Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 4x14 - Viszlát Iowa

2009. július 30. 11:00 - leeann

Buffy elmeséli a csapatnak, hogy Walsh prof hogyan akarta őt eltenni az útból, de Spike rámutat arra, hogy Riley sem biztos, hogy a jók csapatában játszik. Giles nem hiszi, hogy Riley benne lett volna, de azt ő és Anya is biztosra veszi, hogy a vadász valamihez nagyon közel jutott. Buffy bujkálást és harcot javasol, de Giles azt mondja, hogy kicsi az esély arra, hogy az Iniciatíva őket kajtatná. Ha már emlegették, Riley meg is érkezik Gileshoz, és arra kíváncsi, hogy Buffy jól van-e. Mielőtt mindenki mindent tisztázna, Riley felismeri Spikeban a 17-es őrizetest, és nem érti, hogy miért rejtegetik őt.

Spikenak nincs kedve ezt hallgatni és lelép, ahogy Riley is hamarosan, mert nem hiszi el, hogy Walsh professzor önszántából akart volna embert ölni. Közben Adam, a szörny kiszabadul a laborból, és az emberek között jár-kel, ami nem biztos, hogy túl jót tesz majd az embereknek. Mindeközben a doki, aki Adam-en dolgozott, rájön, hogy a szörny kiszabadult, és a prof halott. Másnap az egész csapat Xander pincelakásban ébred, és a híradóban beszámolnak egy esetről. Egy szuronyos alak leszúrt egy kisfiút, amiből Buffy arra következtet, hogy a tettes az a szuronyos démon lehetett, amit Walsh prof élve akart elkapni.

Azt még persze senki sem sejti, hogy a démon szuronyait Adam karja rejti. Riley sincs túl jól, a bajtársai nem hiszik el, hogy Walsh prof rossz volt, viszont Buffyról elhinnék, hogy gonosz. A fiúk hamarosan értesülnek arról, hogy a prof halott és őt is felnyársalták, amit Riley egyik bajtársa Buffy művének gondol. Riley is az elkapott démonnak tulajdonítja az eseményt, így össze is ugrik a társával, aki Buffyt hibáztatja a történtekért. Az orvos tudja, hogy Adam kapta a démon szuronyát, de ő is a démon művének állítja be a dolgot. Riley parancsot ad ki a démon felkutatására és megölésére.

Két katona megtalálja Spike búvóhelyét, de őt magát nem. Közben Buffy a helyszínre megy, mert ő is a démon után nyomoz, ahol Riley is felbukkan, és elmondja, hogy a prof halott. Közben Will elmegy Tarához, és kezdenek nagyon jó barátok lenni, sőt az együtt varázslás a legszuperebb a barátságukban, amit ma is gyakorolni fognak. Időközben Buffy elmegy a démonok kocsmárosához, aki továbbra sem tudja pontosan, hogy melyik oldalon áll, de ami információt tud, azt elmondja Buffynak.

Riley is feltűnik, mert idáig követte Buffyt, és úgy viselkedik, mint egy amatőr, valamint olyan szinten remeg, mint egy drogos, akinek kimaradt a napi adagja. Riley már nem tudja, hogy kinek higgyen, és nem érzi túl jól magát. Buffy elviszi a láthatóan beteg fiút Xander pincelakásába, ahol a katona még mindig csak remeg, és véresre vakarja a kezét. Riley nem érti, hogy ők most jók vagy rosszak, és azt sem, hogy mitől lett ennyire beteg. Buffynak sikerült rávenni Rileyt egy kis pihenésre, de az egyértelmű, hogy a fiú nagyon beteg.

Buffy vissza akar menni Xanderrel az Iniciatíva bázisra, hogy utána járjon annak, hogy a barátját milyen droggal tömték, és hogy kiderítse végre, hogy mi az a 314-es. Közben Anya és Giles kutat minden után, ami segítene nekik. Viszont az elméletileg megszökött démonnak semmi nyoma nincs. Persze, hogy nincs, mer már rég halott, és egy sokkal nagyobb szörnyeteg lépett meg a bázisról, de ezt a csipet csapat még nem tudja. Közben Will varázslattal próbálja kideríteni, hogy merre van Sunnydale-ben démon mozgás.

A lányok neki is látnak a varázslásnak, viszont amikor egy kis port kellett volna fújni a varázslat szerint, Tara kihagyta ezt a lépést, és a port egy szék alá rejtette. Ez a lány is rosszban sántikálhat, mivel megfúrta Will gonoszokra irányuló varázslatát, és nem véletlenül. Buffy és Xander útban van a bázis felé, és még nem vonták vissza Buffy kódját, mert simán beengedte őt a rendszer. Közben Will is visszatért az ő bázisukra, ahol beszámolt arról, hogy mennyire nem sikerült a varázslat. Anya és Giles szerint sem stimmel valami, mert ami az utóbbi napokban történik, az nem jellemző a gyilkosnak hitt démonra.

Időközben Riley felébredt, és elszántan Buffy nyomába akar szegődni, pedig még mindig nincs jól. Riley rájön, hogy Buffy az Iniciatíva bázisára ment, és utána megy. Persze Buffy és Xander sikeresen nyomoz, mert kihallgatják az orvost, amint közli az egyik asszisztensével, hogy a katonák gyógyszert kapnak az ebédjükben. Persze erről a fiúk nem tudnak, így az elvonásukat sem tudják jól kezelni. Igen, ezt Riley viselkedése meg is erősíti. Miközben Buffy és Xander az orvost követi, Spike-ot valaki kiüti a kocsmában. Buffy úgy dönt, hogy akcióba lép és vallatóra fogja a dokit, aki abban reménykedik, hogy megmenti őt valaki.

Ekkor Riley is megérkezik, és nem azért jött, hogy a dokinak segítsen. Az orvos jobban be van tojva a Buffy-Riley párostól, mint amennyire a prof volt, így ő dalol mindenről, amit csak a vadász megkérdez tőle. A doki elmondja, hogy igaza volt Buffynak, a prof tényleg meg akarta őt ölni, és azt is elmondja, hogy a 314-es projekt elszökött. Közben Riley még mindig nem hiszi el, hogy a prof gonosz volt, de amikor Adam megjelenik, mindenki tátott szájjal nézi a szörnyet, vagyis a 314-es projektet. Adam elmond néhány dolgot, ami alapjaiban rendíti meg Riley hitét, majd megöli a dokit és kiüti a csapatot, aztán lelép.

A katonáknak sikerül betörni az ajtót, de addigra Adam már messze jár. A katonák elviszik Rileyt a katonai kórházba, Buffy és Xander pedig némi kényszer hatására elhagyja a bázist. Közben Spike-ot ripityára veri egy démon, hisz mostanában démonokat öl a vadász oldalán, és ez nem tetszik az alvilágnak. Másnap Buffy elmeséli Willnek, hogy Rileyt elhurcolták és azt is, hogy Walsh prof milyen gép-ember-démon keveréket hozott létre. Ez csak két dolgot jelenthet, az Iniciatíva újra ellenség, és Adam a legyőzendő gonosz.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása