Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lépéselőnyben 1x06 - The Stork Job

2009. július 16. 09:37 - Annácska5

Belgrádban vagyunk, egy parkolóházban. Egy szőke nő (Gáti Kati) két férfival üvöltözik. Megjelenik egy pár, és egy Luka nevű gyereket követelnek rajtuk. Válasz gyanánt a férjet jól megverik. Egy pillanat múlva már a Leverage főhadiszállásán vagyunk, a nő könnyek között meséli, hogy a férje még mindig ramatyul van, miután megverték, és ők csak családot akartak. Felmerül a jogos kérdés, hogy miért pont Szerbiában?

Erre egyszerű a válasz, Joe-t, a férjet elkapták még az egyetemen füvezés miatt, és emiatt lekerült az örökbefogadási listáról. De nem csak USA-ban, hanem Koreában, Kínában és Guatemalában is. És a szőke nő, aki Irina volt az első, akinek nem jelentett ez gondot, hát gyorsan ki akarták használni. Csakhogy pár hónappal később, kezdett a házaspárnak gyanússá válni a dolog, ezért elmentek Szerbiába, ahol Irina, hogy elaltassa a gyanút, bemutatta nekik a kis maszatos képű árvát, Lukát. Ezután mindent megadtak neki, kereken 120 ezer dollárt. Nathan mondja, hogy vissza tudják szerezni a pénzt, de a nőnek nem az kell, hanem a gyerek.

Mikor Nathan vázolja az új ügyet a csapatnak, Eliotnak nem nagyon tetszik, hogy gyereket akarnak lopni. Ezzel magára vonja a figyelmet, pedig eddig olyan csendben jegelte a szétütött arcát. Hát veled mi történt Eliot? – kérdezik tőle. Hát erősemberünk leszbibárba tévedt, és valószínűleg a lányok nem nagyon örültek neki, meg a nyugodt vérmérsékletének. Na de vissza az ügyhöz. Irina megengedte, hogy a párnál legyen Luka egy hétig, de aztán elhurcolták tőlük. Még az a kérdés is felmerül, hogy honnan tudhatják, hogy biztosan árva. Parker pedig kielemzi a kissrác viselkedését, szóval biztos, hogy az, hiszen a lány is az volt, felismeri. Irináról értekeznek, aki modellként kezdte, aztán filmezett is. Hát felnőtteknek szóló filmekben. Érdekes, hogy mindhárom férfi kívül fújja, hogy mik voltak a filmcímek. Csak aztán félrecsúszott a hölgy élete, orosz maffiózókkal társult, és végigszélhámoskodta Európát, így került Belgrádba is. Csakhogy Mortonékkal való összetűzés után bezárta a belgrádi irodát. Nagy gond nincs, hiszen Hardison már nyomára is bukkant, méghozzá az Amerikai Nagykövetségre van meghívva a nő egy nagyon zártkörű partira.

Belgrádban vagyunk rögtön, csakhogy pont Budapest éjszakai látképét mutatják, főleg a Szabadság-szobrot, még a Lánchíd is beficcen, nem baj, az amerikaiknak jó ez is, azt se tudják, hogy Európának mi a fővárosa. A partin Parker ezúttal pincérnő, Eliot vonzó playboy, de a többiek nincsenek ott, ugyanis Sophie, mint Magda, szlovén hercegnő nem kicsit vágta át annak idején a nagykövetet. Eliot feladata, hogy elcsábítsa a nőt, de nem könnyű, hiszen van vele egy gorilla, akiről némi keresés után kiderül, hogy ő vitte el Lukát Mortonéktól. Nevet azonban még nem tudni, ezért Parker tárcát lop-na, de a férfi eltűnt. Mivelhogy ő követte eddig Parkert, mert igencsak megtetszett neki a lány. Már nem is kell ellopni a tárcát, mert a pasi annyira rá van gerjedve Parkerre, hogy elsüti a legrosszabb csajozós dumákat, és még a nevét is elárulja, Nicolas Obrovic.

Eliot első próbálkozása kudarcba fullad, Irina egy pillanat alatt leépíti, a sármőrré avanzsált Rambo pedig csak pillog. Telefonos segítség érkezik, vagyis a kis fülesen keresztül Sophie már adja is az utasításokat, aminek köszönhetően a nő egy percen belül a tenyeréből eszik. Nate Parkert instruálja, hát nem sok sikerrel, a lány nem erre született. Hamar rossz irányba is fordul a dolog, Nicolas erőszakoskodni kezd, amit Parker egy vállába döfött villával jutalmaz.

