Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 4x18 - Islanded in a Stream of Stars

2009. július 31. 11:00 - Freevo

Miután Starbuck és a Tigh házaspár fölfedezte, hogy a kollektív tudatalattijukban ott rejtőzik A Dal, Amelyet Még Az Istenek Is Szeretnek, megpróbálják közösen meggyőzni Adama admirálist, hogy szerezzék vissza az elrabolt Herát. Ellen tudni véli, hogy Cavil atya genetikai kutatásokat akar végezni a gyereken, hátha megtalálja benne a természetes utódlás titkát, ezért biztosan a Kolóniára vitte, azaz a cylonok őshazájába, ahova az első háború után költöztek. 

Adama ennek hallatán rögtön visszakozik, nincsenek azok az istenek, akikért öngyilkos küldetésre indulna ezzel a rozoga bárkával, hát még ha egyetlen gyerek a tét. Ellen nagyon akaratoskodik, merthogy Hera a faja fennmaradásának a kulcsa, mivel ő az eddigi egyetlen életképes hibrid, de ez Adamát különösebben nem érdekli, attól az emberek még tudnak szaporodni, a cylonok meg szarjanak sünt.

Új főgépésze van a Galacticának, mert Tyrol feladta magát, miután segített Boomernek megszökni. A fickó szerint maximum öt ugrást bír még ki a hajó, aztán viszontlátásra. Adamának már fontolgatnia kell, hogy átköltözzön a cylonokhoz, és kinevezze a báziscsillagjukat zászlóshajónak. A Galactica leendő maradványaira, mint keselyűk a döghúsra, kapnak rá a hajóskapitányok, Lee alig bírja megfékezni őket.

Baltar, akinek már nem is háreme, hanem hadserege van, meginvitálja magához Caprica Sixet, hogy védelmet és megértést biztosítson neki, tekintettel arra, hogy Saul Tigh gyerekének elvesztése után nagyon hamar az elsőtiszti kabin küszöbének rossz oldalán találta magát. Six köszöni, de elutasítja a lehetőséget, mondván, Gaius csöppet sem változott, pedig majdnem az imént bőgte el magát. 

A doki ez után a koedukált fürdőbe megy borotválkozni, ahol elbeszélget az éppen nyitott ajtónál vécéző Karával. A nő hallgatta a prédikációját, amelyben Isten angyalairól beszélt, és ettől a tudós szentembertől kér segítséget, hogy magyarázza el, hogy lehet ő még mindig itt, ha a Földön megtalálta a saját holttestét. Átnyújtja neki a dögcédulát, amit a hulláról szedett le és eddig titokban őrzött, hátha az segít.

A cylonok rájöttek, hogy Cottle doki vajmi keveset tud kezdeni Sam Andersszel, ezért fogták, és hibridizálták a kómában lévő fickót. Berakták egy kádba, körbedrótozták, és a Galacticába fecskendezett cylon szöveten keresztül megtették őt a hajó hibridjének. Miután kiderül, hogy Sam képes lenne egymaga irányítani a Galacticát, és az elmúlt időszak áramkimaradásairól ő tehet, Tigh ezredes kihúzatja a konnektorból, amibe nem hal bele, csak kicsit mélyebben alszik.

Boomer a távozásakor ütött egy hatalmas léket a hajó oldalába, aminek a javítása közben hatvanan meghaltak, köztük több mint húsz cylon is. A temetés előtti szertartást a két faj, valamint az egy- és a sokistenhitűek külön-külön tartják meg, majd a végén Gaius szól az egybegyűltekhez. Azt állítja, van élet a halál után, és bizonyítéka is van erre. Kielemezte a dögcédulát, amit Starbucktól kapott, és a rajta talált vér bizony a nő hullájából van, annak ellenére, hogy ő itt jár köztük. Adama leüvölti Baltar fejét, Kara pedig pofon vágja, amiért kikiabálta a titkát.

Boomer ezalatt lassan visszaugrándozik a Kolóniáig, és közben próbálja eltűrni a kis Hera hisztijét. Az út során aztán elkezdi megszokni a kiscsajt, és a végén már kézenfogva járkálnak Sharon virtuális otthonában. Mikor átadja Herát Cavilnek, bele is sajdul a szíve, ahogy hallja, hogy a lány az ő nevét szólítja. 

Starbuck igazából nagyon is megkönnyebbült attól, hogy Baltar világgá kürtölte a halálát, és most kiakasztja a siratófalra a aját fényképét. Lee megnyugtatja, hogy számára akkor is ugyanaz a Kara marad, akit mindig is ismert, még ha maga az ördög hozta is vissza a pokolból. A nő már csak azt nem tudja, hogy ha egyszer meghalt, akkor mit keres most itt, és mi köze ennek az egésznek A Dalhoz. Megpróbálja Samtől megtudni az igazságot, ezért visszadugja a konnektorba. 

Eljő a pillanat, amikor Adama kénytelen beismerni, hogy nemsokára mindkét asszonyát elveszi: Roslin a gyengélkedőn már folyamatos megfigyelés alatt van, a Galactica pedig menten összeroskad a saját súlya alatt. Az admirális lelkiekben teljesen megtörik, aztán kicsit összekapja magát, és áthívja az ezredest, hogy közölje vele: döntésre jutott, abba kell hagyni a javítási munkálatokat a hajón, mert el fogják hagyni a fedélzetét. 

Harvey Frand emlékére.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása