Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x15 (59. fejezet, 19890727)

2009. augusztus 07. 10:00 - Milo Rambaldi

„Te ezt is hülyíted, mint engem? Ennek nem lesz jó vége!” – Dr. Flowerpower

Túlszexualizálási vádakat kaptam az elmúlt rész miatt, ha nem kell a szex, hát nem lesz, más örömforrás után leszek kénytelen nézni. Ez az előző részt tekintve elég nehéz lesz, ugyanis gyakorlatilag nem történik semmi érdemleges. Takiéknál tovább tart a lakásmizéria, ezt most már féltékenységgel is ötvözik, remek. Junior elment táborba, Etelkát megműtötték, sajnos megmarad. Vágásiék pedig bútorvásárlási projektbe fogtak.

Taki szabadul a rabszolgaságból, Isaura maga ura, Veres nem adná ennyire könnyen, de a devizaügy óta tudjuk, ő nem a számok embere. Taki hazaérkezve lecseszi Lenkét, hogy mit csinál egy vagon barackkal, NINCS PÉNZÜK, de Lenke leoltja, befőzök, mindenki kap, te menj, olvass, ahhoz jobban értesz. Fogtündér és Erdészke eközben már Tomporiné apjánál vannak, ezek szerint győzött a különszoba iránti vágy (csakazértsem írom le, hogy az önfeledt, hajnalig tartó dugás iránti vágy, mert ma nem szexualizálunk). Id. Tompor úr elég gyökér, össze-vissza nagyothall, Fenékasszony is kavar, de majd mennek ügyvédhez. Fogtündérék nem akarják a pénzt előre perkálni, csak egy év után. De Fogtündérnek nem tetszik ez az egész.

Senior háztűznéz Velencén, egy tudálékos szipirtyó vezeti körbe, a ház kissé lelakott, de nyaralásra megfelel. Senior nem akar főzni-sütni, de ez plusz ötszáz pénzükbe fog fájni. Ahogy elnézem Juli fejét, meghozzák ezt a kemény áldozatot. Ugrunk Etusra, akinek a kezéből Karesz varratot szed, de még nem dolgozhat a kerámia-királynő, gyógytorna jön. Viszont meghívja Kareszt és aktuális nőjét vacsorára, mert főzni fél kézzel is tud. Otthon Józsi várja, aki kerámiával akarja az ügyvédet telefonügyben lefizetni, cserébe Etust meg zöldséggel. Érkezik Virág, aki egyből csalfasággal vádolja Etust. Pedig nem is, Etelka erényes nő. Fél kézzel is letudja az ilyen barmokat, mint Józsi, meg Flowepower.

Dráma van a vizitáborban, először is a kenuzó fiúk majdnem összeütköznek a kajakozó lányokkal (hajóvonták találkozása tilos!), aztán meg Moby Dick hozza a leveleket, Chewbaccának be kell mennie a városba, az anyja kórházba került. Gyermekek maradnak egyedül? Ezt nem akarja Chewy, erősítést hívna, de nem ér el senkit. Junior hívja Seniort. Hátha. És igen! Juli akcióba lendül, előtte GG-vel cseszekednek egy sort a munkán, GG-nek Senior most, mint pedagógus kell, tinédzser csitri érkezik fotózásra. Gáborom! Juli. Mint pedagógus. GG hülyébb, mint gondoltam. Juli Jutkát kapacitálja, hogy menjen le a táborba a kölykökhöz, de Jutka még nem vezetett Trabantot. Végül azt mondja, hogy Vilma külföldön, Hável vidéken, csak ő mehet. Ezek szerint Gazdagréten a gyerekek csak magyart, éneket és tornát tanultak.

Jutka és Feri bútorvásárlása kútba hull, mert Bástya nem lehet kezes, ő ugyebár nyugdíjas. Nem gond, legalább lehet egy kicsit tombolni, milyen szar a nyugdíjasoknak. Mi is tombolunk, most mindenki feláll a gép elől, és egy percig néma csendben áll, és az életén gondolkozik. Snitt. Balhé van a Palatinuson, Évike medencetörött gyermeket ment, a buszost küldi telefonálni, mert a benti fülke nem megy. Érkezik Ádám, tombol, mint mindig. Apukát lebassza, ne csúszdázz a gyerekkel, mert ráesel, te melák állat, orvosként is, emberként is egy nullának tartalak. Na húzz öltözni, te genetikai hulladék, te. Snitt. Fogtündér és Erdészke drámáznak, Erdészke talált valami gazos telket a Havanna melletti szeméttelepen, ideális hely családi fészeknek, de Fogtündér békét akar, nem telket. Szeretetet, gyengédséget (akkor sem írom le, hogy dugni akar, ez ma egy különlegesen erkölcsös hogyvolt). Erdészke kösse fel a gatyáját, mert vége lesz a házasságnak.

Feri és Géza adják le a melót, kiderül, hogy Gejza szocdem volt, de Kenéz, a nagy komcsi legyakta még az 50-es években. De most fordul a kocka, sorstragédiák bontakoznak ki, ebbe kapcsolódik bele Feri, hogy én meg bazmeg egy rohadt fotelt sem vehetek, jössz kezesnek? Sümeghy újságolja Bőhmnek, hogy Lila Pausénak küldött levelet, meg virágot, megbocsátok jeligére. Bőhm szerint vicces, hogy ő bocsát meg, elindulnak felfelé, mert a lift nem megy, de Bőhm sem, szédelegni kezd a kanyarban. Be is esnek Takiékhoz. Jön a vihar, Lenke szerint Bőhm ettől lett rosszul, Sümeghy szerint csak szimulál, amikor ő volt fiatal, nem voltak frontok, csak a háborúban. Érkezik a szarrá ázott Fogtündér, Lenke kérdezi, Forest hol van? Tündibündi válasza: kb. annyira tudom, mint te, igen, gáz van, ne kérdezz többet, így is eleget hallgatózol.

Etus vacsoráján épületes beszélgetést hallhatunk, a lényeg, hogy NINCS PÉNZ, az állam szegény, sanyargat, Ádám felelősöket akar, Karesz elrakja a hálapénzt, mert ha más nincs, az is jó, Virág attól tart, hogy erőszak jön a szabadságra, Etus szerint már sem emberek, sem magyarok nem vagyunk. Oh baszki, te magyarok nagyasszonya! Már látom is a következő kerámiát, ha rendbejön az aranykéz. A Hortobágyot fogja formázni, ahogy a Kilenclyukú híd alatt átrepül egy turulmadár, a hátán egy komondorral, akinek a fején egy nemzetiszín kendő van. Közben Juli aggódik, hogy mi lesz a kölykökkel a vihar miatt. Semmi különös, Moby Dick átköltözteti a lányokat a fiúkhoz, mert ázik a sátruk (én is ezt mondanám, de nem mondom, mert ez most egy aszexuális hogyvolt), Jutka megérkezik, a vihar meg elmegy. Feri viszont ma este nem megy el (pfujj, miket írok itt, de már nem bírom tovább), ezért dühöng, se Jutka, se bútor, ma is a kempingszékben dugom egyedül a sörösüveget (jaj de obszcén vagyok). Mert NINCS PÉNZEM még egy nyamvadt kurvára sem. Ahhoz is kezes kell.

Címkék: szomszédok
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.08.07. 11:05:07

Ó, az utolsó bekezdés egy komplett gyöngyszem :)
A turulmadaras leírás egyenesen gyönyörű :D

És nem kérünk több aszexuális hogyvótot, mert így is fogy a magyar!

Borcsika 2009.08.07. 11:17:12

Csúúúúúúcs volt! Csak a szexualitást hiányoltam. Nekem nagyon tetszett az előző is :-o

Tényleg, ha már a szexnél tartunk. Ezalatt a cca. 1x év alatt,amig ment ez a remek sorozat, Juniorra ráfanyalodott valaki? Má úgy cekcuálisan?

Most lett vége a mai penzumnak a tv-ben, és meglepve tapasztaltam, hogy ezek még mindig vedelnek. Jutka is vitt egy üveg konyakot a táborba, meg Feri is (békülnek, és ki tudja még, mi lesz abban a sátorban), és a tanerőket is megkinálták. Kérdezem én, ki figyel majd a kölykökre? Ezek tényleg állandóan isznak. Etelka is borozott, meg pájinkázott.

Akkor inkább szexeljenek, azt hoszasan lehet vesézni...

Johnny336 2009.08.07. 11:37:34

"Mert NINCS PÉNZEM még egy nyamvadt kurvára sem. Ahhoz is kezes kell."

Tudok olyat, amihez lehet saját magának kezes... :D

Acron 2009.08.07. 11:47:15

Ez megint nagyon ott volt!! egyébként a sorozatot tényleg áthatja a dugni akarás, mert minden erre megy ki: Forrest is, Feri is, meg nagyFehérdoki is azért üvöltözik mindenkivel, mert nincs hol, ha már van kivel és mivel. Ezek párjainak meg már tökmindegy lenne úgyszintén, csak kapják már el őket úgy rendesen...Különben is, VM-nek lassan már készülnie kell, hacsak nem Vágási Jutka Szúz Mária után az első nő, aki csak úgy megfogant:)

-miu- 2009.08.07. 12:16:46

néha felbugyogott belőlem egy-egy vaskosabb röhögés
:D

váj mí 2009.08.07. 12:47:29

Pompás, remekbeszabott kis hogyvóut volt ;)
Azért tanulnak matekot is a kölykök Gazdagréten by Havel, meg történelmet is by Chewbacca és Bástya (igaz, ez nem mindig egyértelmű), ja és rajzot is by Vágásiné szül. Szőllősy... bár, ha úgy rajzol, ahogy énekel, akkor ..áááá!

Michael Collins 2009.08.07. 15:06:29

Jól emlékszem, hogy a Palatinuson csúzdázó apuka az ifjú Vili bácsi volt a barátok köztből? Aki mellesleg Sztogrammot, a szláv alkeszt is játszotta az Alkotás presszóban :).

Buksifüles 2009.08.29. 08:58:01

Rambaldi, úgy látom, hogy te elég erősen magyarellenes vagy.
No comment...

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.08.29. 09:03:46

@Zanga: Mert miért is? Fejtsd ki lszives bővebben, ha gondolod, nem kommentben, hanem mailben.

Gabba 2009.08.29. 09:05:28

Na, vége a nyárnak, előkerülnek a mélymagyarok.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.08.29. 14:10:32

@Gabba: Tőlem mindenki azt gondol, vall és cselekszik, amit akar, ameddig ezzel másokat nem sért semmiben.

Az eredeti kérdéskörre nyilvánosan reagálva (olvastam Zanga mailjét, és úgy gondolom, megér ennyit a téma), a következőket gondolom (modoros blognak remek alapanyagot adva ezzel).

Ha jobban belegondolunk, eléggé szemellenzős az a megközelítés, hogy ne űzzünk gúnyt abból, ha valaki magyarkodik. Magyarnak lenni és magyarkodni két különböző dolog, én úgy gondolom, ha valakinek bizonyítania kell azt, hogy magyar/"magyarpárti", akkor az rég rossz. 2009-ben az Európai Unióban ennek nem nagyon van értelme.

Ez egy alapjaiban hibás politikai beidegződés, aminek a nyomai már itt, 1989-ben ebben a sorozatban fellelhetők, a jobb- és baloldal "nemzeti" viszony szerinti szétválasztásával. Persze a sorozat csak a maga hülye keretein belül próbálta jól-rosszul visszaadni, hogy mi történt, de ezzel mégis telitalálatuk van.

Tehát: liberalizmus és konzervativizmus nem zárja ki egymást, mint ahogy a patriotizmus sem idegen a szociáldemokráciától. Hihetetlenül hangzik? Pedig nem az, elég csak körülnézni az annyit emlegetett "Európában", ahová "tartozni akarunk".

Menjünk eggyel tovább: a szatíra, ami a hogyvoltok műfaja, csak akkor tud működni, ha senkit és semmit nem kímél. Ekkor nem elfogult, és ekkor nem céltalan lövöldözgetés. Menjünk még eggyel tovább: az igazi humor ott indul, ha valaki saját magán képes a legnagyobbat röhögni. Ha valakinek van öniróniája. Ha ez hiányzik, akkor akarva-akaratlanul jön a szemellenző. Amit persze bármikor le lehet venni, de sokkal egyszerűbb mögötte az élet. Ezt megérteni megértem, de elfogadni soha nem fogom.

Hegyi beszéd over & out.
süti beállítások módosítása