Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x10 - A gyógyszer

2009. augusztus 02. 12:00 - Llew

Idegen világ lakói várnak valakit a csillagkapu előtt. A katona aggódik, a politikus optimista. Szerinte az érkezők népük legelismertebb képviselői, a vezetőjük, pedig minden bizonnyal briliáns és intelligens tárgyalópartner, akihez fel kell kötniük a gatyát. Alig várja, hogy találkozzon egy ekkora géniusszal. Erre betoppan a CSK-1, és O’Neill egy „Üdv, srácok”-kal köszönti az egybegyűlteket. Hát, nem erre számítottak, az látszik az arcukon, de ha már itt vannak a vendégek, ugyan mondják már el miként műkszik ez a kapu dolog. Cserébe felajánlják a tretonin nevű szert, ami jobb, mint a vietnámi kenőcs, mert immúnisak tőle minden betegségre.

Teal’c és Jonas, mint földlakók, Zenna Valkkal, az ásatás vezetőjével ismerkednek, míg O’Neillék folytatják a tárgyalást. Kéne nekik egy adag tretonin, hogy a mellékhatások tekintetében megkérdezzék kezelőorvosukat, gyógyszerészüket. Cserébe hoztak tíz csillagkapu címet. Mind kezdőknek való pálya, ahol lehet szokni a játékmenetet, meg tapasztalati pontokat gyűjteni. Új barátaik azonban rögtön csúnya szörnyeket akarnak hentelni. Ugyanis a templomromokban talált szövegek alapján összeállított listájukról, Carter három címet kapásból goa’uld anyabolygóként azonosít.

Meg is jegyzik, hogy rossz piknik helyszínek lennének, de embereink hajthatatlanok, hisz ha O’Neillék is voltak ott, ők miért ne mehetnének? Némileg jogos - főleg, hogy az első úton ők is Rébe futottak bele -, de azért jobb nem mélyvízben úszni tanulni. Aki hülye, haljon meg, gondolhatja Jack, meg úgy is annyira kérik, szóval rájuk hagyja. Teal’cék továbbra is régészesdit játszanak, ami alatt Zenna megjegyzi, hogy valamit tudniuk kéne a tretoninról, de fél, hogy figyelik, ezért majd később kifejti. Jack és Carter elmennek haza, Jonasék meg maradnak, hogy kiderítsék, mit akar a nő.

Zenna viszont időközben kaphatott egy lófejet az ágyába, mert letagadja, hogy mondott volna bármit is, így Jonas átkutatja a sátrát és megtudja, hol gyártják a tretonint, majd este fel is keresik az intézményt. Ahol aztán találnak is egy bazi nagy medencét, ami hemzseg a goa’uldoktól. Miközben a biztonságiakkal pankrációznak, Jonas és egy őr bele is esik, utóbbiba pedig bele is megy egy kukac. Szemvillogtatás és fenyegetőzés helyett azonban a gazdatest kómába esik. Kölcsönös felháborodás, hogy miért törtek be, miért nem mondták el, de ha már felfedezték az üzemet, akkor körbevezetik őket.

A tretonint a kukacokból nyerik ki, már 30 éve, és a szert a lakosság nagy része használja. A lárvák mind fogságban születnek, attól a goa’ud királynőtől, amit egy akváriumban tartanak, és ami még az átlagos kukacoknál is rondább. A kómás biztonsági ember kapcsán Teal’c elmeséli, hogy a jaffákat azért hozták létre, mert előttük egy a kettőhöz volt az esélye egy egyesülésnek, amit kukacék nem találtak elég hatékonynak. Mivel a fickón nem tudnak segíteni, Carter javasolja a tok’rák bevonását. Jonas folytatja Danieltől örökölt feladatát, és igyekszik megfektetni egy helyi nőt helyrehozni az elveszett bizalmat, ezért első körben bocsánatot kér a régésznőtől, aki mellesleg elmondja neki, hogy a titkos keresgélést még gyakorolni kéne, mert simán kiszúrta közben.

Megjött a tegnap megismert tok’ra Malek, és kolléganője Kelmaa. A kómás tagban lévő goa’uld fizikailag kifejlett, de talán nem örökölte a tudást az anyjától, ezért nem ígér nekik változatos halálnemeket. A királynő szerintük nagyon öreg, sőt igazából haldoklik. Valószínűleg ezért szellemi fogyatékosak az utódai. O’Neill kérdésére azt is elmondják, hogy a goa’uldok nemek nélkül szaporodnak, tehát a királynő (akkor miért így hívják?) a saját tojásait termékenyíti meg. Fraiser doki a tretonin vizsgálata során arra jutott, hogy ugyanúgy elnyomja az ember saját immunrendszerét, mint egy szimbióta, és függőséget alakít ki, így ha megvonják valakitől, az meg fog halni.

A pangaraiak azért akarnak mindenáron egy goa’uld bolygóra kirándulni, mert kell nekik egy új királynő, hogy a jónép ne adja be a kulcsot, ha elfogy a tretonin, hisz akkor ki választja meg őket a következő ciklusban. Carter javaslatára azonban inkább a függőség kiküszöbölésében segítenek. Jonas Zennánál próbál jobban bevágódni a megértő csávó szerepében, míg Teal’c a háttérpofázás ellenére próbálja lefordítani a templom feliratait. Malek szerint a tretonin nem tökéletesíthető, max ellenszert ígérhetnek ellene. Jonas csajozós üzemmódból átvált régészbe és kiszúr egy feliratot, ami szerint Ré valaha a bolygón élt, a templom pedig börtönnek készült, ahol örök rabságra ítélte egyik ellenségét. A goa’uld árulót, Egeriát, aki Dr. Jackson jegyzetei alapján a tok’ra alapítója, és szülő anyja/apja.

Carter szerint ez gond lehet, de végül is abban maradnak, hogy muszáj elmondaniuk Malekéknak. Akik persze azonnal vezetőjük szabadon eresztését követelik, a pangaraiak azonban nem szívesen tennék ezt addig, amíg nincs a kezükben az ellenszer, ami egyelőre nincs meg, mert a lárvák egy eddig azonosítatlan génhibával születnek. A kölcsönös asztalcsapkodást Kelmaa zárja rövidre, amikor betör az akvárium szobába és feláldozza magát, hogy átadhassa a gazdatestét Egeriának.

Feleslegesen, mert Egeria tényleg a halálán van. Elmondja, hogy a lárvák génhibáját ő idézte elő (csak így csuklóból uszonyból, ne tessék értetlenül nézni), hogy azok hasztalanok legyenek a pangaraiaknak. Azonban pont a fordítottját érte el, mert nagyüzemre kapcsoltak. Elmondja az ellenszer előállításának módját, aztán meghal. Jonas még bölcselkedik az olyat alkottunk amivel nem tudunk bánni gondolat kapcsán, és összehasonlítja Zennának a pangaraiak meg a saját népe sztoriját. Búcsúzás előtt a fejesek megegyeznek O’Neillal, hogy ezután haverságban maradnak, és néha összejárnak sörözni.

Címkék: csillagkapu
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sephinroth 2009.08.27. 22:05:57

O'Neill "férfibarátok"os kérdésén rettentő módon rámtört a fullasztó röhögés:D
A szövegírók jól kitalálták ezt a részt:D
süti beállítások módosítása