Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x18 - 3 nő

2009. augusztus 07. 11:00 - missparker

Charlie még mindig nem tért magához a múlt részbeli csalódásából, otthon is Reese és Mickey képét bámulja. Ted először vigasztalná, talán nem is igazi a kép, aztán biztatná, hogy tennie kellene valamit. A megzuhant haverján ez sem segít. Veszi a fegyverét, megy melózni.

A következő képeken már egy liftben birkózik egy börtöntöltelékkel, verekedés közben azon vitáznak, melyikük volt durvább helyen. Charlie nyer a Crescenttel, ahhoz képest az Atwater kispálya. De nemcsak ebben keményebb, a pasast is simán a padlóra küldi. Késsel bírja jobb belátásra, a csodálkozó rosszarc megadja magát. Egy gyilkosság helyszínéről menekült, a cipőjén a halott nő vére, emberünk nem is tagadja, a kés a torkán nagyon kezessé tette. A lift közben leér a földszintre, egy bámész nőci fog rájuk fegyvert, 'melyikük Charlie Crews?' Ő pedig Jane Seever, az új társ.

Rosszarcút elviszik, nyomozóink visszatérnek az áldozat feldúlt lakásába, egy 3-as golfütővel tarkónvágták, ebbe halt bele. Charlie máris agyára megy Seevernek: egyáltalán nem biztos, hogy a rosszarcú a gyilkos, a szomszédok egy férfi kiáltását hallották, nem egy nőét. Tehát nem a gyilkosságnak voltak fültanúi, hanem a holttest megtalálásának. Seever tovább csodálkozik: kés? Na jó, kezdjük újra elölről, bemutatkozás, mint normáliséknál, kézfogással. Seever odavan, 'micsoda megtiszteltetés találkozni magával'. Charlie mosolyog, de antiszoc, már van két társa, nem kell egy újabb. Seever készült, Reese-ről is, Bobby-ról is hallott, egyébként készülős típus, egy igazi stréber. 15 éves terve, hogy polgármester legyen. Charlie jelzi, hogy ő nem tervez hosszútávra. Az életét ismerve, miért is tenné?

A rosszarcú kihallgatása jön, John sokat volt börtönben, ékszerrablás miatt. Az áldozat, Sally, csinos nő, egy hírállomáson dolgozott. John elmondása szerint már halott volt, mire odaért. De mit keresett egy ilyen nőnél egy John-féle elítélt? Sally elítélteknek írogatott a börtönbe, vannak, akik így ismerkednek. Alibi? Moziban volt, egyedül. Seever zavaró tényező, ha sittes módon kell viselkedni, így Charlie szól, menjünk már ki beszélni egyet. Seever kilép, Charlie belülről bezárja az ajtót. [Ne aggódj Seever, veled is csak annyira barátságos, mint mindenki mással.] Charlie lenézően megállapítja, igen John, az a fajta vagy, aki visszaír. Arra számítottál, hogy Sally majd meglátja az érzékeny lelket a zord elítéltben? Hány nő volt még? John még egyet bevall. Charlie tudja, mit szoktak írni az elítéltek ezeknek a nőknek. Az egyetlen, akire szüksége van. Volt két egyetlen is, a másikkal nem találkozott, miután kikerült. A féltékenység akár indítéknak is megfelel. Sallynek is utánajárnak, a főnöke szerint rendes lány volt, nem elítélteknek írogatós.

Tidwell és Charlie Seevert csodálják a reluxa takarásából, két telefonon beszél egyszerre, nyüzsög, jó a csaj. A vonalban Reese, neki csak annyit mondanak, átlagos nyomozó. Charlie Reese munkájáról érdeklődik, van valami érdekes? Semmi, mondja Reese, a kezében Roman, Mickey fényképe, Donna Tonna épp hoz egy újabb képet: Charlie Mickeyvel. Gyorsan be is fejezi a beszélgetést. Seever jön a két pasihoz, ellenőrizte a mozit (semmi eredmény), megtalálta a másik nőt, akivel John levelezett. Hozott kávét is, Tidwellnek öt cukorral, ahogy szereti. Charlie-ról is körbekérdezett, de senki sem tudta, hogy mit szeret, így teát kap. A pasik egyre jobban élvezik a csaj társaságát, együtt röhögnek: Határozottan nem Reese.

Azért rendelkezik pár idegesítő tulajdonsággal, pl. mindent leír, amit Charlie mond. A kihallgatást is leírta, a monitorról figyelte Charlie-t, miután kitessékelte. Jegyzetel az autóban is, de nehéz követnie zenmesterünk gondolatmenetét. A lényeg, hogy John volt a széftörő az ékszerrablásban, az ilyen emberek tisztelik az eszközeiket. A golfütőjét sem gyalázná meg egy gyilkossággal. A kioktató hangnemre hideg fejjel közli Charlie-val, tudja, hogy nem a társa. Charlie elégedett magával. [Ha Reese-ben nem bízhat, másban nem is akar.]

Reese Donna Tonnának szemrehány, csak Charlie miatt hozták ide. Válaszul kap egy újabb fotót, rajta Charlie Jack-kel. Magában szörnyülködik, lehet, hogy Charlie keze van az apja eltűnésében?

John másik levelezőtársa Amy, molett, vallásos, érzelmes nő. Megbocsátott Johnnak, hogy a börtön után már nem rá volt szüksége. Charlie provokálja, elmeséli Sally-t. Amy tudott Sally-ről is, de Charlie sikeresen felidegesítette. Talán hirtelen felindulásból mégis tudna ölni. Újabb kérdés, John az újabb letartóztatásakor kit hívott fel, ha nem Amy-t? Nina Fiske volt a hívott fél. A címén egy ócska raktárépület, belépve egy férfi sikolyát hallják, 'nem akarok meghalni'. Hűha, fegyvert elő, tépés befelé. Seever bátran nyúl a fegyverhez, de furcsán néz Charlie-ra. Tőle fél?

Vaklárma volt, ez egy kis színház, az előadótér börtönnek berendezve, a sikoltozó a szerepét gyakorolja, villamosszékben ülő halálraítéltként. Nina színdarabot írt, igaz történet alapján, Len Lyle Hix 3 nőt ölt meg egy golfütővel, 20 év után szabadult. Charlie bizarr, írjon bele vicceket is. Nina is csak addig kellett Johnnak, amíg odabent volt.

Visszaérve az irodába, Tidwell fogadja őket a rossz hírrel: John átszállítás közben meglépett a hülye megyeiektől. Hívás Ninának, John valószínűleg őt fogja keresni, vigyázzon, szóljon. Seever gyorsolvasással a színdarabot és John tárgyalási jegyzőkönyvét olvassa. Tidwell próbál Charlie-nál tájékozódni a börtönbe írogató nőkről, és meglepetésre - választ kap! Igennel-nemmel, de értelmeset! Charlie-nak is írtak, ő sosem írt vissza. [Sejtettük.]

A jegyzőkönyvből kiderül, hogy az ékszerrablásban eltűnt gyémántok nem kerültek elő. Sally lakása fel volt dúlva, talán a gyémántokat keresték? John társa még börtönben van, beszélni kell vele. Charlie az intimszobában várja Seeverrel.

A pasas kiakad, házastársi óra helyett zsaruk? Az Édeskéjét akarja. Seever gyenge zsarolással próbálkozik, 'így fogy az ideje', Charlie tudja, mi fog hatni: akarod-e hogy zsarukkal lássanak az udvaron? Emberünk beszél. A gyémántokról mindketten azt hitték, hogy a másiknál vannak. Újabb érdekesség, Sally neki is írt, de csak egyszer válaszolt, nem jött be neki a nő. Megérkezik, aki bejött, szinte még gyerek. Charlie meg is jegyzi, Édeskének tutira nincs 15 éves terve. Sally mindenkinek írt, aki érintett volt az ékszerrablásban, és most halott. Most Charlie olvas, Tidwell és Seever csodálkozik rá. Ő ugyanis nagyon lassan olvas. (Amit lassan tudsz, azt gyorsan is, amit gyorsan tudsz, azt lassan nem biztos).

Seever hiába jó, Charlie jobb nála: ő végigolvasta a jegyzőkönyvet, nem hagyta ki a hitelesítő oldalt sem. Ki volt a jegyzőkönyvvezető? Sally. Ez a gyémántokról szól, nem a féltékenységről. Mégiscsak John lesz a gyilkos. A felismerés pillanatában jön egy egyenruhás, a megbilincselt Johnnal. Nina feldobta. Tidwell örül, Charlie nem. Nem áll össze a kép. John tudta, hogy Sally a gyémántokra hajt, de nem mondta el neki, hogy nincs nála. Charlie a börtöntapasztalatából tudja, hogy John az a fickó, aki mindent megtesz a túlélésért. Aki bárkinek bármit megígér. Sallynek is megígérte volna a gyémántokat. Együttérzőn néz rá, tudja, hogy ebből most nem Atwater lesz, hanem Crescent.

Otthonról Reese-t hívja, Seeverről számol be, be fog válni. Közben fájdalmas arccal a Reese+Mickey fotót nézi.

Reese is fotót bámul, Charlie+Mickey. [Hé, ha esetleg tisztáznátok a helyzetet, nem szenvednétek!] Reese meglepőt mond, 'Azért ne feledkezz meg rólam'. Nem fogok. Charlie John ügyét is elmeséli, megölte Sallyt, mert a gyémántjait akarja. Legalábbis úgy fest, de ő nem hiszi.

Reese tovább mélyíti a kétségeit minden téren: néha a dolgok pont azok, aminek tűnnek. Ted most is jól kérdez, mit keresett Reese Mickey hajóján? Charlie már tudja, nem ez a kérdés, hanem, hogy mit keres az FBI-nál? Gyorsan választ is kapunk, Donna Tonna dumál Reese-nek, 'csak azt kérjük, legyen zsaru'.

Charlie nem nyugszik bele John bűnösségébe, vannak még nyitott kérdések: Sally a gyémántokat akarta, Amy szentnek látta Johnt, de mi volt Nina szerepe? Seever talált egy riportműsorról készült felvételt, Nina Len Lyle Hixt személyesen ismerte, leveleztek, mikor szabadult, megírta a történetét. Lássuk az előadást! Nem egy nagy élmény, a főszereplő némán tekereg a villamosszékben. Charlie egészen véletlenül Hix mögé ül a közönség soraiban, kérdezgeti a darabról, a fickó agyára megy. A másik oldalról Seever, ő már direktebb: maga is 3-as ütőt használt? Hix kivédené a helyzetet, felugrik, és bemutatja a közönségnek Charlie-t. Ezzel vége az előadásnak, villognak a vakuk, Charlie-nak semmilyen szempontból sem jön jól, hogy egy igazi gyilkossal fotózzák, amúgy is joggal utálja ezt a témát. Előkapja Sally hullafotóját, Hix szerint hízelgő, hogy utánozzák. Az alibijét ellenőrizni kell. Seever ebéd közben próbálja meg Charlie gondolatait kitalálni, lehet, hogy Hix Ninán keresztül akart a gyémántokért John közelébe férkőzni?

Charlie szerint úgy kell gondolkodniuk, ahogy Hix tette. Sallynek volt-e társa? Sally 3 évig írt csak Johnnak, és 3 évig dolgozott a hírállomáson is. A tárgyalási jegyzőkönyvírás után rögvest kilépett. Irány a munkahelyére újra, Seever kisírja, hogy vezethessen. Sally főnöke tudott a gyémántokról és tudott a levelekről is. Ninát is ismeri, színdarabokat ír a hírekből, sokszor beszélt Sallyvel. Charlie Hixt kérdezi, miért adták fel Johnt Ninával? Seever telefonja megcsörren, félrevonul. Hix Charlie-t próbálná megijeszteni, Ha ő ölte volna meg Sallyt, nem maradt volna fotózható test a lányból. Charlie rezzenéstelen arccal hallgatja, hallott ő már hasonlókat.

Seever visszajön a telefonálásból, Hix alibije atombiztos. Nina képes lenne ölni a gyémántokért? A gyémántokért nem, ő Sallyt kereste. A leveleket, amiket John írt Sallynek. Nina azzal, hogy újra börtönbe juttatja Johnt, visszakapja őt. Az alibije is gyenge, állítólag a színházban a próbát felügyelte, kimehetett a sötét nézőtérről. Irány hozzá. Charlie kérdez, miért kellett Johnnak visszamenni a börtönbe? Hogy szüksége legyen rá? Hixnek sem kellett, miután kikerült, még egy kudarcot nem akart? Megölte Sallyt, de mit csinált utána? Hogyan küzdött meg egy élet elvételének terhével? Leírta, így dolgozta fel. Hiába menekül, Seever fegyverrel várja az ajtónál. De hol vannak a gyémántok? Édeske! Rájuk törnek a házastársi órán, Édeske köldökékszere egy gyémánt, lebuktak. Seever este online tévét néz, Hix börtönbe került, egy nyilvánvalóan nem kiprovokált támadásért egy Los Angeles-i rendőrnyomozó ellen. [Charlie, ez jó volt :) ] A riportműsor a továbbiakban arról szól, vajon a bűnözők képesek-e megváltozni. Seever is szörnyülködik, mint Reese tette. Beigazolódott a félelme: Charlie nem az a bohóc, akinek látszani akar.

Zenmesterünk pedig otthon a gardróbból Bodnert hívja.

Megvan-e még a lövedék, amit neki adott?

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2009.08.07. 11:52:22

Ha a Reese-t alakító színésznő befejezi a szülési szabit, vajon lesz folytatása a sorozatnak?

Neoprimitív 2009.08.07. 13:16:11

@Johnny336: Nem, sajnos az NBC végleg elkaszálta. Kár, mert a kedvenc sorozatom volt, főleg az első évad, amikor Reese még egy sötétebb karakter volt, bár ebben az évadban is voltak orbitális poénok.

Ismét nagyon jó a hogyvolt.

Johnny336 2009.08.07. 13:51:03

SPOILER!

Én nem voltam elégedett a sorozatzáróval, ugyan lezárta a főszálakat, de egy-két dolog nekem nem lett tiszta. Illetve kicsit összecsapottnak is éreztem az utolsó jeleneteket, mintha rohammunkában kellett volna befejezniük mindent, mert pakolniuk kellett a stúdióból...
Majd ha ott tartunk hogyvolttal kíváncsi vagyok a véleményekre egy-két dologban.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.08.10. 08:26:02

@Johnny336: Ezt a sorozatot az ág is húzta :( Az első évaddal az írósztrájk baszott ki, azért kellett összecsapni a végét (pedig a pilot alapján nem kis konspirációval terveztek). Ezzel sok nézőt veszített, hiszen 11 rész alatt épp csak megismerni lehet, függővé lenni nem.

A második évadra meg már kint volt a megrendelés, megcsinálták hát. Ott is volt pillanat, mikor még hat évaddal terveztek pluszban ("hat volt, most öt lett, könnyen lehet négy..."), erre Sarah Shahi terhes lett. Seever meg jó karakter, de azért annyira nem, hogy elbírjon egy évadot Charlie mellett.

Johnny336 2009.08.10. 10:09:11

Dani-nek pont az a lényege, hogy kötődik Charlie helyzetéhez az apja által, illetve hogy őt is "meghurcolták", bár őt nem ártatlanul - gondolok itt a függőségre.

Ez a Seever lány csak úgy ott van, és jónapot.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.08.10. 11:24:27

Dani valójában ugyanúgy ártatlan volt, mint Charlie*, utaltak erre néhányszor. Beépült egy narkós szervezetbe, téglaként szokott rá a drogra, jött össze egy drogos pasival. Ezért 'bocsátották meg' neki az ügyet, és ezért dolgozhatott tovább. Leginkább az 1x05-ben, Roman kérdéseiből lehet ezt kikövetkeztetni.
süti beállítások módosítása