Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x14 - At the Hour of Our Death

2009. augusztus 01. 10:00 - missparker

Nem egy eseménydús, de mégis hatásos epizód. Papírzsepit bekészíteni!

Jarod a Yellowstone Parkról áradozik telefonon Sydney-nek, közben hegyek közt lavírozik egy hidroplánnal, turbulenciával küzd, de alapvetően jól érzi magát a helyzetben. Miss Parkerről érdeklődik, fontos lenne, hogy beszéljen vele, csomagot is küldött neki. El szeretné mondani, hogy találkozóra készül valakivel, aki közel állt Catherine-hez. Jarod még mindig jól van, a motor már nem annyira. 'Sydney, ha nem beszélünk egy órán belül...' megszakad a vonal. Központ, Broots vígjátékot néz Angeloval, hátha Angelo kifejezőképessége fejlődik tőle. Miss arrogáns, eléggé hasonlít régi önmagára, erre minden oka megvan: Tommy egy újabb hétig nem lesz a városban, az apja exSzöszivel nászutazik, és Rainesre hagyta a Központ vezetését. Jarod csomagjában egy rózsafüzér van. Angelo máris érez valamit: 'Miss Parkernek fáj'. Bizony fáj, ájultan esik össze.

Jarod, ez elég durva volt, bármit is jelent. Angelo megállapítja: 'Miss Parkernek hit kell, de a hit halott'. Jarod eközben tovább küzd a repülővel, rádión már nem tud segítséget kérni, lezuhan egy folyóba.

Miss-szel megérkeztek a mentők a sürgősségire, Sydney segítene az orvosnak, Missnek fekélye volt, és stresszben él. A diagnózis fekélyből származó belső vérzés. Nem tudni, rendbe jön-e, irány a műtő. Sydney már nemcsak Jarod miatt aggódhat. Broots marad Miss-szel, Sydney rohan vissza a Központba, hátha Jarod hívja.

Miss félig eszméletlen, a szomszéd ágynál egy pap az utolsó kenetet adja fel a betegnek. Rózsafüzér, kereszt. Miss emléket lát a gyerekkorából. Jarod a laborban dolgozott, odament hozzá, elújságolta, hogy van egy holttest a Központban, Dr. Raines-nek egy koporsót szállítottak le reggel, látta. Panaszkodik, hogy Apu nem törődik vele, nagyon elfoglalt, mióta Anyu meghalt. Megegyeznek: a holttestet meg kell keresni. A jelenben az orvosok nem boldogulnak vele, csodára lesz szüksége, hogy túlélje.

Jarod kimászott a partra, megsérült, de eleven, a túlélődoboz is vele van, ennek örüljünk. Ő sincs már magánál, neki is a Központ halottja úszik be a tudatába. Követték Rainest, hogy meglássák a holttestet.

Angelo figyelte őket a szellőzőből, mikor Raines észrevette volna őket, segített. 'A hit vár rátok'. Jarod egyre szorultabb helyzetben van, a combján a sérülés csúnyán vérzik, és egy farkas kinézte magának vacsorára.

A túlélődobozban is van egy rádió, a légi őrség veszi az adást, elmondja, hogy sérült és egyedül van, a helyet nem tudja pontosan megadni, az adás szakadozik. Éjszaka egyedül nem lehet túlélni az erdőt, hidegfront jön. Akkor tán haladni kéne fiúk, hogy megtaláljátok, mielőtt besötétedik.

Sydney a Központban izgul, Jarod nem hívja, Broots igen, nincsenek jó hírei. Miss az intenzíven van, nem engednek be hozzá senkit. Jarodra rásötétedett, fázik, a túlélőcsomagban van egy takaró is, talán segít. Igen, gyufa is, 3 szál, nagy nehezen tűz is lesz. Broots beoson Miss-hez, beszél hozzá, betakargatja. Debbie-n kívül senki más nem érez ilyen közelinek magához, ne haljon meg.

Miss továbbra is messze jár lélekben, még mindig a Központ halottjánál. Eltévedtek a folyosókon, Angelo mantrázza: 'Miss Parkernek hitre van szüksége'. Igen, az jól szokott jönni mindenkinek. Miss már akkor sem értette: neki nem hit kell, hanem a holttest, amit meg akar találni. Angelo odavezeti őket egy  furcsa sátorhoz. 'Hit'.

