Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 1x11 – Nevermind

2009. augusztus 01. 13:00 - Sigismundus

Előző részek tartalmából. Jasonnak Lyla örök szerelmet, Tim örök barátságot esküszik.A végzetes blokkolás, Jason lebénult véglegesen, Tim és Lyla lefekszenek nem is egyszer, Jay jól szájon vágja legjobb haverját és kiadja az árulók útját, Matt apjával telefonozik és a nagyival küszködik aki egyre furább.

Reggel a Saracen háznál, Matt telefonon valami egészségügyi számláról tárgyal, közben csapot javít. Nagyi rászól, segítsen Apának a csomagokkal, de Nagyi, Apa Irakban van. Matt folytatja a csapszerelést, de nagyi megint szól hogy segítsen. Matt erre már csak kinéz az utcára és tényleg, Apa száll ki egy taxiból egyenruhásan, mosolyogva, épségben.

Jason Street hatkor kel, mint sportoló korában. Súlyzózás a garázsban, a karokat kell erősíteni, most azok a lábai, azok hajtják. Majd a lakásban nekiáll kedvenc Nirvana-Nevermind CDjét keresi, hiába. Anya nem érti miért oly fontos ez, Jason idegesen közli, mert az a kedvence, és most hallgatni akarná, de nincs! Sejtjük az okot Anya rejtette el sérült fia elől a befordulós-öngyilkos zenét. Ha nincs hát nincs, Jason úgy dönt bemegy a városba vesz egy újat. Igaz a bolt vagy 4 mérföld (6,4 Km körül), de Jay sportember, ennyi meg sem kottyan neki, hajtja magát. A boltban siker koronázza a kitartást, megvan az isteni Cobain. Pár lány tér be vásárolni köztük Lyla Garrity. Szexi mint mindig. Jay figyeli egy darabig, odagurul majd csak úgy mintha most kezdene ismerkedni vele, elkezd dumálni. Lyla veszi a lapot, (mintha nem is az előző részben szakítottak volna könnyesen) társalognak hát vigyorogva egy közös kedvencükről. Közben a szemük is társalog, „Meg? Meg hát! „. Így is tesznek.. A Street házban előbb a Székben próbálkoznak, majd Jay ledobja magát a földre, Lyla meg rá… De hiába, csak nem jön a vigyázzállás, Jay kétségbeesett, Lyla nyugtatja.

Tim Tammy irodájában, bajok vannak az angol irodalommal. Tim szerint megoldás ha egy könnyebb csoportba kerül. Tanácsadó rákérdez, -A házijaidat Te írod vagy a szurkolólányok-. Én természetesen- Ok, a Skarlát Betű miről is szól?- Nos…. egy Scarlett nevű lányról…- Hát, itt lebukás van, és nem segít itt Tim legelbűvölőbb pillantása sem, Mrs Taylor kemény, közli, feladata hogy Tim ne hülyén nőjön fel, a potyaleckéknek vége, mostantól tanulni fogsz ! Hiába a kérlelés hogy itt a szezon, két meccsre a rájátszástól, nincs kegyelem. A heti szóbelire felkészíteni pedig nem más, mint Landry Clarke fogja Mr.Rigginst.

Jason Skywalker találkozót kezdeményez Herc Kenobival, és elmondja hogy gondok vannak az Erővel… Mestere előbb gúnyolódik mikor meghalja Lyla nevét majd rátér a lényegre. Nem lehetetlen nekik a szex, de Jay teste most egy kisgyereké, újra meg kell találni azokat a dolgokat amelyek beindítják, és még akkor is kétesélyes. Szóval egy rutindugás, a megcsalós barátnővel, de úgy hogy az elfelejtse a másik srácot, na az már nem megy, mint régen….. Edzés, Eric közli, csak tökéletesen, a Wesscott Harcosoké maradjanak a hibák. Előtte csütörtökön másik küzdelem, Baptista Egyházközösség vacsorája, zakót+nyakkendőt+ jó modort ölteni kötelező. Megmutatják Ericnek a Sports Illustrated legújabb számát, melyben a 10 legjobb texasi iskolai edző közé választották. Henry Saracen őrmester is itt van fiát megnézni. Matt bemutatja Taylornak apját, aki amikor hallja Eric dicséreteit fiáról, csodálkozó megjegyzéseket tesz. Fiának ez nem igazán tetszik. Meg is tárgyalja ezt barátaival. Landry szerint Öböl-szindróma, veterán-betegség, bevillanó képek meg rémálmok. Julie szerint ez hülyeség, Matt apjának csak nehéz hirtelen visszaugrania, és nyilván egészen más Mattre emlékszik, ezért lepődik meg ennyire, de majd megnéz egy meccset és minden OK lesz. Tulajdonképpen Matt is örül, mert sok a gond otthon, és apa majd megoldja végre. Landry közli hogy akkor péntek este jöjjenek el új keresztény-metál bandája a Crucifictorius bemutatkozására, Matt meg is ígéri, legalább lesz közönség…. Jay otthon meccset néz, mikor is megjelenik Lyla és egy videokazettát hoz. Nem pornó van rajt hanem egy valódi egészségügyi-oktatófilm, mozgássérültek hogyan élhetnek szexuális életet partnereikkel.(hogy egy texasi kisvárosban hogyan szerezhet be ilyet egy diáklány 24 óra alatt, ne firtassuk). Segítségül hozta, szeretetből, de Jay még a Herc-beszélgetés hatása alatt van, megjegyzést tesz Timre, mire Lyla sértődötten el.

Vacsora Saracenéknél, Matt Irakról kérdezgeti Apát, mi is az igazság, mert ugye a TV híradók félperces tudósításaiból azt nem lehet megtudni. Apa csak szűkszavúan válaszolgat, Henryt ugyanis megdöbbenti a nagyi állapota, aki alig ismeri meg fiát, és remeg a keze….Eric és Tammy este kukahúzogató versenyt tart, Edző számon kéri Tanácsadótól, hogy miért szállt rá Rigginsre? Megtudja hát amit eddig nem, hogy mások csinálták a háziját. Próbál ugyan kicsit a fontos meccsekre hivatkozni, de Tammy most nem alkuszik. Vitájukat Eric mobilja szakítja félbe. Edzőt a TMUról hívták, érdekelné-e az egyetemi csapat irányító-edzői posztja? Hát hogy a manóba ne, Taylorék kis örömtáncot lejtenek a kukák közt….Nehezen indul az irodalomoktatás. Tim előbb kigúnyolja a Crucifictoriust majd közli hogy nem olvassa el Steinbeck Egerek és emberekét, még ha csak 100 oldal is. Landryban azonban emberére akadt, visszakérdez, - Ó, hát te nem is tudsz olvasni, csak átengedtek eddig ugye?- Tim nem üti le, inkább elvigyorogja magát, de tényleg nem olvassa el a 100 oldalt, így Landry felolvassa neki. Nem zavartatva magát a többi muszkli-miskától az edzőteremben, neki is kezd. Eric és Mac komoran nézik hogyan erősít vállra és agyra egyszerre Tim….

Matt haza suliból, Apa kint idegesen szerelget valamit, közli fiával, hogy a telefonokban egyszer sem említette hogy nagyinak ilyen súlyos az állapota. Aztán füst tör ki az ablakon, berohannak, a nagyi egy konyharuhát ejtett a gázra. Sikerül eloltani de Henry az ijedségtől, kiabálni kezd, nagyi elsírja magát. Irány hát a hivatalok, kiderül hogy a terroristákkal könnyebb elbánni mint az előírásokkal. Otthoni kezelést, ápolót nem kaphat a nagyi. Henry rákérdez az idősotthonokra, a veteránsegélye fedezné a költséget, van is ilyen a közelben. Csak éppen hivatalosan a nagyi Matt gyámja. Szóval vagy Henrynek kell leszerelnie idő előtt a seregből, ami szerinte lehetetlen, cserbenhagyná bajtársait. Vagy pedig Mattnek kell Oklahomába költözni elvált anyja rokonaihoz, szintén lehetetlen, cserbenhagyná a csapatot.… Véget ért az Egerek és emberek felolvasás. A történet - két jó barátról szól akiknek közös álmuk egy farm, majd a végén az egészséges megöli a beteget – úgy tűnik megragad valamit Timben, legalábbis Landry kérdéseire bólogat, de nem hajlandó bővebben kifejteni. Pulykatojás nem is erőlködik tovább, ő megtette amire kérték, de szóbelizned már neked kell, szevasz !

Jason elkerekez a Taylor házhoz, csak Tammy van otthon, de amúgy is vele beszélne. A suliba még nem akar visszajönni, bár a legtöbb vizsgája már megvan. A fő téma azonban, az újrakezdett Lyla kapcsolat. Őszintén elmeséli Tanácsadónak a félresikerült szexet, és hogy házasodni is akarnak, de bizonytalan hogy mit is tesz. Tammy szerint megbocsátani nem gyengeség… Matt a Baptista Vacsorára készül, Henry megpróbál egy amolyan apa-fia beszélgetést kezdeményezni, első nyakkendőkről, meg bálokról, de fia nincs családias hangulatban. Még mindig az Oklahoma-öregotthon dolog bántja, szerinte semmi szükség, tudja vinni a dolgokat tovább. Apa szerint viszont kell valamit tenni a nagyival, mert nagyon nem jó ahogy van, fia azonban otthagyja, siet. A Vacsorán Eric közli Timmel hogy ha nem megy átt a vizsgán repül a csapatból és ezentúl ő is figyelni fog a jegyeire. Mattet hiába nyugtatja Julie, a srác igen ideges, elkezd remegni e keze….

Meccs Wesscottal, szurkol Henry Saracen is . A harmadik negyedbe ugrunk egyből, Harcosok 24 Párducok 14 az állás. Párducok támadnak, első play, Dolia jól elöl van, nem is fogják, de Matt bizonytalanul keresgél kinek is dobjon, zsákolják. Apa bíztatni kezdi a pálya széléről, erre Matt a második playt is elrontja, rosszul passzol Smashnek. Igaz a 20-as fel tudja kapni a labdát és szokása szerint berohan az EndZone-ba, 24-21, de mégis, irányító hiba. Mattnek Eric magyaráz hogy szedje össze magát, Apa is ezt hajtogatja. Negyedik negyed eleje, Harcosok kezdenek, de a Párducok védelme gyorsan elszerzi a labdát, Matt mehet újra be. A játékterv szerint majd egy jó hosszút kell 7-esnek dobnia az előrerohanó RBnek. Alakul is a dolog, mindenki a terv szerint rohan, Matt dob, hosszan…20-as próbál aláfutni… de hiába… túldobta, a labda földet ért….

Sammy Meade sajnálkozik, könnyű TD lett volna, Eric időt kér, lehívja Mattet „ez nem a te napod” és beküldi a tartalék irányítót, a 15-ös Westont. Aki nem csinál semmi extrát, csak éppen nagyon alap de pontos átadásokat Timnek hogy yardokat nyerjenek, és nagyon alap, de pontos rövidpasszokat Smashnek hogy TDt szerezzen. Végül nyernek a Párducok.

Kifelé a parkolóban, apja próbálja biztatni Mattet hogy legközelebb sikerülni fog, de fia erre nekitámad, Oklahoma meg a nagyi miatt. Apa is felkapja a vizet és emlékezteti Mattet mennyit telefonált „gyere segíts, nem tudom megoldani”, de egyszer sem említette hogy milyen súlyos a helyzet! Hát most itt van és intézkedik, nem tetszik? A Saracenek vitáját sokan nézik, köztük a Taylor család is. Végül Matt Juliékkel el… Crucifictorius koncert, kevesebben hallgatják, mint ahányan játsszák. Mikor épp szünet áll be az artikulátlan üvöltésben és idegtépő gitárgyilkolásban, megjelenik Mr Riggins és büszkén közli Landryvel hogy egy 4-es alá büszke tulajdonosa mától. Landry haver gratulál és viszonzásul megkéri Timet a koncert hátralevő részére álljon be a töküres középre kemény rockossan haját lóbálni… Jasonhoz Lyla mászik be éjszaka közepén, és kéri a srácot hogy tartsanak most ki egymás mellet mert nem biztos hogy újra tudná kezdeni.

 

Matt Taylorék kertjében elmesél mindet Edzőjének, Oklahomát, öregotthont. Eric persze egyből felajánlja hogy beszél Apjával, Buddy Garrity a megyehatárt sem engedné átlépni Mattnek, de a srác csak a filmekből tanult hülye mondatot ismételgeti hogy gyűlöli az apját, gyűlöli. Aztán mégis hazamegy, otthon apa épp a nagyinál oltja le a villanyt, majd nézik egymást fiával szótlanul.

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása