Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x12 (56. fejezet, 19890615)

2009. július 29. 11:00 - Milo Rambaldi

„Ha ilyen sok szomorúsággal jár az élet, én nem szeretnék gyorsan felnőtt lenni” – Julietiña Brezsnyova

Először is elnézést kérek mindenkitől, hogy múlt héten csak egy hv volt, ígérem, többször ilyen nem lesz. Igaz, az az egy eléggé húzósra sikeredett, volt benne költöző, majd mégsem költöző Takács család, így egy újabb felesleges történetszál ért véget. Volt még politikailag túlfűtött vacsora Vágásiéknál, Jutka és Feri egyre tudálékosabb és idegesítőbb kezd lenni, ennek így nem lesz jó vége. Etus jótékonykodott szüntelen, Ádám szenvedett, Junior hülye volt, Senior sakálkodott, tehát mindenki hozta a formáját, szegény Sümeghyt viszont otthagyta Lila Pause, mert lefoglalták a hűtőt. Értem én, nincs mit enni, akkor már nem is kell. Falánk dög.

A mentőszobán megy az agitáció, új szakszervezet alapul, lépjen be mindenki, de Ádámnak elege van a szervezetekből, Fló szervezetére kíváncsi csak, piros volt a torka reggel. De nincs telefon, mert lekapcsolták gazdasági okokból, így a jó doktor megy az utcára. A telefon viszont ott is szar. Otthon áll a bál, mert Senior nem tud menni Junior ballagására Fló betegsége miatt, ezen Junior hisztizni kezd, de Etus TERMÉSZETESEN megoldja a helyzetet. Sőt, a kocsit is megjavíttatta. Nincs még egy ilyen tökéletes anya, nagyanya, keramikus, barát, EMBER. A ballagásra végül Ádám nem megy. Szerintem örül is neki. Én örülnék.

Ferit faggatja szívszereleme a kisnyomdában, hogy marad-e vagy megy, de Feri megy, nem kell sem a pénz, sem az előléptetés, ő már csak ilyen konzervatív marad. Lefordítom magyarra: gyökér lúzer. Hazamegy zárat szerelni, Bőhm érkezik, helyeskedik, majd kinyögi, hogy temetést akar nézni a TV-n (egy nappal vagyunk 1989. június 16. előtt), na persze, csak ha otthon vannak. Nincsenek. Érkezik viszont Mariann, aki valami NAGYON fontosat akar megbeszélni, de Jutka nincs otthon. Jutka és Frusztra duettjéből megtudjuk, Frusztra megy konferenciára, szenved ettől IS, fáj neki a létezés, majd közli, hogy mégis el akarja adni a házat, ezen jól összevesznek, Jutka kiakad az anyja hülyeségén, amin nem csodálkozom. Aztán elballagtatja az osztályát, Hável nagyon okos, olyanokat mond, hogy ez a világ rendje, meg minden megy tovább. Bástya pedig kap egy puszit Juniortól.

Takiékhoz pénzes postás, jön, a biztosító utalta az ellopott TV árát, Taki bort is tölt neki egyből. Befut Fogtündér, a T-1000-es nekiesik, miért ordítottatok éjjel, kedves lányom? Van meglepetésem, mondja Tündérke, azért. Hát az a meglepi, hogy a rendőrég visszaszerezte a TV-t, de az ordítás azon ment, hogy mégis megvételre került Vágyember piros Ladája. Taki azon problémázik, hogyan számol majd el a biztosítóval. Erdészke eközben főnök úrral diskurál, hogy még sem kell bezárni az üzemet a vízlépcső építése miatt, mert leáll az építés. Eközben otthon Taki Ádámot látogatja egy tál sütivel. Amúgy telefonálni jött. A telefon persze félrekapcsol, ahogy szokott. Ádám bemegy Flóhoz, Taki viszont áthívja Lenkét gyerekfelvigyázni, szoptál, doktor, mehetsz a hülye lányod után a ballagásra.

Erdészke és főnöke mennek Déneshez, nagy a zűr, Illés Karcsi nem csak műanyagot ásatott el az erdőben, hanem egy rahedli tartályt is, folydogál a genya. Remek ok arra, hogy a környezetvédelmi politikáról beszéljünk egy kicsit. A főnök szerint ez már nem Erdészke hatásköre, itt bűnszövetkezet áll a háttérben. Kapcsolunk Fogtündérre, ki van akadva, hogy Erdészke rendes magyar menyecskét akar faragni belőle. Fontoska csak kammog. Takiéknál otthon rendeződik a TV-ügy, nem kell a pénzt visszafizetni a biztosítós ürge szerint. Mert ha rossz a TV, akkor nem kell fizetni.

Taki és Lenke gyerekfelvigyáznak, Taki olvas, és az újságból megtudja, hogy szegény Rezső kampó. Hiteltelen bánt következik, Taki balra el, megy segíteni Rezsőéknek, betoppan Etelka és Junior, gyors köszönés után Lenke jobbra el. Megy az újságokkal a pincébe, ahol Sümeghy panaszkodik Bőhmnek a végrehajtó-Lila Pause ügy miatt, de Bőhm csak baszogatja. Sőt, még Lenkére is rá akar akaszkodni tévénézés ürügyén. Közben Etelka Juniorral teázik, Junior kérdezi, mi lesz holnap, kit temetnek, és miért? Tüntetés is lesz? Én semmit nem értek, mondja Junior. Etus öblöget egy sort 56-ról, ez egészen rettentő, de legalább végre kiderül, hogy Szikszay 56-ban porladt el az emelettel együtt, ez fontos infó. Etus nem megy a Hősök terére, hanem a temetőbe megy emlékezni. Azt viszont nagy műgonddal sikerült elérni, hogy Nagy Imre nevét véletlenül se mondja ki senki. Ügyes.

Mariann fasza ötlete: szerzett bérlőt Frusztrának a rendelőbe, sőt ő is megy vissza dolgozni. Feri szerint ez nem annyira jó ötlet, konkrétan kihajítja Mariannt a lakásból. Mert az ő lakásában nincs kegyeletsértés. Jutka eközben GG-től veszi át a képeket, és Chewbaccával egyetemben csalással vádolják Gábort, mert a másik iskolának olcsóbban adta a képeket. Tetszett volna korábban felébredni. De GG gyorsan leszereli őket, annak a minősége rosszabb. Feri tepsis krumplival várja Jutkát, aki szerint Mariann egy állat, így Feri jól tette, hogy elküldte a fenébe, majd közli, hogy Chewbacca valami vizitáborba hívja, erre Feri féltékenykedni kezd, de a veszekedésnek a szerenádozás vet véget, érkeznek a kölykök. Jutka és Feri Babits Második énekével zárják a szerenádozást és a fejezetet.

Címkék: szomszédok
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.07.29. 12:42:08

Ismét jó volt, de ki az a Rezső? Azt hiszem köze van a kórushoz, de nem biztos.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.29. 12:53:41

@Acron: Igen, szegény Rezsóka kórustag volt, meg Taki taxistársa. Nade pont te kérdezel ilyet? :o))))

Acron 2009.07.29. 13:48:19

Ezer bocsi és hatszáz anyamedve!:)
A helyzet az, hogy folyamatosan nézem az aktuális részeket, és egy kicsit elkavarodtam.:) De várom ám a HV-kat, hiányoltam is,remélem nyaraltál és pihentél,azért nem volt a szokásos adag:)
süti beállítások módosítása