Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 3x11 - A Hard Rain's Gonna Fall

2009. július 31. 16:00 - Sigismundus

Esküvőre bevásárlás, Tyrát nem tudja lekötni, a felvételin jár az esze. De mégis kénytelen szemre vételezni a porcelán giccsparádét, ő fogja szervezni a lánybúcsút, ami legyen teaparti.Minden edzésen ott van Maddie is, és tulajdonosi büszkeséggel figyeli JDt. Akinek ez hasznára vált mert nyugis, és hajszálpontos. Ennek ellenére Eric és Wade megkérik Romeót, ne az ő idejükben romantikázzon.

Lyla hamar túltette magát az elit iskola elvesztésén. Visszavett hercegnői gőgjéből, és a nép közé vegyülve szórakozik. Sör és Nintendo Billyvel és Mindyvel, akik egész megkedvelik, egyedül Timnek nem tetszik a változás…

Reggeli a Taylor házban, Tammy valami felosztás-dolgon problémázik. Tervezik hogy megnyitják újra az East-Dillon középiskolát. Zavaros ügy, a nyugit szerető férje szerint az embereknek nem tetszene a dolog. .. Tyra bevásárolgat, összefut Landryvel, aki igen megenyhült. Újságolja, hogy hetente fellépnek ezentúl és ennek örömére, újra visszamegy Univerzumának Napját követni, felajánlja segítségét a teapartira. Amit szabadban terveznek megtartani, november végén Texasban, ez is csak egy sztriptáncosnak juthat eszébe… Wade a csicska persze jelentette a Maddie-nézi-JDt dolgot Joe McCoynak, aki ebből azt hallja ki hogy fia pocsékul játszik edzésen egy kis kurva miatt. Dühösen vitázik egyet Katie-vel, aki szerint ez nem olyan nagy ügy, ekkor és haza JD. Kérdik, milyen volt az edzés? Válasz, jó, kézben tartotta a dolgokat (nem hazudik, tényleg jó volt) . Joe az idegbeteg, viszont meg van győződve hogy hazudik a fia.

Garrity félreteszi ellenszenvét, és edzés után elhívja Timet egyet beszélni. Nem fociról van szó, Lyláról. Apja nagyon szenved és szeretné visszaszerezni. Tim idejét látja jópontok gyűjtésének és azt mondja, Lylának is hiányzik az apja. De még adjon időt neki, míg megenyhül. Hát Buddy máris megenyhült, Tim irányába legalábbis. …Saracen nagyi kicsit megenyhült volt neje irányába, engedné magát a piacra vinni. Csak sajnos az ép elinduló autóból egy hirtelen ötlet hatására kiszállni akar, és kórház lesz az út vége. Nincs nagy baja, pár zúzódás csak, de a doktor szerint mentálisan nagyon leépült. El kellene gondolkodni egy öregotthonon, ahol 24 órában tudják ápolók segíteni. Shelby aki látja mennyire leterhelt a fia, támogatná az ötlete, de Matt üvölteni kezd.

Lakossági fórum a felosztásról. Ha lenne East-Dillon suli, sikerülne az osztályokat 20 fő alatt tartani, és 1000-1000 diák járna mindkettőbe kényelmesen. Rengeteg az ellenző, akik régen az ócska keleti suliba jártak, ők főként. És mi lesz így a Párducokkal, ez még súlyosabb kérdés? Végül Taylor igazgatónőt kérdik, neki mi a véleménye? Kényes kérdés. (bár Magyarországon más körülmények miatt épp fordítva van, inkább összevonás, biztos vagyok hogy egy magyar igazgató sem azt tanácsolná amit Tammy) A Dillon High School jelenlegi igazgatónője ugyanis azt válaszolja, egyetért a felosztással. (pedig ezzel az ő hatásköre, hatalma csökkenne jelentősen) A törvénytervezet sajátossága szerint ugyanis, két iskola esetén az egy gyerekre eső állami támogatás több lenne, mint egy suli esetén… Ezzel a válasszal férjét sikerül legjobban meglepnie, csapatának a fele ugyanis a keleti suliba kerülne jövőre…

Buddy hazaérkezik, és Lylát találja otthon. de nem tart soká az öröme, lánya, csak pár ruháért ugrott be, és a postájáért. És épp azt a levelet olvassa melyben tudatják hogy felvételt nyert az elit Vanderbilt Egyetemre. Nem mintha tudna is oda járni pénz nélkül…Maddie azzal a hírrel lepi meg JDt hogy Joe felhívta az ő szüleit és fenyegetőzött, az ő apja meg visszafenyegetőzött, de vicces egy sztori a lány szerint. Biztos nem látta Joe McCoy arcát telefonálás közben…

Joe, Buddy, és a szponzorok nagyon tervezgetnek valamit egy térkép felett. Befut Eric, és elárulják neki, ők minden befolyásukat latba vetik hogy a Párducok egyben maradjanak az iskolák felosztása ellenére. Az eredeti terv szerint a nyílegyenes Coillers Avenue lenne a két suli közt a határ. Ezt ők át akarják húzni olyan girbegurba vonallá hogy minden jelenlegi középiskolás, és potenciális általános iskolás focis lakhelye a Dillon High oldalára essen.. Eric számára két dolog világossá válik.. Ezek itt mind őrültek, és Buddy tekintélye igencsak megcsappant, Joe az uralkodó a szponzorok közt.

Landry nem bánja hogy megint átment rajongóba, Tyra sokkal kedvesebb vele. Kiderül hogy a felvételin vagy 100 ponttal többet szerzett mint a küszöb. A lányt persze ez nem nyugtatja meg, de Lanrdy haver megint beveti dumáját és sikerül újabb jópontot szerezni. ..Eric hazafelé kifejti Buddynak hogy nem tetszik neki amire a szponzorok készülnek. A válasz erre az, hogy amire ők készülnek, az az egész Dillon Panthers megmentése, és ez messze fontosabb mint egy edző véleménye …. Ijesztő jelenet ébreszti rá Mattet hogy mégis szükség van az ápolásra. Este Nagyi egyszer csak elfelejti hol van és kicsoda. … Tim szokatlan helyre viszi randira szerelmét, egy régi kis templomba. Lylának előbb gyanús a dolog, nem-e apja áll a dolog mögött, de nem, Tim az aki közli, nem tetszik neki az új Lyla. Ha nem hát nem, a lány felpattan és elrohanna, Riggs utána, és végül csak előbukkan az igazság, Lyla úgy érzi egyedül maradt, testvérei vadidegenekként viselkednek, anyja messze, apja elárulta őt.. Mit tehet ilyenkor egy férfiember? Ölelő karjaiba zárja a zokogót, és biztosítja hogy Ő itt marad vele örökre…. Tyra és Landry épp végeznek a szabadtéri lánybúcsúztató terítésével, mikor megérkezik a borítékolható első télhírnök vihar. Rohanás és kapkodás van befelé.

Majd megjönnek a vendégek, a Landing Strip erre a napra nyílván bezárt dolgozók híján. Visongások közepette adják átt a menyasszonynak az ajándékokat, 100%ban valami szexel kapcsolatos, segédeszköz vagy ruha. Aztán Mindy emelkedik szólásra. És Tyra megtapasztalhatja, valamibe befektetett sok munkájának első gyümölcsét. Aranyszívű nővére ugyanis a szervezésért járó köszöneten kívül, mindenki előtt elismeri hogy kishúga nála sokkal okosabb..

És Péntek Este. Akárcsak két éve, most is egy jókora viharban játszanak Párducaink a döntőbe jutásért, most ellenfél a West Cambrai Mustangs. JDt elég keményen kioktatja Joe, csúszós a talaj, a labda, tehát futójátékot játsszon, ne passzt. JD bólint de máshol az esze.

Musztáng támadás, kockáztatnak, egy oldalpassz, a futójuk fut középre, de blokkolják, és labdavesztés ! Öt Párduc veti rá magát és máris övék a támadás joga! JD a pályán. És JD csak azért is, hogy maga hozzon döntéseket, dob egy hosszút, nagyon hosszút, és 7-es Matt el is kapja, mégpedig a 10-esen belül! Gyönyörű dobás és elkapás volt, ünnepel mindenki, csak Joe nem…

Második playre nincs nehéz dolga, átadja Timnek aki berohan az EndZone-ba és TD !... Aztán, következő Párductámadásnál, JD elbízhatta magát? Ki tudja, megpróbál újra egy hosszút, és egyenesen bele egy Mustang-védő kezébe ! Aki nem is rest, rohan végig a pályán, előtte blokkokkal tisztogatnak és máris 13-7…harmadik negyed…. Joe üvöltözik a lelátóról, Katie próbálja nyugtatni, hiába. Eric kihívja JDt, közli, maradnak az eredeti játéktervnél, és fel a fejjel, csak 7-el vezet az ellenfél, még csak most kezdődik !  Játék, Párductámadás. JD egy hosszút dob, de csúszós talaj miatt épp oda nem ért egy elkapója sem. Szerencsére Mustang-védő se. Második playre balra próbál helyezkedni dobáshoz, de elcsúszik, elejti, és WestCambrai megint megszerzi a labdát, veszedelmesen közel a Párducok gólvonalához. Ronda hálátlan népség a dilloni, de ezt most McCoyék érezhetik, egyre többen fújolnak, és QB cserét követelnek.

Negyedik negyed vége, még 39 másodperc. Nagyon WestCambrai gólvonala közelében a meccs, a Musztángok nyílván negyedikre nem próbálkoznak inkább puntoláshoz készülnek. Berúgni jól a pálya közepére, aztán hadd bajlódjon a Panthers, míg lejár az óra. Rúgás előtt, nyilván az eső miatt egy tizedmásodpercet késik a rugó, és ezt kihasználja Tim Riggins ! Mint a villám, úgy dönti le a lábáról, szabad labda, de nem sokáig, egy Párduc elkapja és pár lépés, és megvan a TD ! 14-13, egy pont a hátrány!...És Taylor a kétpontosra megy! Mindenkinek eláll a lélegzete, elég lenne most a biztonságos egy pontos jutalomgól is, (Dillon áll jobban a győzelmi tabellán, hisz ő látja vendégül a WestCambrai-t) És játék.. JD dobna, de a Musztáng védők igen elszántak, előbb balra kergetik, majd jobbra, itt majdnem zsákolják is. De JD megmutatja, hogy tényleg ösztönös tehetség, sikerül kicselezni üldözőit és dob egy hosszút, valamerre az EndZone irányába. Már rég felbomlott a választott játékrend, de szerencséje van, Tim az aki már ott van és el is kapja !Győzelem, Dillon megy tovább az Államira ! .

Meccs után hazafelé, Matt bevallja anyjának, igaza volt a nagyival kapcsolatban, és kéri a segítségét továbbra is…. Az Applebees étteremben gyülekeznek a játékosok és Dillon felsőbb népei, Taylor és neje alig bír helyet találni egy utca felöli asztalhoz. Tammy előadja, hogy hallott valamit a felosztási terv megváltoztatásáról, valami pletykát, miszerint a focinak is köze lehet a dologhoz. Eric a fejét rázza, ő erről mit sem tud.,,, Riggins lak, Tim nem megy bulizni, inkább itthon marad Lylával. Újra szóba hozza a hangulat kérdést, meg az egyetemeket. Szokatlan tőle, hogy pont ő próbál meg bárkit is kimozdítani a tespedtségből, de most ezt teszi. Itt az ideje véget vetni az önsajnálatnak, kezdjen valamit Lyla magával, ő támogatja. Példának okáért jó ötlet lenne ha vele jönne a San Antonióra..

Colettéknél vége a bulinak, kezdődhet a takarítás, persze ez is hugi dolga lesz. Közben csak eltörik újra a mécses, Tyra bevallja anyjának, nem bízik abban hogy bejut egy fősulira, de azt sem akarná amit Mindy elért. Pedig nővére most igazán boldognak látszik, benne a hiba? Angela megnyugtatja, mindkét lányát szereti, de míg Mindy soha nem lepte meg semmi váratlannal, Tyra azonban születése óta ilyen, vad és lázadó. És el fog érni mindent életében, ez biztos….McCoyék is útban az étterembe, de kocsijukban feszült a hangulat. JD Maddievel dumál telefonon, Katie rémülten ül, mert Joe idegbajos tekintettel vezet. Majd ráüvölt fiára, hogy csend legyen! Kiszállnak az étteremnél, és Joe idejét látja egy újabb kioktatásnak. Számon kéri fián, miért is nem azt játszotta amit megbeszéltek? Miért, miért, mert neki az edző parancsol, azért. De JD is sarkára áll végre és számon kéri Maddie szüleinek zaklatását, és elküldi apját a fenébe.

Taylorék ekkor már figyelik egy ideje a szóváltást, de most gyalázatos dolgot látnak, Joe elkezdi verni fiát, felesége rémülten áll. Nem egy pofon, többször is megüti, a kocsinak löki, így akarja az atyai tiszteletet beleverni. De erre már ott vannak Taylorék, Eric szétválasztja a verekedőket és irány a kocsi. … Tayloréknál érzelmek szabadulnak fel. Katie Tammynek sírja el, hibásnak érzi magát hogy nem lépett közbe azonnal, vagy még korábban, és hiába Mrs Taylor minden meggyőzőképessége, nem sikerül változtatni ezen a rögeszmén.

Kint JD Ericcel beszélget, és átszakadnak a gátak. JDről kiderül, nem egy áskálódó, mást kitúró rafinált játékos, csak egy 15 éves gyerek, aki szeret és tud játszani. És most döbbent rá először, ez a játék milyen indulatokat képes másokból kihozni. Már régóta elviselhetetlennek érezte apja felöl a parancsnokosodást, de ezért ő lenne a hibás? Eric megnyugtatja, nem, de ez a dolog előbb vagy utóbb bekövetkezett volna.

Címkék: fnl
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsHamilton 2010.05.14. 10:53:37

Ez a Madison csaj nem gyengén rámenős - és még csak 15 éves, nem semmi.

Lehet, hogy hülye kérdés (bocs, nem vagyok nagy sportszakértő), de az amerikai egyetemeknek miért éri meg jó sportoló, de tanulmányi eredmények tekintetében nem annyira tehetséges embereket (ld. Tim Riggins aki kb be sem járt órákra) felvenni+ösztöndíjat is adni? Az egyetemi bajnokságok (foci, kosárlabda) is szponzorosak, tehát mozognak ott pénzek, vagy abból van bevétele az adott egyetemnek, ha a felnőtt játékost aztán eladja profi sportolónak? Bocs, de ez nem világos.

Amúgy a szokásos jó rész, jó hogyvolt.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2010.05.14. 13:02:33

@MsHamilton:
Üdv. Egyetemeknek azért éri meg, mert a sportesemények nagy hangulatot, összetartás csinálnak, na meg a dicsőség a megnyert bowlokért. És több embert érint meg ha tudja, egy-egy hires NFL sztár hol játszott egyetemen, mint hogy azon az egyetemen hány Nobel dijas tanult/tanít.

MsHamilton 2010.05.14. 22:40:23

Sigismundus, köszi a választ!
Ezek szerint ez "csak" az adott iskola jó hírének építésére szolgál? Ha népszerűbb az egyetem, többen jelentkeznek, több pénz jön a tandíjból? Bocs, hogy folyamatosan az anyagi oldalára próbálom visszavezetni a dolgot, de azért végsősoron mégiscsak erről lehet szó. (Vagy engem rontott meg a világ, de mivel az USÁ-ról van szó, valahol lennie kell benne üzleti érdeknek)

Amúgy meg köszi a hogyvoltírást (ez más íróknak is szól, ha más posztoknál járok, majd ott is elmondom:-), mert gondolom, nagy meló egy ilyet végigvinni. Nekem nagyon hasznos volt, mert a foci része még mindig homályos (néha már majdnem érteni vélem), de sokszor csak a hogyvoltból derült ki, hogy mi is történt valójában a pályán míg én csak a lökdösődést láttam...

(Kicsit félek is nekiállni a negyedik évadnak enélkül a mankó nélkül...:-)
süti beállítások módosítása