Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x19 – Az égből pottyant űrhajós

2009. július 21. 15:20 - Llew

Két tehén mögött valami placcsan a földön, de nem lepény, mert magasból érkezik, és kisebb krátert eredményez, amit először Bonesék is csak távcsövön keresztül vizsgálnak. A gazda szerint biztos nem meteor okozta, inkább ruhában lévő hús. Na, ez jól hangzik. Vessünk rá egy pillantást. Bár a maradványok beterítenek pár négyzetmétert, Booth humorizál egy sort azon, hogy vajon meghalt-e. Neki az sem egyértelmű, hogy az áldozat ember volt, de Bones még nem hallott papucscipőt hordó földönkívüliekről. Booth azonban nem fogadna rá, hogy Hodgins sem.

Bent a bogarasnak azonban nem tetszik, hogy a többiek rajta gúnyolódnak, amiért hisz az idegenekben, ezért gyorsan le is lép az összeszedett petéket megvizsgálni. Így lemarad arról, amikor Zack közli, hogy az áldozat minimum 400 m magasról zuhanhatott le, illetve arról, hogy a röntgenfelvételen látható ásványveszteség alapján kb. 130 éves volt. A repülési hivatal szerint semmilyen azonosított repülő alkalmatosság nem járt a térségben, így emberünk azokból nem eshetett ki. Vagyis maradnak a kis zöld emberkék. Szürkék, javítja ki barátját Hodgins, aki szerint ezt Zacknek is illene tudnia, tekintve, hogy félig ő is földönkívüli. A különféle idegenekkel kapcsolatos megoldás mellett az egyetlen ésszerű magyarázat, hogy az áldozat űrhajós volt.

A csontjai ásványvesztesége alapján olyan valaki, aki 10 hónapot töltött az űrben. Booth ki is deríti, hogy a paca szebb napjain bizonyos Calvin Howard ezredes volt. Mennek is beszélnek a feleséggel, meg az őt támogató űrhajós barátnőkkel, mert az ilyenek csak csoportos kiszerelésben kaphatóak, amit Bones furcsáll is. Howard ezredes két napja ment el valahova a repülőjével. Egyébként kiképzőként dolgozott, mivel egészségügyi okokból ő már nem mehetett fel. Átvizsgálják az ezredes gépét, ami valahogy visszaröppent a Nemzeti Űrügynökség hangárjába.

Közben előkerül egy fejes is, és miután lejátsszák a mit-dolgozott,-hozunk-végzést,-ha-kell (eleve van náluk) beszélgetést, kapnak egy tonna itt-ott fehéren hagyott titkos anyagot. Amit Booth át is nézet Hodginssal. Bár az anyagból semmit nem tud kihámozni, elmeséli a Lansing-teleszkóp összesküvéses sztoriját, majd tanácsot kér lánykérés ügyben, mivel elcseszte Angelánál. Booth azt tanácsolja neki, hogy kérje meg újra, a nagykönyv szerinti étterem, gyűrű, stb. módszerrel, ő meg azt az FBI-osnak, hogy kérdezze ki Howard utódját.

Adams parancsnokkal egy kiképző repülő fedélzetén sikerül beszélniük, és miután egy elég gyönge vetített trükkös jelenetben megtapasztalják a súlytalanságot, megtudják, hogy Howard ezredes kapcsolatban állt az Űrutazási Koalícióval, egy olyan csoportosulással, akik a civil űrutazás megvalósítására törekszenek. Persze a szervezetről is Hodginstól világosítja fel őket, aki már maga is megvette a saját űrturistás jegyét. Angelának a számítógépes varázsgömbjével azt kéne kideríteni, hogy a zuhanáson kívül mik okozhatták a ruhákon lévő sérüléseket. Cam ismét meggyőződik arról, hogy Zack mennyire messze van a normális ember kategóriától, mikor a srác pusztán vizsgálati anyagként képes kezelni a maradványokat.

Booth leellenőrizte a civileket. Szerinte egy csapat dilinyós, akiknek azonban vannak repülőik, amikkel ufókra vadásznak, és Howard ezredes halálának idején a holttest megtalálásától nem messze repkedtek. Kihallgatják az Űrutazási Koalíció vezetőjét, egy repülőgépes cég tulajdonosát és azon kívül, hogy őt többször is elrabolták, és kísérleteztek rajta az idegenek, azt is megtudják tőle, hogy Howard ezredes maga kereste meg őket, hogy vezethesse majd az első civil űrrepülőjüket. Hat hete azonban meggondolta magát és kiszállt. Szerinte az ügynökség ölte meg az ezredest, mielőtt elmondta volna, hogy ufót látott.

Persze a feleség azt állítja ez hülyeség. Legalábbis az elején, aztán kiszedik belőle, hogy a férje állítólag látott valamit, ami benne van a hivatalos jelentésében, és aminek az ügynökség nem örült. Szokásos autókázós beszélgetés, ezúttal azonban egymás magánéletében vájkálás helyett az ügyről. Bones szerint nem feltétlen idegeneket látott az ezredes, hanem esetleg valami titkos technológiát, vagy hasonlót és féltek, hogy elmondja az ufófanatikusoknak. Booth szerint azonban a kormány nem gyilkol ilyen okokkal embereket. Mire Bones a férfi korábbi állásának – mesterlövész a seregben – felemlegetésével azonnal cáfolja is az állítást.

Zack a kifőzött csontokat szedegeti a kondérból, mikor „Jó illata van.” kijelentéssel betoppan Hodgins, majd az ifjú zseni „Szolgáld ki magad!” válaszára neki esik egy frissen készült pirítósnak. Közben kiselőadásba kezd az idegenek különböző fajtáiról, de Zack megakasztja azzal, hogy valami furcsaságot talált a combcsonton. Amíg Brennan a csontot vizsgálja, Cam a toxikológiai jelentést olvassa fel. Howard ezredes tele volt tömve étrend kiegészítőkkel, amik arra utalnak, hogy ismét az űrbe készült. Brennan szétkapja a csontot, aminek a vége nem is csont, hanem valami porózus anyag, alatta egy implantátummal, ami nem látszott a röntgenen. Egy színes kis bizbasz, a közepén egy kis hengeres bizbasszal. Mulder maga alá csinálna a gyönyörűségtől.

A kéreg egy korallfajta, aminek a felépítése hasonló az emberi csontéhoz, és a csontveszteség pótlására építhették be. Az implanátum pedig egy elektromágneses műszer a növekedés gyorsítására. Hodgins szerint ez emberi és földönkívüli technológia kombinációja, és már előadásba is kezd egy kutatóról, aki emberkísérleteket végzett az ’50-es években a hadseregnek mielőtt megölték. Szerinte a kormány most is ilyeneket csinál. Ezek tuti imádnák egymást Mulderrel és a haverjaival. Brennanék szerint ez a technológia kiküszöbölné a hosszú távú űrutazás akadályát jelentő csontdemineralizációt, ami miatt igen értékes lehet.

A technológia eredetét kiderítendő Boothék mennek az ügynökségre, ahol csak annyit tudnak meg, hogy az ezredes tavaly eltörte a lábát nyaralás közben. A mit láthatott kérdésre a hivatalos magyarázat az űrszemét. Hodgins és Zack időközben kiderítette, hogy a csontpótlást valószínűleg Dr. Henry Pascal végezte. Aki 1998-ig az Űrügynökségnek dolgozott, majd miután elvesztette a támogatást, a magánszektor felé fordult. Egész pontosan az Űrutazási Koalícióhoz. A beültetésről a felség sem tudott, szerinte a férje konferencián volt Haitin.

Angela a varázsdobozos vizsgálat alapján arra jutott, hogy Howard ezredest valami tompa eszközzel szinte feldarabolták, mielőtt kidobták a repülőből. Jön Hodgins is, hogy közölje barátnőjével, hogy este puccos étterembe készüljön. Ha már ott van megérdeklődik tőle, hogy használnak-e az idegenek pallost. Maximum fénykardot, de Zack szerint az nem jó, mert azzal felszeletelték volna az áldozatot. Bonesék eközben Dr. Pascallal beszélnek, de neki nem állt érdekében megölnie páciensét, számára az lett volna siker, ha Howard ezredes újra az űrbe mehet. Az ügynökségnél senki nem tudott a beavatkozásról, szóval ez a vonal zsákutcának tűnik.

Booth hitetlenkedik, és a Kerekasztal Lovagjairól poénkodik, a pallos, mint gyilkos fegyver kapcsán, Angela pedig puccba vágva készül a vacsorára, mikor Bones megvilágosodik. Szerinte a sérüléseket egy légcsavar okozta, így újfent irány az ügynökségi hangár, ahol egy szójátékot tartalmazó parancs (plain sight vs plane sight, a szinkronban mit kezdtek vele?) segítségével vérnyomokat találnak, majd az ügynökséges nő együtt működésének hála Adams parancsnok gépén meg lesz a sérült légcsavar is. Howard elmondta neki, hogy felépül az útra, erre Adams felesége, aki szintén jelen volt, megütötte, és az ezredes ösztönösen hátralépett, bele a légcsavarba. Bepánikoltak és eltűntették a holttestet. Ügy kipipálva.

Ugrás az étterembe, ahol Hodgins hiába törte magát, Angela válasza megint csak nem, mert nem érzi azt az érzést, amit elképzelt a lánykéréshez. Persze szereti, és azért a bogaras próbálkozzon csak tovább, hátha egyszer majd érzi. Na baszki, mit lehet erre mondani, azon kívül, hogy hülye picsa? Pedig én egyébként bírom a csajt. Zárásként még Boothék elindulnak kajálni, közben elmeséli Bonesnak, a lánykérést, de a nőnek a házasságról most csak az ellenségek lecsapása, és hulláik gépből kilökdösése jut eszébe.

Címkék: dr. csont
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindennőribancdekomolyan 2009.07.21. 23:12:42

Annyira jó vagy, hogy az már fáj...

~Moi~ 2009.07.22. 11:36:31

Nem értem Angel-át... Miért nem mondott igent?????!!!!
süti beállítások módosítása