Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x08 – Time Will Tell

2009. augusztus 10. 09:00 - Milo Rambaldi

Az előző részben kivételesen nem volt cliffhanger, a Dannyt akaratán kívül kinyiffantó Martin Shephard megmenekült, kiástak egy Rambaldi cuccot, amit Oxfordban vizslatnak, Jack és Syd között teljes a béke, viszont a Szövetség is megerősítette a tégla létét az SD-6-ban. Egy ciki van ezen túl: Anna Espinosa és a K-Directorate is rá van izgulva az oxfordi cuccosra, így csajbalhé várható, aminek mi nagyon örülünk.

Oxford. Syd egy alapítványi tagnak öltözve érkezik, de Espinosa már ott van, kavarja a szart egy professzorral, akit lecsap, elszedi a kártyáját, Syd másol magának egyet egy kütyüvel, a csajbalhé most elmarad, mert Anna az őrökkel szenved, Syd pedig betör a laborba, és lenyúlja a Rambaldi cuccot, ami valami óraszerelvény. Azért egy csókot lehel Espinosának az ajtóra. SD-6. Jack lehetetlen helyzetbe hozza magát, lecseszi Arvint, hogy Eloise Kurtzot miért kellett eltenni láb alól, amikor junior termékmenedzser volt az SD-6-nál, Sloane szerint Eloise teherré vált, Will túl sokat nyomoz, veszélyessé kezd válni, el kellene költöznie az örök vadászmezőkre. Jack szerint ez nem jó ötlet, Syd ezt most nem viselné el, ezért megígéri, hogy leállítja Willt. Sloane kérdésére, hogy mi lesz akkor, ha nem sikerül, Jack azt mondja, akkor én magam ölöm meg. Főcím.

Syd az egyetemen van, vietkong tanerő baszogatja, hogy válassz, lányom, vagy a bankszektor, vagy az én óráim. Syd néz bután, majd távozik a mélygarázsba, ahol egy pali várja, térerő nélkül telefonál, biztos valami UFO, Syd is így gondolja, legyakja. Arvin ennek annyira nem örül, mert a pali SD-6 ember volt, Syd meg a képébe vágja, ha akarsz valamit, tőlem kérdezz. Eligazítás jön, az órát egy Donato nevű ürge gyártotta, aki Rambaldi egyetlen haverja volt, és Donato leszármazottja ma is órásmester Positanoban, Syd utazik is oda órát javíttatni, mert nem működik a cucc. Előtte még elkapja Jacket, apa, gáz van? Igen, mondja Jack, Arvin gyanút fogott, és a hazugságvizsgálós ipsét berendelte az SD-6-hoz, Sydet készítse fel a CIA, hogyan tudja átvágni.

Willt baszogatja főnökasszony, de hatástalan a dolog, Will nem akarja megírni a sztorit. Nőfök szerint azért, mert Syd nem tud az egészről semmit. Hát ez tényleg így van, telitalálat, Will megy is Sydhez, de csak érzelgősködés van, nem mond semmit. Syd beszél a hazugságvizsgálatról virágnyelven, Will meg kussol, csak azért jöttem, hogy lássalak. Rossz duma. Szerencsére csöng a telefon, és Joey Pizzériáját keresik, Syd megy is. Vaughn hazugságvizsgáló órát tart, kérdései: van-e kapcsolata az SD-6-on kívül más ügynökséggel (nem, megfelelt), szerelmes-e valakibe (nem, kiakad a barométer)? Khm.

Positano. Syd érkezik Donatohoz, aki nem akarja beengedni, pedig Syd karattyol neki olaszul, nekem is mondd, drágám, én beengednélek. Végül a Rambaldi szóra nyílik az ajtó, egyből le is amerikaizza Sydet az öreg. Aztán nekiáll órát javítani. Igen, az óra Rambaldi-design, a Donato család soha nem dolgozott királyi családokkal, de Rambaldi kivétel volt, tagjai is lettünk a Rambaldi Rendnek. Ami ma már nem az igazi. És Rambaldi azt mondta nekem, hogy nagyon hosszú életem lesz, és azt is megmondta, mikor fogok meghalni. Syd néz, mit mondott ki? Rambaldi a középkorban élt, baszod! Az öreg csak bólogat, az óra működik, de valami hiányzik hozzá. És itt a vége. Tényleg, mert Anna Espinosa és sameszei körbevették az épületet, a mesterlövész lő, de Donato pont akkor áll fel, így nem Syd hal meg. Hűbazmeg, és ez a középkori bolond ezt 600 évvel előre tudta? Na ezért szeretjük az Aliast. Syd végül megmenekül, Anna Espinosa és a K-Directorate bottal ütheti az óra nyomát.

Jack kicserélteti az utaslistáta repülőgépre, amin Danny utazott volna, ezzel eléri, hogy Will rohadt kellemetlen helyzetbe kerül, mert a nőfök is észreveszi, Kate Jones hipp-hopp eltűnt. Volt-nincs. Will sztorija megy a levesbe, nőfök szerint Will is, ha még egy ilyen hülyeséget csinál. Snitt. Syd szó szerint hazaesik, Francie várja, beadta tanárbácsinak az elkésett dolgozatát, és bocsánatot kért, mert anyu könyvére limonádét öntött. Ez utóbbi csak azért ciki, mert a limonádé cirill betűs jeleket hozott elő a könyvből. Nofene. Syd el is újságolja hazugságvizsgáló-órán Vaughnnak az ügyet, de Vaughn nem tűnik meghatottnak. Majd később, mondja. Közben Willt hívják: Eloise Kurtz jelentkezett a kocsijáért. Will megkérik a havert, hogy hadd nézzen rá a verdára. Körülnéz, majd talál egy dísztűt, ami elkezdi zavarni a mobiljeleket. Mert nem más, mint egy jeladó. Kormányzati jeladó, mondja Will másik haverja.

SD-6. Rambaldi-cucc összerakás van. Mert az egész több, mint a részek összessége. A Malagából begyűjtött 500 éves műanyag lemez (Anna Espinosa templomos bevetése), beletéve a 600 éves órába kiad egy csillagnaptárt, amit egyetlen helyről lehetett rögzíteni, ez pedig az Aconcagua csúcsa, Argentínában, ez az Andok teteje, majdnem 7000 méter. Ahová Rambaldi elrejtett valamit. 500 éve. Ne kérdezzen senki semmit, ez az Alias, itt ilyenek történnek. Syd megy hazugságvizsgálatra, most élesben már, az eredményt nem tudjuk meg. Syd Vaughnnal megy dumálni, az ellenküldetés egy kamerafelvétel lesz, amit azonnal küldenek haza. Syd be van tojva, szerinte nem sikerült a teszt, még mindig követik, Vaughn mondja neki, menj tanúvédelembe, de Syd inkább megy hegyet mászni.

Argentína. Syd és Dix mennek hegyet mászni, Dixon dicséri Sydet, hogy mennyire becsüli a bátorságát és elkötelezettségét. Khm. Éppen arról beszélnek, hogy mekkora faszság ez a Rambaldi-dolog, amikor is a GPS sikít, érkezés van. Egy kis ásás, Rambaldi-jeles csapóajtó, létra a sötétbe le. A létra egy barlangba vezet, ahol Syd megtalálja Rambaldi naplóját. Ennek nagyon örülünk, de közben Anna Espinosa megtalálta Dixont. A hangok alapján jól le is lőtte. Eközben otthon Arvin kérdezi rosszpofájú hazugságvizsgálóst, mizu Syd tesztjével? A válasz: azt hiszem, megvan a tégla. Ajjaj. A barlangban meg jön Anna, na csak megkapjuk a csajbalhét, lövöldözés, rúgkapálás, létrán mászás, hajtépés, minden játszik, de a végén Anna nyer. Kapunk is egy durva cliffhangert, nem elég, hogy elviszi a naplót, Syd a balhé végén visszazuhan a semmibe, de csak a zuhanást látjuk.

Címkék: alias
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. Norbert 2009.08.10. 09:42:46

Na most, ugyebár Anna itt szerepelt utoljára a negyedik évadbeli felbukkanásáig. AZt hiszem, addig szó se esik már róla. Amikor ott felbukkan, Syd azt mondja:"Nem értem, halottnak kellene lennie." Mi alapján hiszi annak? Hiszen kimászott a létrán, és elslisszolt.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.08.10. 09:49:20

@T. Norbert: Nem akarok spoilerezni, de meglesz a válasz Espinosa "halálára", méghozzá ebben az évadban.

T. Norbert 2009.08.10. 09:59:57

Ja, hogy elhangzik olyasmi, hogy a K-Direktorátust mindenestől kiirtották? Lehet, ez elkerülte a figyelmem.
Szerintem itt semmi nem spoiler, a tévében már lefutott a sorozat.

Gabba 2009.08.10. 10:18:19

„Syd karattyol neki olaszul, nekem is mondd, drágám, én beengednélek.”
én is, én is!

Jól emlékszem, hogy üvegajtóra csókot lehelés Epinosa részéről is volt valamelyik későbbi évadban, amikor ő szerzett meg egy cuccot Syd elől?

Duerre 2009.08.14. 08:15:55

@Gabba: már volt :) az első évad 3. részében, amikor Anna ellopta a kódos táskát Syd orra elől.

Donato-s beszélgetés nagyon nagy. :)
Köszi a hogyvoltot!

Gabba 2009.08.14. 10:12:32

Ó, yay, hápersze, most visszaolvastam, Rambaldi meg is írta és anno én el is olvastam. Megyek, beveszem a Cavintont.
süti beállítások módosítása