Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x03 - Zuhanás

2009. július 11. 16:00 - the black ball

Walter biztos kettéharapta ijedtében a kakaósbögréjét, amikor észrevette, hogy Anubisz egyik anyahajója igyekszik szép csendben a Föld felé. Rögtön az űrben is vagyunk teherhajóstul-CSK-1-estül-Jacobostul-Davis őrnagyostul-tudóscsapatostul. A hajón nincs életjel, fegyverei és pajzsai nem működnek. Jacob szerint ez nem lehet trükk, már támadtak volna, ha akartak volna. Jónás vihog egy kicsit, hogy az űrben lehet, amit O’Neill azzal honorál, hogy a teherhajón maradhat Teal’ckel, amíg a többiek körülnéznek az anyahajón. Carter valami totál megalapozatlan ötlet alapján azt feltételezi, hogy ez biztos az a hajó, amivel Anubisz elrabolta Thort.

Hát persze, melyik másik lenne… Begyűrűzünk. Odaát ismétlődő recsegő hang és beragadt önmegsemmisítés fogad minket. Jacob szerint ez nemes egyszerűséggel lehetetlen, vagy számol, vagy nem, nincs szünet. Jack elküldi Davist és Cartert, hogy végleg kapcsolják ki, ő meg hátradől Anubisz foteljában. Mindenképp kell neki ez a hajó, ha már Kronoszét hazavágták. Jacob szerint, mivel a visszaszámlálásnak annyi, valószínűleg kukacék ezután megpróbálták megrongálni a hiperhajtóművet. Jack fogja a Friesen nevű tudóst, és megnézik.

Carterék akadályba ütköznek: egy teljes részleg légmentesen le van zárva. Jacob kinyitja, mi baj történhet. A hiperhajtómű rendben, de Friesen a pajzsgenerátort is meg akarja nézni, elvégre ha ez a hajó lőtte szét Thor hajóját, akkor eszméletlen jó pajzsai lehetnek. Jack inkább kihagyja. Carterék újabb zárt ajtót találnak a számítógépteremnél, ezen ráadásul nem egy botfegyver nyoma látszódik. Most komolyan: hány rossz ómen kell még? Jacob nem tudja kinyitni, szerinte szándékosan rongálták meg az ajtót.

Jack megy robbantani, Friesent meg visszaküldi Jacobhoz. Aki persze nem megy vissza, hanem a pajzsokat akarja buzerálni. De még előtte szembekerül egy Turbójaffanindzsa Trióval. Ezalatt a teherhajón a kínos csendet Jónás töri meg azzal, hogy elfogyaszt egy…banánt. De nem gondolunk semmi rosszra. Jónás megint rinyál, hogy O’Neill minek hozta el, ha itt kell várakoznia. Szerinte csak azért vette fel a csapatba, hogy ne egy ruszki vodkás leheletét kelljen szagolnia. Teal’c szerint Jack biztos értékesnek találta, ha felvette. Jónás köszöni a bókot, és közli, hogy nekik, nem Földről származóknak össze kell tartaniuk. Teal’c ezt úgy értelmezi, hogy Jónás idegen összeesküvésre készül, mi meg egy nagyot röhögünk a jeleneten.

Carter a hajónaplóval megerősíti, hogy itt raboskodott Thor. Mivel Thor agya rá volt kötve a hajó számítógépére, lehet, hogy átvette az irányítást, és hátrahagyott valami vírust. Emiatt Anubisznak el kellett hagynia a hajót, a vírus meg elküldte nekünk ajándékba azt. Davis nem érti, hogy tudja a vírus megkülönböztetni tőlük a jaffákat. Carter idehívja Friesent, hogy kiderítsék, aki persze nem válaszol, mert eddigre szusit csináltak belőle. Jack sejti, hogy merre van, elmegy a pajzsgenerátorhoz. Megint halljuk a recsegő hangot, ami Davis szerint a hajó rádiójából jön, és eltorzult szavaknak véli. Carter utánajárna, de Jack megtalálja a halott Friesent, és visszarendeli őket Jacobhoz, akit éppen most intéz el a Turbójaffanindzsa Trió.

Új úticélként magát a Földet jelölik meg, aztán eltűnnek. Jack odarádiózik Teal’cnek, és közli, hogy gyűrűzzék ki őket. Azonban a CSK-1 helyett a Turbójaffanindzsa Trió érkezik, akiket Teal’c olyan gyorsan intéz el, hogy Jónásnak esélye sincs rájuk mosolyogni. Carter kiszámítja, hogy Alaszka mellett csapódnak be, ami Davis szerint óriási szökőárat idéz majd elő. Felhúzzák a pajzsokat, és maximalizálják a csillapítást. Teal’c jelenti, hogy a lövöldözés során megsérült a gyűrű, és nem is érnének oda időben. Ez van, lezuhanunk.

Teljesen kispórolták a becsapódás effektjét, úgyhogy rögtön a mentőakcióval folytatjuk. Útközben Jónás megint siránkozik, hogy mekkora balfasz szegény, amiért nem tudta megakadályozni a becsapódást. (Miért nem állt elé?) A víz alatt Jack azon tűnődik, hogy miért nem észlelték a jaffákat. Jacob szerint transzba estek, hogy minimálisra csökkentsék a szívverésüket. Elég hülye ötlet volt kinyitni a lezárt ajtókat, ugye. A következőt okoskodjuk ki: a Thor-vírus miatt Anubisznak el kell hagynia a hajót, a jaffák pedig megpróbálják felrobbantani. Ezt azonban a vírus nem hagyta, lezárta a számítógép részlegét, és megszakította a visszaszámlálást. Jack és Carter visszamennek a géphez.

Azonban a hajóba betört a víz, és a nyomás nyomja fel, elárasztva minden szintet. A biztonsági mechanizmus bekapcsol, és Jackék hamar két zárt ajtó közt találják magukat, ahová szivárog be a jéghideg víz. A mentőhajó eközben dokkol. Jacob próbálja kinyitni az ajtót, de nem sikerül neki, és a terem teljesen megtelik. Ekkor hirtelen kikapcsol a mechanizmus, és megmenekülnek. Teal’c és Jónás csatlakoznak a többiekhez. Davis megtisztítja a recsegő hangot, és kiderül, hogy maga Thor beszél. Carter szerint Anubisz Thor tudásával együtt a tudatát is letöltötte, ami így a hajóban élt tovább (és nyitotta ki az ajtót). Mivel az asgardok szerint Thor kómában van, ha letöltjük a tudatát, akkor azt beletehetik egy új testbe.

Davis szerint ha kivesszük Thort a rendszerből, akkor a visszaszámlálás is folytatódni fog. 17 percünk marad, Carter szerint az bőven elég. Thor letöltve, számlálás indul, Jacob és Davis a mentőhajón. Csakhogy közben a víz elzárta a visszautat, úgyhogy halálsiklókkal kívánunk távozni. Ami nem vízi jármű - tudjuk meg. Ráadásul a hangár pajzsa sem működik. Carter megpróbálja rendbe hozni, de Jónás nem bírja ki, hogy ne lehessen hős, ezért egy eldugott tartalék vezérlőről próbál segíteni. Ami víz alatt van. Beúszik, rakosgatja az üveglapokat veszettül, aztán kigyűrűzik egy víztömbbel, ami marha jól néz ki.

A pajzs működik, beugrunk egy-egy siklóba, Jónás összevizezi az ülést, és siklunk. Kirepülünk az óceánból, mögöttünk meg robban a naquahdah-val telepakolt hajó, ami véletlenül sem okoz majd szökőárat. Jónás megint vihog, mert most ül először halálsiklóban. Ennek örömére Jack kipörgeti belőle a korábban megevett banánt, és hepiend.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sol 2009.07.11. 17:17:21

Szerintem nem volt az az ötlet teljesen alaptalan. Abból indul ki, hogy miért pont ott van az a hajó.

the black ball 2009.07.13. 09:43:49

@Sol: Abból, hogy Föld körüli pályán van és üres, nem tudom, hogy jött rá. :] Ezer más okból is ott lehetett az a hajó.

Llew 2009.07.13. 09:53:19

@the black ball: leolvasta a rendszámot:)
süti beállítások módosítása