Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lépéselőnyben 1x08 - The Mile High Job

2009. július 29. 15:00 - Annácska5

Házaspárral beszélget a csapat a főhadiszálláson. Kislányuk meghalt, mert valami szennyező anyag beszivárgott az ivóvízbe. Persze a cég, a Genogrow mindent tagad, és sok jó ügyvédjük is van, ezért nem tudják bizonyítani, hogy miattuk halt meg a kislány. Nate megígéri, hogy megtalálják a bizonyítékokat.

Sophie máris a Genogrow épületében van, ezúttal francia akcentussal beszél, és egy bulit keres. Eljátssza, hogy elromlott a GPS-e, elbűvöli a portásokat, így azok nem veszik észre, hogy Parker beoson, hogy beengedje Nate-et és Eliotot. Egy Haldeman nevű férfi irodáját keresik. De a lift elromlott, ezért fel kell gyalogolniuk a 30. emeletre. Nagy nehezen fel is érnek, de mágneskártyás az ajtó, erre Parker bombát vesz elő. Hol van ilyenkor Hardison? Nahát ő a főhadiszálláson, almáspitét melenget magának, aztán eszeget, miközben halálos nyugalommal virágokat locsol. Elfelejtette feltenni a fülest, és amikor rájön hablatyol össze-vissza, a többiek mérgesek.

Viszont ismét gubanc van, Haldeman megérkezik az irodába, és Eliot visszaszámlálása alatt próbál Nate, Parker és ő beépülni a falba, a berendezésekbe és a virágok közé. Közben meghallják, hogy Haldeman tart a Környezetvédelmi Hivataltól, és minden fontos dolog egy Kajmán-szigeteki járaton van. Egy bizonyos 1209-esen, ami egy óra múlva indul. Tehát mindenét felszámolja, a Kajmán-szigetekre menekíti.

Így hát nekik is ott kell lenniük a repülőgépen. Még szerencse, hogy Sophie még mindig az őrökkel flörtöl, tehát ott a fuvar nekik. Nem is meglepő, hogy már ott is vannak. Nate és Sophie ismét házaspárként szerepelnek, első osztályon utazva, Eliot légimarsall lesz, amit én buta tyúk nem tudom mit jelent, Parker pedig stewardess-ként feszít. Ez vicces lesz, ismerve a lányt. Csomagja is lesz, mert beáll a cicus-vészhelyzet az egyik légikísérőnél, és ellopja tőle Eliot, a jól bevált essünk vagy gáncsoljunk ki valakit valamivel trükkjével, ezúttal elsővel, segít neki. Már a borzasztó CGI gépen Nate és Sophie tökéletes házastársi civakodást rendeznek, ugyanis Nate azt mondja, hogy 8 éve ismerik egymást, a nő szerint 10 éve.

Nate és Sophie dőzsölnek az első osztályon, míg Eliot a turista osztályon nyomorog, és hogy teljes legyen a kép egy izzadt, kövér hapsi a vállán alszik, talán még a nyála is rá folyik. Parker is kifog egy idegesítő nyafka nőt, hát ez nem lesz ez egy álomutazás. Eközben Hardison beépül a Genogrowba, de már a beosonása is megér egy misét. Medencetisztítóként száll be a liftbe, de onnan már öltönyben lép ki. A gépen a többiek agyalnak, hogy ki lehet a futár. Kizárják a túl időseket, fiatalokat, de még így is rengetegen lehetnek. Közben kigondolják, hogy nem biztos, hogy pénzt hoz az a futár, lehetnek befektetési papírok, kötvények, bármi.

Eliot el is kezd kotorászni a táskákban, ez mindössze egy srác figyelmét kelti fel, de annak be is csúszik a gatyóba már a tekintetétől is. Parker is kicsit kutakodik, ha már stewie-ként nem brillírozik. De nyafka nő megint elkapja, újabb gyömbérsört akar, de tolvajunk nyugtatásképpen felsorolja az összes lehetőséget, amik miatt meghalhatunk a hétköznapokban. Nyafka agya láthatóan újraindul. Nate és Sophie az első osztályon keres, és Nate újabb hibát követ el. Egy közös emlék felidézésénél Toszkána helyett Párizst mond, ő is rájön, hogy kihúzta a gyufát Sophie-nál.

Hardisonnak egész jól megy a beépülés. Unott fejjel áll, és hallgatja, ahogy az egyik nő panaszkodik, de a WOW említésére feléled, találtak közös témát. Csakhogy arról elfeledkezett, hogy Nate-ék mindent hallanak, mert belemászott a gép rendszerébe is. Hát a munka ellógásával a WOW miatt, nem szerzett jó pontot a főnöknél. Mivel sürget az idő, ezért kitalál gyorsan egy kamu megbeszélést, aminek a közepéről ellóg, azzal az indokkal, hogy gyomorrontása van, és beoson Haldeman irodájába. Eközben odafent már befejezték a keresést, találtak több ezer eurót, csiszolatlan gyémántokat, lopott Stradivariust, de egyik sem a Genogrow-é. Hardison viszont megkereste, hogy a cégtől ki utazik a gépen. Egy Dan nevű férfi az első osztályon, és egy Marissa nevű nő pedig a turistán. Amikor átküldi a képeket Parker kicsit ideges lesz, mert a nő nem más, mint Nyafka, aki mint mondja, üzleti úton van, ahová a főnöke küldte.

