Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 5x16 - The Incident 2/1

2009. július 28. 00:05 - sixx

Az AXN azért szedte kettőbe a finálét, mert a nemzetközi forgalmazásba így adta át a Disney-ABC. Ennek köszönhetően egy jelenet, ami eredetileg ebben a 43 percben volt látható, átkerült az eredetileg duplarészes évadzáró második felébe. Bővebben itt írtam erről, kommentekben NE spoilerezzünk.

Az előző epizód végére a következő felállásban hagytuk magukra a szigetelőket: Lokkbácsi, Ben és Szán mennek Jákóbhoz, akit Lokkbácsi meg akar ölni. Miles, Hörli és Dzsinn a part felé igyekeznek, Szójer, Katinka és Juliska a tengeralattjáróból akarnak éppen kitörni, Dzsekk és Szájid pedig bombát akarnak robbantani, mer’ az jó ötlet, ha egy termonukleáris fegyvert az ember csak úgy baszkurál, majd várja, hogy ettől minden jóra forduljon. Killcount: Faraday és Sárlott.

Ezzel szemben nem velük, hanem egy szövőszékes csávóval nyitunk, aki egyiptomi hieroglifák között készít egy faliszőnyeget, biztos kurvára ráér. Ezután kimegy a tengerpartra, egy varsából kiszed egy szebb halat, megnyúzza, majd elkezdi enni. Fehér ingében ücsörög, és a horizonton feltűnő vitorlást nézegeti, ami ha nem a Black Rock, akkor meszet reggelizem hatvan évig. Az idillnek egy fekete inges fazon vet véget, szakálla van őszes, és nem komálja a halat. Beszélgetnek egy kicsit, a fekete ingesnek nem tetszik, hogy a másik ismét embereket hozott a szigetre, mert mindig ugyanaz lesz a vége, harcolnak, pusztítanak és vége, mire a fehér inges megjegyzi, hogy nem, nem, VÉGE csak egyszer lesz, ez csak az előjáték. A fekete erre azzal válaszol, hogy ha tudnád, mennyire vágyom a halálod, JÁKÓB, mire felfordul minden az ember fejiben, már ha eddig állt, és hozzá még a kamera megmutatja a szobrot EGÉSZBEN, egy egyiptomi istenség az, én meg szó szerint lefostam a bokámat.

Kukoricamezőt mutatnak, falusi szatócsboltot, és két kisgyereket, az egyik Katinka, a másik meg a pajtása, aki később majd jól meghal miatta, sebaj. Katinka korán lépett a bűn rögös útjára, most például egy uzsonnástáskát lop, New Kids on the Block képpel, ezért kétszer is meg kellene fegyelmezni, Erre aztán nem kerül sor, mert Jákób megjelenik szép kockás ingben, és megígérteti Katinkával, hogy többet nem lop, majd rákoppint az orrára. Vissza a szigetre, illetve a tenger alá, ahol Katinka próbálja meggyőzni Szójert, hogy vissza kéne menni, mert Dzsekk robbant, az meg nem lesz jó senkinek. Az emlegetett szamár éppen a húsztonnás bomba mellett nézegeti Faraday kis füzetét, amiben le van írva, hogyan kell eltávolítani a bomba magját. Kiderül, hogy Faraday anyja éppen terhes, feltehetően a szakállassal, és Richard szerint nem jó ötlet radioaktív sugárzásnak kitenni a gyereket. Nyugi, ez lesz a legkisebb baja.

Szájid elkezd melózni, mert csak két órájuk van a robbantásra, arra, aminek helyszínére most érkezik meg Radzinszky, az idegbeteg fasz, és konstatálja, hogy a fúrás leállt (emlékeztetőül: a bunker későbbi helye fölött vagyunk), mert Dr. Chang leállította, hiszen hetven méter mélyen megolvad a fúrófej. A másikat ez nem érdekli, ott a víz, majd hűtjük, leszarlak. Hat éve ezen dolgozom, te meg itt ugrálsz? Radzinszky jó nagy pöcsfej, de meglesz neki a büntetése. Ugrunk harminc évet előre, Lokkbácsi csapata a parton menetel, majd megállnak egy pihenőre, ez alatt Ben elmagyarázza a parancsnoki láncolatot a szigeten, és beismeri, hogy még soha nem látta Jákóbot, aki a sziget ura. Lokkbácsi és Richard a kopaszember haláláról beszélgetnek, ez meg hogy jött össze? Richard még nem látott olyat, hogy egy halott csak úgy mászkáljon a szigeten, Lokkbácsi meg olyat, hogy valaki ne öregedjen, ezzel egy-egy. Ja, és Lokkbácsi mintegy mellékesen azt tervezi, hogy az Ajira-gép utasait ki kéne nyírni.

És ha már itt tartunk, Ilana és csapata, a fejbevert Lapidus társaságában megérkezett a szigetre, és éppen arról beszélnek, hogy Frank vajon jelölt-e. Hogy mire, az nem derül ki, de az igen, hogy mi van a dobozban, legalábbis Frank számára, mert neki megmutatják. Nekünk nem, miért is mutatnák. Frank reakciója: terrific. Lehet bomba van benne? Nehéznek tűnik. Ismét flashback, temetés délen, Szójeréknél, ráadásul kettős, hiszen a papa és a mama is odalett a szélhámos Mr. Szójer miatt. A kis Dzsémsz éppen híres levelét írná, de nincs neki tolla, sebaj, jön a kedves Jákób bácsi, és ad neki, és megérinti. Az egyik rokon próbálja lebeszélni a bosszúról, de ez a Dzsémsz már gyereknek is nagyon konok volt. Ismét a tengeralattjárón, ahol Szójer összegzi az eseményeket: Dzsekk robbant, hard reset, reboot, irány Los Angeles. Juliska úgy látszik, ebbe az irányba akar elmenni, illetve abba, hogy Dzsekk ne robbanthasson, szóval irány a felszín. Mennek a kapitányhoz, tessék cselekedni, vagykülönben. S lőn, a rajzolt tengeralattjáró elindul a felszínre.

Szájid egy csavarhúzóval szétkapta a bombát, MacGyver elmehet a faszomba, az iraki az isten ebben a műfajban. A mag megvan, beleteszik egy szimatszatyorba, mehetünk robbantani. Richard még érdeklődik egy sort Dzsekktől, te figyelj már, ez a Lokkbácsi nekem nem tűnt valami nagy éceszgébernek, van benne valami különleges, vagy csak egy nyikhaj? Dzsekk egy félmosollyal azt válaszolja, hogy ő nem mondana le róla ilyen könnyen. Ugrunk a partra, Lokkbácsiék menetelnek, a kopasz meg Bennel kokettál, miért nem mondtad el Richardnak, hogy meg akarom ölni Jákóbot? Mert a halott lányom a szörny barlangjában azt mondta, a belemet kitapossa, ha nem teszem meg, amit maga kér. Ja, az más, mondja Lokkbácsi, akkor maga öli meg, oszt jónapot. Ben kikészül. Flashback, Szájid és a csaja éppen átmennének egy zebrán, amikor Jákób útbaigazítást kér Szájidtól, megérinti, az megáll, a csaját meg elüti egy kocsi és továbbhajt. Nabazmeg.

Az utászcsapat elindul a Hattyúhoz, illetve csak Szájid és Dzsekk, mert Alpert, miután egy látszólag átlagos sziklafalat kibont, hogy mögötte egy titkos üreget mutasson meg, ami egy házba vezet Dharmafalván, leüti Faraday muterját, és közli, hogy az ő dolga az, hogy a vezetőt megvédje, Dzsekkék innentől kezdve magukra vessenek. Mennek is felfelé, és valóban egy Dharma-házba lyukadnak ki, ahonnan próbálnak feltűnés nélkül távozni, Dharma egyenruhát öltenek és lehajtják a fejüket. Nem jön össze, id. Linus észreveszi őket és lövöldözés kezdődik, amiben Szájid kap egy golyót a hasába. Dzsekk fegyvert ránt, és mindenki tüzel, Szájid meg csendesen vérzik a bombával a hátán. Megjön a felmentő sereg Dzsinnék képében, akik egy kék mikrobusszal a lehető legjobbkor érkeznek, és irány a dzsungel.

Juliskáék eveznek kicsinyég, majd a partra érve rátalálnak Rose-ra, Vincentre és Bernardra, akik kurvára nem örülnek nekik. A busz közben tovább robog, Dzsekk a vérzéssel foglalkozik, Hörli meg vezet, és mennek a Hattyú felé. Bernardékról kiderül, hogy itt laknak három éve, és direkt kerülték el Szójeréket, mert nyugdíjba mentek, és kiszálltak a buliból, és boldogok. Dzsekknek bombája van, mondja Katinka, erre Rose felröhög, na és? Kit érdekel? Mindig van valami, ami miatt lehet lövöldözni, hagyjuk már ezt. Ez mekkora jelenet már. De legalább megmutatják, merre van Dharmafalva, és Katinkáék elindulhatnak megmenteni a világot. Ilanáék csapata is halad előre a dzsungelben, és Frank ideges, mert ő már tudja, mi van a dobozban. Mi is, mert mi meg nem tudjuk. Ilana egyik embere szerint az, amivel szembe kell nézniük, sokkal veszélyesebb, mint ami a dobozban van, de mi az, az anyád úristenit? Ilana egyszer csak megáll, és öcsém, Jákób kunyhója az, a körülötte kiszórt hamuban egy rés, és a nő elindul az ajtó felé.

Flashback, egy nagyon összetört és bekötött fejű Ilana fekszik egy ágyban, és oroszul beszélnek hozzá, kissé lemondóan, az állapota súlyos, de van valami vendége, akit ez nem érdekel. Persze Jákób lesz az, aki oroszul kér elnézést a nőtől, hogy nem jött hamarabb, majd angolul kéri a segítségét. Ilana láthatóan ismeri, és természetesen segít neki. Jákób őt is megérinti. A szigeten Ilana bemegy Jákób kalyibájába, ahol nem talál senkit, csak egy pergament a falra tűzve, ettől zaklatott lesz, és odakint kijelenti, hogy ő már régóta nincs itt (bárki is legyen a titokzatos "ő"), és más használta a házat. Ja, Dzsekk faterja és a lánya, Kler pocolt benne, ez akkora titok? Erre felgyújtják a kalyibát, ami Franknek annyira nem tetszik, majd a pergament nézik, ami nem is pergamen, hanem egy darab szövet, rajta a parti szobor alakjával, irány tehát a part.

Ismét a jövőben, ahol Lokkbácsiék megérkeznek a parti táborba, ahol az Oceanic 815 utasai annak idején pocoltak. Lokkbácsi megint Bennel társalog, látja a bunker ajtaját? Ott találkoztunk először. Bennek nincs kedve csevegni, de Lokk nem hagyja, mi volt Jákób viskójában annak idején, Ben? Az hogyvót? Hát ott én egy üres székkel beszéltem, John, az történt. Mert csak úgy tettem, hogy van ott valaki, mert szégyelltem magam, és nem akartam, hogy megtudja: soha nem láttam még Jákóbót. Mert én egy hazug vagyok. A pali úgy lecsupaszította a lelkét, hogy ezért az egy jelenetért megérdemelné az Emmy-t. Lokkbácsi még a végén megfordítja benne a tőrt és megjegyzi: maga egy rákos daganat a sziget testén, Ben. Végignézte a lánya halálát, megölt számtalan embert, hazudott mindenkinek, mindezt egy olyan faszi nevében, akivel még csak nem is találkozott. A kérdés innentől az, hogy miért NE akarná megölni Jákóbot?

Szán rátalál Charlie gyűrűjére Áron bölcsőjében, és kapunk még egy flashbacket, esküvőset, boldog koreai párral, akiket természetesen meglátogat a kifogástalan koreai nyelvtudással bíró Jákób is, és sok boldogságot kíván nekik, miközben mindkettőjüket megérinti. A szigeten Dzsekk nem bír Szájid vérzésével, akinek viszont még dolga van: átalakítani a bombát, hogy becsapódásra robbanjon. Ez egy ideig parkolópályára kerül, mert megállnak, hiszen Szójer, Katinka és Juliska elállja az utat. És innen folytatjuk, aki kommentekben spoilerezni fog, kihajítom.

Címkék: lost
65 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2009.07.20. 22:18:26

A nemzetközi verzió kicsit különbözhet az eredetitől, mert a Lokkbácsis flashback nem volt benne a részben, legalábbis akkor biztos nem, ráadásul mintha a Rose és Bernardos jelenetet is megvágták volna egy kicsit. (amit nem bírok felfogni)

A rész pedig 10/10, természetesen, főleg az első jelenet, és mi lesz itt még...

Radzinsky szinkronhangján meg még mindig röhögök, meg a fekete ruhás emberén is. Jacob lehetett volna rosszabb is, bár az elején teli szájjal eléggé furcsa volt...

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.20. 22:21:10

@kla: jogos, szedem is ki belőle, basszameg, nekem a román axn jön, marad a forgatókönyv mankónak.

Aradebil 2009.07.20. 22:25:14

ááá ez mekkora rész volt,hát még a második fele :)
nyáron úgyis újra kéne nézni az 5 évadot

tigrisbigris (velünk jön) · http://riaalkot.freeblog.hu/ 2009.07.20. 22:27:22

Ezt fel nem foghatom, komolyan ha nem töltöm le előre a részt akkor az egyik legjobb jelenetről lemaradok????! Mi, normálisak ezek, megaztán így nézve eddig még egy részt se töltöttem le előre kitudja h mit vágtak még ki?!?! Nah mind1 de ez akkor is felháboít!!!!:@

Amúgy meg azt a LückeLockot valaki mostmár úgy isten igazából taknyán tenyerelhetné, kóvájog ott összevissza aztán egyszer aszondja,h én ölöm meg Jacobot most meg Ben te fogod megölni!!!
De Sawyer-t se ártana jól nyakon vágni mien már, hogy úgy néz Kate-re mikor ott van Juliet is akit ÁLLÍTÓLAG szeret! pfff... Ma úgylátszik ilyen verekedős kedvemben vagyok mert az írókat is jól elagyabugyálnám, hogy nekünk miér' nem mutatták meg, hogy mi van abban a nyomi ládában...ARGHHH!!
Ezt a Jacob-os dolgot viszont akkor sem értem mostakkor neki valami szuper varázsereje van vagy mi!?? Jó HV! mint mindig:)

kla 2009.07.20. 22:31:05

Nyugi, nem vágták ki a Locke-os jelenetet, csak áthelyezték. (jól tették, eredetileg eléggé egymás hegyén-hátán voltak a flashbackek.)

Amúgy az AXN már megint alkotott:

- Mi vagyunk a jófiúk.
- Tapasztalatom szerint, akik ezt állítják, azok álta| reklám Matthew Fox bevezetésével |lában a rosszfiúk.

tigrisbigris (velünk jön) · http://riaalkot.freeblog.hu/ 2009.07.20. 22:35:50

Akkor ok!:)
Jah,hát az nem semmi volt, mondat közepébe benyomni a reklámot!!pff.. :S XD

Nyúlontúli 2009.07.20. 22:41:39

Hehe én tudom mi van a ládában. :P

szepi79 2009.07.20. 23:42:53

@Nyúlontúli: én is. a lost történetében volt már akkora fordulat, hogy a fal adta a másikat, de ami a ládában van... hát az kb. akkora, mintha hulk pofáncsapna egy atomtengeralattjáróval. a legdurvább jelenet evör.

Sierpe (törölt) 2009.07.20. 23:42:55

Az első jelenet annyira jó lett, hogy rögtön 2x néztem meg. Persze nem az axn-en :)
Szerintem nagyon jól választották meg a két színészt, akik közül bevallom én eddig csak Jacob-ot alakító színésszel találkoztam.

fran7 2009.07.21. 00:11:31

Én csak annyit tennék hozzá a hogyvolthoz, hogy Jákob mindig azaokat a cselekedeteiket erősíti meg a főhősőknek, amik miatt végülis a Szigetre viszi őket. Tehát nem megígérteti Katinkával, hogy nem lop többet, hanem azt erősíti meg benne, hogy a lopást és egyéb bűntényeket meg lehet úszni, Szójerben élteti a bosszút, ahelyett hogy segítené a megbocsátást. Stb.

igazmondo 2009.07.21. 06:52:15

Amikor a bunkerajtónál csevegnek, az indító jelenet fasza volt. Lock aszongya: Kérdezhetek valamit Ben? Ben:- Halak vagyok... :)

Ez angolba is így ment?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.21. 07:18:09

@igazmondo: pontosan. csak nem akartam beidézni az egész részt...

a katona fehérben 2009.07.21. 07:34:05

Nemsemmi mennyire hasonlított a Nagykatinkára a Kiskatinka, még a homloka és az orra hegye közötti ív is megvolt az arcán. Akár jó casting, akár digitális technika, szép teljesítmény :-)

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.07.21. 07:42:16

A végén még az hiányzik, hogy találjanak egy kib...ott csillagkaput szigeten.....

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.07.21. 07:47:03

Ja meg aztat nem értem, hogy van ez a marha sikeres sorozat, és az effektes jeleneteket még mindig gagyi módon oldják meg (rajzolt tengeralattjáró). Nem igaz, hogy nincs guba arra, hogy normálisan megcsinálják ezeket.

tigrisbigris (velünk jön) · http://riaalkot.freeblog.hu/ 2009.07.21. 08:05:30

@fran7: ÉÉÉÉÉrtem már....Asszem!
Az viszont akkor sem tiszta, hogy honnan a vesekőből tudta, hogy azok az emberek fognak majd lezuhanni X év múlva????!
Lehet, hogy a jövőbelát?!!?XD

lOc (a pasztafáriánus) 2009.07.21. 08:56:49

@igazmondo: Jah, és megint hazudott, mert Nyilas.

EasyFriend 2009.07.21. 09:01:58

A fiatal Katinka és Szójer gyerekek zseniális castingok! Katinkánál nem az volt a lényeg, hogy Jákób megígértette vele, hogy többet ne lopjon. Hanem az, hogy előtte _kifizette_, amit Katinka lopott. Őt ezzel terelte a bűnös életbe. Ha nem teszi, a kis Katinka húzós büntik sorát kapja és talán más ember lesz belőle. Mint Szójerből, ha nem lett volna tolla megírni a levelet, mielőtt az első dühe elszáll.
Arra lennék kíváncsi, Lokkbácsi hogyan öli meg Jákóbot, ha a feketeinges (aki az én szememben nagyobb hatalmú személy benyomását kelti a kopaszembernél) is csak szomorúan álmodozik erről.
A Rose és Bernard jelenet tényleg hatalmas volt.
Ahogy az is, amikor en "lecsupaszította a lelkét". Teljesen elveszetten nyomta, mint aki már az összes kártyáját kijátszotta, és sajnos nem maradt már más neki, csak az igazmondás.
Az, hogy így leírod, kiket érintett meg Jákób, nekem egy kicsit spoileres. Mert persze tényleg ez történt, csak nekem ez így nem tűnt fel, hogy ez lényeges, hogy hozzájuk is ért, de gondolom, utólag kiderül majd, hogy igen. Minden fontos karakterrel megtörtént, kivéve Dzsekk, Lokkbácsi és Juliska. Gondolom, talán a második felében majd sorra kerül egyikük-másikuk.
Most olvastam el a kommenteket, látom, fran7 is leírta már, amit én az elején.

EasyFriend 2009.07.21. 09:04:36

@tigrisbigris (velünk jön): Jákóbnak tutira isteni képességei vannak, az a minimum, hogy jövőbe lát.

@lOc (a pasztafáriánus): :-D

@a katona fehérben: Ez tuti a casting dicsősége.

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.07.21. 09:14:57

Ezt a Lostot már nagyon megkavarták! De a karakterek nagyon jók!

gedeon bácsi a nők bálványa 2009.07.21. 09:15:15

Lehet hogy túl sok összeesküvés elméletet olvastam, de nekem már az a fixa ideám, hogy - mivel Szójer, Dzsekk, Katinka stb. ugyanaz a korosztály - azért kellett visszamenniük a szigetre, mert mindannyian ott születtek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.07.21. 09:38:12

Az teljesen egyértelmű volt eddig is a teljesen összegabalyodott kapcsolati hálóból (mindenkinek köze van egymáshoz, csak nem nem tud róla), hogy nem véletlenül pont ez a csapat volt a lezuhant repülőn. Most kiderült, hogy ez valszeg Jacobnak köszönhető. Hogy most van a jelentősége annak, hogy konkrétan hozzájuk is ért, amikor beszélt velük, azt nem tudom.

Viszont valami zavart. Mindenkivel a szigetre kerülése előtt találkozott, kivéve Szahidot. Mert a csaja már a szigetről való visszatérése után halt meg, nem? Nem a csaj temetésén talált rá Ben, hogy felbérelje orgyilkosnak? Vagy rosszul emlékszem?

sarasvati (törölt) 2009.07.21. 09:50:07

már semmit nem értek a lostból, de bőszen nézem:))
szóval lesz még egy rész...helyes:))
tegnap kicsit beparáztam, hogy most meddig kell várni....no meg szájid:)))

brown_h 2009.07.21. 10:07:49

Kegyetlen jó rész volt, levegőt is alig kaptam közben.:) Gondolom, a második fele még rá is tesz majd egy lapáttal.
Titus Wellivernek remélem jut még több is, mint az egy perc az elején Jacobbal, bírom a fickót.

2009.07.21. 10:19:15

Kérek egy kis segítséget! Előre bocsátom, az első három évadot nem láttam, sőt utáltam, a negyediket néztem, az ötödiket már fanatikusként.
Amit nem értek: Rose és Bernard hogyan kerültek abba az időbe, ahol találkoztak Juliskáékkal? Egyáltalán ki ez a Rose és Bernard?
A másik, amit nem értek: A kis Szójer elvesztette a szüleit egy bizonyos Mr. Szójer miatt, akinek levelet ír. Ki ez a Mr. Szójer? Az apja, aki meghalt? Akkor miért ír neki levelet?

Elnézést, ha hülyeségeket kérdeztem, de mindenkinek köszönöm előre is, aki segít.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.21. 10:24:20

@Holden: izé, meg kell nézni az első három évadot, nem annyira egyszerű ez. Sawyer neve nem Sawyer, hanem James Ford, a Sawyer az a szélhámos, aki átbaszta a családot, így közvetve a szülők haláláért felelős. Később kiderül a kiléte is, de nem lövöm le, nézd meg a harmadik évadot, különös tekintettek a The Man from Tallahassee című epizódra. Bernard és Rose a gépen utaztak, mármint a 815-ön, Rose elöl, Bernard hátul, megint csak annyit tudok mondani, hogy nézd meg a hiányzó epizódokat. Mellesleg Rose az első gépes flashbackben benne van, úgy a pilot 10. percében, addig sem bírtad???

sélli_ 2009.07.21. 10:28:08

Na pl ezektől a momentumoktól a Lost a világ (egyik, ha nem a legesleges-)legjobb sorozata: a záró évad 2. percében bedobják Jákóbot.. majd 10 mpccel később a szobrot - anyád! Disney-ABC meg kapja be, hogy lehet így eladni valamit, hogy a duplaévadzárót megbontják?? No mind1, a második adagra is marad elég pofaleesés.
Hangosan röhögtem, ahogy Jack átment Terminátor üzemmódba: fegyver elő, mellkas kihúz, áll felemel és hajrá ellen-legykás :)))
Bocs de az nem tiszta, hogy a kopaszember hogymikormiért akarja az Ajira utasokat kinyírni...? Erről lemaradtam.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.21. 10:42:32

@w126: magánban az ilyet, klikk a nevére, jó? ne basszuk már el más szórakozását.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.07.21. 10:55:51

@Holden: A segítség itt van az orrod előtt, épp azt használod :-) Egyszerűen el kell olvasnod a kihagyott részek hogyvoltjait. Gyorsabb, mint végignézni három évadot :-)

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.21. 11:00:24

az isten faszát, NE SPOILEREZZEN SENKI, vagy letiltom a kommenteket.

cicómicó 2009.07.21. 12:07:02

@sixx: Ne hozzátok ki sixx-ből az állatot, légyszi. Bedühödik, és nem lesz ezentúl Hogyvolt.
A sorozatról tényleg csak naprakészek kérdezzenek. Az ötödik évadnál már ne legyen téma, hogy pl. ki az a Rose és Bernard. Meg miért hívják Sawyernek Sawyert.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.21. 12:38:33

@kla: "- Mi vagyunk a jófiúk.
- Tapasztalatom szerint, akik ezt állítják, azok álta| reklám Matthew Fox bevezetésével |lában a rosszfiúk. "

Ez a jelenet quint-esszenciája a kereskedelmi televíziózásnak. Tövig rágtam a körmöm, vajon, ki derül-e, hogy azok, aki jófijúnak állítják magukat, azok vajon milyenek... :-D

@a katona fehérben: Igen, a Kéjti, hasonlatosság a Katinkához varázslatos. De a szereplőválogatás kiválóságát, már kisBennél is megállapítottuk! ;-) (utólagos volt, s nem egyszerre történt, ez is az egyik titka)

@cicómicó: Ö, de ki az a Szójer..? :-D

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.21. 12:50:08

@cicómicó: engem csak a spoilerekkel lehet idegesíteni, azokkal is akkor, amikor kifejezetten kérem, hogy egy szót sem a továbbiakról. esküszöm még egy ilyen, minden spoilert kiteszek index címlapra, hogyvoltra, cc-re innentől kezdve.

sélli_ 2009.07.21. 13:22:23

@sixx: :))) No akkor most igyunk egy felest csak úgy megnyugvásként.

Mondjuk abszolute egyetértek... ennyi erővel aki tudja, miért nem írja be egyből, hogy mi lesz a 6. évad fináléja?? Aki akart, már úgyis utánaolvasott a részeknek, de sosem értettem, hogy miért kell 'hűmerténmilyenokosügyesvagyokmerténmárláttambibibibibbiiiiiii' kommentekkel telecsűrni a posztot...

Yeto 2009.07.21. 13:34:59

Most nézem újra az évadot és teljesen más élmény így másodszor, másnak is ajánlom hogy amikor a végére ért, kezdje el megint mert nem ugyanaz.

EasyFriend 2009.07.21. 13:41:13

@Fedor: Igazából Szajidnál akkor jött el az a fordulópont, amikor letérhetett volna a "helyes útról", és szolid házasember lehetett volna a neki kiosztott gyilkos-szerep helyett. Úgyhogy Jákóbnak akkor kellett közbelépnie.

EasyFriend 2009.07.21. 13:48:44

A szériafinálé előtt üljünk már egyszer össze és toljuk le maratonban a sorozatot. Bár ha jobban belegondolok, az az évadonkénti 13-15 óra egy kicsit sok lenne így összesítve.
Nem tudom, ki hogy volt vele, én azon is nagyon ledübbentem, ahogy Linus fater hasba lőtte Szajidot. Várod, hogy jöjjön a magyarázkodás, meg vitatkozás, Szajid alkalmazza a pszichofogásokat, aztán egy frászkarikát, durr a mondat közepén, és kitör a lövöldözés. Szerintem Szajid is meglepődött.

cicómicó 2009.07.21. 14:03:15

@sixx: Igazad van és ne idegesítsd magad. A régebbi Lostos kommentjeid (is), buborékos képaláírásokkal különösen felejthetetlen élmény volt számomra. Párhuzamosan olvastam és néztem újra a korábbi évadokat. A kettő együtt alkotott teljes egészet :):)

subidubinemértem (törölt) 2009.07.21. 14:29:21

remélem, hogy a másik fele jó lesz, és én is hanyattesek a mi-van-a-ládábantól, mert jacob és a flashbackek kivételével ez szar volt. mind a sawyer, mind a jack, mind a locke vonal. pikk-pakk szétkapnak egy hidrogénbombát, majd hátizsákban cipelik és közben lövöldöznek... jajj.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.07.21. 14:30:37

@Yeto: Nekem dupla élmény lesz újranézni, mert le is kell töltenem megint :D.

sélli_ 2009.07.21. 14:30:57

@EasyFriend: Hmmm, nem tudom, én egyáltalán nem lepődtem meg... ha az én kölkömet akarta volna valaki lelőni/megölni és utána az utamba akad, egy szó nélkül belelövök :))

fects 2009.07.21. 14:59:19

@sélli_ "hűmerténmilyenokosügyesvagyokmerténmárláttambibibibibbiiiiiii" - pont ez kell neki: e-peen növelés. (Akinek erre van szüksége, azzal komoly bajok lehetnek irl.)

Én is láttam már az 5-ik évadot, azért járok ide, mert jók a hogyvoltok, másrészt kíváncsi vagyok, hogy akik még nem ismerik az évad végét, azok vajon mire gondolnak/mire számítanak a későbbi rész(ek)ben.

@sixx: az vajh mitől lehet, hogy Operaban nézve az oldalt amíg nem lépek be addig jól jelenik meg, de ha belépek, akkor a szöveg a jobb oldali menüre csúszik?

EasyFriend 2009.07.21. 15:16:26

@sélli_: Hát így nézve tényleg logikus, csak szerintem váratlan volt. Szajid is döbbenten nézte a hasát, a jó doktor meg átment pisztolyhősbe és ott lövöldözött összevissza.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.21. 15:27:09

@fects: az okosok szerint az opera a ludas, nem lehet vele mit kezdeni.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.21. 16:20:17

"maga egy rákos daganat a sziget testén, Ben."

Ez angolul így volt? Mert magyarul Lokk Benn gerincrákjára célzott...

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.21. 16:31:38

@vadász2: nem így volt, ezt én "költöttem" hozzá.

echohunter 2009.07.21. 16:56:42

@Easy Friend: ugyanezt ereztem mult pentek este, azota ledaraltam az elso 2 evadot:) es tenyleg vannak apro flashek:))

pl, amikor Ana Lucia "beszelget" Goodwin-nal, akinel egy US Army feliratu kese van... Ana elkeri, es azt mondja, h ez legalabb 20 eves kell, h legyen...(2x07)

vagy az is vicces, amikor vki (aszem Sayid) a bunkerben ugyanazt mondja, mint Richard Bennek az elozo reszben, h "azt hiszem lesz meg gondunk Locke-kal"...

kade 2009.07.21. 17:56:15

ez azért fasza..Benjamin...de mi köze ennek az egészhez??? nekem csak a benjamin név ismerős, a többi nem...a biblia szerint ugye Jákobnak tizenkét fia született Leától, Ráheltől, valamint azok két szolgálójától, Bilhától és Zilpától: Rúben, Lévi, Simeon, Isszakár, Júda, Zebulon, Gád, Áser, Naftali, Dán, József és Benjámin. Ők a zsidó törzsek ősei. Egy lánya is ismert, Dina. A két legkisebb fiú, József és Benjámin voltak Ráhel fiai, ezért őket jobban szerette, főleg Józsefet. Józsefre ezért féltékenyek voltak a testvérei, és eladták Egyiptomba.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.21. 18:10:42

@kade: ha Jákób történetét nézzük, akkor a feketinges Ezsua, nem?

EasyFriend 2009.07.21. 18:15:32

Amikor a feketeinges csávó arról beszélt Jákóbnak, hogy mennyire szeretné megölni őt, az volt a benyomásom, hogy nem valami erkölcsi-társadalmi korlát akadályozza, hanem valamiféle fizikai lehetetlenség.

hetech 2009.07.21. 20:52:39

3 észrevételem van.
2 a filmmel kapcsolatban, 1 pedig a hogvolttal.

1. A hogyvoltban is látható oszcilloszkóp szerintem a '80-as évek végéből - '90-es évek elejéről való, tehát - szerintem - nem lehetett ott akkor a '70-es években. De ez biztos csak nekem "szakmabelinek" tűnt fel.

2. Emlékeztek arra a jelenetre, amikor a 3 tengeralattjáró-menekült kitolja a mentőcsónakot a partra? Na abban amikor totálban mutatják látni, hogy Juliska dekoltázsára igencsak mély belátással lehetünk :D ... és a közeli csak Szólyert és Katinkát mutatja, gondosan kitakarva Juliskát. :C Gondolom túl jól látszott a kirakat és a cenzúra keze belenyúlt... Vagy a szélesvásznúban benne volt??

3. A hogyvoltban van egy ilyen rész:

"A szigeten Ilana bemegy Jákób kalyibájába, ahol nem talál senkit, csak egy pergament a falra tűzve, ettől zaklatott lesz, és odakint kijelenti, hogy ő már régóta nincs itt (bárki is legyen a titokzatos "ő"), és más használta a házat. Ja, Dzsekk faterja és a lánya, Kler pocolt benne, ez akkora titok? Erre felgyújtják a kalyibát, ami Franknek annyira nem tetszik, majd a pergament nézik, ami nem is pergamen, hanem egy darab szövet, rajta a parti szobor alakjával, irány tehát a part.
[itt van a bekötözött fejű csaj képe]
Ismét a jövőben, ahol Lokkbácsiék megérkeznek a parti táborba..."

Szóval a kép alatt az Ismét a jövőbent nem értem eddig is ott voltunk nem?
Vagy talán itt volt az a jelenet ami át lett rakva?

hetech 2009.07.21. 21:33:59

Na.
Szóval az oszcilloszkóp:
www.valuetronics.com/Details.aspx?Model=Tektronix_464&ProdID=6952
www.valuetronics.com/Details.aspx?Model=Tektronix_465&ProdID=2112
A kettő közül valamelyik lehet.
Az már elsőre látszott rajta, hogy TEKTRONIX, csak a típusszáma és a gyártási ideje volt kérdés.
Utóbbit még nem sikerült kiderítenem, de ha rájövök leírom. ;)
Remélem nem untatlak benneteket ezzel...

MTi 2009.07.21. 21:41:16

Egy sor random-kínzó kérdésem van: Jákób még Dzsekket, Hörlit és a "régi" Lokkbácsit sem érintette meg - talán majd ezután?
Ha eredetileg Ben kiirtotta a Dharma-népet - márpedig kiirtotta! - akkor a f@szkalap Radzsinszki ezt hogy élte túl: mert ő bent volt a bunkerban...?
És hová lett a félszemű orosz/ukrán, aki megnyúvasztotta Csarlit? Ő - az orosz/ukrán - dharmás volt, vagy adör? És amikor a dharmások már a Szigeten voltak, akkor Jákób Krisztiánnal a vityillóban dekkolt?
És hol van/volt ezidőben :) a Jákobot megölni kívánkozó Feketeinges?

hetech 2009.07.21. 21:43:12

Még inkább ez:
www.valuetronics.com/Details.aspx?Model=Tektronix_466&ProdID=7019
Csak nincs rajta a filmben a kiegészítő multiméter a tetején.

464-es típust találtam a neten használtan 750 $-ért, a 466 megérhet kb 800-at.

Sierpe (törölt) 2009.07.21. 22:25:42

Ezt az Ézsau/Jákob bibliai vonulatot sokan felhozták már, de én nem igazán értem, hogy az ő történetük, hogyan kapcsolódna ehhez.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.29. 20:43:46

Jaj igen és még egy kérdés: Rózék honnand tudták, hogy harminc évvel előbbre vannak? (meg honnan volt darma-kajájuk?)

~Moi~ 2009.07.29. 21:36:31

@vadász2: Gondolom megint küldtek! Mint a 2. évadba egyszer asszem akkor volt!
süti beállítások módosítása