Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden lében négy kanál 1x03 - Próbaidőn

2009. augusztus 10. 14:00 - Sikamlós Jim DiGriz

Amire egy kémnek legtöbbször szüksége van a munkájához, az a hidegvér. Új kalandunk elején kémünk épp ezt a képességét demonstrálja: beballag egy agyonbiztosított nemzetközi konferenciára, előadja magát mint biztonságis - mindezt azért, hogy kereshessen egy ismerős nevet a konferencia vendégei között. Az akció vége ugyan nem jön össze, ezért Michael kénytelen leugrani egy tetőről az őt üldöző igazi biztonsági személyzet elől menekülve, de a név megvan: Akhom Thabet.

Miután Mike kibicsaklott bokával leballag két mérföldet hazáig, az ágyon heverésző Fiona tudtára adja, hogy akár meg is várhatta volna, ahogy megbeszélték. Fi elmagyarázza, hogy lopott autóval és fegyverrel nem szívesen álldogál, miközben FBI-osok figyelik, majd áttereli a témát arra, hogy akár lehetne saját kulcsa is, és akkor nem kellene mindig betörnie a lakásba. Michael érthető módon nemet mond. A lopott autó problémájára pedig Fi megjegyzi, hogy Westen anyu szerint Mike-nak van saját kocsija is: apu régi Dodge Chargere. Mike érthetetlen módon erre is nemet mond.

Kémünk indulna el, vacakol a kissé már nyúzott zárral, mikor is beköszön Oleg, a háziúr. Kis csevegés után elő is jön a farbával, a kedvenc pincérnője nem jár dolgozni, mert valaki megfenyegette. Zűrös ügy, de az ár csábító: Oleg elengedne két havi lakbért. Michael négyért el is vállalja, hogy beszél a hölggyel. Meg is látogatja, és megtudjuk, hogy Cara, a mai kliens már egy hete nem hagyta el a házat, mivel néhány hete tanúja volt annak, ahogy egy fickó félholtra vert egy pizzásfiút, amiért az bevágott a kocsija elé. Azóta már patkányt szögeztek az ajtajára, és mindenféle gyanús idegenek látogatják őt és a lányát, Sophie-t. Jön Mike egyik legtöbbször elsütött mondata: "Meglátom, mit tehetek."

A következő helyszín Mike lakásának lépcsője, ahol kémünk épp egy perzsa recept szerint készült ebéddel próbálja rávenni Fionát, hogy segítsen megtalálni Akhom-ot, az egyiptomi kémet, aki jön egy szívességgel Mike-nak. Fi belemegy, ha Mike beszél Madeline-nel az autóról. Úgy legyen, látogassuk meg Westen anyut, aki az egészséges életmód érdekében épp salátát készít, bagózva. A kocsi említésére teljesen ellágyul, mondván, apu mindig szerette volna, ha valamit emlékül hagyhat Mike-ra. Kis visszaemlékezésből megtudhatjuk, hogy Madeline emlékeit eléggé megszépítette az idő, és Michael mindent megkapott gyerekként ahhoz, hogy ne sajnálja apu temetésének kihagyását. Hősünk meg is vizslatja az autót, ami bizony komoly felújításra szorul.

Adjunk a melónak: miközben Fiona a kliensekre vigyáz, Samnek ki kell nyomoznia, ki is az ellenfél. Gyorsan megvan, a neve Alvaro Desantos. Mike meglátogatja egy bárban, de Alvaro nem tárgyal, csak elmondja, hogy egy órán belül nincs semmiféle Cara-ügy, és semmiféle Cara. Taktikaváltás, kis bunyó a testőrökkel, majd futás a kliensek lakásához, ahol szerencsére Fiona már improvizált néhány tűzbombát a bárpultból. Az aktuális fenyegetés elhárul, de Caráék nem maradhatnak a lakásban. Beköltöznek hát Westen anyuhoz, ahol is Michael berendez egy jól védhető erődöt a garázsban, és megparancsolja a lányoknak, hogy ki ne mozduljanak.

Sam rossz hírrel szolgál: Desantos drogot terjeszt, nem nagy hal, de problémának megteszi. Az FBI is feni rá a fogát, de a kartell ügyvédje, Bruce Gellman eddig mindig kimosta a szennyest. Ő hát a következő célszemély. Michael szerencséjére kiszámítható ingázó, így a kocsiját könnyen meg lehet állítani egy megfelelően elhelyezett szöges akadállyal. Sajnos arra, hogy fogja vissza az ügyfelét, nem hajlandó, sőt, megpróbálja megöletni kémünket, aki persze számított a dologra. Így legalább annyit megtudunk a bérgyilkostól, hogy a kartell szeretné az egész ügyet lerendezni, és mindenkit megölni, aki problémát jelent. Nincs mese, Caráéknak el kell tűnniük Miamiból - ezt Sophie meglehetősen nehezen fogadja. Fi elhelyez egy adag hamis nyomot egy kamu úticélról, és egy kis érzelmi zsarolással megígérteti Mike-kal, hogy kap egy kulcsot a lakásához. És mivel ügyes kislány, utána gyorsan megtalálja Michael egyiptomi kémhaverját.

Kémünk be is robban Akhom egyik üzleti megbeszélésére, majd emlékezteti őt az adósságra. Épp kizsarolja a fickóból, hogy megszerezze a lekapcsolást engedélyeztető nemzetbiztonsági aktát, amikor is jön a telefonos riasztás: Sophie lelépett, hogy el tudjon menni egy iskolai buliba. Michael rohan, és egy perccel a bérgyilkosok előtt találja meg a lányt, aki hirtelen rádöbben, hogy az élet nem fenékig tejfel, ha drogkartellek vadásznak valakire. Szerencsére egy jól képzett kémnek az iskolai oktatóműhely egy teljes arzenált rejt, úgyhogy az üldözőknek nincs sok esélyük. Hősünk még az összetört Sophie-t is megvigasztalja egy történettel, amikor is Dublinban egy akcióban megdőlt a fedősztorija, és egy szó nélkül kellett elhagynia az országot, otthagyva az aktuális segítőjét - Fionát.

Most, hogy végre a kliensek értik a helyzet súlyát, ideje tenni valamit Desantos ellen is. Hála a technológia fejlettségének, az elektronikus megfigyelés már barkácseszközökkel is remek eredményeket hoz - főleg, ha egy alaposan eltervezett beszélgetést még kicsit át is szerkesztünk egy hangvágóprogrammal. Mike-éknak innentől a birtokában van egy hangfelvétel, amin Desantos barátunk épp tanúvédelmi programról és tanúskodásról egyezkedik. Sam el is adja vallomást egy FBI által fizetett ebédért, az öltönyösök ugyan szerettek volna valamit Mike-ról is, de ez is több, mint a semmi. Kémünk eközben gratulál a kartelles ügyvédnek ahhoz, hogy rábeszélte Desantost a vallomásra. Ez a két húzás elég is Desantos besározásához, a kartell pedig nem fogja tisztára mosni, ha meg is lehet ölni.

Az ügy lezárult, Michaelt békés autóbütykölés közben látogatja meg Cara és Sophie megköszönni, amit értük tett. A Charger is beindul végre, Mike el is megy apja sírjához megköszönni. Persze mivel gyakorlatias típus, Akhom-mal is oda beszél meg találkozót. Az egyiptomi kém átadja a kért papírokat, amik ugyan sokat nem mondanak, de kezdetnek jók. Kémünk bepattan fekete paripájába, és a V8-as motor dörmögése zárja az epizódot.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sikamlós Jim DiGriz 2009.08.10. 22:07:13

A szentjit nekije.

Két elírást is elrejtettem a szövegben, hogy úgy tűnjön, mégsem vagyok hibátlan, pedig de. Legközelebb jobban figyelek.
süti beállítások módosítása