Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x05 – Doppelgänger

2009. július 20. 09:00 - Milo Rambaldi

Király rész a mai, és innentől az évadzáróig, ami még 17 epizódra van, szinte csak ilyenek jönnek. Újabb cliffhangerünk volt, egy Patel nevű, a sao paoloi Világkereskedelmi Fórumra igyekvő ürgébe műtött a Jacqnoud névre hallgató geciember robbanószert, ezt Syd hüledezve kifigyelte, de őt is kifigyelték közben. Nem más, mint a múltkori részben legyakott melák, aki örömében úgy fejbe kúrta Sydet, hogy teljesen kifeküdt. A folytatásban már jól felpofozza, majd így szól: vagy elárulod, kinek dolgozol, majd megdöglesz, büdös kurva. Persze egyik sem, mert Syd ismét legyakja a melákot, majd távozik a csúszdaként funkcionáló szellőzőcsövön, és jól elájul a földe éréskor.

Amikor maghoz tér kedvenc ügynökünk, egy kissrác áll előtte, Syd kérdi, hány óra, gyerek nem tudja, majd együtt buszra szállnak, onnan hívja Dixont, hogy a bomba Patel maga, akit ki kell menteni, találkozzanak a csarnok háta mögött. Syd mentőautót lop, Dix pedig Patelt kábítja el egy balhoroggal. Doktor Dixon műteni fog, de üldözőjük akad, Jacqnoud személyesen. Nagyon szeretne robbantani, de persze nem tud elég közel kerülni a mentőhöz. Kis Aliasos abszurd következik, Syd blokádot tör át, Dix könyékig Patel mellkasában, Jacqnoud üldöz, beéri a mentőt, robbantana, de a doktor úr kiszedi a bombát, és a kocsijuk alá hajítja, ezzel felrobbantva őket.

Syd már Vaughnnak meséli mindezt, és akkor képzeld, balra fordultam, Dixon véletlenül kiszedte Patel jobb veséjét, aztán betette a bal bokájába, de meglett a bomba, király, nem? Király, de mi van a Szövetség tagjával, akit figyelned kellett? Ja, őt nem figyeltem, mert egy csatorna mellett aludtam. Dolgozni meg én fogok, kérdezi Vaughn, de aztán végül meglepetést ad Sydnek. Jack aktáját. Főcím. Syd már az egyetemen nézegeti az aktát, elmélyülten próbál gondolkozni, ami nehezére esik, szerencsére jön Francie, aki bazi nagy Halloween partit akar rendezni, persze csak hogy Charlieval békülhessen. Befut Will is, őt is meghívják a múltkori csókjelenet ellenére is, majd Sydnek mennie kell a „bankba”.

A képen nem Ulrike Meinhof látható, hanem egy német férfi, Schiller, a Hensel vállalatnak dolgozik, ami a fogpaszta és popsikenőcs gyártása mellett a második világháború alatt náci kutatás-fejlesztésben volt benne, most meg a biológiai fegyverekre fejlesztettek ki ellenszert. A küldetés: kimenteni Schillert, akiről a mellékelt fotó még 1975-ben készült, nem tudjuk, hogy néz ki, azt viszont tudjuk, hogy a Hensel Schiller seggébe is kamerát szerelt, így nehéz lesz a mentés. Syd és Dix hálózati specialistaként megy majd bevetésre, Marshall eheti kütyüje egy névjegy, ami a monitorra helyezve feltöri az összes jelszót és rendszergazda jogokat ad.

Kifelé menet Syd meghívja Dixont is a maszkabálra feleségesetül, majd belefutnak Jackbe, aki a vacsora miatt szabadkozik, elég bénán, meg kell hagyni. Ugrunk egy raktárra, a CIA ellenakciója ezúttal durva. Sydnek magát az embert kell kicserélnie egy másikra, aki hasonlíthat Schillerre (ugye azt nem tudjuk, Schiller hogyan is néz ki). Vaughn szerint ez azért kell, mert Sloane eladná a megszerzett vakcinát valami radikális robbantgatós csapatnak, és ez nem jó. Syd berzenkedik az ötlet ellen, mert Dixon előtt lebukhat, de Vaughn erősködik, meg különben is, Dix nem akar kettős ügynök lenni.

Berlin. A technopicsoid dominatrixnak öltöztetett Syd megy Henselékhez rendszert ellenőrizni, majd sikerrel elrabolja Schillert, ezalatt Dix elgázosítja a többi dolgozót. Syd egy laza hazugsággal eléri, hogy ne az épület előtt találkozzanak, gyorsan kicseréli az igazi Schillert az ál-Schillerre, a küldetés sikerrel zárul. A gond csak annyi, hogy az igazi Schiller nem akarja elhinni, hogy most valóban a CIA-val beszél, ezért Vaughn Langleybe akarja fuvarozni. Ál-Schiller feladata fontosabb viszont: amellett, hogy telebeszéli Sloane fejét minden hülyeséggel, trójai falovat telepít az SD-6 rendszerébe. Mindez Vaughn ötlete volt, Syd egészen meg van lepve. Francie is, mert kiderül, hogy Will még mindig Danny ügyben nyomoz, Kate Jones-t keresi. Francie szerint ebből balhé lesz, Will jobb lesz, ha abbahagyja a nyomozást.

Ál-Schiller bajban van. Sloane azt akarja tudni, hol gyártják a vakcina prototípusát, de nem tudom a válasz. Arvin azt javallja, hogy gondolja végig, különben gáz lesz a nézéséből ítélve. Syd is bajban van, mert Arvin nyomozni kezd. Dixont kérdezgeti, aki elmondja, hogy Syd miatt nem elől, hanem hátul találkoztak. A Halloween partin Dixon jó partnerként leadja a drótot Sydnek, és meg is kérdezi, van valami, amiről tudnom kellene? Syd válasza: nem. Dix szerint gáz, hogy ál-Schiller nem tudja, hol a gyártóüzem. Will közben már Francie fejét tágítja, ha szereted Charliet, akkor felhívod, most. Fogadd meg a tanácsom, én is ezt tettem a tiéddel, megfogadom, hogy nem nyomozok tovább. Francie elmegy Charliet hívni, közben csörög Will telefonja. KATE JONES KERESI! Elmondása szerint jól ismerte Dannyt. WTF??? Kate Jones Syd álneve volt eddig, amikor utazott. Vajh ki szívatja Will barátunkat? Egyébként meg ennyit a fogadalmakról.

Gyönyörűen egybevágott jelenetsor következik, Syd berohan az igazi Schillerhez, akit már éppen vinnének Langleybe, elővezeti, hogy mi is az igazság, és elkezd könyörögni, hogy nyögje ki, merre van a gyár. Syd rohan Jackhez, hogy segítsen, erre Jack elmeséli, hogy Arvin őt bízta meg az igazság kiderítésével, ami ál-Schiller laposra verésében tornyosul, de Jack közben megsúgja ál-Schillernek, hol a gyár, aki a karja eltörése után valóban fájdalomtól eltorzult arccal kinyögi, hogy Badenweiler. Sloane mindezt egy kamerán követi végig, hát az arckifejezése nem túl bizalomgerjesztő, maradjunk ennyiben.

Syd egyre nehezebben bírja Sloane rusnya pofájának a nézését, szíve szerint nekiugrana, és megölné, de kénytelen tovább színészkedni. A küldetés: irány Badenweiler, vakcinát ellop, gyárat robbant. Ellenküldetés: irány Badenweiler, vakcinát ellop, hamisra kicserél a CIA-val, gyár nem robban, mert hatástalanítják a bombát, CIA ellopja az összes adatot, Dix meg már nem tudja felrobbantani a bombát. Sydnek kérdése van: Vaughn, te tudod, mi az a 332L ügy apám aktájában? Nem tudom, de az FBI is benne volt. Miért, kérdi Syd, együtt dolgoztak? Nem, nyomoztak Jack után.

Will közben tovább nyomoz Kate Jones után, aki volt Sao Paoloban, majd Kate TAJ száma hallatán dob egy hátast. Nem szarozik sokat, elhívja ebédelni. És Kate Jones megjelenik, egy dekoratív szőke. Will kérdezi, mi közöd volt Dannyhez. Hát annyi, hogy eltörtem a karom, mondja a szőke, bementem a kórházba, ő helyre tette, elhívott randizni, majd mentünk volna Hongkongba, de egyszer csak nem jött. Van még kérdésed? Igen, van. Kate Jones, hogy lehet, hogy te itt vagy, amikor a TAJ számod alapján 1973-ban meghaltál? Te ki a fasz vagy? Erre nem kapunk választ, mert Kate feláll, és elrohan.

Badenweiler. Syd és Dix betörnek a gyárba, ami Sloane elmondása szerint a neonáciknak készíti a vakcinát, ez persze nem igaz, felrobbantani is azért kell, mert a prototípustól a gyártásig öt év telt el, és Sloane ezt át akarja ugrani. Dix telepíti a bombát, Syd kiiktatja a riasztót, rohan a vakcináért, a CIA-s srácokkal ezt kicseréli hamisra, kiiktatja a bombát, megy ki Dixonhoz, aki már türelmetlenül várja, majd robbantana, de nem robban semmi. DIXON ERRE ELŐKAP EGY PÓTDETONÁTORT ÉS FELROBBANTJA A BOMBÁT! A gyár a levegőbe repül, a CIA-sok mind meghalnak! Syd sokkot kap. Mégsem akkora poén ez a kettős ügynökösködés?

Címkék: alias
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duerre 2009.07.20. 14:42:32

Sose értettem, hogy egy kiiktatott bombát hogyan lehet felrobbantani egy másik detonátorral.

Jó pörgős lett ez a hogyvolt, köszi Rambaldi :)

kla 2009.07.20. 15:36:36

Eddig úgy voltam az Alias-szal, hogy jó kis sorozat, ígéretes, de egyelőre ennyi. Az utolsó jelenet viszont...na az volt az a pillanat, amikor a sorozat "szintet lépett" nálam.

naughtyL 2009.07.24. 20:45:57

Rambaldi: még a multkori részhez, igen a 2x21-re is gondoltam:)

Szerintem az első három évad elképesztő, ha nem látod nem hiszed el, hogy tényleg lehet egy sorozatban ennyí cliffhang!!

Ja és ez alap, de azért ismét köszi a Hv-ot:)
süti beállítások módosítása