De a terv zajlik tovább, Eliot belenget egy film meghallgatást, erre Irina belelkesedik, holnap ott találkozunk, rebegi a nő boldogan. Már csak Parkert kéne megtalálni, aki a villás jelenet után kiugrott az ablakon. Már arról vizionálnak, hogy a lány már átszelte egész Európát, de ott áll mellettük. És most már csak egy filmet kell lopniuk. Mi az nekik, hiszen csináltak már saját csodát is, ez se lesz sokkal nehezebb. És már reggel ott is vannak. Elég volt csak a rendezőt meg a producert eltakarítani a képből, egy kis pénzelvonással, és máris övék lett a terep. Nathan az új rendező, imádnivalóan hozza az idegbeteg szerepet. Irina is megérkezik, olyan, mint egy kisgyerek a cukorka gyárban, élvezi a helyzetet. A csapat ideges, Sophie magát is beleírta a forgatókönyvbe, és különben sem megy semmi úgy, ahogy kellene. Nate és Sophie veszekszik, hogy minek ide érzelmi együtthatás, meg a többi szar, amikor az egésznek az a lényege, hogy Irina elhozza a forgatásra Lukát. Ráadásul egy olyan filmről van szó, amiben NATO katonákat támadnak meg vérfarkasok. Úrjézusszűzanya.

Elkezdődik a forgatás, hát épeszű embernek ez egy kínszenvedés. Sophie színésznői tehetségével eleve tisztában vagyunk, Magda nővér szerepében azonban meglepően jó. De biztos csak azért, hogy megmutassák, hogy Irina azonban katasztrofális, lenne, ha nem dobnák be, a megbetegedett a gyerekszereplő kártyát. Ezzel be is etették, hiszen akarja ezt a szerepet, és csak akkor lehet ő is benne, ha van gyerek. Másnapra megszerzi Lukát, ígérete szerint.

Irina egy raktárépülethez hajt, aminek cirill betűkkel árvaház van írva az ajtajára, hát bíztató. Parker követi, fején kamerával, ez Hardison újítása. Az árvaházban ott van Nicolas is, és egy teherautóra pakolnak valamilyen ládákat, fegyveres őrség kíséretében. Menekülne kifelé, de rossz ajtón megy be, és megtalálja a gyerekeket, akik egyetlen teremben élnek összezsúfolva, borzalmas körülmények között. Parker, de Hardison is, aki a kamerán keresztül mindent lát, elborzad, hát ez nem is csoda, ráadásul a lányban még több kellemetlen emléket ébreszt fel, meg persze együttérzést is, hiszen ő is árvaként nőtt fel. De már el is kell bújnia, ugyanis Irináék berontanak, és viszik magukkal Lukát. Az emberek pedig kivisznek onnan egy újabb ládát. Nem tudni mi lehet benne, de biztos nem éppen biztonságos a gyerekek számára.

Parker tovább követi őket, újabb emberek bukkantak fel, ezúttal vásárlók, akik a ládák tartalmát vizslatják. A lány fel is nyit egyet, miután tiszta lesz a terep. Fegyverek vannak benne. Tehát nem egyszerű örökbeadási csalásról van szó, hanem az árvaházat használják álcának a fegyverkereskedelemhez, így már érthető, hogy miért raktárban van az árvaház. Parker és Hardison lelkiznek picit a gyerekek sorsán, ez jó, mivel az is kiderül, hogy Hardison is árva volt, és a Mami, akit emleget, az a nevelőanyja volt. És még azt is megtudjuk, hogy Hardison vonzalma nem is kicsi Parker felé, és érzelmeket is látunk végre a szőkétől.

Tovább mutogatják Budapest látképét, és a csapat azon agyal, hogy hogyan tovább. Másnap végre meglátjuk, hogy igen, Irina is csapnivaló, még sikongatni sem tud hitelesen. Meghalni meg még úgyse. Komolyan Sophie ehhez képest Oscart érdemelne. Irina kicsit elégedetlenkedik saját alakításával, de Nate rendező sehol sincs, mikor újravetetné a jelenetet. Luka is eltűnt, Irina cseppet ideges. A csapat egy raktár előtt van, a kissráccal együtt, akit már a Morton házaspár vár. Luka végre mosolyog, mindenki boldog. De hoppá, Parker hiányzik. Nincs nála a fülhallgató sem, de nincs nagy gond, mert Hardison tett a cipőjébe nyomkövetőt, tanulva a partin történtekből, így már tudjuk is, hogy a lány az árvaházba tart.

Ott Nicolas már a csecsenekkel üzletel, Parker pedig gyerekeket ment egy kéziszótár segítségével. Mondjuk, a kifényesítem a paradicsomotokat mondat nem túl csalogató, ezért inkább elmutogatja, hogy kövessék. De még a férfiak szomorúságot hoznak rátok, sem hatja meg őket, pedig ebben nem kevés igazság van. Végül a Haagen-Dazs fagyi már motiválja őket, szépen el is indulnak utána. De az ajtóban Nicolas, a hű hódoló fogadja, és már ütné is le. Hé, nem ez nem az a kor ősember, nem így kell udvarolni! Verekedni is kezdenek, a gyerekek pedig figyelik, hogy vajon ki lesz a győztes, a gorilla, vagy a szőke angyal, aki a megmentésükre érkezett. A lány jön ki győztesként a vadember kontra tolvaj harcból, és már szaladnak is a gyerkőcökkel tova. És pont mikor csapdába esnének Sophie érkezik, és másfelé tereli őket. Persze, ilyenkor kötelező a lebukás a feszültség miatt, most éppen az egyik gyerek leköhinti magát, a csecsenek orra előtt. Ki is jutnak, egy régi busszal viszik el őket.

De a busz leállt, a fegyveresek utolérik őket, és három fegyverből lőnek rájuk egy teljes sorozatot, Parker a testével óvja a buszt ajtaját, és a gyerekeket. Viszont senki sem sérül meg, ugyanis előzőleg Nate és Eliot kicserélték az éles fegyvereket a kellékekre, amit a forgatás alatt használtak. Felrobbantják az épületet, de ez nem elég szegény Nicolasnak, még a csecsenek is berágnak, mert azt hiszik, hogy azokat a játékfegyvereket akarta eladni nekik. Irinát is lerendezték, ugyanis a producertől ellopott pénzt az ő számlájára utalták, ezért a rendőrök le is tartóztatták. A gyerekeket már várja az Egészségügyi Világszervezet, túlcsordulna a boldogság, ha nem derülne ki, hogy Sophie nem kap a jelenetéből másolatot, ugyanis nem volt a kamerában film. Az egész csapatnak halálfélelme lesz a nő tekintetétől, de mindössze annyi a büntetés, hogy meg kell állni Párizsban, vásárolni. És még lesz egy kitérő, mert a gyerekeknek Haagen-Dazs fagyit ígért Parker. Így, ilyen boldogan hajt el a csapat.

 

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.07.16. 14:25:44

Ha kedvenc részt kéne választani, ez biztos benne lenne a jelöltek között! :)
Viszont ez az adjuk el Budapestet egy másik városnak dolog azért kicsit bosszantó!

Parker és a villa...loooool!

Köszi a HV-t!

Kymy 2009.07.16. 15:51:25

Jó volt a rész. Ezek szerint Pesten is forgattak a színészek? Mikor volt ez?

Annácska5 2009.07.16. 16:08:55

@bree-gee: @Kymy: Hát igen, Pestet beállítani Belgrádnak azért csúnya dolog. Nem itt forgatták, valahol Amerikában, de nem tudom, hogy hol. Az biztos, hogy a második évad Portlandben készül.

A villás jelenet pedig hatalmas volt, de ahogy Irina leépítette Eliotot, nekem az volt a kedvenc :)

Aboka 2009.07.17. 21:48:23

Sziasztok!
Csináltam egy kis oldalt, ahonnan letölthetők a részek, eddig még csak angolul, felirattal. www.leverage.5mp.eu
ha gondoljátok nézzetek rá!
üdvözlöm Annácskát :D

KiWiSaGe 2009.07.21. 12:42:19

Nagyon bejött ez a rész, hatalmas volt a villa meg a gagyi film meg minden az eddigi egyik legjobb rész.

Annácska5 2009.07.21. 13:49:18

@Aboka: Jó az oldal :)

@KiWiSaGe: Igen, ez volt az egyik legjobb rész :)
süti beállítások módosítása