Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu: Atlantisz 3x02 - Kirekesztettek

2009. augusztus 02. 10:00 - the black ball

Albínó metálfesztivál edition

Földön vagyunk, bejövő féregjárat, Atlantisz az. Miután az előző részben végig gyíkpofákat kellett bámulnunk, meg Michaelt, szinte felüdülésként hat Teyla feje a monitoron. (Ne tessék félreérteni, nem fejezték le csajt.) Be vannak tojva, mert egy kaptárhajó közelít Atlantisz felé, úgyhogy rögtön Weir vezérasszonyhoz fordultak tanácsért. Weir kimondja a nyilvánvalót: uccu neki, álcázzátok a várost, Carsont meg kötözzétek bele az ősfotelba, hátha eldurvul a helyzet. A kaptárhajó megérkezik, mindenki lerágja a zománcot a fogsoráról, de a lidércek szokásos „khöö, kiszííívom a gigááádaat, khöö” fenyegetőzése helyett Sheppard jelentkezik be.

Szóval kapják ki Beckettet a székből, mielőtt képes lenne szétlyuggatni a vadonatúj kaptárhajónkat. Inkább jöjjön át, és csináljon valamit az albínó metálfesztivál 200 túlélőjével, akik most sztázisban henyélnek. Otthon Woolsey valamit dumál Weirnek, hogy az IOA besértődött Weir hozzáállásán, és most hunyorítva néznek rá. Még a végén valóban kirúgják. Teyla meglátogatja Michaelt. Michael kurva nagy hősnek érzi magát, amiért megmentette Sheppardöt, és megállította a Föld felé tartó kaptárokat, oszt mégis őrizet alatt van szegény. El akar innen menni, persze nem a lidércpajtásaihoz, mert azok lekorcsozzák éjjel-nappal. Csak adjunk neki egy hajót meg pár mirelit állampolgárt, aztán nem is hallunk róla többet.

Csakhogy túl sokat tud, helyette inkább megint emberré alakítjuk. Hiába no, mi is hülyék vagyunk. Weirt persze nem rúgják ki egyelőre, mert akkor menne a macera a helyettes kereséssel, és a Bajnai már nem ér rá. (Pedig akkor offshore helyett offworld cégekbe is befektethetne, akarommondani…) Persze az apróbetűs rész kimondja, hogy Woolsey visszamegy Weirrel Atlantiszra vizsgálódni. Ezalatt McKay próbál életet lehelni a kaptárhajónkba, de lidércek nélkül nehéz lesz irányítani. Ugyanis a hajó úgy működik, mint az ugró, csak nem ősgénnel, hanem lidércgénnel. Sheppard szerint van egy lidércgénes Teylánk talonban, valami hasznát is vegyük azon kívül, hogy Halloweenkor álarcot spórol magának. McKay áldását adja, de ha hosszú távra szeretnénk megtartani a hajót, akkor ki kell kapni azt a 200 fickót a sztázisból, mert elfogy az energia.

Semmi gond lerakjuk őket egy – na milyen? úgy van – erdős bolygóra. A Lathan nevű albínó metálarc – másnaposságát enyhítendő – kulaccsal a kezében próbál egy kis borpárlatot kicsalni Sheppardtől. Persze nem ad, úgyhogy Lathan legalább azt megpróbálja kikönyörögni, hogy hadd mehessen el pár sráccal a közeli Whitesnake koncertre. Sheppard közli, hogy ez dr. Becketten múlik, ugyanis az össznépi alkoholmérgezés témában ő a góré. Lathan nem vágja, hogy hol vannak a csajok, pedig minden fesztiválozó tudja, hogy a nőket mindig van, aki hazavigye. Na de most már Sheppard nagyon unja a fickót, úgyhogy visszaküldi a detoxba. Később az albínók és Michael összegyűlnek egy sátorban, ahonnan meg nem erősített forrásból a következő, nem hivatalos beszélgetést szereztük meg (gyengébb idegzetűek kedvéért kicsillagoztuk a nyugalom megzavarására alkalmas szavakat):

- Pszt! Lathan! Aggyá má egy kupicával!
- Mííít magyarrázóól, tee, fehérhajú ’hukk’ sz*rházi, teee…
- Tudjuk, hogy pia van nálad Lathan!
- Nee szórrakozzá velemm öcsipofaa, tee, mibűl veszed ezt tee ’hukk’
- Srácok, nem elég, hogy pia van nála, de néha mintha Iron Maident hallanék az ágya felől.
- Ezz teljesen tévess felté ’hukk’ telezés, tee…
- Lathan, te állat! Mit titkolsz még előlünk?
- Én ss…ss…semmit. ’hukk’ De szerintem ezek a fic…kók hazudnak itten ám nekünk ’hukk’ Mert miért nemm emléksz…sz…szünk semmire se? ’hukk’
- Szerinted, Michael?
- Ha tényleg alkoholisták vagyunk, ha tényleg, úgy beba**tunk, mint ahogy ők állítják, akkor örüljünk, hogy még egyáltalán a májunk ép.
- Honnan vesszed ezt ’hukk’, há hisze nem is ismerjük ’hukk’ őket!
- Segítenek nekünk.
- Mííít tee, míít segííteneek, tee! Há alig adnak csak egy kisss Puertóit vacsoráára ’hukk’
- Akkor mit akarsz tenni Lathan?
- Figy…figyejjé má, minden tíííz emberre jut egy detox apukám, figyelsz? ’hukk’ úgy berrúgunk apukám, éérted, hogy arra is em ’hukk’ léksző majd, hogy hány százzalékoss a tiszta szesssz apukám… ’hukk’
- De Lathan, mi van, ha tényleg menthetetlen alkoholisták vagyunk? Mi van, ha másokat is belerántunk? Nem vállalhatunk ekkora kockázatot.
- Idefigyejjé, ha most nem lép ’hukk’ ünk, akkó elviszik a piáát!
- Nem sajnálom, túl kockázatos. Igaz srácok?
- Ja!

- Akkó ba**átok meg… ’hukk’

Másnap mindenki arra ébred, hogy Lathan nem jelenik meg a detoxban. Sheppardék az újdonsült anonim alkoholistáinkkal együtt elindulnak az erdőbe, hogy megkeressék. Végül Michaelék találják meg Lathant, aki egy fa tövében fekve Motörhead dalokat énekel. Elmondja a többieknek, hogy kihagyva a detoxot sikerült annyira berúgnia, hogy visszatérjen pár emléke. De Michaelék komolyan veszik az AA-gyűléseket, úgyhogy eltörik a nyakát, aztán ledobják egy lejtőn. Aztán balesetnek állítják be. Beckett felboncolja a srácot, addig meg hagyja, hogy a többiek saját magukat detoxikálják. Miután Weir és Woolsey megérkeznek Atlantiszra, utóbbi bejelenti, hogy szépen egyesével mindenkit meginterjúvol majd.

Beckett észreveszi a nyaktörést, úgyhogy kivonul a helyszínre, ahol nem igazán talál vért, amiből rájön, hogy már halottként dobták oda. Aztán észreveszi az egyik albínó barátunkat, amint igyekszik valahova. Tűz köré gyűlnek, ahol headbanggel megszakított mély huhogással nézik eget. Aztán feltűnik a már ismét visszaalakult Michael, és elkapja Beckettet. Kicsit zokon vette, hogy megpróbálták elhitetni velük, hogy leszokóban lévő, metálos alkoholisták, közben pedig galaxist uraló, életszívó hüllők. Különben is Michael diszkós, tessék csak ránézni. Atlantiszon McKay egy kaptárt fedez fel, ami kivételesen nem a város, hanem rehab bolygó felé tart. Woolsey rögtön baromkodik, hogy biztos kém van köztük.

Akárhogy is, nem engedhetjük, hogy a lidércek elérjék a bolygót, hiszen odalent 199 olyan fickó lézeng, akik mind tudják a Föld hollétét. A Daedalus még mindig odavan, úgyhogy Sheppard a kaptárt akarja beizzítani. Michael ezalatt felvázolja a dolgokat Carsonnak: akik visszaváltoztak, azokkal idehívtak egy kaptárhajót (huhogás), a többieket meg felajánlják a fuvarért cserébe. Michael tudni akarja, milyen meglepetéseket hagyott hátra Sheppard, úgyhogy megizzasztja kicsit a doktort. Megérkezünk a kaptárral, erre egy rakás másodlagos rendszer bekapcsol magától, észleljük a lidércek életjeleit. Sheppard meglepetése egy atombomba, amit aktiválni is akar, miután egy ugróval kihozták Beckettet.

A doki eszméletlen, de él, úgyhogy lelépünk, McKay meg aktiválja a bombát. Amit sajnos Michael már hatástalanított is (ez a fickó lesz a Pegazus-galaxis Apófisza, figyeljétek meg, nem képes megdögleni), köszönhetően Carson alacsony fájdalomküszöbének. Nincs más hátra, a kaptárral kell szétlőni a tábort. Neki is látunk, de ekkor megérkezik a másik kaptár. A Daedalust összefoltozták annyira, hogy utolérjen minket, de mire odaér, már csak a kaptárunk roncsait találják. Így kell két rész alatt szétbarmolni két űrhajót, remek. Sheppardék persze meglógtak az ugróval, így közelít a hepiend. De még itt van Woolsey. Úgy dönt, hogy az IOA-nek nem kell minden kis hibájáról tudnia, szerinte Weir jó helyen van az expedíció élén. Egyelőre. Úgyhogy hepiend. Egyelőre.

Címkék: atlantisz
21 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomas Dantes 2009.08.02. 11:46:52

Én csak azt nem értem, mi ez a hüllőzés? Nem is hüllők, hanem bogarak...vagyis ember+bogár.

the black ball 2009.08.02. 11:58:44

@Thomas Dantes: a goa'uldokat meg kukacoknak hívjuk, mégsem rovarok. :] Azért hüllőztem le őket, mert állandóan sziszegnek meg fújnak.

LiberAll 2009.08.02. 12:01:35

Ős+ bogár, hogy pontosak legyünk, és ha azt nézzük Atlantiszon egy kis 10.000 éve lefagyasztott polgárháborút melegítenek fel Sheppard-ék, ami arról szól, hogy nem szép dolog, az ártatlan és fejletlen embereket lefagyasztani, majd megenni mint a mirelit pizzát...
Amúgy amikor megláttam előszór Michaelt, azt hittem, hogy a Star Trek-ben vagyok, s majd "Charles 'Trip' Tucker III" a flotta főgépész üdvöskéje csinál gyorsan Rodnival két kenyérpirítóból és egy vízmelegítőből egy ZPM gyártó gépsort, de aztán leesett, hogy nem ... :)

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.08.02. 12:07:09

Valaki szereti ezt a sorozatot egyáltalán?

LiberAll 2009.08.02. 12:08:41

@Flashzee: a barátok közt/a jóban rosszbant és a szomszédokat simán üti, tehát igen....

Thomas Dantes 2009.08.02. 12:11:18

Aha, értem. Végülis mindegy, csak furcsa volt a hüllőzés

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2009.08.02. 12:11:55

Én is szeretem, most nézem végig másodjára.

h4z4rd 2009.08.02. 13:55:57

Megspórolhattad volna ezt a kazalnyi karaktert, ha túlléptél volna a kínzó kényszeren, hogy valami vicceset írj. Ugyanis nem sikerült.

hawkeye 2009.08.02. 13:55:58

Az Isaura-klónoknál azé' jobb, a halatortánmaunikajoshibharat ás hasonló állatságokkal ellentétben azért lehet nézni....

Ráadásul nem akar többnek látszani, mint ami....

Érdekes Amanda Tapping színészi teljesítménye. Az első részekben szinte nem is volt neki, mostanra egészen belejött...
Valszeg ezért írták bele ide, a spin off-ba is...


Csak érdekesség: a hölgy az egyik korai X-aktákban is látható volt, szerepe elég rövid, de fölöttébb erotikus volt... :)

Kámfor 2009.08.02. 13:58:28

nem rossz ez a sorozat, csak van benne pár idegesítő momentum. ilyen májkül is. az istennek nem óhajt megmurdálni sokáig, és maga a karakter halálunalmas... egyszemélyes dr. evil, aki bosszút áll mert nem szereti senki, és még a plüss maciját is elvették. ha ezen túltesszük magunkat egész nézhető sorozat! főleg később. :)

bár az egészből szerintem ronin a legjobb arc.

the black ball 2009.08.02. 14:06:24

@h4z4rd: Te pedig megspórolhattad volna ezt a kommentet, ha túlléptél volna a kínzó kényszeren, hogy trollkodj.

h4z4rd 2009.08.02. 14:35:57

@the black ball: Amennyiben a kevésbé sapkadobálós és az elmaradt katarzistól szájhúzós kommentet trollkodásként definiáljuk, abban az esetben igen, erre éreztem kényszert. Ugyanis van az a nívó, amit nem állok meg szó nélkül.
Te meg alkalmasint 'smartkodj' kicsit és felháborodás nélkül tűrd a kritikát! ;)

the black ball 2009.08.02. 15:45:51

@h4z4rd: Ki háborodott fel? :] Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan posztot írtam, ahol "kényszert" éreztem vicces dolgok írására, de ezt egyáltalán nem szántam annak. Talán ezért maradt el a katarzisod. ;]

Nincs ellenemre a negatív kritika, de a legelső kommentedtől nem lettem okosabb.

Gabba 2009.08.04. 23:57:05

Itt megint az az eset áll fenn, hogy a hv jobb, mint az epizód. Főleg, hogy a felsorolt metálbandák nekem is nagy kedvenceim :)

Llew 2009.09.03. 17:00:04

Én maradtam le a hírről vagy a tv2 mindenféle bejelentés nélkül kezdte vetíteni a 3. évadot a nagyon nézőbarát csütörtök késő éjjel, dupla részekkel? A port.hu szerint ma a 3-4. lesz.

the black ball 2009.09.03. 17:56:43

@Llew: Nagyon úgy néz ki, teletexten is azt írja. De hát mit vártál egy kertévétől?

Sephinroth 2009.09.03. 19:51:59

Az apjuk f*szát már a tv2söknek. Ki az Isten haragja tudja megnézni éjjel, mikor másnap korán kell kelnie?
Ezeken úgy feltudom húzni magam. Bár én már láttam, de akkor is betehették volna ahelyett az Istenverte Celebműszak helyére, arra úgyis azt mondták, hogy alacsony a nézettsége!:@

Na, ez jólesett:D De akkor is már...ááá!:D

Llew 2009.09.04. 09:15:01

@the black ball: valami csoda folytán a nézők nem ilyen látványos leszarását
@Sephinroth: biztos úgy vannak vele, hogy hülye sci-fi buzik, örüljenek, hogy vetítjük. A nézettsége nyilván nem engedne főműsoridőt, de egy szombat délutáni, vagy hétköznap 11 órás kezdés tán még bele fért volna.

Sephinroth 2009.10.30. 22:19:11

@Llew: Simán...
the black ball: nem akarod a hogyvoltot folytatni?:) Igaz, az elején van pár döcögős és idegesítő rész, de szerintem a vége felé kezd beindulni, ami folytatódik a 4. évadban. Szerintem:D
Az 5. évad eleje se semmi, az 5x07-et tátott szájjal, meredten néztem végig:D

the black ball 2009.10.31. 10:38:39

De, folytatom majd, csak mást is kell csinálnom. A mai SG-1 adagomat is vendég írja.

Sephinroth 2009.11.01. 17:53:29

Akkor megnyugodtam, hogy folytatni fogod^^
Én valahogy az Atlantiszt jobban szeretem, mint az SG1-et vagy az SG:U-t...:D
süti beállítások módosítása