Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x09 (53. fejezet, 19890504)

2009. július 14. 15:00 - Milo Rambaldi

„Itt mindenki csak utólag ijed meg. Lehetőleg, amikor már késő.” – Szikszay Etelka

Az előző részben az azt megelőző kettő rész történéseit lovagolták meg íróink, semmi lényeges nem történt. Juniort felvették a gimnáziumba, Mágen kijött a kórházból, Etus vásárolt, így megismertük zöldséges Józsit. Jutka és Feri hazaköltöztek, Bélánk pedig ismét a tanítás rögös útjára lépett. Fogtündér ismételten Vágyemberrel héderezik, ebből általában nem szokott sok jó kisülni. Erdészke mindenesetre már most ki van akadva.

Bőhmmel és Sümeghyvel nyitunk, utóbbinak gondjai vannak, NINCS PÉNZ, a képek a zálogházban figyelnek, mert Lillácska emészti a lóvét, meg a sok kaját, állandóan üres a bele, ezért tömni kell. Még a végén akkora lesz, mint egy holland teherhajó. Bőhm szerint ez jó, mert a művész úr végre lekopik, ha Lila Pause végleg behálózza. Sümeghy szerint meg Bőhm menjen a francba, amúgy is vett latin idézetes kötetet, hogy a szenátor urat bosszanthassa. Snitt. Junior festi magát, mert buliba akar menni Vilmához, na ez még szép lesz... végül engedélyt kap az 1984-et olvasó Ádámtól, aki Seniort baszogatja, hogy fogyjon lefelé, majd közli, hogy NINCS PÉNZ GG-ék bécsi tápszerére, így marad a magyar fűrészpor, meg a főzelék.

Fogtündér Vágyemberrel nyomul egy kocsmában (hol máshol), kivételesen nem isznak, de csak azért nem, mert nem adnak, ehelyett üzletelnek. A Ladát megkapja Taki, Tündibündi rohan, Desiré szerint azért, mert Erdészke biztosan féltékeny. Fogtündér szerint nem, Vágyember szerint meglátjuk... Otthon eközben lakáscsereügylet van kibontakozóban, Forest és Taki találtak megfelelő partnert, aki fél guriga ráfizetéssel ad két lakást. De ehhez kölcsön kellene kérni az öregeknek, mert NINCS PÉNZ, Erdészke ezt nem hagyja. Lovagias magyar ember.

Ferit elő akarják léptetni, de nem akarja, mert NINCS PÉNZ, és a kisnyomdában többet adnak, vezetőként meg nem tudna odamenni. Egy hét gondolkodást kér. Mint ahogy ezt tette a kisnyomdában is, mert ott be akarják venni a szövetkezetbe. Fogtündér elindul haza az új kocsival, igazoltatják, mert nem ég az első lámpája, erre kiderül, hogy izzókészlete sincs, de háromszöge sem, ez így háromszázba fáj. Ciki. NINCS PÉNZE. Ezért először a Lila Pausét hívogató Sümeghytől akar pénzt kérni, majd végül hazarohan, és Jutkát feji meg. Feri is befut, Jutka sörrel várja, meg azzal, hogy mindenki hülye volt vele, és még Vilma bulijára is mehet. Na ezért tényleg sajnálom...

Szennyező elvtárs szopóágra kerül, mert szembesítik Erdészkével, persze tagad a vén genyó, hogy ő nem is tudott a szemetelésről, meg hogy Forest akarta ót megvesztegetni (ez külön jó), aztán lejátsszák neki a felvételt, az meg hamisítvány szerinte. Ezt buktad, fröccsöntős tetű. Újsrác oktat, végre a nevét is megtudjuk az érkező Jutkától, ő Nagy Csaba. Chewbacca tanár úr by the way ki van akadva, mert mindenkinek pocsék a helyesírása, Juniorral az élen. Jutkával is erről dumálnának, amikor is belefutnak az anyák napi fotóakcióról Hávellel üzletelő GG-be. Csak 15 forint egy fotó, és a tanárok is kapnak százalékot. GG elemében van, Hávelt majdnem meg is győzi, de Jutka hatására végül kirakják.

Hülye anyuka gyógyszert akar adni fejfájásra, eközben gyermek félrenyel egy tablettát és fuldokolni kezd, érkeznek is Mágenék mentőn. A gyermeken a Heimlich nem segít, ezért gégemetszés lesz. Anyuka tüsténtkedik, Ádám szokás szerint leoltja. A gyerek megmarad, anyuka menjen a ’csába. Eközben Etelka az 1987-es belépő szerkójában (csíkos póló, kendő, brutál még mindig) a piacon flangál Zöldséges Józsival. A múltkori remek üzletet megünnepelendő, bedobnak egy felest, sőt Etus még zöldségesnek is beáll, ezt Józsi puszival honorálná, ámde ekkor pofont kapna, így csak mosolyog. Érkezik Junior, retket akar venni. Nincs így is elég szar otthon, nyuszika? Anyád nehezen bírja a takkerolást a csecsromboló mellett.

Fogtündér és Taki a Lada előtt állnak, tetszik, tetszik, de a vége az lesz, hogy se lakás, se autó, se pénz, így a kocsi megy vissza. Akkor különösen, amikor befut a T-1000-es is, és a Desiré név hallatára aktiválódnak a régi emlékek, pedig azóta BIOS frissítése is volt már. Hiába, ez a számítástechnika már csak ilyen. Taki szerint oltári balhé várható. És igen, Erdészke magánszáma is bekövetkezik, beesik überhappy állapotban. Mondja is, szereztem pénzt Dénestől, meg telket nektek öregek, szevasz szívem szerelme, te hol voltál, micsoda, milyen autó, kitől, miért szervezel keresztbe nekem, hogy tőle, most Sipos Dezső, tudtommal Desiré, te büdös kurva, na döntsd el ezekkel a vén hülyékkel, mi legyen, én megyek, leiszom magam, mert ebben a sorozatban inni kell, ha NINCS PÉNZ. A végén persze kibékülnek.

Sümeghy és Lila Pause a Szigeten sétálnak, Oszkárunk már örülne, hogy megússza ennyivel, de Lillácska éhes lesz, egy fél borjút akar beborítani. Hiába a művész úr szövege, hogy kínozza a szapora fosás, meg csak két almát tud ma enni, nem hatja meg a szépasszonyt, de még azzal sem, hogy el fog hízni a lelkem, mert elmondása szerint annyit ehet, amennyit akar. Hát ez így dupla szopás: Sümeghy nem is ehet, és még fizetnie is kell. Snitt. A mentőszobán magasröptű beszélgetés folyik gyógyszerrendeletekről, kormánybiztosokról, meg Világbankos kölcsönökről. Erőltetett is, szar is, röhejes is.

Vilmáéknál indul az ultragáz buli, bár annyira nem gáz, mint a tavalyi évzáró, de majdnem. Vilma elmebeteg kölyke pálinkát itat Szűcs Gabival, aki nyomja is befelé némi „nem mered, öcsi” unszolásra, mert nem vették fel a gimibe, így nem járhat egy osztályba Juniorral. Én is innék, örömömben. Persze mindkét srác befigyel, nem kicsit, persze Etus hívja Ádámot, aki jön világot megmenteni. Ahhoz ért, meg a szájtépéshez. Mint a lánya, meg a kedves felesége. Az egyetlen gond, hogy utóbbi kettőnek összesen gyök kettő az IQ-ja. A jobb napokon.

Címkék: szomszédok
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fulmerz 2009.07.14. 16:47:16

Ez a szomszedok hogy volt egyre inkabb a "Priceless" kategoriaba kerul:)
Tovabbra is sok kitartast es grat ehhez a jol sikerult HV-hoz (is)!

Borcsika 2009.07.14. 17:11:54

Hát kedves Rambaldi, ez kurva jó volt :-d

Megérte várni....

Öreganyánk (T-1000-es)az sztk keretben fenomenális, de Etelka se semmi.

A legjobb duma a retkes volt, azon 10 percig vinnyogtam.

Köszi, köszi, köszi

Női Hiszti_ 2009.07.15. 08:57:25

soha többet nem olvasom reggeli közben.
hányszor megfogadtam már:)))

Gabba 2009.07.15. 10:56:37

Csecsromboló!
Te modern nyelvújító Kazinczy! :D

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2009.07.15. 13:32:30

Mekkora már Lenke néni szemüvege. :-)))))

Neton 2009.07.16. 09:45:18

Gyök kettő. Jobb napokon. Sírok öregem.. :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.16. 10:20:38

Köszi mindenkinek!

@fulmerz: Kitartás van, remélem, idő is lesz hozzá...

@Gabba: Szólítsatok ezután csak Milo K. Rambaldinak :o))))
süti beállítások módosítása