Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Nights Light 3x12 - Underdogs

2009. augusztus 07. 09:00 - Sigismundus

Sulibuli, kísérteties kéksárga fényben villódzó terem, mindenki a Dillon Pantherst ünnepli, mert ők mennek az Államira. Közben Tammy feszülten vitázik Clint helyettessel, nem hiszi hogy szólni kellene a Gyermekvédő Szolgálatnak. JD és Katie végül is visszamentek Joehoz, és hát a barátaik meg minden. Clint ellenkező véleményen van, az az ütés, csak az első szokott lenni, és a Gyermekvédelmet nem csak a Jamal Jeffersonoknak, és Pablo Sanchezeknek találták ki. Így Tammy kihívja férjét, irodájában megbeszélik, jelenteni kell.

3 nap, és vagy karácsony, vagy virgács a Párducoknak, elmélkedik Sammy Meade. Ellenfelük, ugyanis a South Texas Titans, a legkőkeményebb csapat Texas történetében.

Lyla kissé kezdi bánni hirtelen elhatározását a Timhez költözésről. Mi tagadás, a Rigginseknek eddig nem volt erős oldaluk a higiénia, és takarítás, ez főleg a mosdón látszik meg. Ráadásul Billy suliba sem engedi őket, Timet és Lylát elhurcolja egy elég lepukkant garázshoz. Megvette, és autó-szerelőműhelyt nyit itt, kell még egy nyalatnyi festék ide-oda, egy hidraulikus emelő, meg egy hűtő sörrel megrakva. Timnek tetszik a dolog., gratulál őszintén.

Filmbemutató a csapatnak és edzőknek az ellenfélről. A Titánok, nevükhöz illően nagyok és kemények, 10 pontnál nem sokan szereztek ellenük többet. Mindenki dermedten nézi a kivetítőt, ilyen kemény játékkal még nem találkoztak. De Eric közli, a Titánok sem találkoztak még olyanféle csapattal mint a Párducok, tehát ebből is lehet előnyt kovácsolni…Matt és Tammy tárgyalnak, jók a jegyei, és jók a rajzai, ezek alapján biztos bekerülhet egy híres chicagói művészeti iskolába…. Tyra is a felvételi miatt nyüglődik, egy esszét kell írnia magáról, miért akar főiskolára kerülni, de Landry szerint olyan lett, mint évekig hímezni egy kispárnát.

McCoyékat a Hegyről kellemetlen meglepetés éri. Egy reggel becsenget a Gyermekvédelmiek két embere, és velük törvény szerint a Serifhivatal embere. És kezdik a vizsgálatot. Jelen lehet a család ügyvédje is, aki megéri a belefektetett pénzt, mert sikerül Joe-t meggyőznie, ne csináljon balhét, mert ha nem működik együtt, elvehetik a fia felügyeleti jogát. Ezt Katie sem akarja, és JD sem akarja.. JD ráadásul még izgul is apjáért, el ne vigye a serif… McCoyék ugyanis, jó nagypolgári módon a szőnyeg alá seperték a családi szennyest, úgy tettek egymás közt mintha meg sem történt volna.  JDt pedig – aki végül is még csak egy 15 éves gyerek - sikerült meggyőzni hogy ő volt a tiszteletlen apjával szemben…   Matt és anyja lelkesek a chicagói lehetőség miatt, Shelby felajánlja hogy küld majd pénzt –ekkor lép be Nagyi és tudni akarja mi történik. Elmondják, és az idős hölgy nem örül, hogy unokája el akarná hagyni….

Edzés, jól alakulnak a dolgok, ráadásul Taylor edző kiemel valakit a kispadról, olyan valakit aki kiérdemelte a pályán kívüli dolgaival is hogy játszhasson az Állami Döntőn. Ez nem más mint 85-ös, Landry azaz Lance Clarke. A Special Team tagja lesz pulykatojás. (kevés szó esett még a Támadók és Védők mellett róluk. Általában az újonc játékosok kerülnek be ide, had edződjenek, kevesebbet vannak pályán mint a Támadók/Védők, de szerepük akkor fontos. Az ő feladataik közé tartozik a kezdőrúgások után berohanni a pályára, és visszafutással minél előbbre vinni a csapatuk támadási vonalát. Szintén ők rúgják a jutalomgólt, és field goal-t, azokat amelyek eldönthetik egy-egy meccs sorsát…) Edzés után JD pedig fogja magát és besétál az edzőibe és nekiszegezi a kérdést Ericnek, ő hívta-e ki a Gyerekvédelmiseket ? Mindezt az összes edző előtt kérdi, akik ledöbbennek, Taylor beintett a nagy Joe McCoynak? Főedző kiküldi őket, és igennel válaszol, JD majdnem elsírja magát. Sikerült otthon átmosni az agyát, hogy Eric gyűlöli az apját ezért jelentette fel őket. Hiába hivatkozik Eric arra hogy ez a törvény, és egy gyereket ütöttek meg, a srác nem érti, szerinte (Joe szerint) ő csak edző, a csapatban van hozzá köze.

Garrity-Garrity csúcstalálkozó egy büfében. Buddy őszintén bevallja lányának hogy hülye volt, hibázott, bocsánatot kér. Lyla megbocsát és beleegyezik hogy visszaköltözik. De mert továbbra is jó gyerek, elárulja, hogy a Riggins ház elég sok kívánnivalót hagy maga után, ez az egyetlen ok. Timmel csak megerősödött a kapcsolatuk, főleg mert Lyla is a San Antoniora megy majd.. Buddy csak eddig a mondatig mosolygott boldogan. …Landry ezerrel rohan Tyrához, újságolja boldogan hogy kezdő játékos lett, és az így járó ajándékjegyeket felajánlja. Nagyszőke, gratulál de kissé összetöri a srác álmait, közli hogy újraírja az esszéjét, nem lesz ott a meccsen… Házibuli valahol a Rigginseknél, itt van JD és Maddie, Matt és Julie. Landry haver nincs megbántva Tyra visszautasítástól, dicséri a lányt, hogy a jövőjére gondol, meg hasonló okoskodások. Két hallgatója azonban, a Párducok egyszeribb, bulizós szárnyához tartoznak, inkább kezébe nyomnak egy kupica töményét, aki kezdő annak inni kell !  És MrClarke megissza élete első alkoholját…

És itt a reggel, indulnak a Hősök a Világrengető Küzdelemre. Eric közben próbál Joe McCoyyal beszélni, mint ember az emberrel, próbálják meg közösen átsegíteni JDt a problémán. Joe nem vevő az ajánlatra, Ericet hibáztatja mindenért, de nem dühöng, magabiztosan vigyorog inkább… Beszállás a Párducbuszba, Mattnek feltűnik Landry hiánya. Telefonál, már útban Austin felé. Landrynak egy kanapé mögött a szőnyegen fekve csörög a mobil, pulykatojás, atomkeményen beállt az egyetlen felestől. Rohanás Tyrához, aki jövendő bizniszasszonyként üzletet köt, elviszi a srácot, cserébe az segít neki az esszében…Austin, a Longhorns stadionja, sajtótámadás. Tim nyilatkozik, szerinte meglesz az Állami, Matt nyilatkozik, sok QB lett később elkapó. Nagyi és Julie a lelátóról figyelik, az idős hölgy Kisszőkétől kezd érdeklődni, unokája valóban szeretne művészeti iskolába járni? Julie őszinte, igen és már be is adott pár felvételit. Nagyi kijelenti, ő semmiben nem akarja akadályozni Mattet, de alig bírná ki ha elveszítené, Julie szintén így van ezzel.

Taylor edző mégiscsak tud beszélni JDvel. Elmagyarázza neki, az Ő kezében a csapat de ez nem terhet jelent hanem szabadságot ..- meg hasonló csata előtti szokásos szöveget, a srác bólogat, de nem túl lelkesen…. Tammy összefut a szállodánál Katievel és kínos helyzet keletkezik. MrsMcCoy, aki egy hete még Tayloréknál zokogott, fel van háborodva az egész eljáráson, szülői oktatásra járáson, meg ellenőrzéseken. A végén még majdnem Tammy kér bocsánatot hogy odanézett mikor gyereket nevelt Joe McCoy…. Tyra és Landry száguld, pulykatojás az esszét olvassa, és nem a másnaposság miatt tesz úgy mint aki elalszik, egy sablonszöveg, a DÖK, meg egyetem fontosságáról, semmi eredeti. Tyra majdnem kidobja, mégis miről írjon? A white-trash családjáról, félalkesz-probélmás kapcsolatokba menekülő anyjáról, meghalt apjáról? Sztirptáncos nővéréről, vagy 13 évesen elvesztett szüzességről? Két évvel ezelöttig még ezeket kérte volna számon dühösen az Élettől.. Landry felfigyel, mi történt akkor? Hát akkor bénult meg Jason Street egy életre…. És ez, a Sikerre Született Srác tragédiája értette meg Tyrával, hogy az Élet nem csak vele igazságtalan, de neki is megváltozhat. És változott is, megismerte Julie-t Mrs Taylort, Landryt… Egyszemélyes hallgatósága szerint megvan az alaptéma…

Matt és Tim bóklásznak egyet a városban, és arról dumálnak milyen érzés, hogy számukra holnap véget érhet a foci…. A két éve indult változásról ír a szállodában Tyra továbbra is. Korábban nem mert volna akarni mert félt a kudarctól, a bukástól, de most akar elérni mindent, és megtenni mindent. Utazni üzleti ügyben Európába, meghívást a Fehér Házba, segíteni másokon, viszonozni mások segítségét. És ezt jelenti számára a főiskolai oktatásban részvétel, ezért akar bekerülni.. Remek egy vallomás,( számomra már első évad óta Tyra Colette az elsőszámú kedvenc a sorozatban) Landry szerint csodaszép, és a szállodaszobában újra egymáséi lesznek….Tammy nem bír aludni, férjét sem hagyja, így kimennek a szállodatetőre dumálgatni, mint két éve. A távolból odalátszik a stadion, ahol holnap eldől Eric Taylor sorsa, győz vagy veszít, de Nap utána is ugyanúgy kel majd fel.

És Meccs. Párducaink kék-fehérben, a Titánok komor feketében. Nem könnyű velük, vereség nélküli idényük volt eddig, és most is ők kezdik a támadást. Támadófaluk könnyedén felékerekedik a Párducoknak, irányítójuk kényelmesen dob egy hosszút, első dobásra befut 6-osuk az EndZone-ba 7-0….És védelmük sem rosszabb. Első playnél zsákolják JDt, másodikra engedik dobni de csak azért hogy elkapják a labdát, és visszarohanjanak vele, újabb TDt szerezve. 14-0.

JDt egyre többször zsákolják, mert egy-egy másodperccel tovább nézi a felállást, mint kéne- na itt az ára annak hogy egy rutin nélküli tehetség vezeti a Döntőn a csapatot. ÉS QB 1 egyre idegesebb is, üvölt a csapattal, az Edzővel, csak nem tud lehiggadni…. Félidő előtt utolsó támadás a Párducoké, JD dob is egy hosszút, 33-as már az EndZoneban várná, ekkor durván, de szabályosan blokkolják Timet, és döbbenetes dolog történik. Megint a 6-os Titán elkapja a labdát és a szétzilált Párducok közt kényelmesemen végigfutva, megtesz 100 yardot, 27-0…

A pályáról levonulva JD a legrosszabbat teszi amit QB tehet, a csapatát szidja, mert azok nem védik meg őt….. Öltözőben, Taylor kioszt mindenkit, Támadók, a saját játékukat játsszák, ne azt várják,a Titánok merre mozdulnak ! Védők lábra vetődjenek, és fő cél a labda! És végül, JD padra, Matt pedig cseréljen védőöltözéket, újra ő kezd… Pályára először a Special Team lép, 5 yardnál kapják el a labdát és rohanás előre. És eljött hát Landry Clarke Nagy Napja. Egy olyan döntő blokkot hajt végre, amely jelentősen megkönnyíti a labdával rohanó 16-os helyzetét, és az meg is szerzi a Párducok első TDjét !

Aztán, mindenkinek elakad a szava, Matt Saracen a QB1 a pályán… És a sokat látott profihoz illően, elsőre egy rövid passzt ad Rigginsnek, aki rohan és rohan és nem is áll meg az EndZoneig, kb 10 másodperc játékidő alatt 14 pont!... És következő Párductámadásnál is megmutatja, mit tesz a rutin meg az évek. Pár másodperc alatt felismeri, hogy nincs szabad elkapó, így maga indul meg és a másra számító Titánok közt átrohanva, megszerzi a harmadikat .. 27-21…

És a Titánok elbízták magukat félidőben ők is QBt váltottak, de lefelé. A csere pedig szépen eladja a labdát a saját 30 yardosuknál, két perccel a vége előtt…. És játék, Matt hátradob Rigginsnek, aki jobbra rohan, 7-es meg szépen észrevétlenül – mint akinek már nincs dolga – balra előre. 33-as jobbrafut, és ekkor eldobja! Hosszan és előre, és nem más mint 7-es kezébe, aki be is rohan vele az EndZoneba, 27-28. Párducok javára, csak másfél perc.! Még hosszú másfél perc ez…Titán-támadás, nem estek szét fejben, higgadtan egy dobás középre, elkapja, blokkolják, de a Párducok 45-énél.… Második playre QB indul előre, 36-nál blokkolják. csak. 25 másodperc. És harmadikra dob, elkapja egy Titán, blokkolják ugyan, de csak a 19 yardnál.. A legrosszabb ami történhetett, az történt a Párducokkal..

Szívszorító pillanatok, az oldalvonalnál a Párductámadók egymást kezét fogva szorítanak,a lelátókon egész Dillon némán áll, esdekelve. A védőkön minden szem, no meg a Titánok kickerén, aki még nem hibázott idén. És indul a játék, egymásnak ugranak, labda repül hátra, rúgás, tízezren nézik az útját.. és a Titánok kickere 100%os idényt tudhat maga mögött…. Néma csend az öltözőben, Taylor behivat mindenkit, akik eddig ebben a drámában a csapattagok mellet voltak. Tyra, Billy, Shelby, és Saracen nagyi, a McCoyok, Garrityk, Taylorék, Jamarcus családja. És előttük mondja ki a csapatnak olyan focit játszottak a Párducok ma, amiről beszélni fognak évek múlva is. Ők a bajnokok, ezt ne feledjék.

Indulás haza, mindenki a buszban Tim kivétel. Ő még bemegy egyet a pályára, futócipőjével, és gondosan elhelyezi a füvön. Szép szertartás, jövőre ugyanitt …

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása