Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x09 - Szövetség

2009. augusztus 01. 15:30 - the black ball

Nahát, az Alfa-bázison kezdünk, biztos van valami csel. Á, meg is van: az Alfa-bázis is erdőben található. Szabad jaffák mászkálnak mindenhol, és közben tok’rák jönnek a kapun át. Már megint hazavágták a ki tudja hányadik tok’ra bázist a kukacok. Egy Ocker nevű jókukac majdnem bucira ver egy szőkejaffát, aki segíteni próbált neki egy za’tarc detektor cipelésében. Láthatóan a tok’rák nem örülnek a jaffáknak, fordítva szintúgy. A mieink ellátják a sebesülteket, aztán pedig a halottakat a 100%-os hatásfokú tok’ra hamvasztási módszer keretében beledobáljuk a kapu örvényébe.

A ceremóniát megint az Ocker-szőkejaffa páros zavarja meg, mert a jaffa dumált a hamvasztás alatt. Jack szerint jókukacék jobb ha nem felejtik el, hogy a szabad jaffák nélkül már sehol sem lennének. Később Jacob felfedi Jack előtt a nagy titkot, avagy miért akkora mocskos sznobok a tok’rák a jaffákkal szemben: Több ezer éven át ha megöltek botfegyverrel egy tok’rát, akkor jaffa volt az elkövető. Ráadásul pont az imént tizedelték meg újra Anubisz jaffái a tok’rákat, úgyhogy kissé nehéz nekik egykori gyilkosaikkal jópofizni. Másnap Carter újabb rosszhíreket hoz: valaki megbuzerálta a naquadah-generátorunkat, ami így pár órán belül felrobbant volna.

O’Neill azonnal őrséget állít a kapuhoz, nehogy lelépjen a tettes. Aztán Jack azt akarja, hogy mindenkit kérdezzünk ki. A tok’rákkal kezdjük, aminek a Malek nevű nem örül, így elsőszámú gyanúsítottá lép elő. Sajnos persze egyik jókukac sem hazudik. Fene. Akkor jöjjenek a mieink, itt is minden rendben. A jaffákkal viszont gond lehet. Bra’tac szerint a detektor megkérdőjelezi a becsületüket, de Jacob szerint pont megerősíti azt. Malek megszakítja a vitát, ugyanis pár doboz mögött megtalálta Ocker holttestét. Nofene, úgy látszik meg is van az első jaffa jelölt.

Szőkejaffa szerint ő a bázis másik végében evett, nem tudja, ki ölte meg, de biztos nem ő. Csakhogy a detektor bevörösödik, úgyhogy mehet is a zárkába. De Carter szerint csak annyit tudunk, hogy hazudott valamiről, nem biztos, hogy ő a gyilkos. Ugye velük is mi történt emiatt. Fraiser végez a boncolással, amiből kiderül, hogy hátulról vágták el Ocker nyakát, ahol egyben a kukac gerince is futott. Bra’tac szerint nem jaffa volt, ők szemből támadnak. Teal’c szerint így csakis egy tok’ra vagy egy goa’uld lehetett. Közben szőkejaffát is kihúzhatjuk a listáról, ugyanis éppen most halt meg a saját cellájában, ugyanattól a késtől.

Csakhogy őt hasba szúrták, mivel neki ott van a kukac. Ráadásul közel kellett állnia a rácsokhoz, hogy a kés elérje. Bra’tac szerint ennél a jaffák óvatosabbak, így Malek arra tippel, hogy szőkejaffa ismerhette a támadóját, és jóban volt vele. Úgy van, bonyolítsátok még jobban. Ezután Rak’nor és Malek összekapnak odakint, aztán az összes jaffa fegyvert fog a tok’rákra és vica versa. Bra’tac csillapítja a kedélyeket, amikor észreveszi pár lábnyomot, amik az erdőbe vezetnek. A létszámunk megvan, szóval végre rátérünk a külsős gyilkos témára. Jaffa-tok’ra-ember triókra oszlunk, és átkutatjuk az erdőt. Teal’c csapata rátalál egy halott trióra, mindegyiket külön ölték meg. Jack leválik Bra’tactól és Malektől, akik belefutnak a gyilkosba, aki nem más, mint – láthatatlan.

Bra’tac jót bunyózik vele, Malek meg akkora marha, hogy nem képes lezatelni, hiába láthatatlan. Inkább hagyja, hogy a gyilkos elvigye magával az erdőbe az öreget. Idióta. Biztos Martouf rokona, vagy valami. Még azt is hazudja Jacknek, hogy az öreg meghalt. Teal’c azonnal nekilát, hogy kisebb sálméretre faragja le Malek nyakát, amiért magára hagyta, de Jacob meggyőzi, hogy Bra’tac az összetartás mellett lenne. A gyilkost illetően Nirrtire tippelünk, neki van ilyen cucca, de Jacob szerint ő nem dolgozik Anubisznak. Malek és Carter megbabrálják a generátort, hogy más frekvenciájú mágneses mezőt generáljon, így látni fogjuk a fickót vagy nőt. Aki Teal’c szerint egy Ashrak.

Amíg a generátorral vacakolunk, az Ashrak feltűnik, és arrébb dobál pár embert a kapu előtt, és megszerez egy GDO-t, mást nem nagyon tud csinálni, mert után megy rá a golyózápor. Carternek sikerül elérni a kívánt frekvenciát, észre is vesszük a fickót, ami neki nem tetszik, úgyhogy szétszedi a kábelezést. Carter újra elkezdi bekötni, addig meg ismét dobálja az embereket az Ashrak. O’Neill megunja a P90-est, ide nagyobb tűzerő kell, és egy benga nagy valamivel elkezdi szórni az áldást.

Carter újraaktiválja a generátort, Ashrak megjelenik, vagy 50-en lőhetnék re rögtön, de ehelyett a majd összeeső Bra’tac szedi le. Malek meg néz, mint a hülyegyerek, hogy jaaaa, talán életben maradhatott mégis. Legalább annyi van benne, hogy odamenjen az öreghez, és bocsánatot kérjen. Bra’tac megfogja az Ashrak kését, és a 137 évnyi bölcsességet gyúr egybe, amikor a következőket mondja: „Ez a penge elérte azt, amit mi nem tudtunk. Egységbe kovácsolt minket.”

Címkék: csillagkapu
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shaddam ' 2009.08.02. 13:12:55

Kicsit nagyon predátoros rész.Amikor előveszi a benga fegyvert és lassítva lő... :D Ezért szeretem azt az SG-t amiben van O'Neill.
süti beállítások módosítása