Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x05 - Az éjszaka fiai

2009. július 18. 14:30 - the black ball

Hajnali 2 óra, országút. Dr. Richard Flemming sietve száll be 89-es Fordjába. Homlokáról záporozik a verejték. Az autó kulcsai után kotorászik zsebében, majd miután megtalálja, őrültként indítja be a fém fenevadat. Flemming tekintete üveges. Pupilláin csak a kilométeróra látszódik. Az út kezd elmosódni, a fák eggyé válnak, mögöttük riogató vörös szempárok izzanak. Flemming kezd elálmosodni, szemei egyre nehezebbek. A hideg éj dermesztő illata jeges vízként tölti meg tüdejét. Nem tud másra gondolni. Állandóan a küldetése hömpölyög agytekervényei között.

Fel kell hívnia. Meg kell tennie. Csak Ő segíthet neki. Megpróbál telefonjáért nyúlni. Karjai elnehezedtek, mintha betonból lennének. Egy emberöltő zajlik le, miközben remegő ujjaival beüti a számokat. Kicseng. Flemming adrenalinnal töltődik fel. Valaki felveszi a telefont. Flemming nem várja meg a hangot, idegességében csak ennyit mond: „Carter őrnagy, mindent tudok Adrian Conradról. Meg kell védenie engem. Kérem, segítsen.” Ezután a vonal megszakad, és a hajnali fényben már csak Flemming autójának roncsai látszódnak. Zombis rész, wtf? Teszkógazdaságos hogyvolt következik.

A bázison Carter elmondja, hogy Flemming egy genetikus volt, aki az ImmuniTech nevű cégnél dolgozott, ami Adrian Conrad cégének egyik leányvállalata. Jónás nagyot néz, hogy ki az isten az a Conrad. Úgy látszik nem olvasta a hogyvoltot, ez újabb fekete pont. Carter szerint miután lekapcsolták Adriant, a cég egy Stevestone (Kő István) nevű kisvárosba költözött. Hammond szerint beszélnünk kell Flemminggel, de Carter közli, hogy ma reggel találták meg az összetört kocsiját, de őt magát nem.

Az eligazítás után kiderül, hogy Jónás mégis tudta, ki az a Conrad, elvégre könyvporszívó a srác. Szép magyar kifejezéssel mi ezt úgy mondjuk, hogy játszotta az agyát. Mindezt azért tette, hogy ne tűnjön furcsának. Azzal elkéstél barátom. Irány Stevestone. Előkerül mindenki szekrényéből a fekete ruha, hogy megmutassák a helyieknek, mekkora királyság a légierőnél dolgozni. Carter felkeresi a sheriffet, aki elmondja, hogy a dokit nem találták a kocsijában, ráadásul nemrég a laborja is leégett. Idegenkezűség nem kizárt. Átkutatjuk a házát, egy rosszarcú fickó meg mindenhova követ minket. Na de gyorsítsunk.

Flemming gépéről minden adatot töröltek, de legalább a postával elküldött magának egy csomagot, ami pont akkor érkezik meg, amikor Carterék kutatnak. A csomagban egy injekciónyi valami van.  Samnek eszébe jut, hogy Conradék azon kísérleteztek, hogy kinyerjék a kukacok gyógyító erejét. Talán ez az. Jónás szerint ezért a szerért sokan ölni is képesek. Jónás rohadtul bölcs, hogy ilyenekre rájön. Elküldünk egy mintát a központba. Éjjel a fél város összegyűlik, és eldöntik, hogy kinyírják a csapatot, ha túl messzire mennek.

Másnap reggel Jónás eperturmixba mártott sült krumplit zabál, és szerinte mindenki a városban félálomban van, mert a szakács teljesen átsütötte a hamburgerét. És persze a rosszarcú fickó itt is figyel. Aztán a sheriff helyettese szól Carternek, hogy a sheriff beszélni akar vele. Kiderült, hogy Flemming laborjában gyújtogatás történt. Elmondja, hogy két hónapja eltűnt Flemming munkatársa is, de mivel a helyi hajógyár bezárt, nem akarták a munkahelyeket adó ImmuniTechet rossz hírbe hozni. Aztán a sheriff átad egy mappányi dokumentumot, amiket akkoriban kértek el a cégtől.

Ezekből kiderül, hogy Flemmingék érdekeltek voltak az őssejtkutatásban. Carter közli, hogy az őssejtekkel klónokat is létre lehet hozni. Éjjel megint minden helyi zombi lesz, Teal’c és Jónás isznak egy sört a kocsmában, de pár zombinak nem tetszik, hogy a helyükre ültek, szóval elmennek. Másnap reggel az egyik zombitól Jónás bocsánatot kér, de az nem emlékszik semmire, tegnap este otthon volt. Hm. Teal’c észreveszi, hogy a rosszarcú fickó követi őket, ezért félrecsalják egy sikátorba. Kiderül, hogy a fickó biztonsági őr az ImmuniTechnél, és Flemming a segítségét kérte, mert olyanok veszélyeztetik az életét, akik csak éjszaka jönnek elő. És mivel ő nappal alszik, és éjjel dolgozik, benne megbízott Flemming. (Ismét böszme félrefordítás: a graveyard shiftet lazán „temetői munkának” fordították, pedig egyszerűen éjszakai műszakot/állást jelent. Az fel sem tűnt a fordítónak, hogy ha éjjel a temetőben dolgozik, nappal meg alszik, akkor mikor lehet biztonsági őr…)

Jónás szerint a fickó a kocsmából egy klón lehetett, de Carter közli, hogy csak csecsemőket lehet klónozni. Meglátogatjuk a bezárt hajógyárat. Találunk pár titkosított CD-t, pár furcsa vázlatot és egy félig elkészült űrhajót. Bingó? Carter feltöri a cédéket, a többiek meg megfigyelik a hajógyárat. A zombik szép lassan odaérkeznek, Carter meg hanyatt esik, amikor meglátja, hogy a cédén lévő adatok goa’uldul íródtak. Nehéz lehetett megfelelő betűtípust találni. Szóval a zombik kukacok, na.

Teal’c és Jónás menne irtani, de ekkor a seriffhelyettese meg egy másik fazon egy furgonba tereli őket. Carternél is megjelenik egy kupac zombikukac, erre az őrnagy beadja magának az injekciót. Végül ő is kap klónkukacot a fejébe. Kiderül, hogy a seriffhelyettese egy Cross nevű NID ügynök. Mindenről tudtak, azt akarják, hogy a kukacok befejezzék az űrhajót, aztán jól elveszik tőlük. Amikor észreveszik, hogy Cartert elkapták, Cross lezáratja a várost. De Cross társa is kukacos, úgyhogy nekik is annyi, röpködnek a zatlövedékek. A seriff irodájában ébrednek, Jónás kérdezősködik, úgyhogy kukac Carter jól pofán vágja. Cross fejébe is kukac kerül.

A klónkukacok először csak el akartak tűnni a Földről, aztán később már át akarták venni az irányítást az NID felett. Kukac Carter szerint Teal’cet és Jónást egyszerűen nyírják ki. Persze helyettük a zombikat zateli szét. Mint az kiderül, a klónkukacokban van egy kapcsoló vész esetére, amit az a bizonyos injekció aktivált. Carter csak megjátszotta az egész kukacosdit. A zombikat beoltották, az űrhajót az 51-es körzetbe vitték, és marha nagy hepiend. Nehéz szülés volt.

Ui.: Tudom, hogy ezen a hétvégén már adja az AXN az Atlantis 3. évadát, de hogyvolt csak jövő héten lesz. Hiába no, nálam is nyár van.

Címkék: csillagkapu
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.07.19. 08:06:27

Köszi a hv-t, ezért szeretem a linkes utalásokat, mert pl. Adrian Carterről nem tudtam, hogy miért kellene emlékezni rá.

A "temetőben dolgozom"-ról gondoltam, hogy félrefordítás, de mivel csak magyarul nézem, nem tudtam, mi lehetett az eredetiben.

És jön az Atlantisz 3, juhé! Addig én is elmegyek nyaralni :D

Padawan9 2009.07.19. 10:23:38

érdekes, az axn-scifi már a 4. évadot adja:D
úgyhogy húzz bele The Black Ball!!XDXDXDXDXDD örömmel várom:DD

the black ball 2009.07.19. 11:21:40

@Padawan9: Tudom, de az AXN-t többen fogják, mint a SciFit, úgyhogy ahhoz igazodok.

@Gabba: Conrad az a Carter. :] Jó nyaralást!

Gabba 2009.07.19. 16:23:24

@the black ball: mondtam, hogy nem tudtam, ki az ...
de Freud szerint biztos Sam-en járt az agyam ;)

Llew 2009.07.20. 08:55:41

He-he, a hogyvolt olvasásos kiszólás szerint egy rugóra jár az agyunk kolléga. Annyira nem volt ez rossz rész. Legalább újfent civilben láttuk Cartert. Meg Teal'c-et is, aki mindig vicces civilben.

korxi 2009.07.20. 21:43:30

Nekem is ez az egyik kedvenc részem. Az O'Neill-Daniel párbeszédek mindig jók, különösen azok ahol Daniel felemelkedett állapotban van, mint itt.
Már mindjárt az eleje jó volt, amikor Daniel a liftben megjelenik, Jack meg úgy csinál, mintha magának mondaná hogy biztos a reggel bevett sok aszpirin teszi.

the black ball 2009.07.20. 23:10:35

@Llew: Szakmai ártalom. :]

@korxi: posztot tetszett téveszteni.

korxi 2009.07.25. 23:36:21

@the black ball: Jaja. Ráadásul duplán, mert a liftes jelenet még csak nem is abban a részben van, aminek a hogyvoltjába ezt a kommenntet szántam.
süti beállítások módosítása