A szőke így kénytelen kedveskedni, bár ez szinte fájdalommal jár neki. Gyors kérdésekkel kideríti, hogy Nyafka nem tud semmit a férfiről, akivel már Sophie flörtöl, miután előadták, hogy Nate-tel veszekednek. Hardison megint hasznossá tette magát, feltörte a fazon telefonját, így kiderül, hogy Dan felhívta Haldemant felszállás előtt, sőt az is, hogy Nyafka többet tudhat a kelleténél, mert az irodájában kutakodnak. Nate-re rátör a felismerés, nem pénzről beszélt Haldeman, amikor azt mondta, hogy minden vagyona a gépen van, hanem Nyafkára, akit nagyon el akar tűntetni, Dan ezért van a gépen.

Most azon vitáznak, hogy el kéne mondani Nyafkának, hogy veszélyben van, Parker szerint nem jó ötlet. Nem is csodálom, vajon mit válthatna ki belőle ez a hír? Eliotra hárul a feladat, hogy elmondja neki, talán kisebb rohamot vált ki belőle, ha egy légmarsall közli vele, hogy ki akarják nyírni. De közben Nyafka szája kinyílik, mindent elmond Eliot kék szemeinek és búgó hangjának. Marissa könyvelési hibákat vett észre, miszerint túl magas összeget fizettek a környezetvédelmi tanulmányokért, amiket ő sehol sem talált, és ezért küldték a Kajmán-szigetekre, hogy ezeket ellenőrizze. Parker kiábrándítja, elmondja neki, hogy csak azért van itt a gépen, hogy megöljék őt. Eliot agyán is átszalad a gyilkosság gondolata, de ő Parkert fojtaná meg legszívesebben.

De idegességét pár pillanat múlva már Danen vezeti le, akinek szépen bemutatkozik az egyik wc-ben. Egy probléma megoldva, de túl szép is lenne, ha a harmincadik perc előtt lezárnák az ügyet. Meg is érkezik a következő probléma, még pedig Hardison kiderítette, hogy Dant is el akarják tenni láb alól. Méghozzá a gépet akarják kiiktatni. Meg kell keresni a bombát, ezért Parker a csomagtárolóba megy, Eliot és Nate pedig Dant ébreszteni a wc-ben. De mindhiába, a fiúk nem járnak sikerrel, ugyanis ha Eliot valakit kiüt, örülhet, ha utána egyáltalán magához tér. Azért szuvenírként magához veszi a férfi kerámia kését, amit már megcsodált a verekedésnél.

Parker semmit sem talál a csomagtérben, egyik táskában sincs bomba. Hardisonnak nincs más ötlete, meghekkelné a repülőt Parker mobilján keresztül. Megtalálja a laptopra emlékeztető gépet, amin, naná, hogy van usb port, amire csatlakoztatni kéne a telefont. Ahhoz kábel kell, de semmi gond, teljesen véletlenül az első táskában akad is egy. Sikerül is bemászni a rendszerbe, de ezt más is megtette. A fekete dobozra tettek egy szerkezetet, ami törli a tartalmát, így lezuhanhat a gép anélkül, hogy bárki is tudná, hogy szabotázs történt. De már nincs is idő tovább gondolkodni, zuhan is a gép. Hardison kicsit vacillál, hogy segítsen-e, be van tojva rendesen, de aztán mégis megteszi. De hiába, már nincs idő feljebb vinni a gépet, ezért kényszerleszállást kell végrehajtaniuk egy hídon. Milyen eredeti ötlet nem?

Tökéletes siker, senki sem sérült meg, Marissa megígéri, hogy tanúskodni fog, sőt valószínűleg erre az esetre még Nate is emlékezni fog. Mikor később a főhadiszálláson, a tanácskozás után beszélgetnek, a férfi elég jól kivágja magát, azt mondja, hogy szerinte azért 8 éve ismerik egymást, és nem 10, mert Sophie 8 éve mutatkozott be neki. Ez oké, azonban arra még mindig nem tud magyarázatot adni, hogy miért Párizst mondott Toszkána helyett.  

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2009.07.29. 16:01:54

Nem láttam az elejét kb. a feléig. Honnan tudnám letölteni a filmet?

bree-gee 2009.07.30. 10:18:05

Látom, szerinted se volt ez kifejezetten ötös rész! :) Bár Parker nagyon tudott szenvedni...:D

Köszi a HV-t!

Annácska5 2009.07.30. 16:39:33

@Kymy: Sajnos csak torrenten, magyar felirattal lehet elérni, magyar szinkronnal nem :(

@bree-gee: Szerintem ez volt az évad egyik mélyrepülése... Parker valóban édes volt, valamint Eliot arca is egy-két helyzetben :)
süti beállítások módosítása