Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x04 – A Broken Heart

2009. július 14. 10:00 - Milo Rambaldi

Az előző részben megismerkedtünk Milo Rambaldival, az őrült középkori tudóssal, Nostradamus és Leonardo kedvenc kávépartnerével, képbe került még a K-Dierectorate, az SD-6 orosz ellensége, és Anna Espinosa, aki a K-sok Sydneyje, a mi Sydünk nemezise, egyébként pedig nagyon jó nő. Ott hagytuk abba, hogy Athénben Syd és Anna kivételesen együtt dolgozva egy Rambaldi által a XV. században gyártott bináris kódot tartalmazó dobozt nyitottak ki (ez az Alias, itt ilyenek vannak, és még ilyenebbek jönnek), és a doboz tartalmát látva elkerekedett a szemük.

A szemkerekedés okát gyorsan megtudjuk, a dobozba Rambaldi barátunk egy öndetonáló takonykilövőt épített be, a lassan csordogáló zöld trutyi azonnal megsemmisíti a bináris kódot tartalmazó cetlit. Syd és Anna memorizál, majd rohan, mint állat, majd diktál, Syd rossz kódot akar adni az SD-6-nak, de Vaughn parancsára mégis az igazit adja. Los Angeles. Vaughn és Syd ordít tovább, te nekem parancsot nem adol, te rohadék. De adok, azonkívül kuss, mer’ ha hibázol, lepuffantanak. És Anna hiába dolgozik az ellennek, a ruszkik még az SD-6-nál is rosszabbak, ergo marad az ellenséged. SD-6. Arvin mesél egy bajuszosnak Rambaldiról, meg arról, hogy az utolsó 10 évében valami nagy ügyön dolgozott, amiről nem tudjuk, hogy fegyver, üzemanyag, vagy közlekedési eszköz. De azt tudjuk, hogy nagyobb horderejű a cucc, mint bármi, amit eddig láttunk.

Arvin mesél tovább. A kód, amit Syd is, Anna is hazavitt, szart sem ér, mert nem segít a nagy rejtély megoldásában Marshall elmondása szerint ez egy koordináta csak, ami Malagára mutat, egy templomra, és ott valami Arany Nap nevű cuccot kell keresni, amiről senki nem tudja, hogy mi. Megyünk is Malagába, Syd szexi szerkóban, kivasalt hajjal rálel az Arany Napra, ami egy máriaüveg része. Syd már ki is csavarja a napocskát, de érkezik Anna hátulról, hajtépés, karmolás, lövöldözés, Syd beugrik a padsorok közé, az aranynapocska meg begurul a pad alá. Főcím. A balhé folytatódik, zsoltártartó, imaoszlop, gyertyatartók, minden játszik, de Syd legyakja Espinosát, és aranynapostul visszatiplizik LA-be.

Syd és Francie Charlie után kémkednek, Syd jó bankosként tetteti a hülyét, ez a kémbiznisz idegen neki nagyon, de azt azért elárulja, hogy nem követjük csak úgy a kiszemelt áldozatot, ezt mindenki tudja. Francie szerint nem. Jön Charlie, beszáll egy idegen szőkecsaj kocsijába, Francie kiakad. Akkor még jobban, amikor Syd bevallja, hogy múltkoriban Willel csókolózásilag voltak érdekeltek. Ugrunk is Willre, aki persze Danny ügyben nyomoz. Megtudja, amit mi már rég, hogy Danny kurvára nem készült Szingapúrba. Telefonál Syd, kínos beszélgetés, majd megkéri Willt, hogy nézzen rá Franciere. Will asszisztense, Jenny szerint Will „másképp” beszél Syddel. Persze, picsóresz, szíved szerelmével te is édelegsz, baszki. A nyomozás eredménye: Danny nem Syddel utazott volna, ahová nem utazott volna, hanem Kate Jones-szal. Ezért az infóért cserébe Will Jennyt elígérte randevúra. Rendes gyerek ez.

SD-6. Küldetés van, irány Marokkó. Egy Jacqnoud nevű szemetet keresünk majd, meg a kedves ügyfelét, akiről nem tudjuk, hogy ki. Őt kell majd azonosítani. Marshall napi kütyüje: bölcsésztarisznya, beépített szélfilteres parabolás mikrofonnal. Wow. Ja, a malagai aranynap műanyag, amit legalább 500 éve gyártottak. Rejtélyes. Syd belefut Jackbe, vacsorára hívja. Jack rohan, mert csihonyúllal van randevúja, átvilágítás a mai program. Jacket hipnotizálja a csihiáter, de ez kicsit félremegy, mert a nyugalom helyett Syd jön szembe anyaként, gyerekkel a karján a képzelt világban, és közli, hogy csak pillanatok kérdése, és kideríti a valóságot. Jack fel is ébred, majd kirohan. Közben Syd és Vaughn egy autómosóban randiznak, a küldetés mellett Syd rákérdez, hogy te Vaughn, volt balhé asszonnyal? WTF? Nem asszony, sosem volt az, nem is lesz az, csak barátnő, egyébként volt balhé, na sok szerencsét Marokkóban.

Marokkó. Régi kedves ismerős, Mokhtar várja Sydet és Dixont, Jacqnoud este találkozik a rejtélyes ügyfelével, mondja. Telefonál Francie, válság van még mindig. Syd a beszélgetés alatt zöld kötött kardigános hippikurvát gyárt magából. Majd vásárolni indul Marshall táskájával, de Jacqnoud ügyfele még mindig sehol. Csak befut, dauerolt hajú arab ürge, Dix fotóz, Mokhtar azonosít. De mégsem, Syd lebukik, a testőr felismeri, Dix is lebukik, kiszúrják a fényképezőgépet. Gáz van. A testőr fenyegetőzik, hogy ezúttal nem csak a karodat töröm el, aranyom, de Syd legyakja egy mozsárral a melákot. Mokhtart lelövik, Syd és Dix végül kimenekül.

LA. Syd arra ér haza, hogy Will elzavarta Franciet Charlieval randevúzni, amihez Frannek nem nagyon fűlik a foga, konkréten golyóletépésen jár az agya, de csak elmegy. Will a múltkori csókügyet kutyaharapás szőrivel módszerrel akarja rendezni, de ez nem nagyon megy. Syd amúgy is zúz elfelé, mert zaba van faterral. Ami nincs, mert Jack álindokokkal lemondja, Syd kiakad, Vaughnt hívja fel, mert mást nem tud, sikítófrászt kap, fullextra, már azt sem tudja, hogy ki is ő, mit csinál és miért, behajítja az óceánba a csipogóját, de Vaughn megnyugtatja: azt hittem először, hogy komplett őrült vagy, de most már tudom, hogy te vagy álmaim nője, bármi bajod van, csak engem hívj. Kézrátétel, romantika. Love is in the air. Charlie és Fran vacsorája jól sikerül, ordítás a vége, Fran elrohan. Krízis a köbön.

SD-6. Jacqnoud haverja, akivel Marokkóban teázott, ipari robbanószereket gyárt, Suwari a neve. Olyan hegyrobbantósokat gyárt. Ezt akarják egy Patel nevű ürgére szerelni, aki India küldötte a Világkereskedelmi Tanácsba. Küldetés: leszerelni a bombát. Ugrunk is Sao Paulóba. Patel megvan, de az italába valami nyugtatót nyomnak elájul, Syd követi, előkerül Suwari is, őt Dix kapja. Patelt egy gyártelepre viszik, azonnal műteni kezdik, vagdossák összevissza, Syd beszökik, és a szemceruzáján (ami távcső) keresztül nézi elhűlten a történéseket. Patelba konkrétan beletesznek egy pacemakernek tűnő cuccot, ami 300 tonna TNT-nek felel meg. Hűbazmeg. Syd is ezt gondolja, de bámészkodás közben hátulról elkapja valaki. És persze itt van vége, egy hetet várhatunk arra, hogy Patel felrobban-e vagy nem, meg hogy mi lesz Syddel.

Címkék: alias
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naughtyL 2009.07.14. 14:20:27

'Love is in the air'-hez annyit, hogy nekem ők az egyik kedvenc párosom (a sorozatok világában) :)
nekem tetszett,ahogy megcsinálták a kapcsolatukat!

Jó ötlet volt, hogy ennyiszer álruhába öltöztették:D viccesek tudtak lenni a szerkók:D

sélli_ 2009.07.14. 15:28:39

@naughtyL: Nos, mivel titkosügynök, még jó hogy álcázza magát. Mi ebben a vicces...?

Rambaldi, sijess a hogyvótokkal, és jöjjön már Sark!!! SOK SOK képpel! :))

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.14. 15:32:41

@sélli_: Nemsokára érkezik Mr. Sark is, hatásos belépővel. Az esélyegyenlőség jegyében megígérem, sok fotó lesz róla is :o)))

sélli_ 2009.07.14. 16:27:34

@Rambaldi: Kösziiiiiiiiiiiiiiiii :)))

Duerre 2009.07.14. 17:18:00

@Rambaldi: Yessss, Sark bemutatkozó jelenetei jók, nagyon jók :)

Kösz a hogyvoltot! A bölcsésztarisznyán nagyot nevettem :D

Az álcák néha tényleg viccesre sikerülnek szerintem is, ráadásul a későbbiekben amikor Syd Vónnal megy bevetésre, Vónnak sosincs álcája. Ki érti ezt?...

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.14. 18:44:21

@Duerre: Nem akarnám ellőni az egyik legnagyobb poént, ezt majd akkor és ott, de bizony néha-néha Vaughnt is beöltöztetik.

Duerre 2009.07.14. 19:10:53

@Rambaldi: Igazad van. De akkor is csak néha-néha :)

Elloth 2009.07.14. 20:43:31

Ohh, Sark... A legjobb gonosz Arvin atyánk után.

Syd és Vaughn párosa sem volt rossz, de az én kedvencem Sark+Vaughnné pár évaddal később. Ők rohadt jók voltak. Meg Jack+Derevko nővérek.

naughtyL 2009.07.14. 21:20:23

Rambaldi: de Vaughn-nál nem a ruha volt durva ha egyre gondolunk:D

És igen Sark The Best:D Ennyíre imádnivaló gonosz ritkán van:D

Igen Jack-re nagyon beindultak a Derevko nővérek:D
süti beállítások módosítása