Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x11 (55. fejezet, 19890601)

2009. július 21. 13:30 - Milo Rambaldi

„Béla bácsi tapasztalatból tudhatja, mi az igazság, mi pedig most ismerhetjük meg lassan.” – Vágási Nagyonhülye Jutka
„Rajtunk kívül senkinek nem érdeke, hogy itt valamilyen forradalmian új világ szülessen.” – Realista Bástya
„Mi már csak az igazat akarjuk tudni, és nem félünk. Semmitől.” – Vágási Bátor Feri

Nagyon vicces részen vagyunk túl, ezt nehéz lesz überelni. Volt környezetvédelmileg és politikailag inkorrekt Trabant, amit Mágenék el akarnak adni, volt politikai összezavarodás az iskolában, meg Etus részéről is, de a fő poén Takiékra jutott, a Cockbang Gang fegyveres rablást akart eszközölni az ABC-ben, ami persze nem jött össze nekik, mert lekapcsolta őket a rendőrség. Fogtündér összebalhézott Vágyemberrel és Erdészkével is, de aztán Lenke ápolásának ürügyén legalább Erdészkével kibékült.

Taki, Lenke és Fogtündér pakolnak, Lenke mondja ki az igazságot, minek pakolunk, ha még nincs kezünkben a papír? Jogos. Megy elköszönni mindenkitől, de egyedül megy, mert Takit idegeli a pakolás. Lenke jól le is cseszi, hogy ő akart költözni, úgyhogy kuss és pakol. Közben Chewbacca és Bástya Jutkánál frakcióznak táborszervezés címén, Jutka nem tud jönni, mert Frusztra KO, Feri melózik, de Bástya megy, sőt össze is tegeződik Chewyval. Ferire várnak a vacsorával, mindenki éhes, de Feri Erdészkével vitatja meg a Cockbang Gang tevékenységét, Bőhm is csatlakozik, le is nyom egy „mi lesz a házzal, ha elköltöztök, kedves Forest” kezdetű sirámot, de koppan nagyot, majd elhallgat. A vacsora egészen rettentő, az idézetek fentebb olvashatóak.

Orvtámadás ér minket: az úttörőnyakkendőben tanuló Juniorhoz beállít a kendős Etus és fedetlen Józsi, egy ronda lámpa helyett hoztak egy még rondábbat, mert ilyen rendesek. Junior kérdezi nagyanyját: idefigyuzz, nagymuter, dobtad a gégészt, oszt beújítottál egy zőccségest? Na csak azért kérdem, mert tojok rá, kivel dugsz (bár szerintem leszárad a farka annak, aki veled dug, a Szikszay is elporladt), de nekem most a gégész jobban kellene. Az akció mibenlétére még nem derül fény, ellenben Ádám reggel detektálja a lámpát, a véleménye egyezik az enyémmel. Junior „múzeumba” akar menni, apja hazugsággal vádolja, és örül, hogy stabil a plafon. Érkezik Vera (egyetemista szomszéd), most hogy van bébisintér, Juli boldogan mehet a bányarémeket tejföllel kenegetni.

Bőhm és Lenke az illegális cserebolt tovább üzemeltetéséről dumálnak, a T-1000-es igazi irgalmas szamaritánus, visszajár majd segíteni a költözés után, de megszólal Sümeghy riasztója. Bírósági végrehajtó érkezett, nagyon hivatalosak vagyunk. Összefut persze az egész ház, esemény van. A szenátor úr ludas a dologban, mert valami csekket be kellett volna fizetni, nem tette, cserébe majd aláírhatja a foglalási jegyzőkönyvet. Az iskolában eközben tablófotózás van, GG a fotós, Junior, Borzas és Gabesz meglepetéssel készülnek, Jutka türelmetlen, hogy mi a meglepetés, érkezik Etus és Flowerpower, Szilvit, a mozgássérült lányt hozzák. Bájmosoly, meghatódás, klikk, mehetünk tovább.

Öregasszony éhhalál előtti állapotban összeesik a segélyosztás előtt, hívják a város egyetlen mentőjét, Ádámot. Istenem, micsoda finom társadalmi rézkarcot láthatunk a mai részben. A szabadság, és a velejárói. Örülünk, de megdöglünk. Öreganyám könyörög Ádámnak, hogy vigye haza, mert várja az ura, aki szintén éhezik és magatehetetlen is. Mágen doktor végül belemegy a fuvarba. A mentőszobán elővezeti a „Nyugdíjasok az éhhalál szélén” című kiseposzát, erre Évike a „Miért nekünk kell a részegeket szállítani” szonettel válaszol. A főorvos szerint csak mert, és a minisztertanács így döntött. Snitt. A tablófotózás után a Nemzeti Galériába mennek a fiatalok, ahol kiállítás van, végignézzük az egészet, egyébként érdekes. Utána megy a banda fagyizni, Virág a vendéglátó. Etus végigcinkeli szegény Flowerpowert, de jól bírja. Lehet, megint megkéri a kezét? Ezt nem tudjuk meg, viszont Etelka nyom egy olyan népnemzeti mantrát, hogy majdnem széthasadt a monitorom.

Taki és Fogtündér mennek a leendő lakáshoz, de sehol senki, Fogtündér megvádolja nagyapját, hogy rossz időpontot beszélt meg. Közben Lenke és Forest otthon idegelik egymást, Forest előáll a farbával: figyelj, terminátoranyós, szerinted hogy bírjam rá a feleségemet, hogy ne repkedjen egy vascsőben, hanem otthon főzzön, mosson, takarítson? Rossz a kérdés, a T-1000-es a reboot után leférfisovinisztázza Erdészkét. Eközben kiderül, hogy nincs költözés, mert a leendő vevő pasija visszament az eredeti feleségéhez, az összes papírt elvitte, sőt be sem adta. Nahát, ki gondolta volna?

Fogtündér egyébként boldog, Taki is, de tartanak Lenkétől. Erdészke is pufogni fog. Tündibndi receptje minderre? Egy üveg konyak. És megy másnap autót venni Vágyembertől. Otthon természetesen kitör a balhé, bár Lenke haragja nekem nem tűnik igazinak, azért üti-vágja Takit, ahol csak éri, Fogtündér is kap a pofájába rendesen. A legjobban Erdészke van kiakadva, ő sarkokat akart számolni az új lakásban. Majd legközelebb, fiam. Zoltánt látjuk már, Jutka fejét tágítja gyerekügyben, úgy tűnik, tapadási rendellenessége van Jutkának. De majd kap finom hormont, és minden rendben lesz. Közben Feri is támadja Ádámot, hogy vizsgálatra kellene menni, mert nincs gyerek, ugye Ádám tud segíteni? És ugye nem szól senkinek? Hát persze.

Lila Pausére fókuszál a kamera, őt kenegeti Juli tejföllel, na egy kicsit sem belterjes sorozatunk világa. Lillácska randevúra készül a végrehajtott Oszkárral, aki még nem tudja, hogy végre van hajtva. Senior ezután csuklóból lecseszi Gábort, hogy ő az üzlet és a világkiállítás oltárán bármit képes feláldozni, még szegény kicsi Flórát is. Na ebben most igaza van. Lila Pause és Sümeghy színházban voltak, érik a dugás, nagyon búgnak, Lillácska végre lakásra is jönne, csak kicsit kell unszolni, minden szépen halad, de Bőhm várja őket. Szeretne négyszemközt beszélni Sümeghyvel. Nekem nincsenek titkaim Lila Pause előtt, szól a válasz. Te tudod, mondja a szenátor úr, itt járt a végrehajtó, és elvitte a hűtőszekrényedet. Na erre varrjál gombot. Meg arra, hogy Lillácska feldúltan elrohan, ő ilyen emberrel ugyan nem. Pfujj, jaj, rettenet, erkölcseimbe ez nem fér bele.

Címkék: szomszédok
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"azta" 2009.07.22. 08:22:43

az jutott eszembe, hogy ez a sorozat olyan, mintha Kínában forgatták volna - itt senkinek nincs testvére! (az egy Ju-it leszámítva. de ő lesz a kivétel.)

Borcsika 2009.07.22. 13:27:36

Ez a rész most nem tetszett. Valszeg a történet mérhetetlen unalmassága miatt ez volt a legtöbb, amit ki lehetett hozni belőle.

de azért köszi Rambaldi, hogy ebben a szélmalom harcban is próbálsz talpon maradn...

váj mí 2009.07.24. 12:57:04

Várom, várom a következő Szomsza hogyvoltot, de semmi :( Lecsökken heti 1re?
Különben én mindig jókat röhögök a HV-okon, sztem ki van hozva belőlük a maximum ;)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.24. 13:10:39

@váj mí: Nem, nem, marad a 2, csak kicsit zűrös hetem volt, nem fért bele sajnos több.

váj mí 2009.07.24. 19:07:55

@Rambaldi:
Oké, elnézve, most az egyszer ;). A hír különben pompás, sőt mi több remek! :)

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.07.31. 10:12:48

Igazából az az egyik szép, ahogy az általad adott becenevek alapján keresgéltem a memóriámban. (Én eztet most nem néztem, sőt, annak idején se néztem, viszont mégiscsak belepilloghattam, mert egyebek mellett a Fogtündért és a Csubakkát is be tudtam azonosítani, komoly röhögés volt jutalmam.)
süti beállítások módosítása