Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 3x10 - The giving tree.

2009. július 24. 16:00 - Sigismundus

A szerencsésen hazaért Tyra gondolatai újra a helyes úton, tanulás, és tesztek meg felvételi. Csak kellene egy segítség, Julie Landryt ajánlja, mert a szintén végzős pulykatojásnak nyilván egyéb dolga sincs. Tényleg nincs dolga, ha már focicsapatban van, Landry haver megpróbálja megérteni mi a jó a céltalan lógásban focihaverokkal. Már majdnem lelépne a kísérleti csoportból unalmában, JD szintén, amikor egy szurkolócsaj partira hívja őket.

Valami Madisonnak a szülei elutaztak, buli van. Maddieról kiderül, egy dögös vörös másodikos, és nem szívbajos, rástartol JDre, akiről kiderül, józanul még lazább, mint múltkor, szívesen veszi a kényeztetést.

Hangulat van a Landing Stripben is. Buddyt hívta meg valami üzletember haverja, és nagyon kedélyeskedik neki. Garrity örül, egészen addig míg cimbora be nem jelenti, tönkrement az a vállalkozása amibe Buddy 70000dollárt adott. Főszurkoló nem hisz a fülének, megpróbálja kiverni a fickóból az igazat, és sikerül összetörni pár kelléket. Végül rendőrség, bilincs, nyilvános letartóztatás, buli van…

Ericet hívja a börtönbe, egy éjszakát itt tölt még Buddy. Edzőt nyugtatgatja, a Bisons ellen készüljön, ne aggódjon, de valamit tegyen meg. Eric telefonál, Tammynak kellene közölni a hírt Lylával, Edzőné indul is, de cserébe Eric menjen Julie-ért Mattékhez hatra. A Garrity háznál Lyla igen ledöbben a híren, hogy apja verekedett és hogy hol, majd beleegyezik hogy Tayloréknál aludjon…. Crucifictorius próba a garázsban, ide állít csak úgy, tornádómód Tyra. És kéri Landry segítségét a szombati vizsgához, haver gondolkodás nélkül belemegy. Aztán csodálkozva nézi Devin és Johnny a dobos, röhögő arcát, mint egy kiskutya úgy viselkedik a banda szerint…. Háromnegyed hatkor Julie és Matt még az ágyban édelegnek, boldogságban úszva, mikor bekopog, majd toppan kissé sietve Eric.. Egy sikoly, egy pillanat és már megy is ki, zavart hallgatással várja meg lányát a kocsiban.

Taylor ház, lefekvéshez készülődés. Julie felkészíti Lylát hogy náluk dráma várható, rajtkapták hogy nem csak csókolózott hanem komolyabb is volt. Szerencsére a dráma elmarad. Eric nagy nehezen közli ugyan feleségével mi történt. A két színész zseniális ebben a jelenetben, nem akarnak rohanni Juliehez, mit is mondhatnának neki ? Maga Julie sem annyira vagány már, azon tépődik, hogy valami valóban megváltozott mindörökre, már nem apuci kis lánya többé…. Reggelre azonban visszatér a feleselő természete, és félvállról válaszolgat anyjának. Akinek ez nem tetszik, ő komolyan szeretne beszélgetni a dologról. Úgyhogy a hangnemért büntetés jár, nem beszélhetnek egymással a témáról.

Dilloni bíróság, Buddy Garrityt 30000 dollár károkozás megtérítésére és 10000 óvadékra ítélik, kínos dolog, a vádlott szégyenkezik is, főleg lánya előtt…Edzés után Matt remegve kérdi Julie-t mit beszéltek apjával, hát semmit. A srác egy darabig kerülné a Taylor házat, de Kisszőke közli, este jöjjön érte és kész… Landry korrepetálás közben kezdi mégis úgy érezni hogy csak kihasználják….A McCoy szülőket komoly meglepetés éri, amikor becsönget a szexi Madison és JDt keresi, csak úgy.. Katie oda van az örömtől, kicsi fia barátnőzik, Joe csak ideges lesz. De nagyon.

Garrity lak, Buddy előadja lányának hogy egy rossz befektetés miatt gurult úgy dühbe, ahogy. Lyla azonban ismeri, kell itt még másnak is lennie. És van is, apja töredelmesen, fájdalmasan bevallja, hogy a kockázatos befektetésben elveszett pénz egy része az ő főiskolai tandíjára félretett összeg volt… ( az USÁban elterjedt szokás, akár már egy gyerek születésekor elkezdeni a tandíjrávalót összerakni apránként.) Na ez már sok Lylának. Összepakol pár ruhát és elrohan….Edzés előtt, Matt és Landry társalognak. Haver szerint két jó tanács, zárják be az ajtót legközelebb, és ne nézzen Taylor edző szemébe, Ja és most jut eszébe, hisz ő egy halott emberrel társalog,erről kéne egy számot írni… Bejön Eric, és közli, marad a pénteki meccsen az a bírói gárda, amely már többször is Dillon ellen fújt, szóval egyet tehetnek, ők nagyon szabályosan játszanak majd. Hidegvér, két meccsre vannak az Államitól beszéd után edzés, de elmarad az Eric-Matt szembenézés…. Landry csak sarkára áll egy közös tanuláson. Kijelenti, Tyra önző, mint a mesebeli kisgyerek aki csak elvett az Ajándékot Adó Fától, mígnem abból csak tuskó maradt. És otthagyja, van neki zenekari próbája, az fontosabb.

Buddy Ericnek panaszkodik, a hálátlan lányára, hogy otthagyta, Rigginshez költözött, mi folyhat ott? Meg hogy amikor ő volt főiskolás, tanulás mellet rengeteget dolgozott, hát mi ez? Ericnek sincs kedve az apa-lánya témához, de röviden megjegyzi, hogy az üzlet lehet jó és rossz, de a gyerekek jövője az egyszeri dolog, nem igaz?...Tammy mégiscsak megejti a beszélgetést Julievel a szexről. Szóba kerül hogy szeretik a fiatalok egymást, és védekeznek is, és hogy lehet nemet is mondani. Végül nagy közös sírás és nyakbaborulással ér véget az anya-lánya csevej….Joe McCoy is beszélget a fiával, de neki mások az elvei gyereknevelésben. Próbálja rávenni JDt hogy hagyja most a dögös vörös Maddie-t szezon végéig, ne aggódjon, a lány örömmel ugrik újra nyakába ha megnyerik az Államit. JD bizonytalanul igent mond, lapát.

Tyrát szíven találta az önzőség vád. Ráadásul Julie is igazat ad abban hogy Landry fut hűségesen utána, cserébe néha rámosolyog. Úgyhogy irány egy rockkocsma, és sikerül nagy nehezen a tulajt rábeszélni, adjon egy estét a Crucifictoriusnak fellépésre….Matt érkezik Julie-ért, és legnagyobb rémületére, Tammy kedvesen betessékeli a házba, ne várakozzon kint a hidegben. Sőt, ha akar menjen hátra a kertbe, az Edző ott van, csak bátran, bátran. És ott is van, dühösen épp a kerti sütőt tisztítgatja egy veszedelmesnek tűnő fémeszközzel. Feszülten hallgatnak egy darabig, majd Eric annyit közöl Mattel, a nők tisztelet érdemelnek, ezt ne feledje! … Riggins lak, este. Buddy dörömböl és jelenetet csinál, míg Lyla kimegy vele beszélni. Természetesen nem megy haza, és apja ne oktassa ki erkölcsből, az nem az ő terepe. Garrityben felmegy a pumpa és elkényeztetett kis nőnek nevez a lányt, és mivel anyja lelépett Kaliforniába, neki otthon kell maradnia. Lyla is ideges lesz, hogy jön apja ahhoz hogy anyját szidja, hiszen ő csalta meg nem? És mi az elkényeztetés? Egész életében azt mondták neki, tanuljon jól, legyen jókislány és ne aggódjon, lesz pénz jó egyetemre.. És ő jógyerek volt végig, apjával maradt, válása után is ! Buddy nem tud erre mit mondani, az igazság az fáj, lánya berohan. Apja utána rohanna, de eléáll Tim Riggins. Szelíden szól, de hatásosabb mintha fenyegetőzne, menjen haza MrGarrity. És van valami a szemében, aminek hatására MrGarrity tényleg hazamegy.

Meccsre indul a Párducbusz, Maddie is köszönne JDtől, de a srác kéri, inkább pihentessék a dolgot. A csapat a buszról lesi a történteket, és röhögnek, biztos apu miatt dobta a dögös vöröst a csapatkapitány. Tim is figyel és JDt maga mellé intve, megint megoszt pár nagy titkot. Egy. Nehogymár ejtse vöröskét  mert... Kettő. Meccs előtt a leghasznosabb, sokat-sokat szexelni. Három. Hogy várja majd el, a csapattól hogy kövessék, kiálljanak érte, ha nem mer önálló döntést hozni?

És meccs, a gyanús bírókkal, idegenben, nem lesz sétagalopp. Már az elején, Tim egy jókora futását szakítják félbe egy szabálytalan blokkal, de a bíró semmit sem akart látni. Második playre, a Párducokat csak jobban felhúzták. De a Buckley Bisons érzi hogy övék a terep. Minden létező trükk, a szembenállók szemébe homok, sisakra ütés, passz akadályozás, és a bírók nagyon féltik sárga zászlaikat, mert egyet sem dobnak el. Dillon dühöng, Buckley gúnyolódik, és Eric, aki figyelmeztette csapatát a hidegvérre, elveszti a fejét.

A következő Párductámadásnál, JD kezéből jól láthatóan már távozott a labda, mikor egy védő ledönti, kései szerelés, ez is tilos. De sárga zászló most sincs. És ekkor Taylor elveszti a fejét. Olyan őrjöngést rendez a pálya szélén, a bíróval üvöltve hogy mindenki döbbenten nézi. És megkapja végre a sárgát, neki dobják, és leküldik az edzőt a pályáról. Villámgyorsan átadja Wade-nek a vezetést.

És kint gyorsan egy kocsmába siet. Nem inni, TVben nézi a meccset és mobilon próbál tanácsot adni Aikennek. Aki persze semmit sem hall a stadionban, így találomra húz valami Eric-féle játékot. Egy közepes dobás, Matt elkapja, de azonnal blokkolják is. Mindegy, Wade-t dicsérik hogy sikerült behatolni a Bisons területére. És el is vesztik a másodikban, JDt zsákolják, kivételesen szabályosan.

24 másodperc és Párducaink 3 pont hátrányban vannak. De játék, egy rövid passz Timnek, aki rohan, 20, 15, 10, és megvan a TD ! Dillon győzött, letagadhatatlanul. Ünnepelnek a dilloniak, dühöngenek a buckley-iek, Sammy Meade pedig megint segget kezd nyalatni, dicséri az új edzőt, Wade Aikent, aki kihúzta a meccset a szörnyű helyzetből. EricTaylor pedig, aki eddig a csapatot edzette, és akinek a taktikáját játszották végig, iszik egy scochot, a kocsmában, csupa Bisons-drukker közt.

McCoyék este odahaza. Joe, elégedett, fia hozza amit elvár tőle, Katie elégedetlen, szeme fénye randizhatna már. Férje erre elmeséli, ő kérte hogy szakítson a lánnyal. Katie az ablakhoz megy mert zajt hallott, és boldog lesz az arca. Joe is odamegy és bedühödik. Odakint épp JD ugrik be Maddie kocsijába… Crucifictorius koncert, mégsem olyan szörnyű. A várakozásokkal ellentétben, nem csak Tyra, Matt és Julie a közönség. Vannak egypáran még akiknek tényleg bejön ez az új hangzás, és Nagyszőke megállapítja magában, hogy Landry egész jól mutat a színpadon.

Másoknak nem telik ilyen jól a Győzelem Estéje. Buddy Garrity kétségbeesetten hívogatja lányát, de az folyton kinyomja a mobilt. Így apja csak a hangpostának mondhatja el hogy sajnálja, nagyon sajnálja, és bocsánatot kér…

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása