Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden lében négy kanál 1x02 - Személyazonosság

2009. július 29. 13:00 - Sikamlós Jim DiGriz

Egy kis miami utcán látjuk hősünket, amint az előző rész végén kapott fotóalbum képei alapján próbálja kilogikázni, honnan is leshették meg. Mint kiderül, Westen anyu lakhelye körül vagyunk, akit Mike egyből ki is kérdez, látott-e gyanús alakokat mostanság, és kiderül, hogy egy-kettőt még kávéra és szendvicsre is behívott. Sőt, mi több: az egyiket még körbe is vezette a házban. Kémünk persze azonnal rájön, hogy a másik fickó addig bizonyára elhelyezett egy lehallgatót, amit meg is talál a konnektorban. Rohanva meglátogatja a legközelebbi lakatlan házat, ahol azonban már csak egy megfigyelőállomás elégett maradékát találja.

 

Nincs más információforrás, csak Madeline – ő azonban éppen nem emlékszik semmire, mivel egy barátnője összes pénzét kicsalták tőle és ez nagyon felidegesítette. Kényszeredett üzlet köttetik: ha Mike beszél a barátnővel, anyunak valószínűleg eszébe jutnak dolgok. Meghallgatjuk hát az új kliens, Laura történetét, akit két pasi és egy nő egy kamu nyeremény ígéretével (és némi fizikai erőszakkal) rávettek, hogy adjon meg nekik minden személyes információt, majd lerabolták a megtakarításait. Sajnos személyleírást nem tud adni, de legalább megvan a levél, amiben a nyereményről értesítették.

 

Gyenge nyom, de valami: nem sok nyomda lehet, ahol elkészíthették. Sam belemegy, hogy segítsen, ha cserébe meghúzhatja magát Mike-nál, amíg kibékül a barátnőjével. Kap öt napot, ha hozza a saját hálózsákját. Kémünk lakásában új meglepetés, Fiona várakozik, új akcentussal és egy Sam által meghiusított fegyverüzlet fájó emlékével. Mike, próbálva csitítani a készülő balhét elkottyintja, hogy egy melóról kell beszélniük, mire Fi úgy dönt, a móka kedvéért beszáll a csapatba. Őt küldik hát a kiszemelt nyomdába, hogy érdeklődjön, tudnak-e még a levélhez hasonlót nyomtatni. Miután a kérdezősködésre az egyik melós kocsiba pattan és lelécel, kémünk tudja: jó nyomon jár.

 

A nyom pedig elvezeti őt egy jachthoz, rajta Quentin Kinggel, a szélhámossal, és két tanoncával, Greggel és Bonnie-val. Sam összehoz egy új személyazonosságot neki, méghozzá Quentin egy régi ismerősének cellatársáét. Mike meg is találja a csalót egy bárban, ahol is említ neki egy ígéretes üzleti tervet. Quentin nem bízik persze meg ilyen könnyen egy ismeretlenben, ezért kémünk eljátssza a bűnözőt, és szétlövi egy rendőrkocsi gumijait. Tudva, hogy ezzel legalábbis felkeltette célpontjának érdeklődését, másnap ismét felkeresi a parti sétányon. A látogatásnak két célja van: elmesélheti neki a nagy ötletet (egy életjáradékos csalás), közben pedig Fi távleállítót szerelhet Quentin kocsijába, majd Sam-mel bepoloskázhatják a jachtját. Greg és Bonnie lelkesek a várható hatalmas pénzekkel kapcsolatban, Quentin szkeptikus. A tanoncok visszaindulnak a hajóhoz, Mike pedig vadul küldi erről az SMS-eket Saméknek. Ők elmerültek az adatgyűjtésben, Fi az utolsó pillanatban veszi észre a párocskát, így csak egy mód marad a menekülésre: ott maradnak a hajón, eljátszva, hogy betörtek egy pásztorórára. Fiona végre kiélheti magát: mivel a szerep szerint Sam hazudott arról, hogy ez az ő hajója lenne, kioszthat neki két méretes pofont. Gregék gyanútlanul elzavarják őket.

 

A sikeres menekülés után taktikai megbeszélés: Quentin nehezen törik, Fi és Sam egymást hibáztatják a félresikerült poloskázásért, Mike új tervet ötöl ki: feszültséget kell szítani a csapatban. Emellett pedig jó lenne, ha Fi ki tudna szedni néhány dolgot Westen anyuból, amire remek alkalom lesz a vacsora, amit Mike háta mögött már le is szerveztek. Újabb este jön a bárban, Quentin és kémünk csevegnek Pacoról, a közös ismerősről. Quentin rákérdez, hogy Paco bora még mindig olyan jó-e, mire hősünk rezzenéstelen arccal bemondja, hogy Paco nem iszik, és mit is akart Quentin ezzel? Persze mindketten tudják, és oldódik is a hangulat, de azt már csak Mike tudja, mekkora szerencséje volt, hogy jól blöffölt a válasszal. Sam később gratulál is ehhez, és elmondja, hogy közben egy egész szép paksamétát szedett össze a tanoncoknak Kajmán-szigeteki számlákból és repülőjegyekből.

 

Családi vacsora a Westen-házban, anyuval, Fi-vel, Laurával és Mike-kal. Fiona bűbájoskodik, bevallja, hogy már gondolkodnak a házasságon, és bosszantja kémünket, ahol csak éri. Madeline viszont enged, és elmondja, hogy a megfigyelők kérdezősködtek, hogy hősünk mennyire gyakran tűnik fel, milyen a kapcsolatuk, és mindent lejegyeztek. A beszélgetést Quentin hívása szakítja félbe, aki őrjöngve kérdezgeti Mike-ot, hogy mennyi köze volt azokhoz a repülőjegyekhez és számlaegyenlegekhez, amiket most talált a jachton. Nem is lehet lenyugtatni, eldönti, hogy kinyírja a tanoncait. A terv kicsit felgyorsult.

 

Sam még épp időben érkezik, hogy lássa, ahogy Quentin lesétál a kocsijához, úgyhogy gyorsan használja a távleállítót, amit Fi szerelt be. Mint kiderül, csinos fegyvercsempészünk az autó kiiktatását úgy gondolta a leghatékonyabbnak, ha felrobbantja azt. Ez persze felborítja a tervet, az FBI-osok újra kíváncsiak lesznek, Quentin viszont sokkal zárkózottabb, Mike el sem tudja őt érni. Szerencsére a törzshelynek számító bárban rengeteg befolyásolható ifjú hölgy van, akiket egy VIP-buli ígéretével rá lehet venni arra, hogy elmondják a csaló titkos számát. Kémünk meggyőzi őt arról, hogy momentán nincs senki más, akiben megbízhatna, ő viszont szívesen megszervezi némi pénzért, hogy egy profi végezzen Greggel és Bonnie-val. Szélhámosunk belemegy a dologba.

 

A tanoncok épp a jachton vitatkoznak, mikor is megjelennek Cagney és Lacey nyomozók (más néven Sam Axe és Fiona Glennane) és elmondják nekik, hogy fel kellene dobni a főnöküket, vagy ők viszik el az egész balhét. Természetesen Gregéknek fogalmuk sincs arról, hogy van Quentin, mire a nyomozók megkérik őket, hogy ne hagyják el a várost, nemsokára visszajönnek értük, készüljenek úgy 5-10 évnyi börtönre. Több sem kell a srácoknak, egy órán belül el is tűnnek a jachttal, pontosan, ahogy Samék szerették volna.

 

Mike megjelenik Quentin házánál, felhívja a csaló figyelmét a két FBI-osra, akik már a nyomában vannak (hogyan kovácsoljunk előnyt a hátrányból), és rávezeti arra, hogy azonnal fizesse ki a bérgyilkost, mielőtt Greg és Bonnie ellene vallanak. Quentin végső kétségbeesésében megkéri kémünket, hogy rohanjon el a bankba, és intézze el a nevében az utalást. Ő meg sem áll egynél: minden károsultnak visszaküldi a pénzt, majd a szélhámos nevében telefonon beszél néhány ismertebb terrorista szervezettel, megfenyeget egy-két helyi bírát, és kötekszik egy kicsit néhány drogkereskedővel. Utána pedig már hátra lehet dőlni, és figyelni, ahogy a zsaruk kocsiba pakolják Quentin Kinget.

 

A pénz visszakerült a boldog klienshez, Westen anyu pedig nagyon hálás, és ezért odaadja Mike-nak a telefonszámot, amin szólnia kellett volna, hogy kémünk a városban van. Ő persze egyből hívja is a számot, csak hogy egy ismeretlen hang megdicsérje, hogy milyen szorgos fiú volt. Be ugyan nem mutatkozik, de annyit azért elmond: vigyázz magadra, Michael, még beszélünk.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesés vesés 2009.07.29. 23:11:16

Nem lenne rossz ez a sorozat, de nálam azok a kurva kép kimerevítések,meg lassítások lesznek a veszte.
süti beállítások módosítása