Jarod körül hófúvás tombol, a nehezen meggyújtott tüze elalszik, jön a farkas is újra. Sydney beért Misshez a kórházba, nincsenek jó hírek. Miss felébred, 'hitet!'. Sydney gondolkodik, Angelo is hitről beszélt, mielőtt Miss összeesett. Sydney emlékszik egy projektre, aminek Hit volt a kódneve. Most pedig irány vissza a Központba. Broots, Jarodot is meg kell keresni! Miss közben lázálmában beszél, 'meg kell találnom a hitet!' Újra a múlt képei, az oxigénsátorban egy velük egykorú lányt találtak. Élt. A neve Faith (jelentése: Hit).

Faith örül nekik, sosem látott itt más gyerekeket, de már nem lesz egyedül. Jarod átnézi az orvosi papírjait, majd riadtan kirángatja Misst és Angelot, el kell tűnniük. Miss meghatódik, neki még sosem volt barátnője, alig várja, hogy Faith jobban legyen, és játszhassanak. Jarod a kartonját elemzi: Faith haldoklik.

Jelen, Angelo is tudja, hogy baj van, imádkozik Jarodért és Missért, kezében a Jarod által küldött rózsafüzér.

Jarod mozdulatlanul fekszik a hóban, Faith nevetését hallja. Missnél sípol a gép, pulzus nulla, újraélesztést! Haláluk óráján Faith van velük. A Hit maga.

Emlékek: Visszamentek Faith-hez, egyre rosszabbul van. Látja az anyukáját. Jarodék nem látják, biztos csak álmodik. Miss a Catherine-től kapott rózsafüzérét ajándékozza Faith-nek. Faith haldoklott, de megígéri, hogy mindig a barátok maradnak, vigyázni fog rájuk örökké. Miss zokogva fogja a kezét, Faith csendesen elalszik. Örökre. Jarod rángatta ki a síró Misst, mielőtt lebuktak volna.

A jelenben Faith küzd értük, nem adhatják fel, tessék élni, még nincs itt az idejük! Misst visszahozzák, Faith eltűnik mellőle. Jarodot is biztatja: kitartás, nemsokára érted jönnek! A rohadt farkas megint megérkezett. Központ, Broots megtalálta Faith aktáját, de hiányos. Broots Jarod helyzetén is gondolkodott, a vészhívó hatótávolságából kiszámolta, merre lehet Jarod. Talán még nem késő, hinni kell benne.

Parker-apu megérkezett a kórházba, Miss életjelei stabilak, lázálmában még mindig Faith halálát siratja, Jarod vigasztalta. Még azt sem tudják, ki volt valójában. Aztán magához tér, rákérdez apunál: ki volt Faith? Jarodnál reggel van, Raines és Parker-apu beszélgetésére emlékszik, kihallgatta őket Faith halála után. Parker-apu azt követelte, hogy Raines Moore Atyát hívja, aki Catherine temetését is intézte. Raines aggódott, nem tudhatták, miket mondott el neki Catherine az évek alatt! Parker-apu nem tűrt ellentmondást, Moore Atyát akarta.  Tehát Jarod Moore Atyához tartott, mikor lezuhant a gépe. Az a rohadt dög pedig egyre veszélyesebbnek tűnik Jarod mellett.

És végre megérkezett a helikopter, itt is győzelem! Parker-apu sajnálkozik, azért nem beszéltek Missnek Faith-ről, mert tudták, hogy haldoklik. A szüleit megölték, aztán leukémiát diagnosztizáltak nála. Catherine az árvaházból menekítette ki, miután Moore Atya mesélt róla neki. A Központ kísérleti gyógyszerével kezelték, de eredménytelenül, röviddel Catherine után halt meg. De a kísérlet segítségével végül a gyógyszert később tökéletesre tudták fejleszteni. Megérkezett Sydney és Broots is, Sydney elhozta a rózsafüzért, később még benéznek. Sydney telefonja megcsörren, Jarodot élve megtalálták. Jarod egy kórházban van, Moore Atya jött hozzá látogatóba. Aggódni kezdett, mikor nem érkezett meg a találkozóra. Közös barátjuk a Központból elmondta, hogy merre találja. Angelo?

Még egy utolsó telefon Missnek, aki megköszöni a rózsafüzért. Moore Atya találta meg Faith kezében. Tudta, milyen sokat jelent Catherine-nek, így megőrizte. Faith vigyázott rájuk. A szeretet túlélte a halált.Záróképek, Miss ellátogat a temetőbe Faith sírjához Apuval. Faith (vagy a szelleme) boldogan futkározik az erdőben.

Címkék: a kaméleon
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása