Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x06 – Reckoning

2009. július 27. 11:00 - Milo Rambaldi

Eseménydús részen vagyunk túl, ott hagytuk abba, hogy Jackről fura dolgok derültek ki, az FBI nyomozott utána, és az aktájából is hiányzik egy oldal, Will Danny halála után kutakodva rábukkant egy 28 éve halott nőre, aki Kate Jones néven él, pedig Kate Jones Syd álneve a küldetések alatt, Syd küldetése pedig félresikerült, és egy csapat CIA ügynök Dixon másodlagos detonátorának köszönhetően felrobbant egy badenweileri gyárral együtt. Új bevezetőnk van, a lényege ugyanaz, mint az eddiginek, csak dizájnosabb.

Syd leblokkolva nézi a gyár robbanását, Dix húzná elfelé, de Syd totálisan leblokkol, jönnek a biztonsági őrök, rohanás, bújkálás, végül Dixon legyakja az őröket, Syd meg azt hazudja, hogy Danny jutott eszébe, azért blokkolt le. Otthon már Vaughnnal beszélgetve azon lamentál, hogy Dixnek el kellene mondani az igazat SD-6 ügyben, mert a CIA-sok a semmiért haltak meg, Vaughn szerint a hazájukért haltak meg, és sajnálja Sydet. Syd a lakásban képeket nézeget, az anyjáról is, beesik Francie, aki szerint Syd anyja szép volt. Francie találkozik Charlieval végre, de Fran fél, hogy kidobja a srác.

Syd már az ágyban fekszik, csöng a telefon. Helen Calder az, az FBI ügynök felesége, aki Jack után nyomozott a CIA akta alapján. Calder feladata az esetleges KGB ügynökök kifüstölése volt. Syd találkozik is Helennel, aki szerint a néhai Bentley nem volt egy túl kedves ember, és nem sokat beszélt a munkájáról, így a Jack Bristow név sem mond túl sokat neki. De tud róla fotót mutatni. Hát Bentley tényleg nem volt egy Adonis, de Syd szeme elkerekedik a fotó láttán, kér egy másolatot, és hazarohan. Előkap egy dobozt, kutat, előkerül egy cikk: a háziasszony és a postai dolgozó halálos balesete a jeges hídon. Lehet találgatni, hogy ki kicsoda. A háziasszony? Syd anyja, Laura Bristow. És a postai dolgozó? Nem más, mint Bentley. Hoppá. Főcím.

Syd Vaughnnal osztja meg a hírt, hogy az anyja mégsem úgy halt meg, ahogy ő tudja, az apja hazudott neki mindvégig, Jack egy rohadt KGB ügynök, aki ha nem lenne hármasügynök, az anyja még mindig élne. Vaughn nyugtatni próbálja Sydet, hasztalan, mert a tombolás nem hagy alább, végül megállapodnak, hogy Vaughn utánanéz az ügynek. Snitt. Francie ül Charlieval az egyetemi parkban, szegény Charlie próbálna szóhoz jutni, de Fran nem hagyja. A vége persze csók, mert Charlie csak azért tűnögetett el, mert énekelni szeretne. Nincs szakítás. Will is örül ennek, mennek is koncertre, de előtte még Kate Jones ügyben megyünk tovább. A 28 éve halott nő neve Eloise Kurtz a rendszáma alapján.

SD-6. Sloane gratulál Sydnek a jól sikerült bevetéshez, a gyár felrobbant, senki nem halt meg. Senki? Eligazítás és bejelentés következik. Jack innentől fogva nem üzletel repülőgépekkel tovább, hanem beköltözik a központba. Küldetés: FTL nevű genyabanda dekóderét begyűjteni egy londoni galériából, a dekóder képes lesz majd megfejteni egy mosolygós Happy Birthday képeslapba rejtett zenélő kódot. Jack rohan Syd után, akartam szólni, hogy áthelyeznek, de éppen Badenweilerben voltál, erre Syd közbeszól: na idefigyelj, te rohadék, most megfizetsz, tudom, hogy halt meg anyám, azt is tudom, hogy miattad halt meg, és az FBI nyomozott utánad. A CIA-s ellenküldetés: egy poloska telepítése. Syd néz hülyén, mert egy igazi poloska van előtte! Aztán kiderül, hogy mikrohullámmal működik, észrevehetetlen, mikrofon van benne. Syd elköpi, hogy lebaszta Jacket, erre Vaughn kiakad, Syd veszekszik, te ezt nem értheted, te is ezt tetted volna. Vaughn azt mondja, van egy szoba Langleyben, ahol a halott csillagok fényképe van üveglap alatt. Na ott van az apám fényképe is, nyolc éves korom óta. Egyébként apád után nem nyomoz sem a CIA, sem az FBI. Ugrunk Willre, aki válaszok helyett kap egy adag könnygázt Eloise Kurtz/Kate Jonestól.

London. A zöld lámpaernyőnek és gizda francia milliomosnak öltöztetett Syd és Dixon partiznak az ultrasznob londoni galériában, Dix szivarra gyújt, a biztonsági őr elmegy, Syd betör, a főnök úr irodája pedig úgy válik szabaddá, hogy Dix bejelenti, szeretné megvenni az egész galériát. Minden szépnek és jónak tűnik, a dekóder is megvan, Dixon is mindenkit kifüstöl, de bekapcsol a mozgásérzékelő, mert a rejtésre alkalmazott sapka leesik róla. Ciki. Syd egy csőre pattan fel az érkező ember elől, de a cső természetesen forró vizes cső, így 10 pontos felemás korlát gyakorlat következik, de végül verekedés nélkül sikerül távozni a dekóderrel együtt.

Fran tart tőle, hogy Charlie koncertje szar lesz, Syd szerint nem, és Fran nyugodtan dúlja fel a szekrényét. Kedves választ kap: veled ellenben nekem vannak melleim is, kösz nem. Már a koncert előtt vagyunk, ott a teljes banda, Will telefonja csörög. Eloise Kurtz keresi. Nofene. Bocsánatot kér, majd bevallja, hogy valaki kétezer dollárt fizetett neki, hogy ezt hazudja Willnek, és ő éppen pénzhiányban szenvedett, ezért elfogadta. Találkozni akar Willel. Charlie eközben azt énekli, hogy higgyünk benne, na jó, hiszünk, tényleg nem rossz a zene, Francie is meghatódik, teljes a béke. Will megy másnap Eloise Kurtzhöz, de a csaj eltűnt, üres lakás, frissen festett fal várja barátunkat. Néz is egy nagyot.

SD-6. Újabb küldetés van, a dekóder DNS-kód alapján megy, de az FTL-ügynök, akinek a DNS-e kell, halott. A gyilkosa egy Martin Shephard nevű ürge, a faszi egy idézetre beindul és öl, egy másik idézetre meg elfelejt mindent. Syd feladata: aktiválni Shephard kódját az idézettel, majd kideríteni, hol van az FTl-es ürge elásva. Shephard egy bukaresti elmegyogyóban kezelteti magát, Syd is odatart, egyik kollégája, Fisher lesz a kísérője, ő lesz a doktor. A CIA-s ellenküldetést Jack közölné, de Syd elküldi a náthás faszba az apját, Vaughn is most temetésen mond beszédet az olyan tetvek miatt, mint te vagy. A temetői jelenet is megy közben: Vaughn jobban ki van akadva, mint a gyászolók. Jack válasza minderre: messze nem tudsz mindent, és nincs jogosultságod egy csomó mindenhez. Syd tombol, mondd el, szegj szabályt, az anyámról van szó. De Jack nem akarja. Közben Marshall felfedezi, hogy valaki adatokat töltöget a szerverről, rohan is Arvinhoz, aki telefonál egyet: azt hiszem, van egy téglánk.

Bukarest, lepukkant ideggyogyó. Syd mániás depressziós betegként felvételt nyer, a hely eléggé rémisztő. Syd is, csapzott frizura, szürke kötött kardigán. Fisher „doktor” megy az intézet igazgatójához jelentkezési lapot tölteni. Mondja is, hogy mennyire örül a követségi ajánlásnak, remek a hely. Közben Syd Shephard asztalához ül, közli az idézetet, erre nekiesik Shephard, fojtogatni kezdi. A főigazgató pedig az áldoktort szorítja sarokba, felhívta a konzulátust, őket nem ajánlotta senki. Persze, hogy nem, mert a fődoki, Reshnik, a K-sok embere, tehát ruszki ügynök. Sydet kényszerzubbonyba zárják, Shephard pedig kap sokkolót, de zubbony ide, zubbony ida, Sydney legyakja az őröket, rohan Reshnik irodájába. Megváltás ott sincs: az elvágott torkú Fishert találja egy székben. Bristow ügynök tehát egyedül maradt, Romániában, egy ruszki ügynök által irányított elmegyógyintézetben. Király. Innen folytatjuk.

Címkék: alias
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása