Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x08 - A többi fickó

2009. július 26. 11:00 - Llew

Egy Her’ak nevű jaffa érkezik raportra a főnökhöz. A napi külön feladat, hogy élve elfogja a CSK-1-et és Khonsu elé vigye őket, mert ezzel majd jól benyalják magukat Anubisznál. Hammond tábornok kedvenc csapata újfent O’Neill egyik kedvenc feladatát végzi, vagyis egy csapat tudóst pesztrál a sorozat kettesszámú külső helyszínén, egy romokkal tarkított sivatagos bolygón. Az agyasok éppen egy gyűrűtranszportert vizsgálnak, és azon elmélkednek, hogy vajon a kukacok egy gyűrűgyárban építik-e ezeket, mert ez is pont olyan, mint a többi.

Harmadik társuk, Jay Felger eközben meló helyett távolról csodálja az egekbe magasztalt O’Neillt és Teal’cet. Nyilván nem először, mert társainak már elege van belőle, de ő csak azon töpreng, hogy két ilyen legendás világmegmentő vajon miről diskurálhat. Hát arról, hogy kire fogadnak az idei Stanley Kupán. Teal’c a Vancouver Canucks-ra  gondolt (kikacsintás az álladó forgatási helyszínre), amivel teljesen meglepi Jacket, aki inkább javasolja, hogy egyenek.

Felger a feléjük tartó ezredest látva teljesen belelkesül, és rögtön úgy kezd beszélni társaival, mintha valami marha fontosat csinálnának. Megpróbál bevágódni O’Neilléknál, de őket csak a pulykás szendvics érdekli. Megnyugtatja őket, hogy pár napon belül mehetnek vissza, hetedszer is megmenteni a Földet. Nyolcadszor, javítja ki Teal’c, mire Jack meglepődik, hogy kopasz barátja számolja. Carter hívja őket a kaputól, mert Hammond tábornok üzenetet küldött. O’Neill utasítja az agyasokat, hogy maradjanak, és ha ők egy órán belül nincsenek itt, húzzanak haza.

Letelt az egy óra, Felger aggódik. A másik kettő nem, Coombs ki is gúnyolj a seggnyalós rajongásáért, mire Felger azzal sérti vérig, hogy összekeveri a klingonokat és a vulkániakat. A vita zárásaként kiosztott nerd és geek megszólítás közben egy alkesh húz el felettük, aminek nagyon nem kéne ott lennie. O’Neillék már lövöldöznek is, közben utasítja a kockákat, hogy ha vége a bulinak akkor tiplizzenek haza jelenteni. Felger persze nem bír a hátsóján maradni, így még pont látják, amint az elfogott CSK-1-et a hajóhoz kísérik. Társai tiltakozása és kétkedése közepette már indítja is a mentőakciót. Meyerst hazaküldi jelenteni, ő és Coombs pedig a vizsgált platformról felgyűrűznek az anyahajóra, bár kollégája a kapott fegyver, és a mit tenne az ezredes kérdés kapcsán, először arra gondol, hogy le kéne lőnie társát.

O’Neillék teljes nyugalomban várakoznak. Szokás szerint poénkodik a keménykedni jövő Her’akkal, de Teal’c szerint az önéletrajzos beszóláson még dolgozni kell. A két lángészt hihetetlen módon nem kapják el a hajón, pedig egy üres szobát is szétlőnek, de végül a „Jeffries csöveken” keresztül eljutnak a cellákig. Ahol Jack letörli Felger fülig érő vigyorát, mikor elmondja, hogy ők küldetésen vannak, és direkt hagyták magukat elfogatni. Khonsu ugyanis egy tok’ra és információkat akar nekik átadni Anubiszról. Addig Felgeréket a Khonsut szolgáló szabad jaffák gondjaira bízzák.

A két megmentő egy raktárban kuksol a ládák mögött. Coombs éppen azt magyarázná haverjának, hogy ebben a történetben ők a vörösingesek, mikor szemtanúi lesznek az őket segítő jaffák meggyilkolásának. Felgernek rögtön támad egy terve, és hamarosan már rohamosztagosnak jaffának öltözve gyűrűznek le a bolygóra, ahol egymás baszogatása, és a doktori fokozatok számolása közben majdnem le is buknak, de a zattal kivágják magukat. Bejutnak Khosuhoz, és a változatosság kedvéért az is végig nézhetik, amint Her’ak kivégzi. O’Neillék akciója határozottan nem a tervek szerint alakul.

Ez nekik is feltűnik, mikor kihallgatásra viszik őket. Her’ak munkaköre ugye nem kíván meg komoly szellemi teljesítményt, inkább olyan előbb lő, aztán kérdez jellegű munka. Ezért eszébe sem jutott, hogy esetleg ki kéne vallatni a tok’rát kivégzés előtt, most meg hiába kínozná O’Neillt, ő nem tud semmit. Na, majd ha Anubisz megjön. Felgerék addig kommandóznak, mígnem eljutnak a bázis őrizetlen irányítótermébe, ahol aztán rászabadulnak a goa’uld számítógépre, és Carter telefonos segítségével kiszabadítják a csapatot. Felger szerez fegyvereket és elindulnak kifelé, Coombs pedig a vezérlőből navigálja őket.

Felger teljesen meg van hatódva, hogy a nagy Jack O’Neill-lel akciózhat, de az ezredes nem igazán lelkesedik a helyzetért. Még időben, a Felger által éppen hiányolt üldöző jaffák érkezése előtt kijutnak az épületből, Coombs azonban az ajtóban összefut párral, így bent ragad a vezérlőben. A CSK-1 elintézi az őrséget a kapunál, még Jonas is lezattol legalább egy jaffát, majd O’Neill és Teal’c visszagyűrűznek az épületbe, és kihozzák Coombst. Otthon a tábornok mindkét kockát kitünteti a hősiességéért, és az ezredes is megköszöni nekik a mentést. Felger pedig még egy csókot is kap Cartertől. Aztán eldől a sarokban a seprű és kiderül, hogy már megint meló közben ábrándozik.

Címkék: csillagkapu
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shaddam 2009.07.27. 01:57:36

Tipikusan SG humorú rész.5 csillag

the black ball 2009.07.27. 16:18:41

LoL, amíg nem kattintottam a linkre, abban a hitben voltam, hogy az Áts Feri-féle vörösingesekre gondolsz.

Coombs azzal a marha nagy szódásüveggel a fején nem tűnt fel a jaffáknak, de a tok'ra pártiakat meg reflexből kinyírták a hajón. Hogyisvanez?

Llew 2009.07.27. 16:33:14

@the black ball: angolul egyértelműbb lett volna az igaz, de gondoltam magyarul is érthető lesz, bár a biztonság kedvéért megtámogattam a linkkel.

Coombs pl. a lesugárzás alatt nem viseli a szemüveget

Gabba 2009.08.07. 09:08:19

Ez újra egy jó rész volt, az ilyeneket szeretem nagyon: izgalom, de megfelelő mennyiségű humorral keverve.

A két tudós a fordításban kockafejnek és krumplifejnek szólítgatta egymást.
süti beállítások módosítása