Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halottnak a csók 1x05 - Halloween

2009. július 30. 09:04 - Csiki_

(Zárójeles megjegyzés: A rész eredeti címének („The Girth”) köze nincs a Halloweenhez, de van egy olyan érzésem, hogy a fordítók a „ló” szóval akartak játszani egy kicsit. Hát nem sikerült.) A kis Neddel nyitunk, aki a bentlakásos iskolában szenved, és minden héten hiába várja, hogy apjától levelet kapjon. A Halloween előtti napon végre érkezik egy képeslap, melyben azonban csak arról értesül, hogy apja elköltözött. A szellemnek beöltözött fiú ellátogat az új házhoz, de az új házhoz új család is jár, két kisgyerekkel és egy szép feleséggel. Ned pedig szomorú. Ugrunk 20 évet, és a következő jelenetben láthatjuk, hogy ki hal meg és hogyan; egy kovácsot tapos agyon könyörtelenül egy ló, melynek orrlyukaiból tűz lövell ki, és aminek hátán egy sötét köpenyes alak ül. Ez nem lesz egyszerű, az már biztos.

A Pie Hole-ban a két csajszi beszélget, és végre nem célozgatnak, hanem nyílt lapokkal játszanak. Olive kijelenti, hogy a nénik csak azért nem tudják, hogy Chuck életben van, mert nem akarta megkockáztatni, hogy az információ hatására felrobbanjon az agyuk. Mert az mégse lenne valami szép látvány. Ezzel egyet kell értenem. Ned belép, és ahogy meglátja a Chuck által töklámpásokkal és csontvázakkal kidekorált helyet, kis híján szívinfarktust kap. Olive nagyon élvezi, hogy végre igaza lett, mert ő megmondta, hogy Ned utálja a Halloweent, meg amúgy is. Épp ezt ünnepli az ágyán ugrálva, mikor meglátja a tévében a kovács Lucas Shoemaker halálát, amitől rögtön kiül az arcára a félelem, lefordul az ágyról, és jó nagyot dübben a földön.

A gerlepár lenn pitéket süt, a lány pedig nem érti, hogy a fiú miért nem szereti a Halloweent. Mindketten terelnek, Ned szeme folyamatosan tikkel, jól elbeszélnek egymás mellett. Emerson közben az egyik asztalnál épp fizetni készül, mikor Olive egy jókora rakás pénzt dob elé, és kijelenti, hogy mostantól neki dolgozik. Emersonnak a pénz láttán nincs is több kérdése. Olive elmondja, hogy az elhunyt patkolót, Lucas Shoemakert ismerte abból az időszakból, amikor még mindketten profi zsokék voltak. Emerson pedig szóhoz sem tud jutni a röhögéstől, ahogy elképzeli az apró énekes pacsirtát vadul vágtázni egy lovon. Szerencsére nekünk elképzelnünk sem kell, aranyos kis flashbacket kapunk róla, és én megállapítom, hogy a színésznőnek nagyon jól áll a hosszú hullámos szőke haj és a lovaglónadrág.

Irány a hullaház. Itt sajnos a sorozat egyik legnagyobb jelenetét rontja el a szinkron, nem tudom felfogni, hogy az angol „money” főnevet hogy hagyhatták benne a beszélgetésben „Money” tulajdonnévként. Az én agyam itt kábé úgy robbant fel, mint ahogy Chuck nénikéinek. De ha ettől sikerül eltekintenünk, megtudhatjuk, hogy Chuck-nak régen azt mondták, hogy a fejen rögzítős fogszabályzó igazából fogamzásgátló, ami szimplán poén, de ami lényegesebb, hogy a hulla szerint őt egy bizonyos John Joseph Jacobs ölte meg. Egyetlen probléma, hogy JJJ már meghalt jópár évvel ezelőtt. A terv a következő: Chuck elmegy körülnézni az istállóban, ahol a haláleset történt, Olive és Emerson elmennek érdeklődni abba a bárba, ahová a zsokék összejárnak, Ned viszont gyanúsan kihúzza magát a dolgok alól, mondván személyes ügyet kell intéznie.

A bárban Olive elmeséli, hogy JJJ régen a világ legjobb zsokéja volt. Ám az egyik verseny alkalmával leesett a lóról, a mögötte versenyzők halálra taposták, és az eredetileg második helyen érkező Olive nyerte meg a futamot. És miközben ezt előadja Emersonnak, összefutnak Gordonnal, aki azon a versenyen a negyedik helyezést érte el. Ő pedig elmeséli, hogy ő bizony már látta JJJ szellemét, aki azért jön vissza a sírból, hogy bosszút álljon azokon, akik élete utolsó versenyén áttapostak rajta.

Ha a szellem tényleg a túlvilágról jön gyilkolni, akkor egyértelmű, hogy a következő út JJJ sírjához vezet, ahol a kőkoporsó fedelét Emerson kedvenc eszközével, egy ásóval próbálják felfeszíteni, szerintem már az oviban is ez volt a jele. Olive csicsereg, Emerson ideges, de azt meg kell hagyni, hogy elképesztő aranyos látvány, ahogy a 30kilós hobbitméretű szőkeség teljes súlyával ráfekszik a két kőlap közé ékelt ásóra. Emerson úgy néz rá, mint egy hülyegyerekre, ez azért mégiscsak férfimunka a javából; de amikor sikerül elmozdítani a fedőlapot, a koporsóban nem JJJ hulláját, hanem egy ló csontvázát találják. Aminek még a lábai sincsenek ott. Brrr.

Chuck és Digby eközben a tett helyszínét járja, az éjszaka közepén természetesen, én biztos be nem tenném oda a lábam. Egy eldobott kekszes zsacskót vizsgálnak épp, mikor a lányzó kis híján elájul az ijedtségtől, ugyanis egy alak áll a sötétben, kezében egy gereblyével. Mi röhögünk, mert csupán a fapofával álló Emerson az, a gereblye meg tuti csak a szivatáshoz kellett, de a lány nem igazán vevő erre a humorra. Emerson röviden beszámol a dolgokról: találtunk egy lótetemet, Olive meg tudja, hogy halott vagy. Chuck persze tud az utóbbi infóról, de azért rosszul érzi magát a titkolózások miatt, és azon tűnődik, vajon mit csinálhat a Férfi, Aki Újjáélesztette Őt.

És végre kiderül, hogy Nednek milyen titkos, személyes ügyet kellett elintéznie. Egyszerűen csak fekszik a hátán az üres, dohos gyerekkori szobájának padlóján, és nosztalgiázik, ahogy azt minden Halloweenkor teszi. És közben hallgatja, ahogy a szemben lakó Lily nagynéni egy shotgunnal a kezében elüldözi a csokiért kuncsorgó kisgyerekeket. Priceless.

Emerson, Chuck és Olive úgy döntenek, hogy meglátogatják a néhai JJJ mamáját, hátha ő tud mesélni valami olyat, ami érdekes lehet. A néni ragyogó mosollyal és mézesmázos szavakkal oltja porrá a vendégeit, főleg Olive-ot, és szemmel láthatóan nagyon is élvezi a helyzetet. Kiderül, hogy a mama elhamvasztotta fia testét, a hamvakat egy trófeában tartja, és a ló a sírban nem más, mint Arany (mármint ez a neve, Emerson egyből ugrik is a hallatán), a fia volt lova. A csevegés közben pedig meglátjuk, ahogy egy kis szellőző-féle berendezés mögül leskelődik valaki a pincéből. Több mint érdekes, kár, hogy a Csipet Csapat nem látta.

A Pitekészítő eközben felhagy a plafon bámulásával, és átugrik a nénikékhez egy kis pitére és egy kis csevejre. De amint harap egyet a pitéből, rögtön ki is köpi, mert a nyelve érintésére a szamóca megrohad. Ennyit Chuck titkos piteküldési akcióiról. Ned indul is rögtön a zsoké-bárba, mivel van egy új hulla, akit meg kéne érinteni, márpedig ha nem ő csinálja, akkor azzal nem jutnak valami sokra. A hulla a bár tulajdonosa, Pinky, aki másodiknak ért be azon a bizonyos versenyen. Ő elmondja, hogy JJJ szelleme volt a gyilkos, meg annak a lova. Kéri, hogy mondják meg Olive-nak, hogy nagyon sajnálja, hogy még RÉGEN belerángatták ebbe az egészbe, mert így ő lesz a következő áldozat. Itt valami turpisság van.

Olive elmeséli, hogy a lóversenyen történt balesetet követően a négy túlélő versenyző (Lucas, Pinky, Gordon és Olive) egy titkos megbeszélést tartott, ahol kiderült, hogy JJJ nyergének a hámját valamelyikőjük kettévágta, így szabotálva a fiút, amely végül a halálát okozta. Miután senki sem vállalta magára a nyisszantást, megegyeztek, hogy ezt az egészet örökre titokban tartják, a bizonyítékot pedig elégették. Ennek fényében a srácok már igazán kezdenek aggódni Olive testi épségéért, így a női szakasz együtt marad a lány lakásán, a férfi szakasz pedig a másik túlélő, Gordon után ered. Olive épp a szobájában tesz-vesz, mikor az erkélyen meglát egy aranypatkót. Nyomás fel a tetőre, ahol nem más várja, mint maga JJJ (aki kábé fél méterrel magasabb, mint kéne, de meglepően aranyos feje van). És eléggé élőnek is tűnik, mivel egy jól irányzott dobással és egy bögrével Chuck rögtön a földre küldi a srácot.

A tények a következők: a tragédiát követően JJJ-t sikeresen újraélesztették, és a szétroncsolódott lábai helyére a halott lovának, Aranynak a lábcsontjait rakták be (innen a plusz jónéhány centi). Kiderül az is, hogy a mama ennyi éven keresztül folyamatosan a pincében tartotta a gyereket, azért, hogy biztonságban legyen a csúfolódók elől. A csajok sikeresen rábeszélik, hogy elég a begubózódott életből, és irány rögtön a mama háza, hogy meggyőzzék arról, hogy a 40 éves fia már elég felnőtt ahhoz, hogy kinn sétáljon az utcán. A mama épp nincs otthon, a gyerek meg leugrik a pincébe néhány csomag kekszért, Chuck pedig rémülten szalad Olive-hoz: az összes tetthelyen találtak egy-egy csomag kekszet, ez nem lehet véletlen! Előkapják gyorsan az urnát, hiszen ha itt mászkál az élő JJJ, akkor mi lehet benne? Nem más, mint az elégetett nyereg hamvai! Nyihogás töri meg az éjszaka csendjét, és a nappaliba beront egy fekete ló és lovasa.

A férfiszakasz közben sikeresen begyűjti az igencsak részeg Gordont, akinek az elmosódott szavaiból sikerül kihámozni, hogy Shoemaker volt a leggyengébb láncszem, nem bírta a titkolózást, és mindent kipakolt JJJ mamájának a titkos összeesküvésről, sőt, még a nyereg hamvait is elvitte neki. Emersonnak erre egyetlen szava van: Nyomás!

Nyomás bizony, mert a női szakaszra ráférne a segítség. JJJ mamája elmondja az indokait, mindent kitálal, bizony ő a gyilkos, mert az összeesküvők megölték a fia karrierjét, stb. A csajok rohannak, ahogy csak tudnak, be az erdőbe! Az avarban és gyökerek között futni magassarkú cipőben nem semmi feladat, de ők tudják. Chuck el is esik (én szóltam), Olive behúzza egy fa mögé, ő maga pedig kirohan, hogy magára vonja a lovas figyelmét. Ekkor jön a hős megmentő, Ned, aki felkapja Olive-ot, és elrántja a vágtázó lovas elől, Emerson pedig élete szerelmével, az Ásóval (már megérdemli a nagybetűt) olyat sóz a mama arcába, hogy azt nézni is fáj. Olive köszönetképp hatalmas csókkal ajándékozza meg a Pitekészítőt, de az szinte rögtön ledobja a karjaiban tartott lányt, és rohan a fa túloldalán sántikáló Halott Lányhoz. Olive pedig szomorúan veszi tudomásul, hogy ebben a versenyben mindig is ő lesz az örök második.

A megszállott mamát viszik a börtönbe, Olive átadja JJJ-nek az első helyért járó trófeát és a pénzjutalmat, Ned pedig egy apró ajándékkal készül Chuck-nak. Elmondja neki, hogy tud a pitékről, és megérti, hogy hiányoznak neki a nénikéi. Úgyhogy ha már úgyis Halloween van, itt az alkalom arra, hogy a lány végre találkozzon velük, elég hozzá egyetlen nagy lepedő, rajta két lyukkal, és a rögtönzött szellem máris az ajtón kopog. Lily hozza a shotgunt, Vivian a csokikat, Chuck pedig alig tud betelni a látványukkal.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Moi~ 2009.07.30. 10:28:15

Ez megint tökjó lett! xĐ Az ÁSÓ! :]
Grat!:)
süti beállítások módosítása