Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x15 - Ölj meg, ha tudsz!

2009. július 21. 11:22 - zaphodbb

Egyszerre három hullát is elénk tárnak ma éjszaka: egy takarítónő egy motel szobában kiterített nőt, egy fiatal fickó egy házban, a medence partján heverő hullát, egy részeg fickó pedig egy kocsiban, az első ülés elé bedőlt halottat talál. Nick az autós palit, Catherine a moteles csajt, Langston pedig a medencés fickót fotózza. Az első kettő halott mellett hever egy újság, címlapján egy nő és egy férfi, ugyanaz a lap, ugyanaz a fotó. A harmadik, medencés halott faszi pedig a címlapról az ürge. Mi már tudjuk, hogy minden összefügg mindennel, hiszen ezt már Sziámi is megénekelte, de vajon Langstonék mikor jönnek rá?

A medencés egy gazdag műkereskedő, akinek a padlón verték szét a fejét. Itt bevágnak nekünk egy alcímet, úgy néz ki, fejezetekre bontják a mai részt. A fejezet címe: "A bűnösök és gazdagok életmódja". Brass kérdezi ki Carsten, a műkereskedő menyasszonyát, aki szerint mindenki szerette a palit. Langston és Wendy vérpöttyöket követnek végig az udvaron, egy cicát találnak, akinek véres a mancsa. Carsten menyasszonya elmeséli, hogy buli volt náluk, ahol megjelent a fickó egyik ügyfele, tárgyaltak az irodában, ettől Carsten kiborult és hazaküldött mindenkit a picsába. Ezért ment aztán úszni, hogy lenyugodjon.

Langston és Wendy Carsten irodájába mennek helyszínelni, dulakodás nyomait találják, no meg egy csomó műtárgyat. A laborba megyünk, Archie már a házban lévő kamerák felvételeit bütyköli, amiken látszik, amint Carsten valóban őrjöngve jön ki az irodájából. Megvan az ügyfél arca is a felvételről, akitől ennyire begőzölt. Langston ezután Wendy-hez tér be, aki egy, Carsten irodájában talált, lopott ősrégi vázának a darabjai fölött áll. Langston szerint a vázát drogcsempészésre használták. Miután Wendy-t elhívják, Langston valamit még mókol a váza darabjaival, aztán váltunk Arcihe-ra, aki egyezést talál az ügyfél képével, Jeffrey Luvan a neve neki. Brass kérdezi ki Luvant, a törött vázát akarta megvenni Carstentől egy kaszinó számára, de aztán nem kellett neki, mert lopott volt.

Wendy puzzlézik a vázával, az utolsó darabot Langston hozza neki, azt, amit elvitt vizsgálatra. A macska lett gyanús neki, amiért nyalogatta a vázát, merthogy úgy szokták ezeket hamisítani, hogy bekenik joghurttal, rászórnak az adott korból ásványi port és akkor jól be tudnak csapni mindenkit. Langston szerint Luvan rájött, hogy át akarják verni, ezért dulakodott Carstennel. Brass és Langston tárgyalják meg az új infókat telefonon, kiderül, hogy Carsten a halála előtti nap kivett egy nagyobb összeget a számlájáról, mint aki le akar lépni. Brass már a menyasszonynál is terem, hogy tudott-e erről a pénzfelvétről valamit. A nő ledöbben. Langston UV fénnyel néz végig mindent, a kis piros szemüvegében. Vérnyomokat talál a menyasszonyka ruháján, és mivel nem klóros mosószert használ a kis buta, ezért majd tudnak is DNS mintát venni a ruháról, hiába mosták már ki.

Langston és Wendy a laborban beszélik ki Carsten menyasszonyát: Langston szerint a nő nem tudott róla, hogy műkincshamisító lett volna a pali. Catherine hívja el Langstont, hogy nézze meg, talált egy képet egy kaszinóban, miközben a saját esetében nyomozott, egy Carstent, aki bajuszos és épp nagyon vidám és Tripp Linson a neve. Hoppá, hoppá, tényleg pont úgy néz ki, mint a hullánk. Visszapörgetik az időt nekünk, a motelszobába lépünk, megint éjszaka, a kiterített nőhöz megy épp be Greg fotózni. A nő fején lévő lyukból David kukacokat szed ki, 48 órája lehet halott. Az álla alatt lőtték fejbe. Két lyuk és vér van a mennyezeten. Itt vágják be ennek a fejezetnek a címét: "Hollywoodi hajrázás". A plafonban lévő golyók már kissé rozsdásak, a padlón furcsa formájú vérfolt. Az ágy alatt pedig egy teknős, mi más!? A boncterembe megyünk, a doki már megvizsgálta a csajt, Greggel karöltve nemi erőszakot, vagy vad szexet sejtenek a nyomokból. Sperma sehol. A háttérben David tolja be az autós áldozatot.

Catherine, Hodges és Mandy a teknőst vizsgálják, ujjlenyomatot is találnak rajta. Mandy szétaggódja magát, hogy jaj-szegény-teki, de aztán megéri a lenyomatot levenni, mert rögtön van találat is, Mickey Ross személyében, akiről Hodges rögtön löki, hogy valami ócska sorozat főszereplője. A következő képeken Mickey már Mandy-nek tátja a száját DNS mintáért. A nyomozó odaadja Gregnek a töltényeket, amiket Ross lakásán találtak, minden rélszletükben megegyeznek a plafonban találtakkal. Közben Ross ráhajt Mandy-re, villogni akar egy filmbeli szerepével, de Mandy lepattintja. Bejön a nyomozó, Mandy balra el. Ross rögtön magyarázni kezd a nyomozónak, hogy ő mennyire szerette Jenát, aki az áldozatunk. Előad egy nagy sírós jelenetet, hogy ő csak a teknőst, aki Gareth, akarta elvinni Jenának, hogy vidámabb legyen tőle, de holtan találta a nőt, pisztollyal a kezében. Azért vitte el a pisztolyt és nem hívott segítséget, mert félt, hogy lecsukják.

Miközben Ross igaz könnyeket sír, hogy mennyire szerette Jenát, a nyomozó lejátssza neki azt a hangfelvételt, amin ribancozza a nőt és fenyegeti, hogy csak nem gondolta komolyan, hogy elhagyja őt egy másik pasiért. Ross könnyei felszáradnak hirtelen. Gregre váltunk, töltény vizsgál, közben Ross, immár száraz szemmel elemzi, hogy ez az egész Tripp Linson hibája, aki egy producer, egy nagy filmet ígért Rossnak, aki adott neki egy csomó zsét a filmre, miközben Tripp Jena bugyijába is bejutott, majd lelépett a pénzzel, Jena meg utána ment. Jól van, kapcsolódunk már az előző ügyhöz. Ross elment Jena után a motelbe, ahol a nő ült az újság mellett, amin Carsten volt a menyasszonyával, kisírt szemmel. Állítólag Tripp úgy tett, mintha meg sem ismerné. Nyilván valami ikertesós sztori ez és szegény csaj Carstenhez ment oda, nem Tripphez. Ezután Jena és Ross állítólag újra összejöttek, de a nő fejbelőtte magát, amíg Ross a fürdőben volt. Ennek csak a plafonban lévő két golyó mond ellent, de Ross szentül állítja, hogy egy lövés volt.

Greg azonban megmagyarázza azt is, hogy miképpen lehet két golyóval öngyilkosnak lenni: ha az első elakad a csőben, ami a régi revolvereknél nem lenne furcsa eset, akkor a második golyó kilökheti maga előtt az elsőt. Így hát Ross az igazat mondta, Jena öngyilkos lett. Váltunk Catherine-re, aki épp Trippről néz egy felvételt, visszaértünk a valós időbe, mert itt inti magához Langstont, hogy ez a Tripp úgy néz ki, mint Carston. Ekkor belép Nick egy fotóval, hogy ismerős-e valakinek egy Ryan Morton nevű fickó, aki bizony ugyanúgy néz ki, mint Carsten és Tripp. Namármost vagy hármasikrek eset ez vagy csaló a CarstenTrippRyan vagy nem tudom már mijatökvan. Mindenestre visszapörgetik megint az időt, megyünk az autóban lévő áldozathoz éjszaka. David háta beáll, mikor megpróbálja kiemelni a hullát, felegyenesedni többé nem tud. Magánnyomozó volt az áldozat és mellette is ott volt a magazin Carsten képével. Itt látjuk ennek a fejezetnek a címét: "A sosem volt fiú".

Hagan, az áldozatunk, ügyfelével beszél a nyomozó, egy üzltettársát kerestette vele. Szerinte Hagan halálához egy bizonyos Ryan Mortonnak tuti köze van. Ő az az üzletfél, akit annyira keresett és ő az, akiről mi már tudjuk, hogy ugyanúgy néz ki, mint az előző két faszi: Carsten és Tripp. Nick és Riley a boncteremben Hagant hajtogatják szét, merthogy be volt gyömöszölve erősen az első ülés elé, ugyebár. Nick talál egy kontaktlencsét Hagan ruháján, ami úgy tűnik a gyilkoshoz tartozik. Hagan kézfején egy golyó ütötte nyom látszik, de se vér, se kimeneti nyílás nincs. A doki megfejti nekünk, hogy Hagan megfogta a fegyver csövét, mikor rálőttek, a töltény behatolt a tenyerén át az alkarjába, onnan a felkarján keresztül a tüdejébe, majd onnan a rekeszizmában kötött ki. Nick szerint ez egy ballisztikai flipper, höhö.

Nick a laborban Morton reklámfilmjét nézi a neten, amin gazdagságot ígér az ügyfeleinek, ha befektetnek az ő ingatlankomplexumába. És mit tesz isten, a kutya, akivel a felvételen sétál, Gareth névre hallgat. Nicknek nagyon ismerős Morton, de nem bír tűnődni rajta, mert Riley jön közbe a fegyverrel, amit frissen talált, ami Hagan felbérlőjének a nevére van regisztrálva. A kihallgatáson a pali azt vallja, hogy elajándékozta a pisztolyt Mortonnak. Mortont a saját fiaként kezelte, de Morton 175ezer dollárt kért tőle kölcsön, amivel aztán lelépett. Nick DNS mintát vesz a kontektlencséje miatt tőle. Mandy vizsgálja a DNS-t, közben Nick megy be Morton képvel Langstonhoz és Catherine-hez, megint visszatértünk a valós időbe.

Mandy egyezést talál, méghozzá testvérit a kontaktlencsén lévő DNS és Carsten között. A testvér neve pedig Gareth Morton, épp mint a macsek, a teknős és a kutya neve. Carsten házában a kamerák felvételein Archie rátalált Gareth-re, ott volt azon az estén a bulin, ami után Carsten meghalt. Következő fejezet: "A sosem vágyott testvér". Langstonék felállítják az idővonalat az ügyek között. Elsőként Jena megtalálja Trippet, aki immár Carsten, ezért úgy tesz, mintha nem ismerné fel a nőt, aki erre leöngyilkolja magát. Aztán a magánnyomozó Morton helyett rátalál Gareth-re, a testvérre, aki valószínűleg ijedtében lelövi Hagant. Másnap Gareth megjelenik Carsten buliján, ahol szétveri Carsten fejét és eltűnik.

Gareth eltűnésben azonban nem túl erős, mert gyorshajtásért elkapják és Brass asztalára kerül. Gareth azt vallja, hogy Hagan eljött hozzá és ki akarta verni belőle az ügyfele 175ezrét. Ő mondta el neki, hogy Carsten név alatt él már a bátyja Vegasban egy nagy házban: Ez felbaszta Gareth agyát, mert a ház, amiben lakott, közös volt Ryannel, örökölték anyától, de az igazából csak őt, Gareth-et illette volna meg, mert 31 évig élt ott egyedül anyuval, kiszolgálta, pelenkázta a végén, de anya mégis Ryanért volt oda. De nem ölte meg Ryant, csak azért ment oda, hogy megkérje, mondjon le a ház feléről az ő javára. Ryan persze nem tette meg, sőt beolvasott Gareth-nek hogy gyenge volt elhagyni anyát. Erre Gareth elkullogott csendesen. Ahelyett, hogy legalább egy kiadós orrbagyűrést adott volna a kis genyládának.

Nick és Langston Gareth cuccát vizsgálják át. Hiányzó kontaktlencse, gyerekkori családi kép, az autóban egy köteg pénz. A ruhái Dempsey's márkájúak, kivéve az alsógatyáját, ami nagyon márkás és drága cucc. Langston össze is rakja hirtelen a dolgot: a tetem, akit a medencéből húztak ki Dempsey's alsót viselt. Itt kérem személyiség csere történt: Ryan Gareth lett. Ugrunk Gareth-hez, aki azt vallja, hogy a százezer dollárt Ryan adta neki. Kintről nézi Langston és Carsten menyasszonya a kihallgatást és mikor Gareth, aki Ryan, elkezdi azt mondogatni, hogy nézzenek utána Ryan menyasszonyának, valószínűleg ő ölte meg Ryant, akkor a menyasszony kiböki, hogy az ott nem Gareth, hanem Carsten.

Aztán látjuk, amint Carsten legyilkolja Gareth-et, mert az állítólag fenyegetőzött, hogy megöli őket. Bent a szobában Gareth leveszi a szemüvegét és Ryanként magyaráz tovább. Ő próbált pénzt adni anyának, de Gareth nem engedte. Brass nagyon nem hatódik meg, szerinte ezt a sztroit konkrétan valami filmből vette, de Ryan szerint ez mind igaz, még akkor is, ha sose történt meg. Jelentsen ez bármit is, jó kis csavaros sztori volt ez, nekem bejött.

Címkék: csi lv
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása