Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek TNG 1x15 - 11001001 - 11001001

2009. július 23. 09:00 - clean lead

Csillagidő 41365.9. Az Enterprise rutin karbantartásra érkezik a 74. csillagbázisra. Picard és Riker itt megismerkedik egy bynarnak nevezett faj képviselőivel, akik összenőttek a saját computer technikájukkal, főként az anyabolygó központi számítógépével és szinte egymással is. Oké, értem... WTF... Szóval párosával járkálnak, és az egymás közötti kommunikációjuk egy EPO-val gyorsított gyalogkakukkéra hasonlít. Az állomás parancsnoka, Quinteros bemutatja Egy Zérót és Zéró Egyet. Azon gondolkodom, hogy ennek a két számnak olyan sok permutációja nem ismert, így vagy a legkisebb lélekszámú fajjal állunk szemben, vagy az amúgy is rövid bynar utónévtár egy idő után jelentős frissítésre fog szorulni.

Picard közli a parancsnokkal, hogy két napjuk van az ellenőrzésekre, ami nem arat (stílszerűen) osztatlan sikert a bynaroknál. Míg a legénység nagy részét leterelik a hajóról, addig Picard és Riker a hajón marad. A kapitány olvasással kívánja tölteni az időt, míg Egyes igazi opportunista módjára bízik benne, hogy majd csak történik valami. Mire felérnek a hídra egy csapat idegen lény már a számítógépen dolgozik és felkeltik Wesley gyanakvását. Riker már megtanulta, hogy a végén úgyis az ifjabb Crushernek lesz igaza, úgyhogy rábízza a hídon dolgozók megfigyelését, ami azért is zseniális, mert addig sem lesz máshol útban. Míg a hajón barangol, összefut a távozó Yarral és Worffal, akik barátságos squash mérkőzésre készülnek. Nem lennék az ellenfelek helyében. Ezek után belép Datahoz, aki legújabb festményét mutogatja LaForge-nak, aki azonnal véleményt is mondana, ha tudná, milyen irányból kell néznie a műre. Egyes gyorsan otthagyja őket, de távoztában azért felhívja a figyelmet arra az iróniára, hogy egy vak ember tanít egy androidot festeni.

Ezek után elcseveg egy kicsit Crusher dokival, bár leginkább csak hallgatja annak áradozásait egy professzorról, aki szintén az állomáson van és unatkozik annyira, hogy akár Vöröskével is szóba álljon. Miután Beverley is lelépett, Egyes összefut egy pár bynarral, akik a holofedélzetet bütykölik és állítják, hogy javítottak azon. Riker szeme felcsillan és felajánlja, hogy kipróbálja. Egy New Orleans-i bárban szeretne lenni, és íme, már el is készült a környezet, csak egy-két zenész és az elmaradhatatlan rejtélyes szépség hiányzik, de már nem sokáig. Egyes azonnal rákattan a hölgyre, akinek a neve Minuet. Odafenn a hídon Picard Egyes után érdeklődik és elindul utána a holofedélzetre, ahol Riker már harsonán (trombone) játszik, ami azért érdekes, mert az Egyest játszó Jonathan Frakes tényleg tud játszani a fenti hangszeren, amit a Phish együttes Hoist című albumán is bebizonyított. Miután végzett a játékkal és a többi zenész ledobta a színpadról, felkéri táncolni Minuetet. A rész csúcspontja a tényleg kellemes, dobseprűs jazz.

Mialatt körbelejtenek az üres bárban, a szokásos dolgokról beszélgetve, Riker mintha tudomást sem venne arról, hogy gyakorlatilag egy hologramról álmodozik és teljesen beleszeret Minuetbe. Na igen, négy évszázad telt el Bud Bundy guminője óta. Vajon hány percig tart még ez a jelenet? (Míg véget nem érően áradoztak egymásról Rikerék egy rettenetes hang hasított gyanútlan dobhártyámba. Míg lefékeztem a szívemet, hogy ne törje apró darabokra a szegycsontomat próbáltam rájönni, hogy mi történhetett. Pár pillanattal később rádöbbentem, hogy a saját horkolásom zavart fel.) Mire Picard leér, már egymás mandulájában vannak. Riker bemutatja szíve választottját a kapitánynak, akit szintén levesz a lábáról azzal, hogy ő is Párizsból való és váltanak egymással egy pár szót a gallok nyelvén. Mi van? Ez a nő egy hologram, nem a francia fővárosból jött, hacsak nem ott rakták össze a projektort, aminek a segítségével láthatóvá válik. Itt mindenkinek elment az esze?

Data még mindig a művével van elfoglalva, várja az ihletet, mire Geordi jobbnak látja, ha addig alszik egyet. Persze Wesley nem hagyja és felhívja a hídra, mert talált valami nyugtalanító adatot, amit LaForge-nak azonnal látnia kell. Még ez is jobb, mint a festegető androidot nézni. Geordi végül Dataval megerősítve a gépházban próbálja kitalálni, hogy miért csökken az antianyag tároló körül a védőmező. Mivel jobb ötletük nincs és azzal nem hibázhatnak, beindítják a vörös riadót. Data próbálja elérni a kapitányt, de nem sikerül neki ezt követően kiadja a parancsot Wesleynek, hogy állítsa be a robotpilótát és értesítse az állomást, hogy mindenki elhagyja az Enterprise-t, tekintettel arra, hogy négy perc múlva nagy tűzijáték lesz. Ja, és foglaljanak le nekik egy ablak melletti helyet az állomáson.

Data és Geordi az utolsók - legalábbis amennyire ők tudják - akik elhagyják a hajót. Miután átjutnak az állomásra megtudják, hogy se Picard, se Egyes nincs az állomás területén. Vissza akarnak térni a hajóra, de hirtelen annak minden rendszere helyreáll és az Enterprise kitolat az állomásról, így csak nézhetik, ahogy a hajójuk elhagyja a dokkot. A kapitány és Egyes ebből semmit sem vesz észre, mert Minuettel enyelegnek. Picard szerint valószerűtlenül valóságos, míg Riker egy tócsába olvadva kifejti, hogy bele tudna szeretni. Ez viszont sok a kapitánynak és le akar lépni, de furcsa módon a holohölgy mindent megtesz, hogy feltartóztassa. Ez gyanús lesz és mindketten a kijárathoz rohannak, ahol a fedélzeti számítógép felvilágosítja őket arról, hogy néhány percen múlt, hogy nem lettek az év látványosságának szenvedő alanyai.

Megtudják azt is, hogy már nincsenek a dokkban és egy Bynaus nevű bolygó felé haladnak, ami hatalmas meglepetésre éppen a bynarok szülőbolygója. Nahát! Picard és Egyes ezek után elég feszült hangulatban próbálják kifaggatni Minuetet, aki elmondja, hogy az ő feladata az volt, hogy feltartsa őket, amíg a teremtői elvégzik a feladatukat. Azt persze nem mondhatja meg, hogy mi a célja a bynaroknak. Ezek után a kapitány és Egyes elindulnak, hogy visszaszerezzék a hajót, mi pedig visszatérünk a dokkba. A Csillagflotta szerencséjére van egy Data is az állomáson, akinek feltűnik a bynarok hiánya és javasolja, hogy induljon hajó a Bynausra, hogy ott érje el az Enterprise-t. A hajón ezalatt Picard-ék felfegyverzik magukat és elindulnak a gépház felé, hogy működésbe hozzák az önmegsemmisítő rendszert. Ettől kezdve öt perc van hátra, hogy feljussanak a hídra és ott állítsák le a visszaszámlálást.

Sajnos a híd le van zárva, azért ennyire egyszerű nem lesz a hajó visszaszerzése. Végül azt okoskodják ki, hogy mindketten besugároznak a hídra, két különböző pontra, így csak az egyiküket lövik majd agyon a bent lévők. Hibátlan terv, nosza! Mikor a transzportálás után újra összeállnak, a hídon senki sem akar flekkent csinálni belőlük. A bynarok a földön fekszenek. Itt valami hatalmas buli lehetett, de sehol sem látom a szétgurult üvegeket és a chips-es tálakat. Eléggé ki vannak ütve és segítségért könyörögnek. Picard és Riker értetlenül áll felettük, de azért még időben rájönnek arra, hogyha sokáig töprengenek, akkor ez lesz az utolsó húzásuk az élők világában és leállítják a visszaszámlálást.

A bynarok már nem válaszolnak a kérdésekre és úgy tűnik, hogy a Bynaus-on sem felel senki. A fő számítógép, valamint minden elektronikus rendszer leállt. Tekintve, hogy a bynarok ezektől függenek ez nem túl jó hír. Nekik. A Föderációnak viszont nem kell többet aggódnia a karbantartásoknál. Természetesen a nemes lelkű lovagok nem így gondolkodnak és megpróbálják kitalálni, hogy mi lehet a gond illetve, hogy milyen módon segíthetnének. Rájönnek, hogy a bynarok az Enterprise központi számítógépét a format c:\ parancs után feltöltötték a saját adataikkal. Próbálnak belépni, de nem tudják a belépőkódot, akik meg tudták, most épp az örök hálózati mezők felé sodródnak. De talán Minuet tudja, irány a holodekk. A kis virtuális szédítő elmondja, hogy a Bynaus bolygótól nem messze egy csillag felrobbant és az elektro-magnetikus hullámok tönkretettek mindent a bolygón, csak szerencsétlenségükre korábban, mint várták. Ezért hevernek szanaszét a hídon a kis tolvajok. A terv az volt, hogy minden adatot áttöltenek az Enterprise-ra, aztán amikor elmúlik az elektromos veszedelem, mindent szépen visszaborítanak a saját központi számítógépükbe.

Miután többet már nem tudnak kiszedni Minuetből, aki végleg eltűnik a rendszerből, visszavágtatnak a hídra és felveszik a kapcsolatot Dataval. Röviden vázolják a helyzetet. Data szokásos zsenialitásával közli, hogy azért nem férnek az adatokhoz, mert azt kód védi. Igen, ezt már Picard is tudja, de ő azt szeretné tudni, hogy mi lehet a kód. Oké, ezt Datanak honnan kellene tudnia? Annyit azért sikerül kiokoskodni, hogy valószínűleg egy bináris kód lesz, amely vagy nyolc, vagy tizenhat számjegyből áll. Szuper! Sikerült leszűkíteni a lehetőségeket több tíz millióra. Ez már azonban elég is a hackerré előlépett Rikernek, aki pár másodperc alatt megtalálja a kódot. A bynarok központi számítógépe megkezdi az adatok visszatöltését. Talán most kellene a ne lopj parancsot is betölteni az éledező bynarok fejébe. A fent említettek nagyon elégedett fejjel kezdenek valamit bütykölni a konzolokon és Picard még most sem lő egyet a levegőbe figyelmeztetésül. Ezek semmiből nem tanulnak. Persze nagyon hálásak azért, hogy megmentették őket és csak azért nem szóltak, hogy segítség kellene, mert féltek, hogy nem kapják meg. Még végignézhetjük, ahogy a meghatott legénység végignézi, ahogy a hajó beúszik a hangárba, mialatt a főcímzene romantikusan lassított változatát hallhatjuk.

Címkék: star trek tng
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2009.07.23. 09:45:04

mar azt hittem, hogy ez lesz a romulanos resz, vagy itt is felcsereltek a sorrendet, ahogy mar kesobb is megteszik.

Bar Kochba 2009.07.27. 11:27:10

És a végén még egyszer találkozunk a személyiségétől megfosztott Menüett-tel.... amit nem igazán értettem.

clean lead 2009.07.29. 11:40:12

@Bar Kochba: Hát azt hiszem az lehet a magyarázat, hogy a bynárok úgy adják vissza az Enterprise-t, hogy törölnek minden olyan adatot amit ők vittek fel, többek között Minuett személyiségét is.
süti beállítások módosítása