Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lépéselőnyben 1x09 - The Snow Job

2009. augusztus 06. 10:00 - bree-gee

Kezdőképünkben egy család kénytelen kiköltözni a házukból, mert elárverezték a fejük felől. A volt tulajt, a tény, hogy a házat azok vették meg, akik a kivitelezők is voltak egyben, jól bepöccenti, le is üti az embert. A börtönben vázolja a helyzetüket Natenek: felbérelte ezt a Retzing nevű fickót, hogy hozza rendbe a házát, ehhez a férfi javaslatára jelzálogkölcsönt vett fel. Ezt nem tudta visszafizetni, mert a silány munkáért nem akarta kifizetni a kivitelezőket, a házat eladni se tudta a minősége miatt. Így szépen átvándorolt a csaló lakásfelújítókhoz a ház. „Elvették a kisfiam otthonát!” – mondja ki a varázsszót a megbízó. Ha egy kisgyerekről is szó van, az vörös posztó Nate számára, elvállalja az ügyet. Flasbackben láthatjuk, ahogy a kisfia életéért küzdenek az orvosok, hiába.

A csapat az eligazítóban várja a „főnököt”, aki szokásától eltérően késik. Kis idő múlva megjelenik egy nagy bögre kávéval és egy napszemüveggel a szemén. Nem kell Nobel-díjas gondolkodónak lennünk, hogy rájöjjünk, az egész estét masszív ivászattal töltötte. Hardison belekezd az ügy ismertetésébe: Harry Ratzing, milliomos. A vagyonát ügyeskedéssel szerezte mások kárára. Jelen megbízójuk nem az egyetlen, akitől ilyen hátulról jövő módszerrel nyúlta le a tetőt a feje fölül. Sophie Hardison beszéde alatt Nate fülét rágja (nyugalom, egyenlőre még csak képletesen...), hogy látom megint ittál, ejnye meg bejnye és irgumburgum. Nevezettet ez cseppet sem hatja meg, amitől a nő igen felbőszül.

A cél: visszaszerezni Scotték házát. Retzinget a fiain keresztül (Randy és Dennis) lehet leginkább megkörnyékezni. Randy az a nőcsábász plaboy típus, snowboard imádattal és igen kicsi IQ-val. Testvére, Randy pont az ellenkezője: ért az üzlethez, és bár az apjuk a cég arca, ő az „agy”, ő végzi a piszkos munkát. Sophie ismét csali lesz: összeismerkedik Randy-vel, mint Ute Ausgartner, híres versenyszánkós. Hardison szétphotoshopizálja a neten fellelhető Ute képeket Sophie fejével, így mikor Randy legooglizza, akkor minden versenyképről a nő mosolyog felénk. Szegény Ute pedig Németországban veri a billentyűzetet, mikor meglátja, hogy Sophie-feje lett, pedig nem is volt plasztikai műtéten.

Eközben Sophie a bárban (ajaj) súlyos szemrehányássokkal halmozza el Nate-et, mert ugye megint iszik. Csak elvegyülök, jön a cinikus felelet. A beszélgetés félbeszakad, mert jön Randy, és a nő bedobja magát. Arról győzködi a fickót, hogy milyen jó üzlet lenne beszállnia az üdülő felújításába/felvirágoztatásába, ugyanis épp most vásárolták meg. Persze a beszálláshoz „némi” pénzre van szükség. IQ Randy nem sokat vacillál a dolgon, felajánlja, hogy ír egy 500.000 dolláros csekket. „Oké, lopjunk egy hegyet” –adja ki az utasítást Nate.

Randy meg akar ismerkedni az üdülő vezetőjével. Az igazgatót kicsalják az irodájából, mégpedig úgy, hogy leállítják a felvonót, és Parker eljátssza a „lógok a felvonóról egy kézzel, és mindjárt leesem, segítség!” c. magánszámát. Kb. olyan meggyőző, mint ha Sopie-tól vett volna színész leckéket, de a lényeg, hogy bejön.

Igazgató ki, Eliot be, névtábla és fényképcsere, Eliotból Hans lesz. Jön Randy, meg is győzik, hogy szálljon be, de kiderül, hogy csekket csak az apja tud kiállítani. Na, puff neki. Miami-ban Sophie találkozik Ratzinggel, és már a bemutatkozás során kiderül, hogy Randy gyerek honnan örökölte mínuszos IQ-ját: a nő ’Guten Tag’ köszönéséből leszűri, hogy biztos francia.

A pasas is rögtön belelkesedik az üzletre, de megjelenik Dannis, az agy, és ő már nem olyan elragadtatott, így Sophie ráerősít egy kis flörttel. Parker bemikrofonozza a házat. Dannis aláírja a csekket, de a beszéde közben kiderül, hogy rengeteg embert vert már át eddig a cégük, és tervezik a jövőben is.

Átadja a csekket, de Nate összetépeti Sophieval, és a nőn keresztül új üzletet ajánl. Kiderül, hogy a rendőrök is figyelik a pasasokat. A csapat nem boldog, hogy feladták a biztos pénzt. A többiek vitatkoznak, Nate csendben iszogat, ő mindenkin segíteni akar, akit átvertek, ezért nem fogathatták el a „kis pénzt”. Következő képünkön Nate vázolja a csodaüzletet Dennisnek: halálos betegek biztosítását veszik meg, és felveszik a pénzt a haláluk után.

Van egy listája csomó névvel, és ezt adná el a fickónak. Dennis benne is lenne, de próbát akar. Kiválaszt egy nevet a listáról: (nő, agydaganat) és azt akarja, hogy bizonyítsák az általa kiválasztott orvos előtt, hogy tényleg beteg. Parker lesz a kiválasztott, és Hardison ’hackeli’ a berendezéseket. Két egymás melletti kórteremben van Parker és egy hulla, akinek az agyába Eliot és Hardison valami narancsszínű izét fecskendeznek (kő-papír-ollóval döntik el, melyikük csinálja, jaj), és a halott feltöltött koponyájának CT felvételét sugározzák át a másik gépbe Parkerhez.

Így Dennis megkapja a bizonyítékát, és egy kis pénz, amitől Parker bepöccen. Mindig csak „befektetnek”, de nem szakítottak semmit! Nate épp kocsikázik, és iszogat (ejnye-bejnye), mikor megállítja egy nyomozó, és kicsit megfenyíti, hogy el fogják kapni Ratzingéket, és ha ők is ott lesznek, őket is. Végezetül nem minden alap nélkül lealkoholistázza Nate-et. Amit a többiektől is megkap, most már nem csak Sophie-tól. Nem gondolkodsz tiszta fejjel – mérgelődik Eliot.

Nate kezd sértő lenni, ezért Sophie mindenkit kiküld, és a lelkére beszél, mielőtt Eliot laposra verné a „főnököt”. Ratzing és IQ Randy látják, hogy Dennis 5 millót akar utalni a vállalati számláról, erre bepöccennek, és olyan helyre akarják tenni, ahol nem férhet hozzá. Persze a rendőrség lehallgatja őket.

Ratzing átruházza az aláírási jogát Randyre, akivel aláíratja a csapat egy kis csellel a cég 51%-nak átruházását. A rendőrség letartóztatja Ratzinget gyanús pénzmozgás és egyéb csalások miatt. A házukat pedig a csapat odaadja a megbízójuknak.

Sophie örül a boldog végkifejletek, de azért megjegyzi a Nate-nek, hogy vigyázzon, hogy viselkedik, mert lehet, hogy egy idő után megunják, és nem állnak mellé a többiek. És ő sem. Fenyegetsz, hogy magamra hagysz? -kérdezi a férfi. Mondj egy okot, hogy maradja, hangzik a sejtelmes válasz. Vége.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2009.08.06. 19:17:26

Nagyon lapos volt ez a rész. Hiányzott Eliott pofozkodása.

bree-gee 2009.08.07. 11:20:56

@Kymy: Na igen, az egész rész szinte arra volt kihegyezve, hogy milyen egy alkesz Nate.

Majdnem volt Eliot pofozkodás, mikor berágott Nate-re.De talán jobb is, hogy nem.:)

Annácska5 2009.08.12. 09:27:15

Jó volt ez a rész is, és tényleg ezúttal kimaradt az Eliot féle csihipuhi.
süti beállítások módosítása