Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 4x8 - Szóló

2009. július 16. 16:00 - zenoli

Előző rész végén ott hagytuk abba, hogy Tommy szeretne szerencsétlen majdnem ágyéka gyümölcsétől megszabadulni, tartja az ottani Duna fölé, hogy majd jól beledobja, és akkor majd újra minden szép és jó lesz, na persze. Innen kezdünk ma. Érkezik haza megfáradtan, egyedül, Janet várja otthon, és érthető módon kissé morcos lesz, miután Tommy előadja a vízbe dobtam a gyereket verziót. Lesz nagy verekedés, hajtépés, karmolás, törnek a berendezések jó szokás szerint, főleg akkor, amikor kiderül, hogy a gyerek végül Sheila-nál kötött ki, aki ezért a jótettért hajlandó félmillió dollárt fizetni. Janet kiakad, hogy nehogymár az a ribanc nevelje fel hőn szeretett kicsinyemet, pattan is be az autóba Katy-vel karöltve, gondolom mennek begyűjteni a kisdedet. Tommy-val tehát újabb örök harag van kilátásban, bár ő ez ellen berzenkedik kissé, áll a kocsi útjába, de Janet sem szarozik, áthajt rajta, és csikorgó kerekekkel elhúz. Tommy ott marad arccal a porban, vérző fejjel, nem kell már a kutyának sem. Főcím.

Kissé elszontyolodva tér vissza a lakásba, ahol egyből a hűtő felé startol, úgy gondolja, ez kellő alkalom arra, hogy újból inni kezdjen. De mire éppen meghúzná a butykost, zajt hall, megy is egyből a hang után. Először kártyázó halott tűzoltókat pillant meg, akik szóra sem méltatják, majd Johnny is megjelenik, és mérges, hogy a gyerek nem a folyóban landolt, pedig ott lett volna a helye. Aztán legvégül Jimmy is befut, és közli Tommy-val, hogy mindenki belefáradt a hülyeségeibe, ők most lelépnek, oldja meg maga ezentúl a problémáit. Miután ezt közölte, bemennek egy szobába mindannyian, mármint akik halottak, és magukra gyújtják a szobát. Tommy ezt nem nézheti tétlenül, hozza a baltát, és vágja szíjjel a falat, bentről üvöltés, meg sikoltozás hallatszik, elég ijesztő. Ő sem boldog a fennálló helyzettől, mert miután nem jut közelebb a tűz forrásához, inkább meghúzza az üveget ténylegesen, és összecsúszik a sarokban.

Sheila ezzel szemben igen boldog, gügyög a bébinek ezerrel, szegény gyerekkel először foglalkozik valaki, már ráfért. Újra Tommy-t látjuk, aki ébredezik éppen, faltörmelékek lógnak a hajából kifele, asszem magas lesz a takarító számla ma. Néz be a hűtőbe, a pia ott van érintetlenül, tehát ezt csak képzelte. De a baltacsapásokat nem, az valóban megtörtént, és mind az ajtón, mind a falon takaros kis lyuk virít, mint ahol a tornádó söpört végig minimum. Mielőtt teljesen széjjel tudna nézni, csengetnek, Mick az, és ő is csak bámul nagy szemekkel, mi a fene történt itt már megint. Aztán tanácsolja, hogy ideje lenne egy találkozóra elmenni talán, mert itten komoly gondok vannak.

 

Tommy sem gondolja ezt másként, hívja fel a laktanyát, ahol szerencséjére Lou veszi fel a telefont. Mondja is, mi történt, vérzek, mert az asszony bántalmazott, ma inkább nem mennék be. Persze Lou megígéri, hogy tartja a száját, de nem addig van az, Sean kifüleli a beszélgetést, megy is a drót tovább egyből. Aztán riasztás van, menni kell dologra, de már a kocsiban megindul a pletyka, Needles már azt a hírt adja tovább, hogy Tommy-t bizony hátba szúrta az asszony, és ezt ő biztos forrásból tudja. Rosszabbak ezek, mint a pletykás vénasszonyok. Majd hirtelen fékezni kell, mert egy autó a száguldó tűzoltókocsi elé vágódik, és persze senki nem sérül meg, csak okos Mikey, aki nem kötötte be magát, milyen meglepő.

Mick és Tommy sétál az utcán az AA gyűlés után, de ez a nap nem a sikerekről szól, mert azt látják, hogy Tommy szép és pöpec autója, amit még Sheila-tól kapott anno, vontatás alatt áll. De ő optimista valami okból kifolyólag, és még csak a szeme sarka sem rándul, hidegvérrel veszi tudomásul, hogy ezentúl trolira kényszerül. Mikey és Sean új albérletben vannak végre, fizetett a biztosító a leégett kecó után, minden zsír, nagy is az öröm. De sajna Sean nem tud maradni, mert úgy döntött, hazamegy a Megs-el közösen bérelt lakásba, szóval Mikey, aki mellesleg csak mankóval bír menni, egyedül marad, amitől nem boldog túlzottan. De Sean rendes, és a nála maradt családi fotókat átadja Mikey-nak, így nem lesz annyira magányos talán, és megígéri, hogy felhívja, elmennek majd sörözni is, csak ne nézzen bánatos borjú szemekkel.

Tommy végre bekúszik a melóhelyre is, ahol Fekete Shawn azzal fogadja, hogy öcsém, de hamar regenerálódsz, amúgy hol szúrt meg az asszony? Tommy nem ért semmit, és az sem érdekli túlzottan, menne is tovább a dolgára, de nem úgy van az, a főnök várja, előbb ott kell tiszteletét tenni. Az öreg-akinek még mindig nem tudjuk, mekkora a farka- nyájasan fogadja őt, már ez fura, és ki is derül a negédes hangvétel oka. Az öregnek van egy lánya, akinek pont Tommy az esete, és el kellene vinni vacsorázni. Tommy önmenedzsel ezerrel, hogy hát én alkoholista vagyok, és énközpontú, meg amúgy is válok, verekedtem a feleségemmel, nem hiszem, hogy jó barátalapanyag lennék. De hiába, nincs mese, a rejtett agresszió hatására muszáj legalább elgondolkozni a dolgon.

Franco ismét Alicia-nál lebzsel, és ahogy a nő lejön a lépcsőn, ugrik is rá, és csábítaná be a hálószobába. Alicia nem tiltakozik, de megkéri Franco-t, hogy ha újra aktivizálni akarják a nemi életüket, előtte nem lenne rossz, ha ezt a menyasszony is megtudná. Erre persze Franco nem hajlandó, és egy kis pszichológiai elemzés következtében kiderül, hogy csak be van tojva az esküvő miatt, és menekülne elfele. Alicia viszont okos nő, és nem hagyja magát csak úgy, inkább visszahajtja Franco-t az ara szoknyája mellé, jó neked ott.

A laktanyában éppen nagy a nyugalom, a srácok még mindig Tommy és az asszony balhéját tárgyalják, aztán megékezik a beszédtéma főszereplője is, és úgy dönt, jobb lesz, ha tiszta vizet öntenek a pohárba. Miután meghallja, hogy egyik szerint megkéselték, a másik szerint pisztollyal vágták fejbe, inkább megosztja az élményt a többiekkel, és elmeséli, hogy csak egy szimpla autós gázolás volt, semmi több. Majd megy az öltözőbe, ahova viszont Lou követi, és elsőre kedvesnek tűnik, mert mindenáron kikapcsolódásra akarja rávenni Tommy-t, kéne neked egy kis szórakozás, esetleg vacsora egy nővel, kefélés, miegymás. De Tommy-t nem ejtették a fejére, és egyből leveszi, hogy ez a kérés bizony a főnök lányára vonatkozik, nem másra, és továbbra is makacskodna. Miután azonban Lou érzékletesen felvázolja egy esetleges szopás lehetőségét is, elgondolkozik, hiszen mit is veszíthet, nemde?

Sean már Megs-re vár a közös lakásban, de nem ő, hanem Mick toppan be váratlanul, viszont ő is Meggie-ről váltana pár szót. Elmondja, hogy a csaj most nagyon szar állapotban van, és magától sosem mászik ki a gödörből, csak még jobban bele, ezért kellene segítség, mint például a csodálatos Gavin család. Az a terv, hogy leülnek egy szobába, körbeveszik a beteget, és mindenki mondja neki ezerrel, mennyire nem jó, hogy piál, milyen sokat árt magának és másoknak ésatöbbi. Sean feladata az lenne, hogy írja össze a legrosszabb emlékeit Megs alkoholizálásával kapcsolatban, hogy majd ott, a nagy össznépi színjátékon ő is kellőképpen tudjon anyázni. Sean lelkes, és egyből neki is fog a feladatnak.

Tommy végül mégis bevállalja a randit, üldögélnek kinn az utcán a csajjal, bár láthatóan nem olyan lelkes, amilyennek lennie kellene jóesetben. A lányt/nőt azonban ez egyáltalán nem zavarja, csak beszél, beszél, be nem áll a szája. És ami a legrosszabb, olyan, mint aki kicsit sok kávét ivott, hiperaktív, hangos, és állandóan ismétli, amit mondanak neki. Persze kiderül, hogy pszichológiai eset is, ha egyből nem vettük volna le, mert telefonon zavarják meg a nagy ismerkedést, és ki más lenne az, hát persze, hogy az agyturkásza. Nekiállnak gyógyszerekről csevegni, de ez Tommy-nak unalmas, így közben nézelődik, és meglát egy sokkal jobb nőt, aki természetesen visszanéz rá. Majd a kényelmetlen beszélgetés elől bemenekül a belső helységbe, és Lou-t hívja, hogy ő majd talán a klasszikus trükkel kimenti: telefonál, hogy valahol tűz van, és Tommy-nak egyből el kéne menni oda. De Lou éppen nem beszámítható, mert mata részeg, viszont az tetszik neki, hogy a csaj ismétel, mert mint mondja, csak azt kell neki mondani, hogy el szeretnélek vinni kocsikázni, aztán pedig szeretném, ha leszopnál, csaj ezt ismétli és bingó. Aztán ezzel az elmés ötlettel bontja a vonalat, és inkább további sörök után néz.

 

Tommy így kénytelen visszatérni, de most segítségére sietnek az égiek, mert a sarkon füst gomolyog elő, tűz van a szomszéd házban. Persze nem is kell több, száguld oda egyből, kihúzza a bennrekedteket, majd kissé füstölgő kabátban támolyog vissza a főnök lányához. A jó csaj is pont ekkor távozik, és jelentőségteljes pillantást vetve Tommy-ra a zsebébe gyűr egy papírfecnit, mibe hogy a telefonszáma az? Közben Tommy keze vérzik, mert az életmentés ezzel jár, ő elmélyülten szemléli, és biztos van valami mély mondanivalója ennek a jelenetnek is, mert ezzel lesz vége.

Címkék: ments meg
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása