Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x20 – Fénylő csontok

2009. július 28. 16:00 - Llew

Hőseink nagy felhajtás közepébe csöppentek. Egy erdei kunyhóban világító holttestet találtak, amiből az illetékesek egyből radioaktív anyagokra és terroristákra gondoltak, szóval itt van mindenki, csak Jack Bauer hiányzik. Amíg öltöznek Hodgins kerül szóba, aki újfent megkérte Angela kezét, újfent eredménytelenül. Bones csodálkozik, hogy Angela egyáltalán számba vette a házasságot, amit Booth a szerelemmel magyaráz, de társa szerint az csak biokémiai reakció. Amikor megjegyzi, hogy Booth szerinte jó nemzőképességgel rendelkezik, akkor kísérőjük, aki addig is rajtuk vigyorgott, nekik szegezi a kérdést, hogy mióta járnak. Persze azonnal tiltakoznak, hogy ők csak társak, mire a fickó megjegyzi, hogy ők a társával a baseballról dumálnak.

Odabent a hulla tényleg világít, de nincs sugárzás. A helyszín az övék. Jó, jó, de „Miért világít?” – ismételgeti Booth. Az áldozat egyébként 25-30 éves fehér nő, akit a patkányok már rendesen megkóstoltak. Labor. A nővel többszörös késszúrásokkal végeztek 48 órája. Hodgins kicsit nyűgös, minden kérdést magára vesz. Cam elviszi a Bonesnak túlságosan húsos bal kezet, és egy kis öblítő segítségével hidratálja a mutatóujjat, hogy ujjlenyomatot vehessen. Közben kifejti Boothnak, hogy szerinte a pasik nem csak szexet, hanem sört is akarnak, aztán elmerengenek a közös múltjukon, ami számára nagyon kielégítő volt, úgy, hogy közben megvolt a saját élete is.

Az áldozat a 29 éves Carly Victor, egy híres séf. Miközben a Myspace oldalát nézik, Angela és Booth arról beszélnek, hogy milyen nehéz bejutni az éttermébe, ahol remekül főznek. Kiderül, hogy Bones már evett is ott Sullyval, hisz bestseller íróként simán bejutott. Ez nem annyira meglepő, mint az, hogy hősnőnk emberi érzelmeket produkál, ugyanis ottjártakor összeismerkedett Carlyval, így most elég rosszul érinti, hogy a páciense nem egy vadidegen. Elmennek, hogy beszéljenek a férjjel, Dannal. Booth pedig annyira élvezi, hogy bejutott a neves étterembe, hogy még a maradékba is belekóstol, hátha többet a környékre sem jut.

A férj persze nem tudja elhinni a történteket, sír meg minden, de hát ez krimi, így ebből még bármi lehet. A nejét pénteken (ezek szerint ma hétfő van) látta utoljára, mikor a barátjukkal és üzlettársukkal, Abby Singerrel elvitték a bevételt. Azért nem jelentette az eltűnést, mert a két nő máskor is lelépett már így kiereszteni a gőzt. Abby kocsiján mentek, amit Booth elkezd kerestetni. Mivel nem kell arcot rajzolnia, de szerepelni csak kéne, így Angela belemászott a Myspace oldal elemzésébe. Tök véletlenül Hodgins is ott van, de az érkező Cam még időben elejét veszi a munkahelyi szexnek, mert elemezni való anyagot hozott a trutymószakértőnek. Aki le is lép, előtte azonban eszébe jut valami az Angela által említett sushiról.

Booth Abby barátját, Bent hallgatja ki, aki a Nemzeti Gárdával töltött hétvégi gyakorlatról tért vissza, és most értesült a történtekről. A sushi azért volt jó hír, mert van egy tengeri élőlényekben élő baktérium, ami fluoreszkál, és feltehetően a gyilkos késről jutott a testbe. Az anyag pedig, amit Cam talált, uni, vagyis tengeri sün, ami Carly kedvenc éttermének a specialitása. A blogon pedig kommentel a nő egy régi ismerőse, aki egy sushi étteremben dolgozott. Boothék meg is látogatják, és ha már ott van, két gyilkossággal gyanúsító kérdés között meg is ebédel. Ernie csütörtökön látta utoljára Carlyt, akivel csak barátok voltak. A nő sushi készítés közben megvágta magát, plusz Dan egy féltékeny köcsög volt.

Ernie nem lehet a gyilkos, mert a kései nem passzolnak csak az ujjvágáshoz, ahol a szervezetbe jutott a baktérium. Ez Angela szerint jó hír, mert így el tud menni az étterembe sushit enni. Ezt a kaját annyian dicsérik, egyszer már meg kéne kóstolni. Újfent a Carly’s-ba mennek, mert kiderült, hogy az áldozat távoltartási végzést kért a férje ellen, aki meg 2 milliós életbiztosítást kötött a nőre. Dan teljesen be van kattanva, amiért gyanúsítják, és az egyik késkészletből hiányzik egy darab. Közben jön a telefon, hogy megvan Abby kocsija. Egy vízmosásban volt, a tulaj meg a csomagtartóban, de él.

A kocsit átvizsgálva úgy tűnik, hogy Carlyt benne ölték meg, viszont előtte még vagy szex, vagy erőszak volt a hátsó ülésen. A csomagtartó a saját elrablását idézi fel Hodginsban, de a talált azonosítatlan részecskék felvidítják. Angela és Brennan a hiányzó kést szimulálva próbálják eldönteni, hogy lehet-e az a gyilkos fegyver, közben kapcsolatokról, házasságról beszélgetnek. Brennannek van önkritikája, tudja, hogy vajmi kevéssé érti ezeket a dolgokat, és hogy a természete, meg a hozzáállása miatt valószínűleg sok mindenről lemarad. Hogy ne menjünk el nagyon csöpögős irányba, Zack érkezik a hírrel, hogy Carly feje a műszerfalon tört be, még a halála előtt.

Hodgins ipari kerámiaként azonosította az ismeretlen részecskéket. Erről beszámol Boothnak, de közben az Angelával való kapcsolatát is elemzi, és az FBI-os kudarcot vallott lánykérése kapcsán arra jut, hogy a lényeg, hogy együtt legyen a nővel. Mindezt leginkább magának vezeti le, Booth csak áll értetlenül, főleg, mikor a bogaras megköszöni, hogy a macsó felszín alatt igazából megérti őt. Abby felébredt, de csak arra emlékszik, hogy Carly és Dan veszekedetek a pénz miatt, aztán meg egy álarcos alak várt rájuk a kocsija hátsó ülésén. Zack arra jutott, hogy Carly egy hirtelen fékezés során verte a fejét a műszerfalba, Cam szerint pedig előtte még megerőszakolták. Az ondó nyomok alapján Ben a tettes.

Két napig túlélő kiképzésen volt tök egyedül, szóval a lehetősége meg volt, és veterán katonaként megtenni sem eshetett nehezére. Kivéve a barátnőjét, ezért került Abby a csomagtartóba. Rögtön ügyvédért is kiált. Úton a laborba Bones elmondja, hogy még mindig nem tudta túltenni magát azon, hogy ismerte az áldozatot. Booth szerint azonban ez nem baj, mert normális embereknél így szokás. Mire a nő megjegyzi, hogy annyira ő sem rideg, mint látszik, hisz társához hasonlóan ő is vágyik az érzelmi és fizikai kapcsolatra. Booth számára a beszélgetés most már meglehetősen kényelmetlen, de szerencsére beérnek a korházba, hogy megkérjék Abbyt, idézze fel a támadó hangját. Hamar kiderül, hogy arra voltak kíváncsiak Ben lehetett-e, de a lány szerint a barátja nem képes ilyesmire.

Hodgins rájött, hogy a szilánkok a gyilkos fegyverből származnak, ami egy kerámia kés. Cam szerint pedig Abby hazudott a kéztöréséről. A laborban a csapat színjátszó kört alakít – szokás szerint Zack az áldozat –, és előadja, hogy mi történhetett. Abby vezet, kikapcsolja Carly biztonsági övét, majd fékez. Carly lefejeli a műszerfalat, a barátnő meg neki esik a kerámia késsel, de közben Carly szegecses karkötőjén eltöri a kezét. Aztán a hullát bevonszolj a házba, széttöri a kést, majd bezárja magát a csomagtartóba, csak arra nem számít, hogy nem találják meg azonnal. Az indíték pedig az, hogy Carlynak és Bennek viszonya volt, és az ő kocsijában dugtak, ami elég nagy hülyeség. Boothék mindezt telefonon hallgatják a kocsiban, és már mennek is vissza a korházba.

Hodgins, aki annyira kocka, hogy még a villanyt is a számítógéppel kapcsolja le, fluoreszkáló garnélákkal ír szerelmi vallomást Angelának, amivel – saját meglepetésére – eléri azt, amit a sokadik lánykéréssel nem tudott. Azért, hogy a helyzet ne legyen egyszerű, a nő a jövő hétre szeretne nagy esküvőt. Booth a társánál vacsorázik, aki megfőzte neki Carly specialitását. A férfi teljesen meg van hatva, de Bones szerint enniük csak kell, mintha az ember csak azért főzné valakinek a kedvencét, mert az illető éhes.

Címkék: dr. csont
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoxó 2009.07.28. 17:08:48

UJJvágáshoz. Jézusom!

zoxó 2009.07.28. 17:12:16

Valamint álarc:). Viszont az összefoglaló nagyon jó:).

Llew 2009.07.28. 17:13:57

Igen, itt vagyok.:) És igen, még mindig nem tudok helyesen írni.

~Moi~ 2009.07.28. 17:16:23

Összeházasodnak!!! Tökjóóóóóó :DDDDDD

zoxó 2009.07.28. 19:20:38

Spoilerszándék nélkül: szvsz az évad legjobb része előtt állunk:).

Booth szusizás közben levezényelt kihallgatása haláli volt, szegény srác a végén szerintem már szíve szerint fuguméreggel tömte volna. A szinkronszöveget viszont néhány helyen igencsak elcseszték, sokkal ütősebb volt eredetiben.

sherryl · http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:q-QXpNo7FzFwSM:http://2.bp.blogspot.com/_w3cdwJYuetM/SYYqkaYsTwI/ 2009.07.29. 08:58:06

Ez sokszor így van,de tényleg a kövi rész az nagyon ütős lesz:)
De természetesen semmit nem mondok el :P

lora.palmer 2009.07.29. 15:53:45

Sőt, a következő résznek az RTL-promója is állatra sikeredett, bár spoilerezés nélkül nem fikázhatom egyes aspektusait, de nekem nagyon bejött.
Ez a rész is szuper volt, különösen mikor az elején évődtek egymással, a radioaktivitást mérő faszi meg alig bírta visszatartani a hangos röhögést.

bones 2009.07.30. 19:21:11

tök jó!olyan jó lenne ha Booth és Brennan összejönnének
süti beállítások módosítása