Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Ligths 1x09 – Full Hearts

2009. július 19. 15:00 - Sigismundus

Előző részek tartalmából. Jay legnagyobb csókolózás közben kérdez rá a megcsalásra, Lyla persze tagad, Jay a quad-rugby után állon vágja legjobb barátját, Julie bejelenti, hogy randizni fog Mattel, apja próbál kicsit beszélni vele. Smash anyján keresztül a templomi hívektől kap pénzt tanulmányokra, de doppingra költi.

Vasárnap reggel a Leghatalmasabb Tér Egyházának templomában. Grady tisztelendő éppen az Úr elől elforduló és más isteneket imádókról beszél, na meg arról hogy az Úr tudja ám hogy vétkeztünk, a rejtett dolgok őelőtte ismeretesek.. Brian Williams idegesen fészkelődik, úgy érzi hogy ez egyenesen róla, neki szól, ráadásul a szertartás előtt közvetlen adott be magának egy adagot.. A tisztelendő aztán tényleg őhozzá szól személyesen, de csak azért hogy a gyülekezet nevében kívánjon neki sok sikert a pénteki Gattling elleni meccshez. Megkönnyebbülés, nevetés, gospel, alleluja.

Sammy Meade hétfő reggeli műsorában betelefonálók a gattlingi meccsről. Aggasztó a dolog, Gattling mintha egy másik bolygón lenne (nincs kimondva miért), a védelmüket csak Fekete (most már sejtjük miért) Lyuknak hívják, mindent elnyel. Középpontjában bizonyos Junior Silverióval az 54-essel. Sammy megemlíti hogy a Sasok tényleg kemények, de van egy gattlingi játékosa a Párducoknak is, mégpedig Smash ! Kiderül, hogy Brian kiskorában költöztek ide Dillonba, és Silverió az unokatestvére, szóval, érdekes lesz….Williamsék is hallgatják a műsort, Smash dühös hogy fényezik az unokatesót pedig nem jobb Smashnél, Williams mama kijelenti, Gattlingban megnézzük a rokonokat is, mindet. Brian visszakérdez, Apát is? Húgai hirtelen elhallgatnak, Mama pedig keményen rendreutasítja… Lyla Garritynek is rossz lelkiismerettel kezdődik ez a nap, hiába készít sütit frisset, megy be a kórház kápolnájába egy gyors imára, csak nagyon idegesen megy Jasonhoz. A srác éppen munkában, kezeit használja, az összes fényképet, gyógyulást kívánó írást, plakátot szedi le a falról. A lány sírva kéri a bocsánatát, bár tudja hogy iszonyú hibát követett el ellene. Jay csak néz kegyetlenül, majd annyit kérdez, hogy hányszor feküdtek le? Válasz nincs de világos hogy nem egyszer, akkor meg milyen hibáról is van szó? Lyla végül zokogva elmegy.

Taylorék reggelije, Julie éppen Mattel telefonál egy órája, Tammynak ez nem tetszik Eric szerint legalább nem Tim Riggins tetszett meg lányuknak. Timnek is keményen indul a reggel, véraláfutásos arcát nézegeti a kocsiban, aztán erőt vesz és bemegy az öltözőbe. Időközben ugyanis az a pletyka terjedt el suliszerte, hogy Tim akarta valami miatt megütni Jayt..  Néma csend, figyelő tekintetek fogadják, ahogy szekrénye felé megy. Annak az ajtajára valaki jóakarója egy képet rakott ki Timről és Jayről amikor, még kisebbek voltak, és barátok. Tim egy pillanatig nézi, majd egy szó nélkül elteszi a képet. Lylát a sulifolyosón Tyra állítja meg és a verekedésről kérdezi mint szemtanút, hogy miért is történhetett? Lyla persze nem mondja az okot, „a pasik ilyenek”, de Tyrát nem veri át, a szőke még figyelmezteti, hogy a pletykák gyorsan terjednek… A polgármesterasszony Tammy segítségét kéri, tárgyalni kellene menni szállásügyben Gattlingba, mert egy városszéli motelbe helyezték a dilloni csapatot. A gond a másik tárgyaló Buddy Garrity aki bár jó üzletember, de ha a Párducokról van szó, csak torokra tud támadni, szóval Tammy mint villámhárító legyen ott, és megnyerő személyisége győzni fog. Eric nem nagyon örül, de felesége csak elvállalja…Julie-t suliban barátnője, Loise vonja kérdőre, hogy mi van, mégis egy focistával randizik, mi is van a fennen hirdetett elvekkel? Julie szerint Matt más mint a többi focis. Tényleg más, most például első randis ruhát vásárol, de segítségül Landry megy vele akinek be nem áll a szája, ontja a jó tanácsokat, mire buknak a csajok. Szerinte. Matt meg is elégeli, és figyelmet felhív, hogy Landry se az a nagy sikerember. Haver nem sértődik meg, nem az a típus, és egy klubzakót választ Mattnek, mert szerinte Julie Taylor a focilegendát akarja…Edzésen Taylor közli hogy a fő cél a Gattlingi Sasok középpontja, Junior Silverio. Ha őt kiütik, akkor szét tudják szedni a Sasokat, és akkor komoly lépést tesznek a tabellán az Állami Bajnokság felé…Pár játékos bemegy Jayhez megkérdezni mi is történt, mert azt nem hagynák, hogy irányítójukat bárki megüsse. Jason elmondja hogy nem úgy volt, ő ütött csak. A srácoknak közben feltűnik, hogy Lyla képei már nincsenek a falon, és hamar kitalálják miért is volt az ütés, Lyla és Tim… Várakozón néznek irányítójukra, mondja meg, milyen játéktervet játszanak meg most neki?

Matt Landryt kérleli az esti randi idejére adja kölcsön kocsiját, és maradjon náluk a nagyira vigyázni, és megadja neki Julie mobilszámát, ha gond van azon eléri. Akkor lép oda Eric. Kérdi mi is lesz a probléma? Matt előbb azt hisz a randiról van szó, az rövid lesz, egy mozi és korán hazaviszi Juliet. De nem, tévedés, Eric a verekedésről kérdi, Matt előbb szabódik, Eric kemény, a pénteki meccset befolyásolhatja a dolog, erre a srác elmondja a legfrissebbet, „Lyla Garrity”…Williamséknál családi vacsora, mama a rokonokról beszél, alhatnak náluk csütörtök este. Smash kötekedő hangulatban van, megjegyzi hogy csak azért jöttek el Gattlingból mert ott gettó van, Dillon viszont biztonságos „fehér”. Aztán megint erőltetni kezdi az apa-témát de Mama egyből elküldi a vacsoraasztaltól, büntetésből… A klubzakóba öltözött Mattnek Eric nyit ajtót, arckifejezése beletörődő. Megjelenik Tammy is, majd Julie, egy mélyen kivágott, lábat-nem-is-takaró vad-vörös ruhakölteményben, aminek hatására anya egy kis komoly beszélgetést kezd vele. Ennek lényege hogy a ruha nagyon jól áll, Julie darling, de ebben nem mész randira csak ha már 21 leszel és különköltöztél. A mozinál újabb akadály, közben elfogytak a jegyek az Eragonra. Matt ekkor megpróbál menő futballsztár mivoltára hivatkozni, mert a tudtával a focicsapatnak vannak félretett jegyei. Az pénztároslány sajnálkozva bólogat, csak volt ilyen, mert volt egy bizonyos Reyesnek egy verekedése itt, és a vezetőség úgy döntött hogy… Égő egy helyzet, de még égőbb lesz, mert e pillanatban csörög Julie mobilja.. Landry haver az, a nagyival valami történt, mert egyszer csak bezárkózott a szekrénybe, nem akar előjönni…Fékcsikorgás a Saracen ház előtt, Matt berohan, Julie is követi. Bent Landry magyaráz, kétségbeesetten, hogy ’nézte csak a tévét és felugrott.. Most meg a férjét keresi, de nagyapád már halott igaz? ’. Bizony az halott, nincs mit tenni, Matt odamegy a szekrényhez, kicsit beszélget a nagyival, mint néhai Joel Saracen majd rákezd kettejük közös dalára, egy szirupos ötvenes évekbeli slágerre. Nagyi erre kijön, örömkönnyekkel a szemében, végre sikerül lefektetni, hogy szépeket álmodjon. Julie mindezt végignézi némán, Matthez egy szót sem szól (aki amúgy sem tud hirtelen mit mondani) csak Landryt kéri, vigye haza. Matt elég kétségbeesett, ez el lett szúrva.

Reggel Tammy a randiról érdeklődik, mert hamar hazaért lánya. Julie előbb kijelenti, hogy a szabályok szerint erről nem kérdezheti, majd magától is elmondja mi történt. Ebből kiderül a kis szőkét, nagyon lenyűgözte a valódi Matt Saracen, nem a futballista, hanem az érzékeny.Matt ezt nem így gondolja és a suliban is tovább gyötrődik, míg Landry haver el nem árulja hogy sínen van, mert hazafelé menet Julie Taylor csak róla kérdezett, rajongó szemekkel. Szóval a művész Matt kell nem a macsó….Buddy és Edzőné a gatlingi utat tervezik, majd szóba kerül Lyla is, aggódó apja kérdi hogy nem vett észre rajta valami furcsát Tammy? Tanácsadó nem árulhat el mindent amit hall, de annyit javasol hogy jelezze Buddy a lányának, hogy mindig mellette áll… Smash otthon súlyzózik és húgával vitázik Apáról, akiről a srác csak szépeket emlékezik, húga már nem annyira. Aztán Brian lélegzete hirtelen elakad, és elszédül… Orvosi rendelő, a doki szerint semmi komoly, csak idegesség, pénteken játszhatsz ! Húga viszont gyanakszik, válaszút, vagy elmondod nekem mi van, vagy szólok Anyának. A testvéri zsarolásra annyi kiderül hogy „csak pár pirula”.. Húgi ezen kiakad, mert Briannek eddig nem kellet semmit otthon csinálnia csak edzeni de ezzel szerinte elszúrja a karrierjét, Smash szerint viszont otthon csak ő, Smash a férfi és csak ő tudja előbbre vinni a családot. Végül a titoktartásban maradnak…Tim este hazahajt, a kocsibejárón körbeállja pár játékostársa kemény tekintettel és baseball ütőkkel. Harminchármas csak egy pillanatig gondolkozik meneküljön-e, de úgy dönt hogy nem, hiszen megérdemli. Marad végig a kocsijában a leckéztetés alatt.

Reggel kocsija szétvert szélvédőjét takarítja, felnéz és a villámló szemű Tyra Colletetől megkapja az este elmaradt verést. „Pont vele! „ üvölti a lány majd elviharzik, Billy bátyó gúnyosan gratulál öccsének….Tammy és Buddy Gatlingban, pár helyi fekete tanácstaggal tárgyalnak. A fő kifogás hogy a Párducok által igényelt szálloda 5 csillagos, drága hely. Garrityt nem engedve szóhoz, Tammy kedvesen megjegyzi hogy fél Dillon itt lesz.. Na most ez sok embert jelent, akik itt esznek-isznak tankolnak stb. szóval megtérül Gatlingnak…. És győzelem, Gatling beadja a derekát…Rendőri felvezetéssel megy a dilloni kocsikaraván. Gattling tényleg nagyváros, van lerobbant negyede téglafalakkal, és azok ledőlését naphosszat nekitámaszkodással meggátolni igyekvőkkel. Silverióéknál nagy kerti barbecue, Smash és Junior széles vigyorral köszöntik egymást, semmi kakaskodás, megállapítják, hogy a gyerekkori haverok közül csak ők vitték valamire. Aztán Brian meghalja, ahogy Mama Apáról beszél hogy már nem is hiányzik neki, na ekkor fia elrohan az éjszakába….Jasont a kórházban Tyra Colette látogatja meg, és egy üveg piát is becsempész. Jay örömmel fogadja ezt és a két megcsalt szerelmes elkezdenek inni. Közben jót gúnyolódnak „ForeverTexas”Timen, és „Tökéletes” Lyla Garrityn. Aztán Tyra elkomorodik és átmegy újra társadalomkritikusba, a dilloniakat szidja, akik nem képesek másról sem beszélni mint róluk, ilyen szánalmas témáik vannak csak. Azt egyikük sem tudja eldönteni, megbocsátanak e Timnek és Lylának valaha is, Jay mindenesetre megköszöni Tyrának a barátságát.

Gatlingban a szállodában végre összeül Brian és Mama hogy megbeszéljék mi is Apa iránti kifogása utóbbinak, mi a szörnyű titok?  (aki arra számít, hogy idősb Williams helyi főganxta volt és huszonkettedmagával veszett oda egy drogügyletben, az csalódni fog, ez nem a Wire, vagy Shield.) Az ismert volt hogy egy éjjel gázolták halálra, de ami eddig nem az az hogy nem hazafelé jött és nem volt egyedül, egy másik nővel volt, vele is halt meg. Szóval apa félrelépett, nem is egyszer, és Mamát ez bántja de nagyon. És ezért aggódik fiáért is, mert ő örökölte apjának nőbolondító mosolyát és kedvességét. Brian ezután tesz még egy kört a városban meglátogatja Apja sírját.

Kezdődik a meccs!! Végre…A hazai pályára bevonuló Sasok (úgy tűnik 99% fekete) nagyon nagy arccal kezdik, kis verekedést is provokálnak, csak az egyesült edzői kar tudja szétszedni őket. Taylor szerint erre számíthattak, de most megmutatják. Smash a leglelkesebb, közli hogy ez nem Gattling pályája, hanem Smashé amit vissza fog foglalni. Aztán játék…. Az írók jóvoltából a kevésbé látványos részeket átugorjuk, Sammy Meade közvetítéséből az derül ki, hogy a negyedik negyed elején még mindig 0-0 az állás, védelmek csatája, de ebben Dillon a gyengébb… Junior Silverio, az 54-es, széles vállai mintha az egész pályát átérnék Specialitása, hogy nem hagyja az ellenfelet annak támadóvonala mögül kijönni a labdával, inkább ő tör át és viszi azonnal földre a labdást. Így visszaszorította Smasht, Timet, és Mattet is, nem egyszer. Jelenleg a Párducok támadóban, saját 12 yardjukról. Első playre Matt Smashnek adja a labdát,,de Silverio azonnal szereli is őt, Másodikra Matt hátrál dobáshoz, 20-as szabad is lenne, de Silverio megint ott, zsákol, és Matt a földön labdástól. A legrosszabb most jön, a Párducok harmadik playre már gyakorlatilag a saját gólvonalukról támadnak. Matt hátrál, be az EndZoneba, Timnek adja törjön át ha tud. De nem tud, mert ki más, mint Junior Silverio szereli le őt… És ez safety volt (amikor az ellenfél labdás játékosát földre kényszerítik a védők a saját célterületén ) , 2 pont a Sasoknak 2-0…. Tim megrántja a vállát, sérült, lekísérik. Míg áll a meccs, pár dilloni csaj Lylát kezdi gúnyolni, Tim méreteiről érdeklődnek meg hogy ki lesz a csapatból a következő? Végül leöntik vízzel is, mire a lány elrohan. Buddy meglátja ezt és otthagyja a lelátót utána siet. Egy csendes helyen Lyla elsírja mi történt, hűtlen volt Jasonhoz. Buddy nem tud nagyon mit mondani mint hogy követünk el hibákat, és hogy ő mindig itt lesz a lányának. És így történik meg, hogy Buddy Garrity, főszurkoló és főszponzor, de elsősorban szerető atya, nem megy vissza a lelátóra meccset nézni.

A pályán most a Sasok 40 yardosáról támadnak a Párducok. Taylornak 13 másodperce van valamire, egy olyan formációt vesz elő amihez kell Tim is. Behívja a kispadról. Sammy Meade dicséri Harminchármast, hogy milyen kemény fickó, megmutatja csapatársainak, sérülten is játszik.. Tényleg kemény a dolga Timnek, azok közé kell beállnia, akik szétverték kocsiját. De a pályán újra társukként köszöntik, semmi duma nincs. Play, Matt Smashnek adja a labdát, aki balra fut, Silverio csak őt követi szemével, így nem figyeli Timet, aki Smashtöl kicsit hajszálra beljebb de szintén balra rohan, egyenesen neki Juniornak !

És földre is löki, Húszas pedig rohanhat, ahogy szokott, végig a pályán, be az EndZoneba ! 2-6, győzelem! A dilloniak örömmámorban, szurkolók a pályán, köztük Julie is, aki szájon is csókolja Mattet. Aztán maga is meglepődve visszafut anyjához. Brian Mamát köszönti és nincs már más kívánsága, mint Haza, Dillonba…

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása