Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 5x17 – The Incident 2/2

2009. július 28. 00:15 - sixx

Nu, eljött ez a nap is, lehet örülni, vagy szomorkodni, ki ki vérmérséklete szerint, befejeződött az ötödik Lost évad, azaz már csak 16 rész, de 18 órányi anyag van hátra minden idők egyik legaddiktívabb sorozatából, ami ezzel a befejezéssel is ütött egy óriásit, és bár kérdésekre is válaszolt, hagyott maga után legalább annyit, mint az előző évadzárók. Nem foglaljuk össze az eseményeket, direkt ezért linkeltük be a poszt elé a múlt heti rész hogyvoltját.

A sziget közepén nyitunk, ahol Dzsekk útját elállja két amazon meg egy texasi szélhámos, nem is tudom kitől kellene jobba tartania, asszem Katinkától, mert nagyon elszánt képet vág. Szájid közben csendesen vérzik a mikorbuszban, Szójer meg a sarkára áll, és azt mondja a dokinak, hogy most kimennek a hóra képletesen, és megbeszélik, hogy ki az igazi faszagyerek. Hó nincs, persze, csak egy tisztás, de ilyen komoly beszélgetéshez az is jó. Ugrunk vissza (vissza???) az időben, jó sokat, arra a pillanatra, amikor Dzsekk először kúrt el valamit a műtőben (tetszenek emlékezni a tanmesére a pilotból? Az elvágott idegekkel?), és kiderül, hogy az emlékezetes “számoljunk el ötig” tanács a fatertől jött, aki segített a fiának nem megnyomorítani valami nőt a műtőben. Dzsekk persze ezt nem így értelmezi, hanem a tekintélye aláásásának, mert egy pöcsfej, de helló, megjelenik Jákób, megérinti és ad neki egy csokit. Apolló szelet, a sziget is ezzel van tele.

Vissza a tisztásra, ahol Szójer egy úgynevezett férfiasan őszinte beszélgetést folytat a robbanást tervezgető romantikus hőssel, kezdve azzal, hogy apám lelőtte anyámat, majd húzott egy Cobaint a fején. És ebből az lenne a tanulság, hogy ami megtörtént, az megtörtént, ne baszlassuk a múltat még jobban, mert minek. Meg eleve, mit cseszett el ennyire Dzsekk, hogy rárobbantana egy szigetet a nép fejire, csak mert egy szakállas idegbeteg azt mondta neki? Dzsekk válaszában Lokkbácsira ken mindent, a kopasz mondta, hogy a sors ezt akarja, hát ezért. Lófaszt, mondja Szójer, ez baromság, mondjad a frankót. Hát Katinka miatt. Mert az enyém volt, de elcsesztem, és most minden szar. Jézus atyaúristen, EZÉRT ROBBANTANÁL FEL EGY HIDROGÉNBOMBÁT? Szójer sem hisz a fülének, te megvesztél, ember, ott áll az úton a szeplős, eredj oda, húzd meg a haját, minden jó lesz.

Hiába dumál, mert Dzsekk egy makacs, önfejű faszkalap, és ilyenkor nincs más megoldás, mint egy kis eszet verni bele, s lőn, a két vezérhím elkezdi rázni a pofonfát két oldalról, én Szójerre tennék, mert zsiványból nyomja, rögvest azzal kezdi, hogy lepleknizi a dokit egy jobbcsapottal, aztán három gyors gyomros, de Dzsekk állja, mert legény, és visszacsap egy felütéssel, majd kettőt odaszúr ballal, és ki is táncol egy parasztlengő elől, Öcsi bácsi elégedetten csettintene, ha látná. Az őserő aztán felülkerekedik, és Szójer földre viszi Dzsekket, meg is fojtaná, ha Juliska nem akadályozná meg, aki ISMÉT meggondolja magát, mert az írók faszok, és képtelenek voltak az utolsó epizódra eldönteni, hogy mi legyen a szőkenővel, aki most már nem akarja megállítani Dzsekket, sőt, segítene neki. Kapunk még egy flashbacket. amiben Juliska szülei elválnak, ha ez a magyarázat arra, hogy most meggondolja magát, akkor gyenge lábakon áll, még akkor is, ha a muter elmagyarázza neki, hogy attól mert két ember szereti egymást, nem azt jelenti, hogy együtt is kell lenniük.

A szigeten Szójer megkérdezi Julist, hogy akkor most mi az isten van, mér kell ezt csinálni, nem értem én a nőket, BESZÉLJÉL MÁR. Azért, Dzsémsz, mert láttam, hogy néztél Katinkára, és inkább robbantsa fel Dzsekk a kurva szigetet, mert akkor nem lesz a tied, és kész. Keresd a nőt, mi? Katinka szeplős arca dönti el az egész sorozat kimenetelét? Juliska a végére még benyögi, hogy ha nem találkoznak, akkor nem is veszíti el Szójert, és ezzel a nagyszerű gondolattal átugrunk a Hattyú állomás helyére, ahol Dr. Chang aggodalmas képekkel figyeli a műszereket, mert a fúrófej elérte azt a mélységet, ahol az a bizonyos egzotikus energiabuborék leledzik, és ha abba belefúrnak, akkor meszeltek itt mindennek. Radzinszky most nem ér rá ezzel foglalkozni, mert Phil felhívja rádión Dharmafalváról, és beköpi Dzsekkéket, mármint azt, hogy igencsak oda tartanak feléjük. A paranoia most jól jön Radzinszkynek, mindenki fegyverbe, üvölti, védjük meg a fúrófejet, tisztára, mint a Pál utcai fiúkban, igaz Nemecseknek nem volt atomja.

Dzsekk a bokorból lesi a fejleményeket, Katinka meg az arcát simogatja, és felidézi a pilotot meg az első találkozást, Dzsekk meg arról érdeklődik, miért nem lehet beszélni Áronról. Ezt nem tudjuk meg soha, mert Dzsekk rámutat, hogy ha a bomba felrobban, akkor minden visszaáll nullára, és Áron az anyja méhében lesz, Katinka meg bilincsben, ami Dzsekk szerint normális ügymenetnek tekinthető. A duma kicsit most háttérbe szorul, mert Radzinszky idiótasága gyümölcsöt szül, hogy ilyen fasza képzavarral éljünk, recseg-ropog, dűl-borul minden a Hattyú építkezésén, a gyökér majdnem belefúrt az energiabuborékba, így Dzsekk vesz egy nagy levegőt, és Katinkával együtt elindul lefelé.

Flashback, most Hörlivel, akiről végre megtudjuk, hogyan került fel a repülőre, mert azt mutatják, ahogy kiengedik a rendőrségről, ahová direkt záratta magát Ben elől menekülve. Hörli hiába mondja a rendőröknek, hogy ő gyilkos, illetve azt hogy kergetik ismeretlenek, mindenki leszarja. Kint már várja egy taxi, benne Jákóbbal a hátsó ülésen, meg egy gitártokkal, amit Hörli a szigeten cipelt mindenfelé. Jákób a kocsiban aztán elmagyarázza Hörlinek, hogy ő éppen rá várt, és nem, nem halott és nem is hallucináció, csak tudni szeretné, hogy miért nem akar visszamenni a szigetre. Mert el vagyok átkozva, mondja Hugó, de Jákób azzal tromfol, hogy ő nem őrült, sőt, áldott lélek, nem elátkozott. A végén Jákób még megérinti a vállát, otthagyja neki a gitárt, és közli vele, hogy a gép nemsokára indul, ha akar, szálljon fel. Szájid a szigeten elég szarul van, de a bombát már átbuherálta úgy, hogy becsapódáskor robbanjon. Ehhez nagyon közel kell menni az energia forrásához, azaz Radzinszky testén keresztül, akiről viszont tudjuk, hogy nem hal meg, szóval ez érdekes lesz. Szegény Szájid haldoklik, közben Katinka átizzadta a pólóját, eh. Az erdőbe határozott léptekkel induló Dzsekk még összefut Szójerrel meg Julissal, és azzal búcsúzik, hogy majd Los Angelesben találkozunk.

Lokkbácsiék Richard vezetésével elérnek Jákób lakhelyéhez, ami nem más, mint az a bazinagy négy lábujjú szobortalpazat, amit már a második évad végén is megmutogattak nekünk, és amit az előző részben egészében is megcsodálhattunk, illetve volt fölötte egy egyiptomi istenség is, hogy végképp ne értsünk semmit. Lokkbácsi mondja is Alpertnek, hogy ja, szép láb, de ez őt annyira nem tudja felizgatni. Jobb lenne pedig, Jancsi, mert itt lakik Jákób, mondja a mérhetetlenül sok szempillaspirált használó Alpert és kényszeredetten vigyorog, pedig ha a felét tudná annak, amit mi, akkor sírna. Flashback, Jákób éppen egy könyvet olvas, mögötte Lokkbácsi meg zuhan vagy hat emeletnyit, mert a szélhámos RealSzójer kilökte az ablakon. Nahát. Jákób komótos léptekkel odasétál a látszólag halott kopaszemberhez, megérinti, mire az feléled, helló. Jákób csak annyit mond neki, hogy minden rendben lesz és balra el. Lokkbácsi a sorozatban háromszor halt meg, nem semmi.

Ugrunk vissza a szigetre, már este van, Lokkbácsi meg a szobor lábát nézegeti, és Richarddal beszélget, hol van Jákób, ember? Ben és Szán is beszélget egy kicsit, de nem sok idejük van egymásra, mert Lokkbácsi elindul Richard után a szobor talapzatába, és magával cipeli az egykori nagy manipulátort. Ez Alpert szerint nem kóser, de a kopaszt már régen nem érdeklik a szabályok, Yoda jön velem,ha nem tetszik, hesspicsába. Alpert nyel egy nagyot, és ahelyett, hogy mellberúgná Lokkbácsit, megy tovább előre. A talapzat egyik köve mozog, mögötte a bejárat, de Richard nem megy be, csak Lokkbácsi és Ben. Odabent félhomály, Ben arca egy tanulmány, hiszen végre találkozik Jákóbbal, aki eddig csak a zsinórjait rángatta. Lokkbácsi kételkedik Ben elhivatottságában, de odaadja neki a kését, és megígéri neki, hogy a gyilkosság után minden jóra fordul majd.

A múltban Dzsekk ugye elinalt a bombával, és Miles csak most teszi fel a tízmilliós kérdést: egyik barom sem gondolt arra, hogy a robbanás = “incidens”? Mert Faraday ugye csak annyit mondott, hogy történik majd valami, de MI VAN, HA AZ A VALAMI A BOMBA FELROBBANÁSA? Szójerék csak néznek bután, kivéve Szájidot, neki már üvegesedik a szeme. Phil a legjobbkor jelenik meg fegyvereseivel a völgyben, ajaj, bajban lesz Dzsekk, mindenkinek menni kell segíteni lőni, mert egyébként nyista nagy bumm. Phil és Radzinszky megszervezi a Hattyú védelmét, Dzsekk belopakodik a táborba, egy víztartály mögé, de észreveszik, és lőni kezdenek rá, mire ő lelő egy őrt, és elbújik, de Philék nem adják fel ilyen könnyen. Erre megjön a felmentő sereg a mikorbuszban, mindenki lő bolond módjára, biztos élvezték a színészek a jeleneteket.

A dharmások hullanak, mint a legyek, Dzsekk meg elér az aknához, amit Radzinszky fúrt. Szójer egy zseniális manőverrel hátbaveri az idegbeteg parasztot és túszul ejti Philt, minden készen áll a robbantáshoz. Dr. Chang próbálja leállítani a fúrót, de késő, az elérte az elektromágneses izét. Sebaj, a bombát így is le lehet dobni, Dzsekk vesz egy nagy levegőt, odabólint Katinkának, lélekben mindenki elbúcsúzik a másiktól, a bomba elindul lefelé, és... Semmi. A fúró megy tovább, SZÁJID ELKÚRTA!!! Elég hülyén nézhettek ki hőseink a nagy bummot várva, legalábbis külső szemlélőknek.

És ekkor szabadul a pokol, a fúró által felszabadított mágneses mező vagy miafasz minden fémtárgyat magához vonz, meghajlik a fúrótorony, repülnek a csavarkulcsok, szaladás van, de ez például nem jön össze Dr. Changnak, aki most veszíti el a fél karját, Dzsekknek, akit egy szerszámosláda vág fejen, Philnek, akibe beleáll egy acélgerenda, illetve Juliskának, akit egy lánc terít le, és húz a lyuk felé. Katinka utánanyúl, de a mágneses erővel nem lehet vicceli, és Juliska már esne is lefelé, amikor Szójer elkapja, és nagyon akarja tartani, de a csaj nem elég erős, és a lábára rátekeredett lánc húzza lefelé, és ROHADJ MEG LINDELOF ÉS TE IS CUSE, LEESIK A GÖDÖRBE. Együtt sírunk Szójerrel.

A parton, a jövőben Richard és Szán azon lamentálnak, hogy nincs piájuk, és ez mennyire szar, igazuk van, nekem például van itthon pálinkám, és nekem jó. Ilana és bazinagy ládát cipelő szabadcsapata ezt a pillanatot választotta a megérkezésre, Richardnak is felteszik a latin kérdést, aki pont megfelelően válaszol, és ennek örülünk mert kollégák jöttek, ádörök ezek is. És kinyitják a dobozt. ÉS HIHETETLEN BAZDMEG, DE LOKKBÁCSI HOLTTESTE VAN BENNE!!!!!!!!!!! KI AZ ISTEN VAN A SZOBOR LÁBÁBAN, LOKKJELMEZBEN?

MűLokkbácsi és Ben közben beér Jákób szövőszékéhez, a láb alatt vannak konkrétan, látszik a csillagos ég, a falon egy goblein vagy miafasz, kissé spártai a berendezés. Jákób rákérdez MűLokkbácsira, hogy tetszik-e neki a faliszőnyeg, mert nagyon sokat melózott rajta. Aztán kissé keserűen megjegyzi, hogy ezek szerint megtalálta a kiskaput. Szóval ez a csávó a feketeinges ember az előző részből, csak most Lokkjelmezben van. És már abban van, mióta a gép lezuhant? Ezért üzente azt IgaziLokkbácsinak, az időutazónak, hogy haljon meg, mert akkor bele tud költözni a testébe? És ő volt a kalyibában, amikor Ben először odavitte Lokkbácsit? Ő mondogatta, hogy “help me”? És ő bújt Dzsekk apjába is? És ezért kapott hülyét Ilana, amikor meglátta, hogy a kalyiba körüli hamucsík meg van szakítva?

Ben legalább annyira hülye képet vág, mint mi a tévé előtt, semmit nem érte, csak azt, hogy itt van az az ember, akinek az utasításait vakon követte annyi éven át, és aki annyira leszarta, mint a saját apja sem, pedig az ritka nagy gyökér volt. Bennek technikalilag már nem kell kinyírnia Jákóbot, hiszen nem Lokkbácsitól kapja az utasítást, hanem ettől a másiktól, de vagy nem jön erre rá, vagy leszarja, mert apakomplexusa van, mint MINDEN szereplőnek a sorozatban, és nagyon dühös. Az sem érdekli, hogy a feltűnően nyugodt Jákób elmagyarázza neki, hogy bármit tegyen is, VAN választása. És ami most jön, az hátborzongató, Michael Emerson játéka fantasztikus, ahogy a sértett kisembert (vagy gyereket, kinek hogy) adja, az hetekig bennem maradt, ez az ember nagyszerű színész, ha nem kap Emmy-t, nincs igazság a földön.

A sértett Ben azzal vág vissza, hogy 35 éven át szartál a fejemre, kis papírokon üzentél nekem, én pedig mindent megtettem neked, de nem mutatkoztál előttem, és így tovább, ami keserűség volt ebben az emberben, az most mind kijön belőle. Velem mi van? Miért, mi van veled? - kérdez vissza Jákób, mire BE LEDÖFI. Három évad óta halljuk a nevét, erre ennyi? Jön Yoda, és simán KINYÍRJA? A haldokló faszi még annyit kinyög, hogy “jönnek”, mire az ősellenség belerúgja a tűzbe. MűLokkbácsi kissé aggodalmas képet vág, Ben pedig simán sokkot kap. Az utolsó jelenet még hátravan, hiszen a bomba nem robbant fel, Dzsekkék lerángatják Szójert a kedvese acélsírjáról, a kamera megmutatja nekünk, ahogy Juliska ott fekszik a mélyben, mellette a bomba, ő meg nagyon rossz bőrben, de annyi még van benne, hogy felkapjon egy követ, és addig verje a bombát, mire az felrobban. És egy egy óriási villanással vége az ötödik évadnak. AZTAKURVA.

Nem tetszenek Lost nélkül maradni a hatodik évadig sem, mert bepótlom az első évadot és az másodikból kimaradt epizódokat, hetente egy lesz belőlük, azzal kihúzzuk februárig. Köszönöm a megtisztelő figyelmet, ha valaki csak az új évadra kíváncsi, itt várom 2010-ben. Itt elolvashatja mindenki, mit gondoltam én az évadzárásról, itt pedig azt, mi volt Human Insect kolléga véleménye, a Sorozatjunkie-n.

Címkék: lost
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2009.07.28. 00:51:55

"Nem tetszenek Lost nélkül maradni a hatodik évadig sem, mert bepótlom az első évadot és az másodikból kimaradt epizódokat, hetente egy lesz belőlük, azzal kihúzzuk februárig."

/hálátrebeg.

A Lokkbácsis fordulat talán a legdurvább és legzseniálisabb fordulat, ami a sorozatban volt. Minimum három évad eseményeit értelmezi újra, de talán még többet is. És így utólag voltak rá jelek... A szerelmi háromszögből meg lehet, hogy kicsit sok volt, de valahogy most nem zavart.

Amúgy a szobor árnyékában, "Ő (vagy az), aki megvéd minket" van, bár ahogy láttam, az AXN-en feliratozták.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.07.28. 01:03:44

Első!

Üdv! Ha nem tettek volna ennek az évadnak a végére is cliffhangert, és nem tudnánk, hogy lesz még egy évad, akkor ki lehetne jelenteni, hogy az 5. évad a Lost széria koronája.

EasyFriend 2009.07.28. 01:41:46

A postban feltett kérdések is igen jók, de bennem mégis az maradt meg, hogy hogy lehet az, hogy egy emberjelmezt öltő istenség nem tudja megölni Jákóbot, egy totálkáros Ben meg beleszúr kettőt, oszt Sanyi? Valamint, ha az volt a kiskapu, hogy nem isten öl istent, hanem Ben teszi meg, akkor hogyhogy végül mégsem ő öli meg? Mert jól láthatóan nem a szúrások végeznek Jákóbbal (ha egyáltalán), hogy mást ne mondjak, még elnyöszörgi, hogy jönnek, akárkik is legyenek ők, hanem a kegyelemdöfést mégiscsak műLokkbácsi adja meg azzal, hogy belerúgja a tűzbe.
A végén a negatívban megjelenő robbanásos Lost felirat nagyon hatásos, de kicsit mintha West Wing ihletésű lenne, nem?
Jó, hogy magyarázatot kaptam a Juliskás flessbekkre, mert végképp fogalmam sem volt, hogy az mit keresett az epizódban. Most már értem a szándékot, de nem emiatt fog megmaradni az epizód, az biztos.
Köszi az egész évados hogyvoltozást, külön köszi, hogy maradsz a "mikorbusz" kifejezésnél, nagyon helyes. :-)
Igencsak próbára lesz téve a türelmem, hogy megvárom-e a magyar sugárzást, mint eddig mindig, vagy mégiscsak elcsábulok Jim bácsi irányába.

EasyFriend 2009.07.28. 01:43:02

Ja és sixx, ha megvan az összes hiányzó hogyvolt, akkor a következő projekt az lesz, hogy ugróhivatkozásokat helyezel el az egymásra vissza- ill. előreutaló részek között, ugye? :-)

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.28. 06:58:16

@Shitting Bull: olvasni-e tudsz? "Nem tetszenek Lost nélkül maradni a hatodik évadig sem..."

kujoon 2009.07.28. 07:02:58

Már jóval korábban leszedtem ezt az epizódot.Amikor néztük az asszonnyal, hogy Juliska elpukkantja az atomfejet, másnap reggel jöttek a hírek, hogy lezuhant a brazil partoknál az Erfransz (?) gépe...Bazz, na ez az ami ASZTAKURVA! :-O

Nem szabad félválról venni ezt a sorozatot... :-O

tigrisbigris (velünk jön) · http://riaalkot.freeblog.hu/ 2009.07.28. 07:24:10

Szal lássuk jól értem -e: Az a ficok aki a multkori rész elején cseverészett Jacob-al az most Locke-nak „öltözve” kórinygyál a szigeten??????? De a gondolatait hunnan tudja kérdem én??

Már ha jól értelmeztem a dolgokat, abban az esetben ha lehet ezt egyáltalánn értelmezni!Xd

OFFOFFOFFOFF a ládát mikor kiborították!!!! És mégis ki a fenék jönnek??????????
Julietet miért ölték meg:’(????? Miért nem halhatott meg inkább Kate vagy mittudomén!!!!!!!!!!!!!!!! Istenem legalább azt tuja valaki h az AXN mikor folytatja? Úgy kb.re.

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2009.07.28. 08:02:15

Ben szerintem akkor vált különlegessé, amikor kis híjan kinyúlt még gyerekként, és Richard levitte a pincébe.
Mekkora Zskat volt, hogy a lánc rátekeredik Julietre, és Philt meg pont felnyársalják az acélrudak? :))

cicómicó 2009.07.28. 08:29:12

Köszönet a kiválóra sikeredett Hogyvoltért, és a tervezett hézagpótlásért. Azt is várni fogom. Én már harmadszor nézem újra a kezdetektől. És megunhatatlan.

◄ViZion 2009.07.28. 08:39:29

Kelbimbókapáló Cincinnatus
egy spammer, végigjárta megint a zindex címoldalas blogokat.
miért nem tűnnek el az ilyenek a picsába?

Shitting Bull 2009.07.28. 08:48:14

@sixx: nem tudsz magyarul? Csalódottságomnak adtam hangot a költői kérdéssel... (bíztam benne, hogy a mondat végén a :( egyértelművé teszi)

Úúúúgy reméltem, hogy végre befejezik.

Milisztár 2009.07.28. 08:52:16

A fene az UPC-be, engem nem érdekel a Lost, de a UPC 2 évvel ezelőtt az AXN miatt vette el a Mezzo csatornát.Annyi akciócsatornám van, mint a pelyva, erre még az AXN-t is rámsózták,de a pótolhatatlan, és egyedi Mezzo-t meg elvették.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.07.28. 08:52:21

Ha Dzsékob "haverja" belebújik Lokk testébe, akkor Lokk teste mit keres a ládában?

Lasombra 2009.07.28. 08:58:23

A ki van a szobor árnyékában válaszra ("Ille qui nos omnes servabit.") jobb szeretik a "megvéd" helyett a "megment" fordítást használni. A történtek fényében, talán találóbb is.

érdekes kérdés, hogy hogy a csába látogathatta meg Jákob Hörlit 2008-ban, ha egyszer 2007-ben ledöfődött plusz felgyújtódott? whatever happened, happened? meg dead is dead, mi?
vagy mégse? biztos jó oka volt, h még csak nem is védekezett. (Obi-wan, SW4, valaki?) hm, talán vissza tud jönni? mondjuk csinált magáról biztonsági másolatot? mondjuk azokba az emberekbe, akikkel találkozott, és valamilyen furcsa okból egytől-egyig megérintett a szigeten kívül? csak nem ezért kell mindegyiküknek pont ekkor pont itt lenniük?

még egy érdekes elmélet.
Frank vajon mire lehet jó jelölt? a Nemezis megszállta Lokkot ugyebár. ha a fenti teória igaz, (és/vagy Jákob azért élt meg ilyen szép kort, mert nem kifejezetten az a balfék csávó), akkor ő is rákészülhetett az eseményekre. ergo neki is kelleni fog egy test, amiben újramanifesztálódhat. (de szép szó!)

alig várom, mi lesz.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.28. 09:06:16

@Lasombra: Jákób a leszúrást megelőzően látogatta meg Hörlit, azt követően, hogy az O6 lelépett a szigetről és Ben összeszedte őket, és felszálltak a gépre és lezuhantak és majd csak ezután lett leszúrva.

Mitya Ivanov 2009.07.28. 09:07:44

Üdv

sajnos nem értem ezt a műlokkbácsi dolgot. valaki elmagyarázná? Odáig OK, hogy a soroztabn azt sugallták, hogy a szigetre érve "feltámadt", de ezek szerint nem. Ki bújt bele a bőrébe? Köszi

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.28. 09:07:45

@Lasombra: Már miért látogatta volna meg Hörlit a halála után??? Most halt meg, Hörli meg álLokkbácsival együtt került a szigetre (csak más időbe)

Azt a Juliskapotyogtatós jelentet tényleg jobban is megírhatták volna, már azt hittem, hogy így hal meg és de sz*r. De végül azért csak helyrehozták a bombarobbantással ezt a hibájukat. Hiteltelen volt számomra a rambóskodást is. Amit ebben az utolsó (2/1, 2/2) epizódban összelődöztek, nem lőttek ennyit az egész eddigi sorozatban...
De azért voltak benne jó pillanatok ;-D

sélli_ 2009.07.28. 09:20:47

@Mitya Ivanov: A dupla évadzáró első jelenete azzal kezdődik, hogy a fehérineges Jákób és a feketeinges valaki beszélgetnek, aholis feketeinges kellemesen közli a másikkal, hogy milyen szívesen megölné, de nem teheti, mert a szabályok... erre mondja, hogy ha megtalálja a kiskaput, azonnal megteszi.
Jelen esetben Ben a kiskapu, hiszen a szabályok szerint feketeinges nem ölhet Jákobot, de Ben igen. Azért vette fel a feketeinges a Lockebácsi öltönyt, hogy így tudja a gülüszeműt rávenni arra, hogy bármit megtegyen neki. Emlékszünk még a füstszörny kontra Ben beszélgetésre, jobban mondva halott lófej Ben-lány - apu beszélgetésre? Akkor fenyegette meg Bent, hogy csinálja amit Locke mond, különben... ennyi.

Mellesleg gyönyörűe volt megcsinálva a Juliska-Szójer jelenet. Ja, és az epizód beszólása szintén Szójerért: Ez nem Los Angeles... :))))

sélli_ 2009.07.28. 09:27:22

SPOILER!!!

Lindelofék nyilatkozták a Comic Conon, hogy lesz a 6. évadban Juliska...!!!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.28. 09:28:18

Ja igen, és még egy dolog amit nem értek (de nyilván majd a 6.-ik évadban elmagyarázzák...):
Ugye most felrobbant a bomba. Sugárzásveszély. Megépítik rá a bunkert, Radżinski bőszen nyomogatja gombokat, majd az ősz-szakállas, majd Dezmond. Dezmond úgy tudja, hogy csak védő ruhában lehet kimenni, mert sugárzásveszély. (akkor már nem, de nyilván jó darabig, pl. Radżinski haláláig igen). Akkor mikor van időben az a jelenet, hogy Ben elgázosítja a darmát, s nem visel senki védőruhát????

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.28. 09:29:45

@sélli_: Arról volt szó, hogy egyéb elfoglaltsága miatt a saját kérésére kellett kiírni Juliskát (muszáj volt, nem??)

tigrisbigris (velünk jön) · http://riaalkot.freeblog.hu/ 2009.07.28. 09:32:33

Vagy pl.: mikor Locke megtalálja a gyöngy állomást ott ügye azt látja h az egész gombnyomogatás csak pszihológiai kísérlet..hát akkor most ez hogy???
Vagy talán annak indult csak mivel Jacknek elmentek otthonról és bomát akart robbantani ezért komollyá fordult vagy mi???
Áhhh, mostmár semmit sem értek!!:O

És csak NYÁRON folytatják??????????
Az kész örökkévalóságg:(

sélli_ 2009.07.28. 09:33:26

@vadász2:
SPOILER-t meg írjunk már!!!

Gondolom nem főszereplőként, de visszatér valahogy. Nem flashback-ként, mert azt is nyilatkozták, hogy a flashback vonulatnak és az időutazásnak vége. Ennyit tudok, tegnap néztem meg az interjúkat... gondolom nem mondták volna, ha nem így van. Őket kérdezd! :)))

tigrisbigris (velünk jön) · http://riaalkot.freeblog.hu/ 2009.07.28. 09:33:58

@vadász2: azért kellet kiírni ÁLLÍTÓLAg mert szerepett kapott valami új sorozatban :S a címe asszem "V" valami UFÓ-s izé lesz!

Lasombra 2009.07.28. 09:35:53

@sixx: sorozat-kontinuitás szerint igen, utána. de abszolút értékben (évszámokkal) előtte. mivel az Ajira 2007-be zuhant vissza.
Hurley-ék viszont 2008-ban vették rá magukat / egymást, hogy visszatérjenek. tehát valahogy 2008-ban is ketyegnie kell Jákobnak.

szóval kábé a "megölhetem-e az öreganyámat?", "megváltoztathatom-e a történelmet?" résznél vagyunk. amire a Lost univerzum eddig aszonta, hogy nem. (ami megtörtént, megtörtént)

Jákobnak is megvan a maga loophole-ja.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.28. 09:37:33

@Lasombra: az Ajira maradt az O6 idősíkjában, honnan vetted ezt a 2007-et?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.28. 09:42:16

@sélli_: SPOJLER

OKé én elhiszem neked, osz maaj megláttyuk.;-)

"azta" 2009.07.28. 09:46:26

Jákob ott van mindenkiben akit megérintett. még Lokkbácsiban is. ez lesz a megoldás.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.07.28. 09:47:33

A negyedik évadnál feladtam. Nem tudtam nyomon követni. De bepótolom, mert kíváncsi vagyok a 6. évadra.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.28. 09:52:38

@tigrisbigris (velünk jön): "Vagy talán annak indult csak..." a forgatókönyvírók gondoltak egyet... :-D (Illetve mondták nekik, hogy azért jó lenne, ha vége is lenne egyszer majd, így a második évadban felvázolták a kerettörténet főbb vonalait)

Lasombra 2009.07.28. 10:02:04

@sixx: negatív. nem maradt.
a 316 c. résznél megfigyelhető, hogy a lezuhanás előtt villanás volt. ami a timetravel velejárója. fele banda 77-be ment, fele meg abba a sziget kontinuitásba, ahonnét eljöttek, azaz 2007-be.

most jön a 20 forintos kérdés, hogy honnét lehet ezt tudni?

kerestem bőszen... egyelőre nem találom, és nem akarok okoskodni vagy hülyeséget írni, biztos valahogy összejönnek a szálak. pl a szigeten maradtaknak (Richardéknak) nem telt el egy év vagy ilyesmi, úgyhogy a gyorsabb módot választom.
innét vettem:
lostpedia.wikia.com/wiki/The_Incident,_Parts_1_%26_2#Hurley
lostpedia.wikia.com/wiki/The_Incident,_Parts_1_%26_2#2007
és
lostpedia.wikia.com/wiki/The_Incident,_Parts_1_%26_2#Unanswered_questions

az összes résznél, megkülönböztetik az off-island (2008) és az on-island (2007) időket.
lásd még ugyanitt pl: The Life and Death of Jeremy Bentham, Dead is Dead epizódok leírásait.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.28. 10:05:34

@Lasombra: Ricsárd, mikor álLokkbácsi megérkezik a táborba Bennel és Szánnal, azt mondja neki, hogy 3 éve nem látta...

gedeon bácsi a nők bálványa 2009.07.28. 10:15:37

Egy aprócska adalék, hogy ki kicsoda a szigeten... :
www.youtube.com/watch?v=01gBegbRcOc
Most találtam.

Lasombra 2009.07.28. 10:22:20

@vadász2: valóban. és azt is 2007-re írják.
itt egy ricsárd-nézőpontos kronológia:
lostpedia.wikia.com/wiki/Richard#Meeting_the_survivors
így kijön a 3 év.

de belátom, a discussion page-eken is sokszor keverik a 2007-es és 2008-as dátumokat. igaz, a legtöbb helyen a 2007 a "hivatalos".
pedig nagyon nem mindegy fenti okok miatt.

mondtam már, hogy utálom az időutazós cselekményeket? :)

Lasombra 2009.07.28. 10:27:25

ó elnézést, fentebb hülyeséget írtam. nem 2007-ben jöttek el ofc. 2004-ben. különben Desnek és Pennynek elég gyorsan növő gyereke lenne. :D (amikor ki akarta nyírni Ben, látjuk)

szóval 2004-ben jöttek el. Ricsárd aszonta, hogy 3 éve nem látta őket (és nem 4!), tehát 2007-ben ölik meg Jákobot. tehát stimmel.

2009.07.28. 10:40:26

Lokk 1 (halott) és Lokk 2 (???) - ügyesen megkavarták a szart a fekete füsttel... :)))

johevi 2009.07.28. 11:06:53

Befosok, amikor olyan dolgok bukkannak fel, amik az első évadra és azok első részeire utalnak vissza... Hihetetlen belegondolni, hogy már akkor mennyire előreterveztek és tisztában voltak mit akarnak az írók.

Mitya Ivanov 2009.07.28. 11:09:49

azthiszem ez az egyetlen sorozat, amit kétszer van értelme megnézni.

Spambella 2009.07.28. 12:57:14

@vadász2: A "Purge" 1992-ben történik.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.28. 13:01:58

@Spambella: Köszönöm. Már csak az a kérdés, hogy mi van 1977 és 1992 (illetve hogy jön ide 1988) között! :-D

2009.07.28. 13:15:03

Ha az hidrogénbomba volt, ami robbant, akkor az elpusztította az egész szigetet. Akkor hogyan ölte meg Ben a dharmásokat később???

Spambella 2009.07.28. 13:30:31

@vadász2: 1988-ban szenved hajótörést a francia expedíció.

kla 2009.07.28. 13:33:15

@Lasombra: Ez a 2008/2007-keverés onnan jött a Lostpediának, hogy Locke útlevelén, amit az 5x07-ben Widmore-tól kapott, 2007 decemberi dátum áll. Azt tudjuk, hogy a flashforwardok többsége 2007-ben játszódott, gyakran említették, hogy három év telt el a megmenekülésük óta. A gond csak az, hogy ha az útlevél korrekt, akkor a jelenben játszódó cselekmény átcsúszik 2008-ba, azt pedig ugye tudjuk, hogy az Ajira 2007-ben landol a Szigeten. Lehet, hogy volt egy pár hónapos visszacsúszás az időben, de nem tudom, mi értelme lenne, csak felesleges problémákat teremtene a dolog, mint azt, hogy Jacob hogyan látogatta meg Hurley-t. Ráadásul a jelenben játszódó jelenetek nem igazán emlékeztetnek arra, hgoy karácsony van, pedig a Lostpedida idővonala szerint annak kéne lennie.

Szóval szerintem ez csak egy egyszerű bénázás volt a kellékesek részéről, a Szigetre visszajutós jelenetek 2007-ben játszódták, és az Ajira is 2007-ben zuhant le. Ha elkezdjük firtatni az idővonalat, akkor még több következetlenség tűnik fel, sajnos idén voltak eléggé figyelmesek az írók ilyen téren, szóval szerintem nem érdemes túlbonyolítani a dolgokat

kla 2009.07.28. 13:34:08

* nem voltak eléggé figyelmesek

gedeon bácsi a nők bálványa 2009.07.28. 14:21:41

egy kis humor..
www.youtube.com/watch?v=p-zW3ObUnPA&feature=related
Amikor Lock először talélkozott a Dharma főnökével.. :)

Lasombra 2009.07.28. 17:15:12

@kla: oké, ez is egy lehetséges magyarázat. igaz, off-show, de magyarázat.
aki régóta nézi a sorozatot, az tudja, hogy milyen apróságok is számítanak. szerintem nem teljesen elrugaszkodott dolog feszegetni ezt a kérdést.

a lost szekrénye így is felesleges problémákkal van tele. eggyel több vagy kevesebb, mindegy.

majd meglátjuk... :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.28. 19:35:34

@Spambella: Tudom, azért írtam. De nem tudom elhelyezni "időben" 1977 és 1992 között...

Gerga 2009.07.28. 19:41:31

Észre vettem egy dolgot.
Amikor Ben eltekeri a kereket és eltűnik a szigetről akkor megy el az Oceanic 6. Kb 1 héten át Szójerék utazgatnak az időben amikor Lokk is megtekeri a kereket és eltűnik. A valós világban csak 3 évvel később tűnik fel és kb 1 hét múlva halottként utazik vissza a szigetre a repülőn. Miután eltűnik Lokk Szójerék 3 évet töltenek Dharmásként vissza térnek a többiek. 3 évig hol volt Lokk???

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2009.07.28. 20:36:50

SIXX ! Örülök a várható első-második évados hogyvoltoknak. De ez így az ötödik végén felvet egy érdekes kérdést,
miszerint lehet-e "friss szemmel" írni az első évadot, úgy mintha nem lennének már kialakult véleményeid.
PL Jack már az 1x01-től öntelt seggfejként indul nálad, vagy idő kell a kialakulásához ? :-)

kla 2009.07.28. 21:00:58

"3 évig hol volt Lokk??? "

Hát időt utazott...

sawyer85 2009.07.30. 12:56:43

üdv

nekem az teszi be a kaput hogy most akkor ki kivel van.. mert ugye Jackéknek mondta idös Eloise hogy menjen vissza és hogy vigyék Locke holttestét is...de miért mondta? Eloisenak miért állt érdekében? Widmorenak mi az érdeke az egészben,miért akarja megint megtalálni a szigetet... ezeket a szálakat nem értem a többi nagyjából stim :)

springfairy 2009.07.30. 13:29:30

ha valaki esetleg még nem látta:

a roma ficiton fest- en leadtak egy kb. fél perces 6. évados teasert.

www.youtube.com/watch?v=P4AGCdwneIs&feature=related

hbernadett 2009.07.30. 15:05:29

Pontosítás:
Már a legelső részben is kiderült hogy Jack apja volt az aki mondta a fiának hogy számoljon 5ig!!!! Ez nem most derült ki...
És mi az hogy 3X halt meg Locke?
Egyszer mikor Jacob felébresztette, de akkor nem tudjuk biztosan hogy meghalt, a második mikor Ben megölte, nem volt harmadik!

hbernadett 2009.07.30. 15:07:48

@Gerga: én ezt a sorozatjunkin már feltettem sokszor...

hbernadett 2009.07.30. 15:13:23

@hasznavehetetlen régensherceg:
hörlivel hamarabb találkozott jákób, ember!!!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.30. 21:23:24

@hbernadett: Ha úgy számítjuk, Ben kétszer ölte meg...

kla 2009.07.30. 23:31:06

Azt vehetjük annak, amikor Ben lelőtte azután, hogy meglátogatták Jacobot (aki nem is Jacob), bár szerintem sem halt meg ekkor.

cicómicó 2009.07.31. 09:36:38

@hbernadett:
Locke "halálai": (pontosabban, aminek halálos kimenetűlenek kellett volna lennie)
1. Amikor az apja kilöki, és lezuhan.(Jákob felébreszti.)
2. Ben rálő, a golyó a kivett veséje miatt nem lesz halálos.
3. Amikor "Jeremy Bentham" fedőnéven eljön a szigetről. Ekkor rátalál Ben, és miután az öngyilkosságról lebeszéli, utána úgy dönt, hogy mégis megöli (megfojtja.)

cicómicó 2009.07.31. 09:38:46

@springfairy: Ebben az 5. évad jelenetei láthatóak.

hbernadett 2009.07.31. 15:18:37

@cicómicó: bocs ez a gödörbe lövés már teljesen kiment a fejemből!
egyébként nem lehet hogy ott is a fekete ember, vagy jakob-csak éppen walt képében- élesztette fel?

cicómicó 2009.08.01. 08:27:58

@hbernadett: Nem halt meg, öngyilkos akart lenni, és akkor jelent meg Walt és lebeszéli erről.
Van egy pár dolog természetesen ami még mindig homályos nekem, ilyen, az is pl. hogy Walt mitől különleges? Miért rabolták el.
Remélhetőleg majd erre is választ kapunk!!!

shred 2009.08.01. 22:27:09

Valakinek sikerült leolvasni, melyik könyvet olvasta Jákob amikor Locke kizuhant az ablakon?

Desperatefan14 2009.08.02. 01:02:04

Flannery O'Connor: Everything That Rises Must Converge. Ha jól tudom így fordították: Minden mi felemelkedik összeér.

fects 2009.08.11. 08:31:58

Mégse lesz a korábbi évadokról hogyvolt?

tigrisbigris (velünk jön) · http://riaalkot.freeblog.hu/ 2009.08.14. 23:21:47

Én is ezt akartam kérdezni mint fects..
szal nem lesz?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.08.17. 09:31:13

lesz az, csak egyszer erjem magam utol.

csoszandris 2009.09.16. 22:41:22

Lehet hülyeség, de számomra nem világos:
S05xE13-ban Mice-t egy kocsiba kényszerítik, ahol a kulcskérdés társaságában(mi fekszik a szobor árnyékában?) láthatjuk azt a figurát, aki az évad végén Ilana társakánt szállítja lokk testét. Na most ő arra kéri mice-t hogy ne szálljon fel widmore hajójára mert akkor rossz oldalhoz szerződik ... ha jól értelmezem az oldalakat: akkor jacob és barátai a jó fiuk ... widmore pedig épp rossz fiú ... de widmore ellensége bent aki következtetésképp jó fiú ... na de mégsem teljes a történet mert mint kiderült, jacob mégsem fogadta el bent ...

A másik: mikor ilana képbe került, akkor már jacob segítséget kért tőle tehát tudta hogy sz@r van a levesbe ... de akkor mégis hogy hogy rábeszélte az O6-t hogy térjenek vissza a szigetre, hogy egy esetleges műLokk bácsi megtalálja a kiskaput és kinyírja ...

Végül: elvileg valami háború készül a szigeten ... gondolom erre még pontos választ nem lehet tudni ... de mégis mi lehet ez? hisz többek közt ezért tértek vissza a szigetre mindannyian! Szal milyen háború? és főleg hogy "már jönnek" de kik??

tigrisbigris (velünk jön) · http://riaalkot.freeblog.hu/ 2009.10.28. 09:07:16

ezek nagyszerű kérdések és sztem a legtöbb LOST fanban felmerültek...és ha van egy kis mázlink akkor a 6.évadban kapunk is rá választ,de egyelőre...passsz!!
süti beállítások módosítása