Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x17 - Nincs kiút

2009. augusztus 03. 12:08 - zaphodbb

Kommandózásba csöppenünk, minden helyszínelő előretolt pisztollyal kolbászol egy sötét épületben. Hirtelen Greg nyakát elkapja egy bandita, hogy akkor most Greg túsz, de Riley lelövi. Ja, nem is igaziból, hanem csak festékkel, azaz gyakorlatot láthattunk. A gyakorlat vezetője megdicséri Riley-t, hogy Greget a saját nevén, vagyis Riley-nek szólította a túszhelyzetben, ezzel adta a tudtára, hogy készül valamire, bukjon le.

Amikor lefegyverkeznek, Langston taglalja, hogy neki még ezeket a kódokat át kell néznie, mert egy szót se értett az egészből, azt tudja, hogy a 4-es biztonságos helyzetet jelent, mire Greg beszól, hogy a 4-82-es kód a legfontosabb, ez pedig nem más, mint az ebéd. Jót nevettünk. Catherine telefont kap, valahol tíz percen belül kell lenni, úgyhogy senki sem megy 4-82-eselni. A helyszínre érünk, lövöldözés volt. A polgárőrség vezetőjét lőtték le és egy hétéves gyereket is eltalált egy eltévedt golyó, az ő testét most apa ölelgeti, nem akarja elhinni, hogy halott.

Mindez a Hatcher-ház előtt történt, aminek a tulaja kórházban van, mert állítólag kemény legények rátörték az ajtót és őt, a fiát és az unokaöccsét leverték. A fia és az unokaöcs hiánycikk, emberrablásnak tűnik a dolog. A polgárőr parancsnok mellett találnak egy pisztolyt, amivel lőtt is kétszer. Greg a kisfiú apjához lép oda és megpróbálja rábeszélni, hogy engedje el a fiát. Azzal az érvvel ér célt, hogy ha nem adja oda a fiát, akkor nem tudják megtalálni, hogy ki tette ezt vele. Szív megszakad.

Catherine és Brass az utcán az autó nyomait próbálják feltérképezni, a banditák nekimentek két autónak is menekültükben. Nick a házban méri fel a dulakodás nyomait, Langston fotóz. Megnézzük a családi fotókat, amiken látszik, hogy Reggie, a Hatcher fiú jó eszű gyerek volt, meg ott van a fotókon Frankie, az unokaöcs is. Reggie egyetemista igazolványát is megtalálják, amin egy pár házzal odébbi cím van, méghozzá pont azé a házé, ami előtt látták a szomszédok a banditák kocsiját parkolni.

Brasst követjük, aki megy a kórházba, mert valakit bevittek lőtt sebbel és az egyik bandita is kapott egy golyót, a nyomok alapján. Mire odaérnek, a fiú már halott és már csak a bizonyítékokat lehet tőle begyűjteni. Vágások vannak az arcán, pisztoly volt nála és bandatag a tetoválásai alapján. Catherine sitty-sutty kikeresi a kütyüjén, hogy a Kígyóhátú nevű bandához tartozott, de az az utca, ahol lövöldöztek, nem az ő területük. Úgy tűnik Reggie-ért mentek oda.

A laborban Hodges szórakozik az utcai kamera felvételével, amin látszik az elkövetők autója, de nem bír vele. Archie valami konferencián van Denverben, úgyhogy ő és Catherine próbálnak kitalálni valamit a képekből. A rendszámot sikerül leolvasniuk, ami alapján kiderül, hogy a kocsi a halott bandatagé volt. Riley érkezik a ballisztikai jelentéssel Catherine-hez: 27 lövés dördült el, ebből a halott bandatagunk lőtt el 14-et, 13-at meg valaki más, de mind 9 mm-es.

Catherine telefont kap és már megy is Brasshez, aki egy kocsit talált, ami az egyik Kígyóhátú bandataghoz tartozik. A csomagtartójában hullázik egy újabb tetovált, a kocsi tulaja: Aaron Sweets. A laborban Nick sikeresen leveszi a tenyérnyomot a papírról, ami a tévén volt Reggie házában. Mármint a tenyérnyom volt a tévén, nem a papír. Ugrás a boncterembe, a doki és Catherine, Sweets holttestét nézegetik, már halott volt a lövöldözés előtt.

Brainstormingra gyűlnek össze mind a világítós asztalnál. Marcus, a halott bandatag és a tévéről vett kéznyom tulajdonosa, aki Robert Danward, hatolt be a Hatcher-házba. A kitört ablakon Marcus és Reggie esett át . Marcus lábában a polgárőr pisztolyából származó golyót találták meg, a polgárőrben pedig Marcus golyója volt. A kisfiút is Marcus lövése találta el. Sweets, a csomagtartós hulla, hatszor hívta Reggie-t vezetékesen, úgyhogy megvan a kapcsolat. Reggie házában járunk, Langston és Riley keringenek benne, az a fura, hogy nincs egy telefon sem a házban. Riley és Langston megpróbálják felhívni a vezetékes számot,  aztán mennek a csörgés után. A szekrénybe vezet az út, ott is egy titkos ajtóhoz, ahonnan lefelé egy alagsorba.

Az alagsorban komplett droglabort találnak, körülnéznek és mindenféle erősen gyúlékony anyagot találnak, úgyhogy elhúznak onnan, de hirtelen. Brass és egy másik nyomozó összegzik nekünk a látottakat: Reggie a Kígyóhátúak területén kotyvasztotta a drogot, amit azok nem tűrtek el. Greghez ugrunk, megy a lelőtt kisfiú apjához, elújságolja, hogy meghalt az, aki lelőtte a gyereket. Apa elmeséli, hogy elvesztette anyát tavaly, most meg a fiát, majd behívja Greget egy kávéra. Langston fotóz a droglaborban, Riley a porokat pakolja kis tatyókba. Langston friss vért vesz észre a földön, majd mikor felhívja erre Riley figyelmét is, kivágódik a falba egy rejtett ajtó és előugrik egy fekete fickó pisztollyal, a háttérben meg egy másik fekete fickó ül erősen lihegve és vérezve. Íme Frankie és Reggie. Túszhelyzet előállt.

Gregre váltunk, aki a ház felé tart, hogy benézzen Langstonékhez. Lent Riley próbálkozik, hogy a fekete fickó letegye a fegyvert, de az csak azt üvöltözi, hogy kuss legyen. Greg érkezik a lépcső tetejéhez, szólongatja őket. Riley odamegy hozzá és Riley-nak szólítva Greget azt mondja, hogy nincs szükségük segítségre. Greg mindent ért, Sandersnek hívja Riley-t és elmegy. A fekete fickó nézi a monitoron a távozó Greget, aki odamegy a kint posztoló rendőrhöz, hogy gáz van babám. Sikerül rezzenéstelen arccal előadniuk az egészet, mert jól tudják, hogy figyelik őket a kamerán keresztül.

Greg, amint kiér a kamera látószögéből, erősen remegve hívja Brasst, aki máris riadóztatja a a SWAT-ot. Langston az alagsorban kitalálja, hogy a vérző csávó Reggie, a pisztollyal hadonászó pedig Frankie. Rábeszéli Frankie-t, hogy hadd nézze meg Reggie-t, merthogy ő orvos. Langston kiviszi Reggie-t a szobából és felfekteti egy asztalra. Reggie-ből egy fél tábla ablak áll ki, ami úgy tűnik aortát is ért. Langston megállapítja, hogy mindkettő be van lőve, mert túl sokat tartózkodtak már lent az alagsorban, a vegyszerek között.

Frankie nem akar belemenni, hogy kimenjenek az alagsorból, ordítozni kezd Reggie-vel, aki meg akar menni, hogy nélküle nem mehetett volna egyetemre sem, mert Frankie volt az, aki a kis kémiai kísérleteit pénzre váltotta. Frankie őrjöngés közben kidumálja, hogy Reggie ment Sweetshez, tejelni akart a bandának, emiatt Frankie kinyírta Sweetset. Langston felhívja az üvöltöző Frankie figyelmét, hogy Reggie vérzik bazmeg, tenni kéne valamit. Frankie maghoz tér és mindenfélét összeszed Langstonnak, amire szüksége van Reggie bekötéséhez.

Riley a vegyszereket akarja elzárni, ehhez akar elővenni valamit a táskájából. A táska mellett van az adó-vevője, amit nem véletlenül felborít és közben megnyomja. Frankie észreveszi, és fejbe górja a pisztollyal. Riley közli, hogy ha nem veszi fel a rádiót, akkor az fekvő jelet fog küldeni, ami vészjel a zsaruknak. Frankie üvölt, hogy kapcsolja ki. Riley fogja és feltekeri a vevőknek a hangerőt, így élő adást biztosítva a kintieknek. A csapat máris tud mindent, Riley úgy beszél Frankie-hez, hogy abból tudják, van nála egy 22-es és ráveszi, hogy a saját szájával mondja el, hogy kinyírta Sweetset.

Kint egy tévé helikoptere kezd körözni, ezzel elbaszva mindent. Frankie begőzöl, a falhoz csapja az adó-vevőt. Langston azt hajtogatja, hogy kórházba kell vinni Reggie-t, Reggie rohadt szarul néz ki. Riley közli, hogy a kocsijában van neki mindenféle elsősegély cucca, közben csörög a telefon kitartóan. Riley felveszi a telefont végül és elmondja virágnyelven, hogy kimegy az elsősegély dobozért, de ha nem megy vissza, Langston meghal. Nick nem bír nem csinálni semmit, a kamera elől elbújva kontaktálódik Riley-val. Riley négyest mutat neki, ami azt jelenti, hogy uralja a helyzetet, majd megint négyest, mikor Nick rákérdez, hogy van-e pisztolya. Vagyis Riley-nak van pisztolya, Nick arra buzdítja, hogy használja is.

Riley visszamegy az alagsorba a táskájával. Langstonnak segíteni kell, Riley kifejti a nyomást a sebnél. Reggie liheg. Langston elmagyarázza, hogyan akarja kivenni az üveget. Reggie elmondja, hogy ő tényleg tudós akart csak lenni. Langston elaltatja Reggie-t, Frnakie néz. Langston megkéri, hogy ne célozzon rá, amíg operálja Reggie-t, mert így kurva nehéz koncentrálni. Kint agyalnak a SWAT-osok, Nick és Catherine amellett van, hogy hagyják Langstonékre a dolgot, mert itt bizalom van kérem és Riley-nak fegyvere, meg jól ki is van képezve erre.

Az alagsorban Langston operál, Reggie meg nagyon vérzik. Frankie a a zsebébe rakta a pisztolyát, itt az idő, Riley előkapja a sajátját és elveszi Frankie-ét. Közben Langston rádumálja Frankie-t, hogy menjen neki segíteni Reggie vérzését elállítani ahelyett, hogy azt tervezgeti, hogyan harapja ketté Riley torkát. A következő képeken Frankie-t begyömöszölik egy rendőrautóba, Langston pedig megbocsát. Catherine megölelgeti Langstont, Riley bezúzott arccal mosolyog, Nick és Greg is ott sorakozik, hátakat lapogatnak, majd mind hátat fordítanak és Forensics felirattal a hátukon elballagnak a naplementébe. Na jó, naplemente igazából nincs is, de úgy lett volna igazán giccs a képből.

Címkék: csi lv
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2009.08.03. 15:29:41

Bugyuta,de jó kis rész volt.A végéről
csak Horatio apánk hiányzott.
Köszi a hv-t,pöpec,mint mindig.

KiWiSaGe 2009.08.06. 10:36:57

Nekem nem jött be ez a rész. Főként azért mert nekem Riley hitetlenül unszimpatikus.

rrgida 2009.08.07. 09:02:37

Csípem az írásaid, zaphodbb :)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.08.07. 10:37:01

@makepeace: hát igen eléggé májámis volt, az tény:)

@rrgida: :)))
süti beállítások módosítása