Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 1x01 - Chuck és az e-mail (Pilot)

2009. július 15. 08:00 - Sonrisa

Azt hittük, már sosem jön el. Beharangozták, majd el sem kezdték. Most itt van, keddenként a RTL Klub műsorán. Odaát a 2. évad fejeződött be, és jön a 3. Nézzük meg, hogyan is kezdődött minden.

Akciófilmhez illő szófordulatok, eszközök, valaki(k) menekülni készül(nek) valahonnan. Majd villany fel (a Tron-plakát a falon azért befigyel), nagytesó nyit be: hősünk, Chuck, és dilis haverja lelépni készül az ablakon át. Ezzel nem is lenne semmi probléma, ha nem éppen az öcsike szülinapjára csődült volna össze a nép. A szökés oka prózai, számára csak egy rakás idegen az, aki a teraszon tolong. Valamit tudni kell Chuckról: szinte összpontosul benne minden, amit az amcsi tinifilmek veszteseinél láttunk; ő a stréber, akivel nem áll szóba a suli bombacsaja; annyira menő, mint az Újfiú még az átváltozás előtt; ő az, aki háromszor összetöri magát, mielőtt hozzáér bármilyen labdához; s hű fegyverhordozója - itt Morgan néven fut - is ugyanolyan antiszociális, és talán még balfékebb, mint ő maga. Főcím (megjelenik a sorozat címe, és az alkotók. Ennyi.)

Nővérke nem tágít, igencsak szívén viseli Chuck sorsát, és szerelmi életét, bemutatja néhány bombázónak. Első lecke: ha nem akarod elbaltázni azt a szemernyi esélyt is, ami esetleg megadatott egy ismeretlen, csinos lánynál, akkor ne kezdj el mesélni az előző barátnődről. Főleg, ha az minimum 5 éve volt, még a suli első évében. És azóta sem volt senki, akit felírhattál volna a listádra. Ez nem csak szánalmas, hanem egyenes beindítja a legtöbb nő belső riasztóját, nem csoda, ha inkább olajra lépnek. Chuck sajnos elköveti ezt a hibát. Ráadásul az egyik lánynak az egykori évfolyamból még csak halványan sem rémlik a srác arcképe, ellenben Chuck egykori szeretett szobatársáé, Bryce Larkiné igen. Aki egy uncsi könyvelő.

Vagy mégsem. Inkább egy feketeöltönyös titkosügynök, aki épp feltörni készül egy szuperszámítógépet. Majd túlél egy robbanást kvázi karcolás nélkül, menekülés közben többet jár az oldalfalakon és plafonon, mint a padlón, s ki tud cselezni fél tucat fegyveres ürgét, akik jó filmes szokáshoz híven egyesével támadnak, párosával üldöznek. Mikor már azt gondolnánk, hogy elérte célját, az épület előtt lazán sétálgató Casey simán lelövi. Bryce sem halhatatlan, de még utolsó leheletével elküld egy e-mailt Chucknak. Majd elpatkol. Köszönjük a részvételt.

A parti megvolt, Chuck leszegett fejjel üldögél az udvaron. Nővérke levonja a konklúziót: ha még ebben az életben szeretne egy csajjal egy következő találkát, felejtse el az ex-témát, és a sebei nyalogatását. De már az is nagy szó, hogy szóba elegyedett nőnemű egyedekkel, ez haladásként könyvelhető el. Morgan bepróbálkozik Ellinél, ám teljesen halott az ötlet, Captain Awesomeval nem veheti fel a versenyt (ő is a testvérpárnál lakik, kedvenc szavajárása alapján kapta becenevét).

Chuck megkapja a korábban említett levelet, simán megoldja a geek „kérdés-felelek” jelszót, lekoptatja a mindig nála lebzselő Morgant, majd megnyitja az e-mailt. Az e-mailt, ami mindennek az oka lesz. Az e-mailt, ami tele van képekkel, melyekbe egy rakás adatot és titkos információt kódoltak. Chuck egy éjszakán át bámulja a villódzó fotókat, mikor másnap reggel Morgan ébreszti, s ráncigálja el melózni. Rögtön tapasztalható az egész éjszakás gyorstalpaló hatása, egy, a hírekben elhangzó eseményre Chuck azonnal asszociálja a kapcsolód adatokat a látott képek alapján. Cool.

Meg sem lepődünk, mikor kiderül, hogy a munkahely nem más, mint a Nerd Herd, olyan, mintha a WorkBench (from Reaper) műszaki osztályán járnánk. A kis csapat épp a számítógépes Demova-vírusról tárgyal, mely egy pornósztár nevének a beírása után támadja meg a gépet, s jóformán szénné égeti. Borítékolható, hogy lesz 1-2 lúzer, aki elköveti ezt a hibát, készüljetek fel rá. Morgan is egyike volt ezeknek a lúzereknek. Eközben Washingtonban áll a bál, a CIA és a Nemzetbiztonság is a körmét rágja, hiszen Brycenak nemcsak sikerült tönkrevágni a szuper-Skynet számítógépüket, de előtte még lenyúlta róla az adatokat is.  Casey ügynök optimista, sikerült lenyomoznia,  hogy az egykori kém L.A.-be küldte el élete utolsó elektronikus üzenetét. Ideje tenni egy kis kirándulást.

A NH-pulthoz csinos szőke sétál oda, kihagy az agy, Morgant egy karnevált-őrült hippi család találta a kukában, de a sajátjukként nevelték fel (ez azért sok mindent megmagyaráz). A lánynak csupán csak egy telefoncsavarral támadt gondja, ám Chucknak ez piskóta, picit lenyűgözi a lányt. Főleg, mikor a lány végignézi, hogyan segíti ki hősünk a műszaki analfabéta apukát, akinek sikerült nem megörökítenie egyetlen lánya balettelőadását, ezért anyuka várhatóan kinyuvasztja majd. Színre lép a Dexter sorozat egyik üde színfoltja, Masuka, itteni alteregója Harry Tang. Ő az a megalomániás kolléga, aki tisztában is van vele, hogy nincs ellenfele, ezért ő fog előrelépni a ranglétrán, még a többiek életük végig csak „Miben segíthetek?”-bolti eladók lesznek. A közjáték végére a lány felszívódik, de azért hagyott egy névjegykártyát.

Vége a műszaknak, Chuck hazaér a leszakadni nem kívánó haverjával, Morgannal, mikor egy fekete ruhás nindzsaharcosba botlanak az előszobában. Persze az fél perc alatt padlóra küldi a nyámnyila párost, eközben pedig atomjaira hullik az ellopni kívánt számítógéptorony is. A betörő egyébként a délutáni csinos szőke volt. Hoppá. Chuck másnap a polcok között szembetalálkozik egy furcsán viselkedő, bőrkabátos, Terminátor-szerű csókával, rögtön beugrik róla csomó infó, úrrá lesz rajta az üldözési mánia. A pénztárnál rosszarcú csávókámnál fegyver villan, Chuck megérzése mégsem légből kapott, azonban egyelőre ő ebben még nem lehet olyan biztos. Érdemes megfigyelni, hogyan lesz az először kihalt áruház tele emberekkel egy pillanat alatt.

Vágás, Washington, úgy néz ki, akció lefújva, ám Sarah kibulizza, hogy a dolog végére járhasson. Randit kér Chucktól, aki szóhoz sem jut meglepődésében. Piros betűs ünnepnap ez kis kockánknak, mindenki izgatott, nővére segít ruhát választani, s amíg Chuck a sérójával bajlódik, Yvonne kész arzenált aggat magára, beleértve egy golyóálló mellényt is. A találka kimondottan jól sül el, hősünk helyzete nem reménytelen, főleg mikor kiderül, hogy Sarah a volt barátját, Brycet Brucet jött felejteni az Angyalok Városába. Vacsi után irány egy szórakozóhely, Chuck nem a táncparkett ördöge, annyira lefoglalja a saját bénasága, és szerencséje, hogy egy bombázóval randizik éppen, így észre sem veszi, míg a lány kinyírja a tömegbe beszivárgott ügynököket, tánc címén.

Azonban hirtelen megváltozik a felállás, amit eddig Chuck csak videojátékokban látott, az most valósággá válik, egy autós üldözés közepébe cseppen. Ahol ő az űzött vad egy csóri céges kocsiban, az üldözők pedig bivalyerős fekete dzsippel és fegyverekkel vannak a nyomában. Ám Sarah sem most jött ki az Akadémiáról, sikerül sértetlenül megúszniuk az egész kalamajkát, irány a szemközti épület teteje.

Ott Casey lepi meg őket, végre kiderült az igazság, mire is volt ez az egész hajcihő. A képekbe, amiket Chuck látott, szupertitkos adatokat kódoltak, s mivel nincs másik példány, Chuck az egyetlen, akinek birtokában van ez a felbecsülhetetlen értékű tudás. Ám még mielőtt hősünk szívrohamot kapna a tényektől, beflasheli, hogy a szomszédos hotelben bomba fog robbanni, mert néhány NATO-s emberkének már nemkívánatos a személye.

Nincs tehát most idő a helyzet további tisztázására, életek forognak veszélyben. A bombához a legrövidebb út a szökőkúton át vezet. A számláló csak pörög vissza, túl sok a színes drót, hogy is volt a kézikönyvben, előbb a pirosat, vagy a kéket? Az égető helyzet közepén hangzik fel a Journey – Any way you want it, Morgan az, sikerült az otthoni gépet is gallyravágnia a Demova-vírussal. Ez ötletet ad Chucknak, pont olyan gépre kötötte az ügyefogyott rosszfiú a bombát, ami érzékenyen reagál a szerb pornósztár nevére. Szerencsére? Sajnos nincs más esélyük, meg kell próbálni, bejön, a laptop merevlemezének annyi, úgy elemi szén állapotig pörkölődik. A nap hőse: Chuck.

S hogyan tovább? Az információk egyetlen tudója a kétbalkezes Chuck, akinek fel kell dolgoznia azt, hogy kis, jelentéktelen pontocskából egy baromi nagy pont lett, aki embereket mentett meg előző nap. Sarah a tengerparton ücsörögve talál rá. Megnyugtatja, van köztes megoldás is, senkinek nem esik bántódása, ha segít nekik, de titokban kell tartania a barátai és családja előtt mindent. Bízzon meg benne és legfőképp magában.

Gyors jelenetek zárásként: Sarah egykori barátja maga Bryce volt – Chuck veszi a bátorságot, és beadja jelentkezését a vezetői állásra (Morgan teremti meg a tökéletes vadnyugati hangulatot) – Casey állást vállal az NH-nál, hogy szemmel tarthassa lúzerkámat – a lány is a közelben marad, de azért a kékköves gyűrűről Chucknak bevillan egy kamerafelvétel, amin a lány ver péppé két embert, majd szétlövi a kamerát.

De bíznia kell benne. Nincs más választása. Hiszen egy kockának most megadatott az, amire eddig csak a WoW-ban volt lehetősége. Nemcsak a napot mentheti meg, hanem a világot. Jónéhányszor. Erről álmodik minden kocka. Valószínűleg.

Bónuszkép:

Címkék: chuck
24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Moi~ 2009.07.15. 08:24:21

Jó lett a HV Grat!
"menekülés közben többet jár az oldalfalakon és plafonon, mint a padlón"
Ez ŁoŁ!:)
Ebben a filmben IS kicsit túlbecsülték az ügynök képességit pl abba a robbanásba simán belehalt volna!xD
De attól tetszett! Rem az rtl nem fog szemétkedni és mondjuk 5 rész után levenni műsorról!:)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.15. 09:51:36

Hát nem tudom. Szerintem ez elég gyenge volt pilotnak. Jó alapötlet, és voltak benne jó húzások, de ennél többet is ki lehetett volna hozni belőle (pláne, hogy azért egy pilotról beszélünk...)
Így leírva egy fokkal érdekesebbnek tűnt. Még utólag is! :-D

@irkalofirkalo: "Ebben a filmben IS kicsit túlbecsülték az ügynök képességit" De ez nem komoly film, tehát simán belefér, sőt kötelező! ;-D

rozsdamentes arcél 2009.07.15. 09:59:38

1.5 év után néztem újra rtlklubot, mert kíváncsi voltam a szinkronra, és egészen jó lett, leszámítva a nerd herd magyarítását, mert azért tűző napon kikötés járna

viszont a film közben a jobb felső sarokban villogó akármi nagyon idegesítő volt, rögtön tudtam miért nézem a sorozatokat inkább nbc verzióban

rozsdamentes arcél 2009.07.15. 10:00:01

1.5 év után néztem újra rtlklubot, mert kíváncsi voltam a szinkronra, és egészen jó lett, leszámítva a nerd herd magyarítását, mert azért tűző napon kikötés járna

viszont a film közben a jobb felső sarokban villogó akármi nagyon idegesítő volt, rögtön tudtam miért nézem a sorozatokat inkább nbc verzióban

art · http://www.nyctrip.blog.hu 2009.07.15. 10:10:20

Fos a szinkron.

Awesome = szuper

Nerd Herd = golyhók

Mi vaaaan????

kompi · http://filmtrailer.hu 2009.07.15. 10:12:10

Szerintem remek sorozat, csak azt nem értem, hogy került ki a netre az egész első évad szinkronosan immár ca. 1 hónapja...

SzerelmesDolgok · http://szerelmes.dolgok.com 2009.07.15. 10:23:41

Jó kis sorozat lesz ez! Érdekes, egyedi, számomra új ez a stílus! Nekem átjött az üzenete, lényege, az alkotók szándéka! De a szinkron szerintem borzalmas volt, úgyhogy majd az eredetit nézem feliratosan!

Berix 2009.07.15. 10:24:37

Jó lett a HV! Remélem írni fogod a többi részt is.

indapasssucks 2009.07.15. 10:33:37

nem tudom mi ez, de nem töltöm le az tuti.

Hurkabácsi 2009.07.15. 10:34:12

Szerintem mindkét évad nagyon jó.

aGerald 2009.07.15. 10:34:52

Azért annyira nem nagy sztárok az ügynökök. A Chuckot szopató férfi szuperügynök pl. pocakos.

MarcusD 2009.07.15. 10:44:44

nem értem... én tegnap láttam egy részt, ami ezzel megegyezik... vki felvilágosítana pls? ja egyébként szerintem jó lesz a sorozat

~Moi~ 2009.07.15. 11:07:56

Ez a rész tegnap lement az rtl-en! esetleg ott láthattad!!;D
:)

freddynemkrueger 2009.07.15. 11:18:57

@art: ha ennyire kiakadtál a fordításon, miért nem írtad oda, hogy szerinted mi a helyes?

sorozatmania 2009.07.15. 13:22:05

@art: az awesome-ra a szuper nem fos, csak a fikagenerációnak. korrekt. biztos van jobb is két szótagban.

a nerd herd-re a gépgolyhók legalább kreatív, de 2-3 szótagban nem sokan tudnak jobbat.

csak a fika.

sélli_ 2009.07.15. 14:49:00

Botrány a szinkron... főleg Big Miké, meg Caseyé, de mind1m már meg sem említem...
Grat, jó a hogyvót!! Csak 1 tanács: vagy Yvonne vagy Sarah, mert a 'kezdő' chukkoló még nem tudja hogy egy és ugyanarról beszélsz :)))

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.15. 19:10:10

@sélli_: "mert a 'kezdő' chukkoló még nem tudja hogy egy és ugyanarról beszélsz :))) "
De igen. Mindenesetre attól még meglepett.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.15. 20:49:39

@art: Ezeken kívül tudsz még példát mondani? Kihagytak volna egy rahedli poént a részből?

Mogorva Belloq 2009.07.16. 10:03:09

@aGerald: Pocakos? Muhaha. Biztos nem láttad még Adam Baldwin-t póló nélkül. :) Sok tohonya pasas szeretne olyan pocakot, mint ami neki van.


A szinkron is jó, a fordítás sem rossz, aki fikázza, valszeg nem tanult angol-magyar stilisztikát és/vagy imádja az online fikatúrát. Bár a Gép Golyhóknál kicsit fáztam, de aki tud jobbat, tegye közzé.

A Hogyvolt szuper volt, köszönjük, hogy dolgoztál vele.

sélli_ 2009.07.16. 10:48:43

Már bocs, miért fikaművek, ha elmondjuk valamiről, hogy szerintünk fos...? A fordítással semmi bajom, de lássuk be, hogy a szinkron nem hogy nem sikerült jól, hanem kimondottan el lett barmolva. Ennyi.

Sonrisa 2009.07.18. 13:50:07

Köszönöm a dícséretek mindenkinek, igen, a tervek szerint én írom a többi részt is, igyekszem tartani a rtl-s műsorrendet.

A rész írásakor nem láttam a szinkronos változatot (ezt is csak ma délelőtt, ugyanis most értem haza a nyaralásból).
Az én véleményem a szinkronokról nem objektív, mert ugye először láttam eredetiben, és nehéz átszokni, de azért szerintem is korrektre sikerült, óhatatlan, hogy elvesznek dolgok, ezért ezen felesleges felakadni. A szinkronhangoknál meg az is bezavar, hogy ha már megszoktuk/hallottuk másvalakinál, nehéz elvonatkoztatni.
Inkább örüljünk, mert így mégtöbb emberhez eljut a sorozat :D

A Nerd Herd viszont kicsit megmosolyogtató, de én sem tudnék jobbat. Talán Kocka Horda? De ugye 2-3 szótagban nem nagyon lehet virtuózkodni.
Az Awesome-t pedig Barney óta lehetetlenség magyarítani szerintem :)

@sélli_: a próbaváltozatban Sarah helyett valamilyen ismeretlen okból kifolyólag végig a színésznő saját nevét használtam. Legközelebb figyelek:)

@indapasssucks: egy sorozat első része?
süti beállítások módosítása