A nőci jóindulatú, az elődei szadisták voltak, de ha most visszaélnek a jóindulatával, és ő ebbe belebukik, akkor újra egy szadista kerül hatalomra. Bocs, de nem segíthet. Ez volt az első kör, Jarod nem adja fel. Az igazgatónő asztalán fényképek a gyerekeiről, van mivel hatni rá. Sajnálja, de nem segíthet. De ha esetleg Jarod úgy döntene, hogy kétségbeesésében extrém módszerekhez folyamodik, megértené. Nocsak... Ecksley délután az udvaron részt vesz a rakodómunkában. Köszi.

Jarod Hívja Cindy-t, Luther megvan, dolgozik a kihozatalán. Ryan egyre rosszabbul van. Tednek még mindig nem mondta el az igazságot. Jarod tovább kapacitálja, úgyis megtudja, inkább tőle kellene, mint mástól. Telefon vége, most lép be Ted. Csukd be az ajtót szívem, beszélnünk kell...

Broots és Miss a Központ repülőjén útban Mexikó felé, vadul nyomoznak Luther után. Jarod egy bárban kávézik, Luther szöktetésén gondolkodik. Egyedül vajon hogy fogja megoldani?

Délután szállítmány érkezik a börtönbe, a sofőr Jarod, ágymatracokat hozott. Luther a ponyvás platón pakol, Jarod a plató rejtett fala mögé löki be, a 'megváltás nem jön könnyen'. Nagyon nem, Jarod teherautója áll a kapunál, kifelé menet átvizsgálják, Miss is pedig a kapu másik oldalán vár bebocsátásra. Jarod egyre inkább bújik a baseballsapka mögé, ez kissé szegényes álca. Mehet végre, Miss és Broots nem szúrja ki. Jarod viszont hiába úszta meg őket, Luther autóváltáskor inkább a saját útját kezdi járni, lecsapja Jarodot, meglép. Dehogy is érdekli őt Ryan. Jarod, a jószándékodba halsz bele egyszer...

Kis idő után magához tér, káromkodik egy kört, szegény Sydney, hiába volt az európai úrifiús nevelésed!

A börtönben eközben riadó, Missék most értesülnek Luther eltűnéséről. Az igazgatónő intézkedik, innen ki nem megy senki, amíg át nem fésülik az egész börtönt. Missék tehát bentragadtak, Jarod nyert tőlük egy kis időt. Miss hiába lobogtatja Jarod fotóját, nem tudja azt, amit az igazgatónő.

Kórház, Cindy Ryan mellett virraszt, Ted a váróban gondolkodik, látni sem bírja a feleségét. Jarod most érkezik, Cindy neki sírja el, hogy egy nap alatt ment tönkre az élete. A fia haldoklik, a férje gyűlöli. Jarodnak sem ez a legsikeresebb napja. Brootsék közben megtudták a vesedonoros sztorit, Luther mesélgetett a rabtársaknak, így ráakadnak Ryan esetére a várólistán. Már indulnak is San Diegoba.

Luther a törzshelyén bukkan fel először. A fickó, akivel Jarod összeverekedett, kap egy hívást tőle. Luther azt a fazont akarja, aki feldobta, és aki a legutolsó drogüzlete pénzével lelépett. Ray, a felhívott rosszarc nem boldog. Ráadásul Jarod a nyomában jár, hallotta a beszélgetést is. Egy sikátorban el is kapja, rávilágít neki, hogy a halál fia, Luther kinyírja, ha rájön, hogy ki dobta fel. De ím, segítő kéznek itt van Jarod, majd ő mindent elrendez. Épp ideje, a sikátor végén Luther vár rájuk. Annyit lát, hogy Ray és Jarod összeverekednek, Jarod a földrekerül, majd kap néhány lövést. Ray beül a kocsiba, elhúz, Luther követi. Jarod a kocsiban tovább magyarázza a tervet Raynek, elvezetjük Luthert a pénzhez, aztán elkapjuk. Showtime, Ray egy garázsban ólálkodik a pénze után, Luther megérkezett. Kis bújócska a sötétben, Luther Jarodra akad rá. Míg bambul, Ray tarkónvágja egy tűzoltókészülékkel. Köszi Ray, ide a pénzt. Jarod nem is annyira meggyőző, mint a fegyvere, amit Luther kezéből vett ki. A pénz jó lesz Collins tiszteletesnek.

Luther egy motelben ébredezik, bilincsben. Jarod nem kispályázik, műtéthez készül.

Kórház újra, a vese megfelelő. Cindy örömmel megy elújságolni a hír a családnak, Ted még azon kesereg, hogy 9 évig hazugságban élt. Biztos ez, Ted? Jarod a lelkére beszél, Ryan a te fiad, te nevelted, téged tekint apjának. Ted zavarodott, de Jarodnak hálás, szóval ha tehet valamit érte... Tehet, a folyosó végén Miss tűnik fel, Jarod elhúz, Ted és Cindy tagadják, hogy ismernének valami Jarod nevű alakot, és a fiukat várják ki a műtőből, hagyják békén őket. Broots értetlenkedik, Luthernek sincs nyoma! Őt az igazgatónő találta meg a motelben, még altatásban van. A rendőrorvos szerint bárki tette is ezt vele, tudta, mit csinál.

A piros füzetbe új újságcikk kerül: Ryan felépül az ismeretlen donor veséje által. Így Misséknek is jutott a hepiendből :)

Címkék: a kaméleon
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SANNA 2009.08.11. 14:08:12

nagyon jó hogyvolt, különösen a 2. bekezdés :D
Köszi

Elloth 2009.08.11. 17:52:52

Imádom a leírásaidat Missről! Nagyon találóak. :D

Pissta 2009.10.31. 08:39:00

Frankó! Köszi. :)
süti beállítások módosítása