Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Wars: A Klónok Háborúja 1x07 - Duel of Droids

2009. július 13. 09:00 - GeBali

Na kérem, van itt minden, mint Bécsben. Valahogy az egész rész azt az érzetet kelti, hogy az írók elmentek egy görbe estére Las Vegasba, és meghagyták a Cartoon Network székháza előtt tüntető/sátorozó borostás, lelkükben örökké fiatal egyetemistáknak, hogy írják meg ezt a részt. Mondom, van itt minden, mi szem szájnak ingere: pergős csaták, árulás, szerelem, halál (najó, azért minden nem). Tehát ott vesszük fel a fonalat, ahol üszkve másfél hónapja leejtettem (igen, én, vállalom a felelőséget): A Köztársaság nagy bajban, a gonosz tradoshan csempész rendületlen viszi Artut Grievousnak, aki kinyerve az adatokat az asztromechből hihhhetetlen lépéselőnybe kerül. A kezdő képsorok alatt Ganacht (magyar hangja Csuja Imre) még egyszer gyorsan odaszól a droid tábornoknak, hogy azonnal ott lesz, és jó nagy táskát hozott magával, mert hát ő kézpénzre számít.

Grievous csak morog, de valahogy belemegy. Anakinék Artut nem nagyon tudják bemérni, ezért a kémállomást keresik, de azzal sem járnak sikerrel, legalábbis amíg Artu rá nem csatlakozik a transzporter kommunikációs egységére, és onnan üzen Skywalkernek. Goldie (magyarban Aranyom, iszonyat gáz) majdnem elveszti a jelet, de Anakin erősködik, és így be tudják mérni, mielőtt Ganacht megtalálná és lebénítaná Artut. Ugyanis megtalálja és lebénítja. De már nem gond, a jel megvan, a Twilight hiperűrt ugrik. Egy vágással később Ganacht megérkezik az állomásra (ami egy olyan repülő támaszpont, mint amilyennel a Kereskedelmi Szövetség menekül a Geonózisról a Klónok támadásában)(a neve Gömberőd), ahol személyesen Grievous fogadja. Nincs mitől félned, mondja, persze dehogy nincs, Ganachtnak rögtön ki is adja az ukázt, hogy szerelje szét. A kis vakarcsot.

Persze Anakinék is hamar befutnak, és értesítik is a helyzetről Obi-want, aki hajthatatlan, ne tegyenek semmit, majd küld két nagycirkálót, azok majd szíjjelbombáznak mindent, csak a béke kedvéért. Ahsoka közbeveti, hogy Artu is a hajón van, hát igen, válaszol Kenobi, így már más a helyzet, lopózzatok be, és csináljatok olvadtfémet a droidból, mielőtt feltörik a memóriáját. Mentőakcióról hallani sem akar, ez nem a Matiné, tuti meghalnátok. Anakin persze hallgat, és persze azért is elindul kiszabadítani. A buliból R3 sem maradhat ki, bár már körülbelül mindenki utálja, nincs mit tenni, szükség van egy asztromech droidra. Az meg hab a tortán, hogy az erődöt felülről, szabadeséses módon közelítik meg, és hát valakinek a robottal kell ugrani. Rex lesz az, legalábbis azt hiszem, nehéz ezeket a klónokat megkülönböztetni.

A rész poénja nekem ebben a jelenetben van, bár valószínűleg csak a leggyermetegebb lelkű alanyok tudnak azon perceket kacagni, hogy az egyik harci droid egy csomagot ad a másiknak, és a lelkére köti, hogy el ne ejtse, mire az megfordul, elvágódik, és elejti. Badass, mi? A landolás után a többi klón jól kiröhögi Rexet, miközben Anakin már a bejutás problémájával van elfoglalva. Persze ebben is segíti öreg barátja, a fénykard. Egy rövid kupaktanács után két részre válnak, Ahsoka és legénysége a reaktort veszi célba (amely valamiért mindig központi motívum a Star Wars-alkotásokban), míg Anakin elindul, hogy felkutassa töpörödött barátját. Aki épp nagyon szarul néz ki, komolyan szívfájdító ezt a drága robit szinte teljesen szétszerelve látni, nem is rakok be róla képet. Najó, mégis, tessék.

 

Ganacht pedig bütykölés közben rájön arra, amit mi már egy résszel ezelőtt is tudtunk, hogy Artu memóriáját egyszer sem törölték, és nagyon megörül ám, ez aztán fel fogja srófolni az órabérét, de tévednie kell. Grievous egy laza mozdulattal leszúrja. Na ez badass, de hát most komolyan. Mire számított ez a tradoshan? Na mindegy, aki hülye haljon meg, tartja a mondás. Goldie kicsit lemarad a Reaktorpusztító Kommandótól, és valakit hív. De vajon kit? Ki lehet a vonal másik végén? Hát Grievous, ki más!!! Basszus, akkor ez most… de akkor nem is… Fúúúú, ez a kis gennyláda ezek szerint szándékosan szabotálta az előző részben Anakint! Hát így már minden világos. Na, túl is vagyunk az első komoly (de tényleg komoly) WTF-pillanaton, de nincs idő szívrohamot kapni, halad az esemény ezerrel, R3 jelenti a helyzetet, Grievous pedig megparancsolja, hogy tartsa fel a behatolókat amíg odaér (amúgy a kis sutyerák kódneve meglepő őszinteséggel R3-mas Ügynök). Ahsoka visszanéz, hogy mégis merre ez az asztromech, és még mindig aranyomozza, amit már lassan sürgősen abbahagyhatna, két okból is. Az a kis edény meg megússza egy kis leszidással.

Grievous elrendeli az általános riadót, és elkezdi áttölteni magába Artu adatait, de inkább először el akarja intézni a jediket, MagnaGuardokra bízza a védelmet. A Reaktorpusztító Kommandó közben elért a Nagyon Erős Erőtérrel Védett Ajtóhoz, na ezen kéne áthámoznia magát R3-nak, aki nagyon nem halad, persze mi tudjuk, hogy miért nem. Mert egy gennyláda, azért. Jobbról-balról és harci droidok érkeznek, mialatt R3 csak annyit ér el, hogy egy újabb ajtó csukódik rá az eddigiekre (újabb kikacsintás, Jedi visszatér, Endor, Han, na, valami?). Ahsokának viszonylag hamar leesik, hogy jaaa, van droidgránát is, használni kéne, merthogy ezek droidok, és hát… Rex használja is, érdemes megfigyelni, hogyan reagálnak a Szuper Harci Droidok és a sima harci droidok, ez is sírvaröhögős.

De itt van már Grievous is, bemelegítésképpen egy kis szájkaratéval kezdenek, majd a droid szolidan elintézi a társaság öt harmadát, Rexet is Ahsokának kell megmentenie, aztán a padawan bátran elmenekül, mint Sir Robin. Egy raktárba fut, utána a droid tábornok, és rövid, de annál izgibb bújócskát játszanak, de R3 még mindig áruló, és így Grievous megtalálja a kislyányt. Anakin a hajó másik végében végre rábukkan Artura, de négy MagnaGuard őrzi, akikkel egy nagyon látványos akciójelenet keretében el is bánik, majd jön a nagy összeborulás, mert a kis asztromech időközben összerakta magát. Hát lehet őt nem szeretni?! Ráadásul némi féltékeny felhanggal meg is szidja szegény Anakint, hogy összeállt egy másik asztromech droiddal, a Jedi meg ugye próbál mentegetőzni, de zavarban van, nincs mit tenni. Amúgy ez a jelenet nekem abszolút nem rémlik az RTL-es vetítésből, simán el tudom képzelni, hogy kivágták, mert miért ne, azért van az olló, hogy használják.

Lassan már Ahsokának is leesik, hogy van egy áruló törpe a csapatban, mikor Grievous újabb küldit ad neki: gondoskodjon Skywalkerről. A csipet-csapat összefut a hangárban, a Twilight is ott van már, csak épp Ashoka hibádzik, és Anakin eléggé összecsinálja magát, mikor fény derül rá, hogy merre is jár a padawanja. Tipliznének érte, de a kis áruló van olyan jó fej, hogy lezárja a raktár összes ajtaját, csak azt nem, amelyiken egy egész hordányi droid kezd el beáramlani. Plusz aktiválja a droidvadászokat is. Ravasz. A másik oldalon Ahsoka eléggé matthelyzetbe került, mivel Grievous megszerezte a fénykardját, újabb sorozat szájkarate, de Anakin felrobbantatja a bombákat, így a Grievous elveszti az egyensúlyát, a padawan pedig megmenekül. A hangár ajtaja zárva, ezért Skywalker kiküldi Artut, hogy hátha van a teraszon kapcsoló.

Nos a terasz egy hosszú és vékony függőfolyosó, nem érdemes lenézni, és ki jelenik meg? Na ki? Hát persze hogy a kis köcsög. R3. egy kevésbé látványos csatában végül Artu lelöki a mélybe, mi meg kacagunk, mert nem szerettük őt. Anakin lecseszi Ahsokát, hogy R3 áruló, meg minek állt ki Grievous ellen, tök jó, hogy erre is van idejük a csata kellős közepén. Hangár nyitva, úgyhogy menekülőre fogják, de mielőtt az egész hóbelevanc szétrobbanna, Anakin a vadászával kimenti Artut. Epic win. Kenobi is fejmosásba részesíti volt tanítványát, majd kicsit bálványozzák a töpörödött droidot, és a végén örülnek.

 

 

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.07.13. 13:00:52

"üszkve másfél hónapja"
Szakadás a téridő kontinuumban, vagy mi? Mert nálam 04.12 majdnem pont kétszer másfél hónapja volt
Kritika:
Obi-wan helyett Obi-Wan
tradoshan helyett trandoshan
"Rex lesz az, legalábbis azt hiszem, nehéz ezeket a klónokat megkülönböztetni."
Azért a kék színű, kiegészítős ruhája elég feltűnő.
Ez a rész az egész évad leggyöngébbike.

GeBali 2009.07.13. 14:34:31

@Llew: Jogos mind. Csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem a következő rész már csak Jar Jar megjelenése miatt is kiérdemli a a leggyengébb rész címét...
süti beállítások módosítása