Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 1x03 – Chuck és az első bevetés

2009. július 29. 08:00 - Sonrisa

Az epizód eredeti címe: Chuck Versus the Tango

Gyors snittekkel kezdünk, egy tavirózsás, művészileg igencsak megkérdőjelezhető értékű festmény (úgy néz ki, mintha valaki megbotlott és ráöntött volna 3 vödör festéket a vászonra) áldozatokat szed, a legkülönbözőbb földrajzi helyeken. Majd Chuck mutatja be, hogy a jó alkalmazott minden vásárlóval egyformán foglalkozik, életkortól függetlenül. Big Mike hívatja kockánkat, mik a tervei az életben, vannak-e egyáltalán, s különben is, ha komolyan gondolja a ranglétrán való feljebblépést, akkor villantania kéne valamit. Kezdetnek mondjuk egy szobányi ócskavasat kellene használható állapotba hozni. Vagy Masuka Tang kapja meg az állást. A kis csapat segít, Morgan kivételével, aki halálosan retteg a régi gépektől. Miért nem lepődünk meg?

Sarah bukkan fel, fenntartják a barátnő álcát, fontos megbeszélnivalójuk akad. Casey sem akar kimaradni a buliból, egy festmény keresünk, s és egy arcnélküli bűnözőt, La Ciudadot kellene elcsípni. Este Ellie is beveti a bűvös, „Mit akarsz kezdeni az életeddel?”-témát, ami minden szociálisan megrekedt egyén rémálma. Közben az ügynökök a következő akciót tervezik, a fejesektől pedig megkapják az engedélyt Chuck „bevetésére” is. 

Morgan és Ellie észérvekkel vitáznak Chuck életéről, előbbi szerint a Buy More tökéletes ökológiai fülke egy kocka számára, Ellie azonban valami „többre hivatott” dologról regél. Chuckot ez teljesen hidegen hagyja, képregény olvas eközben, tökéletes elégedett a kisszerű kis életével. Casey lepi meg, esti mese gyanánt közli, hogy a való világ kopogtat, és nincs más választása, mint kinyitni neki az ajtót. Főcím (Buy More-s figura különböző helyzetekben, stílusos, nagyon menő főcímecske ez).

Chuck kicsit meg van ijedve a rá váró feladattól, hiszen kémesdit fog játszani, vagy mit. Caseynek ellenszemben ez rutinfeladat, inkább jól szórakozik kockánk ügyefogyottságán. Sarah átveszi az alapokat Chuckkal, nem kell tartani az esti akciótól, legyen egy egyszerű, könnyen megjegyezhető fedősztorija, ennyi. A lényeg úgyis az, hogy amint bevillan neki valamiről/valakiről valami, azonnal szóljon neki, a többit már ők intézik. Egyébként meg érezze jól magát. Hallhatunk mégegy kis háttérinfót Chucktól, miért is volt anno az a kis balhé a Standfordon azzal Bryce-gyerekkel.

Kicsi család lelkes, amiért Chuck ilyen sznob-elit programon fog részt venni újdonsült barátnőjével. Captain Awesome kötelességének érzi, hogy bevezesse öcsikét a tangó rejtelmeibe. Hehe. Ezalatt a többiek is készülődnek, Sarah „szépítkezik”, Casey a bonsai fáját nyírbálja. A kis csapat meg melóhelyen rohad, már éppen végeznének, mikor Tang egy raklapnyi újabb ócskavasat tol be hozzájuk, ráadásul még lerombolja a minimális munkamoráljukat is. Szééép. Erről ennyit, fogják magukat és hazaindulnak. Morgan menti a helyzetet, rávilágít arra, hogy Tang kezébe adni a vezetői pozíciót egyenlő az öngyilkossággal, vége a gondtalan munkaóráknak. A gondtalan pedig jelen esetben a 2 órás ebédszünetet, az videójáték-bajnokságot, és az munkaközi ingyenpornót jelenti. Ez komoly dolog. Maradnak.

Chuck és Sarah megérkezik a összejövetelre, kb. a második másodpercben Chuck le is önti szójaszósszal a vadiúj szmokingját. Mint egy igazi ügynök. Ám szerencsétlensége ezúttal kapóra jött, hiszen a mosdóban az egyik vendégről szép kis aktát flashel be. Sajnos nem volt elég ügyes, mert elárulta magát, a Gyanús Vendég kiszúrja őt is. Chuck részéről a küldetés teljesítve, innentől Sarah veszi át az ügyet. A pultnál a csapos Caseybe botlunk. Beépülés a köbön.

A „rázva, nem keverve” Martinit iszogató Chuckra régi egyetemi haverja köszön rá, felfedve ezzel inkognitóját. Az akciót nem veszélyezteti, csak mikor Chucknak beugrik a névjegykártyáról néhány, nem teljesen törtvényes, titkos számlaszám. Hirtelen jött ismerősünk, Allen gyorsan kereket old. Gyanús Vendég még gyanúsabb lesz, mikor egy pisztollyal a hátában kikíséri Saraht a nagyteremből. A számítógépes kis csapat is feladja a dolgot, főleg mikor a ketrecben reked Morgan, egy csomó ijesztő, használhatatlan számítógéppel. Nézz szembe a félelmeiddel, kishaver!

Sarah szorult helyzetben a tetőn, Casey menti meg. Kiderül, hogy Gyanús Vendég csak azért volt gyanús, mert ők is La Ciudad nyomában vannak. Kicserélték a kérdéses – fent már említett – festmény keretét, de bíznak benne, hogy csalinak még megfelel, s idevonzza a nagy halakat. Chuckra közben flörtöl egy Malena nevezetű, dekoratív hölgyikével, bemutathatja újonnan szerzett tangótudását is (kár, hogy Cpt. Awesome a női részét tanította meg neki). A Malena nyakán lévő sebhelyről azonban Chuck rájön, hogy ő La Ciudad.

Morgan kétségbeesetten próbálja meg elérni barátját telefonon, de ezzel csak azt éri el, hogy immár Chuck is szorult helyzetbe kerül. A nő mindenáron tudni akarja, hogy ki is ő, csak kisebb rásegítés után hiszi el, hogy Chuck egy mezei számítógép-szerelő egy mezei üzletben. Az erkélyről való kidobás is szóba kerül, mikor Sarah és Casey lép közbe, megmentve ezzel a címszereplő életét. Allennek is vaj van ugyebár a fején, a saját életét félti, ej, ha tudná, hogy kis pont ő ezekhez képest. Jelenleg ő most senkit nem érdekel.

Azonban még nincs vége az ügynek, a bűnözőknek sikerült megkaparintania Chuck belépőkártyát a melóhelyre, rajta a teljes neve, borítékolható, hogy holnap tesznek ott egy látogatást, mindenki örömére és nem számtech-cuccokat fognak venni. Ellie az éjszaka hazatérő Chucktól bocsánatot kér, nem akarta ő semennyire sürgetni, s örül annak, hogy úgy néz ki, Sarahval közös húron pendülnek.

Chuck úgy dönt, inkább bemegy a munkahelyére, és befejezi a megbízatását. Ott Morganra bukkan, aki tökélyre fejlesztette a földön való fetrengést. Másnap reggel Big Mike elégedetten nyugtázza, hogy a kiszabott feladata mégsem volt lehetetlen. A szmoking miatt meg pluszpont. Tang egy kanál vízben meg tudná fojtani Chuckot.

Casey büszke Chuckra, Chuck is büszke magára, egészen addig, amíg a tegnap látott két nehézfiú fel nem bukkan az üzletben. Kicsit komikus események sorozata indul be. Casey fél kézzel elintézi az egyiküket, majd bevágja egy hűtőládába. Chuck is valami ilyesmit tervez, ám a tegnap még rossz zár mára már megjavult, szerencséjére Casey bemutatja a legújabb, „Árupakolás”  nevő magánszámát (vagyis konkrétan egy mikrót vág hozzá az ürgéhez).

Sarah sem unatkozik, a magát kiszállítónak álcázó Malena-La Ciudad-t, kisebb horzsolások árán ugyan, a tetőn gyűri le, nagy nehezen. Ellie este örömködik egy újabb sort, amiért Chuck végre találkozott egy hozzávaló lánnyal, s úgy veszi észre, Sarah sem közömbös az öcsikéje iránt. Chuck nehezményezi azt, hogy milyen hőstettet vitt véghez tegnap, mégsem tud róla senki. Az igazi hősök köztünk vannak, de nem mosolyognak a címlapon, ezt ne feledjük. Búcsúcsók azonban elmarad. Casey pedig a háttérben figyel.

Bónuszként egy pillanatkép a bonsai fáját elmélyülten gondozó, vérprofi Caseyről:

Címkék: chuck
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.07.29. 08:58:31

Gyanús Vendég eredeti megnevezése mi volt, mert gyanítom, hogy a Hatos Ügynök esetleg az MI6-ből jött valahogy, miután a csóka angol? Viszont Casey mikró dobálás utáni beszólás jó volt.

Sol 2009.07.29. 10:04:56

A La Ciudad egy szervezet, ami után az MI6 is nyomoz(lásd gyanús vendég) és ha már leírtad az angol címét az epizódnak, akkor érdemes lett volna megemlíteni, hogy a tangó úgy került a képbe, hogy Casey azt mondta Chucknak hogy az esti bevetéshez szükség van erre a fajta tudásra.
Casey viccelt, viszont végül a tangó segítségével talált rá Chuck a keresett személyre.

Scholes018 2009.07.29. 16:01:34

Jók ezek a bónuszképek, remélem, ezután is számíthatunk rájuk :)

Weboldal készítés olcsón · http://olcsoweboldal.hu 2009.07.29. 17:50:06

Néztem tegnap este. Mekkora állatság már! :)

~Moi~ 2010.01.17. 20:23:42

Most h van a Coolon nem lesz folytatás ? :D
süti beállítások módosítása